Corsica

Cea mai romantica si fascinanta insula din sudul Frantei

17 voturi
Autor: tibby49, 2 Iunie 2010
O experiență de:
Vizualizări: 21635
Corsica este una dintre cele 26 regiuni ale Franţei situată pe insula omonimă din Marea Mediterană. Din punct de vedere administrativ, Corsica este organizată diferit faţă de celelalte regiuni ale Franţei continentale, fiind constituită sub forma unei colectivităţi teritoriale (franceză collectivité territoriale), având câteva puteri în plus faţă de cele ale unei regiuni. În limbaj uzual, Corsica este considerată tot o regiune şi aproape totdeauna este listată împreună cu celelalte regiuni ale Franţei, spre deosebire de regiunile ultramarine. Capitala regiunii este oraşul Ajaccio, iar regiunea cuprinde 2 departamente: Corse-du-Sud şi Haute-Corse.

Corsica îşi delectează vizitatorii cu peisaje frumoase şi orăşele pline de farmec. Una dintre cele mai pitoreşti aşezări este Bonifacio, amplasată în vârful unor faleze de calcar. Corsica a fost descrisa de Balzac ca fiind o insula franceza scaldata de soarele italian, insa insula are un caracter aparte care ii confera unicitate.Peisajul superb, salbatic este destinatia excelenta, la care se adauga ciudata combinatie dintre efortul fizic depus de calator in timpul zilei si savoarea vinurilor si a bucatariei frantuzesti cu care se desfata in amurg.

Locul de nastere al lui Napoleon Bonaparte, insula a apartinut Frantei doar 200 din cei 4.000 de ani de existenta. Aici se gasesc o multitudine de traditii indigene, gastronomice, muzicale si culturale.

S-a spus adesea ca insulele alcatuiesc o lume aparte, inchisa intre barierele naturale ale tarmurilor, intr-o izolare care timp de veacuri a impus o diferentiere de restul lumii. Corsica a iesit din acesta izolare si a devenit obiectiv de atractie turistica, in mod special din 1969, anul in care s-au aniversat doua veacuri de la nasterea Imparatului. Sunt putine locuri in lume unde un spatiu atat de restrans poate evoca, in atatea forme, amintirea unei personalitati. La Ajaccio, capitala Corsicii, ai impresia ca fiecare privire este supusa unui soc evocator, indiferent unde ai indrepta-o. In exil, pe insula Sfanta Elena, Napoleon isi marturisea parerea de rau : << As fi vrut sa imbunatatesc soarta frumoasei mele Corsica. Dar vai, rasturnarile au venit si n-am putut sa-mi indeplinesc proiectele...>> Inutile regrete. Prin numele sau el a dat Corsicii faima si i-a adus o dezvoltare care a depasit peste ani masurile posibile ale administratiei imperiale.

Ajaccio, locul de nastere al lui Napoleon, este un port pastelat, unul dintre cele mai cosmopolite orase ale insulei. Prin magazinele, restaurantele luxoase si traficul infernal, Ajaccio este unul dintre putinele orase corsicane atinse de secolul vitezei. Cu toate acestea, pastreaza insa si o parte melancolica. Bastia este capitala si principalul centru de afaceri al insulei. Calatorul este atras de stradutele inguste, dar si de multitudinea de baruri, discoteci si restaurante. O seara in Bastia incepe de obicei in "nouveau port", care este locul cel mai frecventat de tineri. Pentru cei care vor sa petreaca o seara linistita, intr-o ambianta mai eleganta, locul ideal este in "vieux port" la "Velvet", unul dintre cele mai selecte cluburi. Corsica e si locul unde arheologii au scos la iveala stranii vestigii ale unei civilizatii megalitice, locul unde legendele si cantecele populare evoca tainele unor popoare stavechi ce au populat insula inca din antichitate.

Unul dintre secretele Corsicăi este că indiferent de gusturi sau dorinţe, întotdeauna veţi găsi ceva plăcut de făcut. Relieful permite turiştilor, fie că sunt iubitori de mare sau de munte, să se bucure de micile plăceri ale vieţii.
De la stâncile albe ale lui Bonifacio din sud la munţii abrupţi ai insulei, văile împădurite, la golfuri sau plaje cu nisip alb şi marea azurie, peste tot veţi găsi ceva de făcut: fie cursuri de căţărare, fie lecţii de călărie, plimbări cu bicicletele sau cursuri de scufundări.
Preţurile variază între 5 euro pentru o bicicletă închiriată pe o perioadă de 24 de ore, 40 de euro pentru o oră de călărie sau 200 de euro un curs complet de scufundări.

Muntii de pe insula sunt preferatii tuturor alpinistilor, fie incepatori sau cunoscatori. Alte atractii la care sunteti invitati sunt : -inotul cu delfini in apa curata, limpede si albastră, căţăratul pe unele dintre cele mai spectaculoase stânci ale insulei, însoţiţi de alpinişti (preţul se poate negocia, dar în principiu, cu tot cu echipament ajunge la aproximativ 200 de euro de persoană), mersul pe bicicletă pe teren accidentat, dar şi navigatul sau windsurfingul. Închirierea unei bărci costă între 25 şi peste 200 de euro pe oră, în funcţie de tipul ambarcaţiunii.

Dacă vă simţiţi atraşi de frumuseţile naturale, atunci câteva zile de plimbare pe insulă vi se vor părea cu adevărat fascinante. Dintr-o parte în cealaltă a insulei se întinde Parcul Regional al Naturii, unde veţi descoperi specii rare sau chiar unice de faună şi floră, în timp ce deasupra lor tronează uriaşii ananaşi, care sunt sufletul Rezervaţiei Naturale Scandola.

La aceasta puteţi ajunge însă numai cu barca, deoarece accesul în anumite locuri ale parcului este interzis turiştilor. În cazul în care doriţi să aveţi parte de o experienţă culturală, sunteţi în locul potrivit. Cu o istorie de peste 8.000 de ani, în fiecare colţişor al insulei puteţi afla sau vedea ceva interesant. Inchirierea unei barci in portul Ajaccio costa aproximativ 40 euro/ora.

Primele dovezi ale vieţii pe insulă datează din perioada neolitică şi pot fi văzute lângă oraşul Filitosa. De"‘a lungul timpului, Corsica a fost ocupată de greci, cartaginezi şi romani, iar toate aceste valuri au lăsat asupra culturii, bucătăriei şi obiceiurilor localnicilor amprente puternice.

Una dintre cele mai cunoscute obiective este cetatea fortificată Genoese. Ea se ridică impunătoare, pe unul dintre dealurile din centrul insulei, iar în jurul său se întinde unul dintre cele mai vechi sate din Corsica.

Marea este pe toată perioada verii caldă, în jur de 24 de grade Celsius, iar apa este foarte limpede, ceea ce a transformat insula într-unul dintre locurile preferate de scufundători. Dar chiar dacă preferaţi doar înotul, la orice oră din zi puteţi vedea homari, octopuşi, limacşi de apă, corali şi anemone.

Locul ideal pentru scufundări este Marine Park, în sudul insulei. De aici puteţi închiria bărci care vă vor duce până la insulele Lavezzi. Aici apa e perfectă pentru această activitate şi în care veţi descoperi câteva specii de peşti uriaşi protejate prin lege.

Va invitam sa parcurgeti drumuri flancate de leandri, dealuri acoperite de maslini sau lamai, sa va lasati incantati de frumusetea stancilor infratite cu marea de clestar si sa descoperiti plaje idilice in golfulete cu apa de smarald. Veti petrece o primavara mediteraneana, veti vedea si trai linistea atemporala a celor mai frumoase insule care alcatuiesc o lume aparte, inchisa intre barierele naturale ale tarmurilor, intr-o izolare care timp de veacuri a impus o diferentiere de restul lumii, unde trecutul si prezentul continua sa convietuiasca intr-o atmosfera cu iz de mister, de aventura, de poezie de culoare si de modernitate si unde veti descoperi o multitudine de traditii gastronomice si culturale.

Corsica este a treia insulă din Marea Mediterană din punct de vedere al mărimii, situată la o distanţă de 170 de kilometri de coastele sudice ale Franţei şi de 80 de kilometri de ţărmurile de vest ale Italiei. Dacă vă alegeţi ca destinaţie de vacanţă Corsica, veţi fi uimiţi, înainte de toate, de multitudinea de frumuseţi ale naturii, în majoritate neatinse de influenţa oamenilor. Corsicanii sunt oameni mândri şi iubitori de libertate, care nu au încetat niciodată să-şi dorească independenţa, dar, datorită faptului că pe Corsica s-a născut Napoleon Bonaparte, cel mai mare erou al Franţei, insula este strâns legată de Franţa continentală chiar prin acest faimos fiu al ei. Corsica este şi, în acelaşi timp, nu este o parte a Franţei, ambiguitate care îi conferă un farmec irepetabil. Locuitorii ei vorbesc despre Franţa ca despre "continent", accentuând în acest fel statutul aparte al insulei lor. Natura se remarcă aici printr-o diversitate şi frumuseţe ieşite din comun - pe ţărmurile cu o lungime totală de aproape o mie de kilometri sunt plaje cu nisip fin şi auriu, golfuri în care se află adăpostite fermecătoare sătucuri de pescari, deasupra cărora se înalţă stânci impozante, precum şi faleze abrupte care coboară de la înălţimi dramatice până la apele de azur ale Mării Mediterane. În zonele interioare se întinde un lanţ muntos de granit, ale cărui vârfuri ating înălţimi de până la 2170 de metri, datorită căruia Corsica este supranumită şi "muntele din mare". Iarna, înălţimile munţilor corsicani sunt acoperite de zăpezi. Vremea şi-a pus şi ea amprenta într-un mod vizibil asupra naturii insulei - vânturile au sculptat de-a lungul timpului statui bizare şi groteşti din stâncile mai puţin dure, iar gerul şi zăpada au şlefuit crestele ascuţite ale munţilor.

Insula îi aşteaptă pe toţi vizitatorii cu plajele ei aurite de soarele tipic corsincan, cu frumuseţea regiunilor interioare, minunate pentru drumeţii în mijlocul naturii, cu micile magazine şi cu fermecătoarele staţiuni litorale, unde vă puteţi relaxa în linişte pe terasă, la un pahar de aperitiv, admirând culoarea cerului la apusul soarelui. Trecătorile din munţi, în trecut imposibil de traversat, sunt în ziua de astăzi accesibile şi oferă posibilitatea de a face excursii de neuitat - fie cu automobilul sau cu bicicleta, fie pe jos sau călare pe cal. Râurile insulei şi pâraiele rapide de munte sunt ideale pentru sporturi cum ar fi caiacul sau canoe. Vîrfurile abrupte ale munţilor îi atrag pe alpiniştii doritori să-şi încerce puterile, în timp ce aerul de munte este ideal pentru zborurile cu deltaplanul. În întreaga lume există foarte puţine locuri care pot oferi mai multe posibilităţi de a petrece o vacanţă activă perfectă decât Corsica.Aflata in Marea Mediterana, insula Corsica reprezinta o destinatie atragatoare pentru turistii care cauta o regiune cu reliefuri diferite. Situata la o distanta de 200 km sud-est de Coasta de Azur, Corsica atrage turistii iubitori de munte si de mare. Nu degeaba i se spune "L'Ile de Beauté" (Insula Frumusetii). Cei care isi doresc sa gaseasca plaje mai putin populate se pot duce in Ficajola si Cap Corse. Desi acestea sunt plaje cu pietre, locurile sunt foarte spectaculoase. Ai insa de ales intre sute de plaje de-a lungul coastei, unde se poate face inot, snorkelling, wind-surfing, scuba diving, etc.
De la Bastia, drumul pana la ferma U Sortipiani cu o splendida locatie dureaza cam o ora si jumatate.
http://sortipiani.com
Plaja Santa Giulia de la Marea Mediterana
Apa este turcoaz, iar nisipul e alb. Tinerii se pot juca in siguranta in apa acestui golf linistit, incadrat de pini parfumati si roci de culoare rosie, in timp ce ceilalti frati mai mari vor fi ocupati cu alte activitati ca pedalatul barcilor.
La Ajaccio se pot vizita multe obiective turistice dintre care : muzeul Fesch, www.musee-fesch.com, (este un mic muzeu de arta, cu o colectie destul de mare de pictura renascentista, perfect pentru cei interesati de artele plastice), casa Bonaparte unde s-a nascut imparatul Napoleon Bonaparte (muzeul National Bonaparte prezinta in detaliu viata si personalitatea lui Napoleon Bonaparte, fiind poate cel mai bun muzeu dedicat lui. Are colectii bogate de documente si chiar obiecte personale), U Capitellu Museum in Ajaccio, A Bandera Museum in Ajaccio, se face turul orasului, se trec in revista magazinele si se serveste masa de pranz.
Orice ati alege sa serviti dimineata, la pranz sau la cina, trebuie sa stiti ca in Corsica accentul se pune pe alimentele bogate in proteine si lipide, dar si pe salate. Totusi, salamul de aici este lipsit de aditivi chimici, iar fructele, dintre cele mai diverse, sunt placerea oricarui corsican. Veti gasi o varietate de produse pe baza de carne de porc, dar si branzeturi de oaie si de capra. Dulciurile se prepara din faina de castane, insa puteti incerca si castanele prajite sau crude. Mierea de albine o veti intalni mai ales in saloanele de cosmetica, decat in desertul corsican.

Îndeletnicirile de bază ale localnicilor sunt micile producţii de mâncare şi vin, ei dorind să se concentreze mai mult pe latura tradiţională, decât pe cea industrială. Astfel, într-o scurtă plimbare pe insulă veţi descoperi mii de producători independenţi, cu mici magazine şi fabrici, în care nu lucrează mai mult de 50 de angajaţi. Importanţa pe care aceştia o dau tradiţiei se reflectă în produse pe care francezii le numesc "du terroir" şi care au un gust unic. Nu lipsesc nici viile, pe care le veţi descoperi pe o mare parte a insulei şi din care se fac nişte băuturi fine, pe care localnicii le servesc întotdeauna la mesele tradiţionale. Printre ingredientele şi felurile de mâncare cele mai cunoscute de pe insulă se numără brânza de capră, brocciu (brânza de oaie), vinul de castane, figatelli (cârnaţi din ficat) sau friptura de porc mistreţ.
Porcii mistreti sunt in numar foarte mare in Corsica, de aceea vine si invitatia proprietarului de la U Sortipiani pe care o face vanatorilor, sa vina in Corsica sa vaneze. Acolo pretul unei vanatori este mult mai mic.
Cei care preferă adrenalina în locul relaxării se pot distra într-unul dintre cele mai mari centre de sporturi de apă din Marea Mediterană, la Calvi, în nordul insulei. Acesta este singurul loc de pe insulă de unde puteţi închiria bărci tradiţionale de pescuit corsicane. Plecare spre coasta de vest, spre Calvi, al doilea oras ca interes turistic din Corsica, este o reverie unde vom admira impozanta Citadela, simbolul orasului. Drumul ne poarta apoi spre sud pana la Golful Porto situat in partea centrala a Parcului National Regional aflat sub protectia UNESCO gratie frumusetii naturii si a apelor de clestar. Parcul include unele dintre cele mai rare habitate gasite pe insula, crestele montane cele mai inalte ale insulei si peisaje impresionante. Deasupra marinei este Citadela, si sub Citadela este Quai Landry, plina cu restaurante si cafenele. Faceti-va timp sa vizitati biserica din secolul 13 Sf. Ioan Baptistul si locul unde a poposit si a locuit Cristofor Columb. Orasul si-a inceput existenta ca un port de pescuit Ville Basse-prezent sub cetate, şi a rămas doar un grup de case şi barăci de pescuit, până cand Pisans a cucerit insula în secolul al zecelea. Orasul a devenit un bastion atunci când, în 1268, Giovaninello de Loreto, un nobil corsican, a construit o cetate pe o stâncă uriaşă cu vedere la port şi l-a numit Calvi. O flota comandată de Nelson a lansat atac brutal asupra oraşului în 1793, când si-a pierdut ochiul, el a plecat spunand ca nu spera sa vada din nou. Oraşul are in aceste zile atmosfera unei asezari de pe Coasta de Azur, e o statiune plina de farmec, port, cu magazine de suveniruri si atractii de tot felul. Alte locuri de vizitat din Calvi : Notre Dame de la Serra Capela (Chapelle Notre-Dame de la Serra), Aeroportul St Catherine, Plajă (Plage)
Corsica este uimitoare cu apele albastre, coaste zimtate si se intinde cu plaje de nisip alb, plaja oferă o oportunitate de a se relaxa si scapa de agitatia vietii de zi cu zi,iubitorii de bai de soare, de asemenea, se pot bucura de o plimbare pe plaja.
Orasul Bonifacio este situat in partea sudica a insulei Corsica, fiind situat la 70 m deasupra Marii Mediterane. Bonifacio este un mic port pentru iahturi scumpe din intreaga lume.
BONIFACIO (Bunifaciu) este de presupus cel mai frumos oras din Corsica . Situat pe coasta de sud a insulei, în departamentul de Corse-du-Sud, între 60 si 80 m de mare sunt faleze stancoase. Zona oraşului de azi a fost populată în perioada neolitică. Oraşul curent BONIFACIO a fost fondat în 828 de marchizul toscan Bonifaciu, după care îi poartă numele. Pe parcursul istoriei sale, a avut cea mai mare parte de a apăra oraşul, în principal, de la incursiunile genoveze, pirati Aragonců sau diverse popoare..
BONIFACIO este romantic cu frumoase case vechi si strazi inguste.
BONIFACIO partea noua a orasului este construită în jurul portului Marina si ofera multe restaurante frumoase şi de înaltă calitate în cazul în care puteţi gusta specialităţi locale. Locul preferat în BONIFACIO este, de asemenea, un complex de peşteri. În împrejurimile oraşului putem numi câteva curiozităţi turistice ca de exemplu Ajaccio la aproximativ 69 km, Corte la aproximativ 74 km, iar pentru schi este Centrul Val d`Eze la aproximativ 68 km, Centrul de Ghisoni, la aproximativ 77 km, Budoni la aproximativ 88 km, Parco Nazionale del Arhipelag della Maddalena la aproximativ 28 km, Alghero la aproximativ 116 km, Piantarella Plajă la aproximativ 6 km, Sperone plajă la aproximativ 5 km. Seara intoarcere la ferma U Sortipiani, cina, program liber.
Alte orase care vor fi vizitate si din care va vom prezenta la momentul excursiei obiectivele turistice sunt : Aleria, Corte, Porto, Bastia, Sartene, Ile Rousse, Porto-Vecchio, Biguglia, Borgo, Furiani, lucciani, Propriano, Ghisonaccia, Ville-Di-Pietrabugno, Bastelicaccia, Prunelli-Di-Fiumorbo, San Martino di Lota, Alata, Penta di Casinca, Vescovato, Asco, Ersa, Lozzi, Rapale, Lama, Barrettali, Zalana, Piedicorti di Gaggio, Valle d'Alesani, Piedigriggio, Piedicroce, Lopigna, Zonza, Santa Maria di Lota, Perelli, Solenzara, Saint Florent, Pietrosella, Olmeto, etc.
Atractii in Insula Corsica. Activitati turistice de grup organizat : alpinism, drumetii, catarari pe stanci, urcus pe munte, pescuit, rafting, caiac, yahting,schi nautic, schi pe zapada (cand e anotimpul), wind surfing, mersul cu barca cu vele, cu barca cu motor, cu motocicleta pneumatica de apa, scufundari in Marea Mediterana, parapanta, parasutism in apa, plimbari cu trenul U Trinccinellu, plimbari pe spatele cailor si magarilor, plimbari cu elicopterul, vizite la fermele de la Sartene, Propriano, ferma de broaste testoase A Cupulatta, parcul National olva, gradina Botanica, Raliul celor 10.000 de viraje ce are loc in fiecare an, motocros, automobilism, ciclism, ( intreceri sportive), Serbarile Corsicii, Festivaluri Culturale, night cluburi, degustari de vinuri (au multe varietati de vinuri) si multe alte atractii. Nu exista nici un moment de plictiseala ci doar distractie, voie buna, relaxare si multa iubire ( nu degeaba i se spune Insula Fericirii).





 

Comentarii (31)

 
3 Octombrie 2010
roxyy`

este raiul pe pamant..abia astept sa merg acolo!!!

 
3 Octombrie 2010

Toti cei care vreti sa vedeti raiul pe pamant, asa cum a spus si roxxy, sunteti invitati la una din cele mai minunate pensiuni agroturistice "U Sortipiani", minunate nu prin lux, ci prin unicitatea ofertei: mancare corsicana, bauturi corsicane, mancare europeana, desert corsican, glume, cantece, serate muzicale, foc de tabara, barbecue in aer liber, raul care trece pe langa pensiune si unde pescarii amatori si profesionisti pot pescui si apoi manca pestele prin de ei, pe terenul pensiunii exista atat un camping unde pot inopta 50 de familii, dar si un club de yachting superb. Ce mai este fantastic in Corsica, faptul ca turistii nu se plictisesc niciodata. Sunt atat de multe sporturi extreme, atat de multe locuri de explorat, incat nu va ajung niciodata 24 de ore intr-o zi si nici 7 zile/saptamana.
Corsica merita toti banii, mult mai mult decat Maldive, Hawaii, Tahiti, Caraibe si alte insule care au facut atata valva printre romani. Si va dati seama ca nu v-am aratat mai nimic in aceste foto. Sunt atat de putine cele ce ati vazut aici. Va las sa descoperiti la fata locului. Proprietarul pensiunii este un om jovial, petrecaret, glumet, un bun camarad.
Toti doritorii sunt rugati sa ma contacteze pentru ca sa le dau adresa de la pensiune si nr. de tel. al proprietarului. Va fi un bun prieten si sfatuitor al dumneavoastra.
cisabelcor@gmail.com

 
13 Octombrie 2010
gabi

Foarte frumos insa ati omis zona Porto cu frumusetea acelor stanci rosii si alte multe zone.Pe de alta parte pensiunile se intrec in oferte culinare si etc.asa ca nu cred sa fie printre cele mai minunate.Am trait si traiesc in Corsica.

 
13 Octombrie 2010

Am omis anumite locuri tocmai pentru ca sa va determin sa mergeti acolo si sa descoperiti multe alte frumuseti care nu exista in alte insule.

 
30 Octombrie 2010
edy

bjr pour tous !!!sant si eu pasionat de aceasta zona CORSICA sau CORSE (l`ille de beaute).Tocmai am petrecut o mica vacanta de10 zile in cap corse localitatea patrimonio ,sat barbaggio .cred ca este una din cele mai spectaculare zone de munte ,mare din EUROPA .sau chiar din intreaga lume.,aspectul spectacular este dat de diferenta de relief :varful muntilor si la numai 5 minute distanta golf cu apa de culoarea smaraldului si nisipul alb si fin ,o plaja de o calitate deosebita o puteti gasi in apropiere de l`ille rouse zona desertului agriates ,ostricione( eu am numito le paradis bleu ),duceti-va si bucurativa de acest colt de rai !!!!!!!

 
1 Noiembrie 2010
cryss

de abia astept sa ajung akolo..ce-i drept in ianuarie, dar de cand astept ocazia asta....sper sa prind vreme buna

 
1 Noiembrie 2010
cryss

am omis sa va zic direct in BASTIA ajung:))

 
13 Noiembrie 2010
mihai

nu ratati sansa de a merge in corsica. lucrez de 3 luni in bastia si ma simt super. nu mai vin acasa!!! :))))))

 
3 Ianuarie 2011
daniela

E adevarat e foarte frumos in corsica sunt aici de 2 ani jum.vara e foarte frumos insa iarna nu va recomand

 
22 Februarie 2011
tibby49

Dragii mei romani. Este cineva care lucreaza in Corsica la Piedicorte di Gaggio intre Aleria si Corte unde se afla raul Tavignano?
Cunoaste cineva din voi un agent de turism dintr-o agentie de turism de oriunde din Corsica?
Trebuie sa iau legatura cu acest agent pentru o discutie de colaborare intre turismul corsican si cel romanesc.
Deschide cineva in Corsica o agentie de turism?
Astept raspunsuri si va multumesc.
Adriana

 
18 Martie 2011
Adina

Buna ziua,
cu ce se ajunge din Romania in Corsica? Am doi copii de 2 si 4 ani, am studiat varianta cu masina (mai accesibila desi drumul e lung) sau cu avionul (scump si cu multe escale), dar as vrea un sfat de la dvs.
Dle/dna Gabi, am vazut ca este destul de scumpa cazarea acolo. Imi puteti da vreo sugestie de cazare placuta, nu foarte scumpa si pentru minimum 2 saptamani?
Va multumesc.

 
19 Martie 2011

Draga Adina. Singura sugestie este cu masina mica. Daca ai fi mers intr-o excursie organizata cu alti 10-14 turisti, ai fi beneficiat de microbuz. dar cu avionul nu te sfatuiesc din cauza escalelor, desi timpul e mai putin. Dar apoi e complicat ca nu ai cu ce te deplasa pe insula. De aceea ori microbuz si ai 10 pe care ii iei cu tine, ori masina mica personala.
Pentru cazare, iti ofer o adresa de email ( xaviercorsu@aol.com ) ca sa ii scrii proprietarului fermei agroturistice in franceza sau engleza sau italiana sau spaniola si sa ii spui cand vrei sa mergi, cate zile stai si cum iti poate el facilita cazarea acolo. Il intrebi si ce pret are pentru voi, caci in general el are preturi mai mici decat altii din Corsica. Si nu uita sa spui ca scrii din partea lui Suciu Adriana din Bucuresti.
http://sortipiani.com - urmareste acest link de la proprietar. Daca stai la el, te poate indruma si ce anume sa vezi pe insula, unde sa te duci, si multe alte facilitati.
Succes.

 
29 Martie 2011
cristi

si eu trebuie sa merg la munca in Lecci . Acum vine si intrebarea : are cineva habar cat costa chiria si cam ce salarii sunt acolo ? cine ma poate ajuta ii raman dator

 
11 August 2011
bosanca vera

Dragii romanii merita sa vizitatii Corsica este una din cele mai frumoase insule de pe pamant corsicanii o numesc INSULA LUI D-ZEU avetii si marea aproape si muntele ...este tot ce puteti sa va doriti.Merita efortul din toate punctele de vedere,sunt aici cu familia de 2 anii sotul meu este indragostit de Cosica.Noi locuim in Bastia un oras superb.

 
30 August 2011
casius

am muncit si eu in corsica vreo 3 ani acolo am imbinat utilul cu placutul,nu o sa ti para rau niciodata ca ai calcat pe insula

 
22 Iunie 2012
Costel

Lucrez de 7 ani in Corsica in zona Alistro.E fantastic aici si va recomand la toti sa veniti in vacanta aici chiar daca e un pic cam scump sa stiti ca se merita.Cum se poate ajunge din Rom?simplu,cu masina mica pina la LIVORNO sau SAVONA in Italia si de acolo sint vapoare pe care va imbarcati cu tot cu masina si ajungeti la BASTIA.Tibby eu lucrez la 10 km.de Aleria si cunosc foarte bine zona.VENITI IN CORSICA CA E SUPER FAIN.NU O SA UITATI NICIODATA O VACANTA IN CORSICA.

 
29 Decembrie 2012
craciun

este intradevar o locatie minunata.am fost anul acesta cu masina,am pleact din sardinia prin bonifacio.frumos,dar localnicii sunt mai reci fata de cei din sardinia.am ajuns doar pana la ajaccio.sincer mi a placut mai mult sardinia,poate si pentru ca am fost acolo de 5 ori.perioada ideala este mai iunie si septembrie.in iulie si august te coci la propriu.plajele din sardinia sunt unice in felul lor iar apa...n am cuvinte. nu ratati

 
12 Ianuarie 2013
babalik

am fost in Bonifacio si este foarte frumos k oras si peisaj, dar sa stiti k acolo este foarte multa lume periculoasa, trebuie sa fii foarte antent cand esti in jurul corsicanilor

 
12 Ianuarie 2013
cisabelcor

Ce inseamna foarte multa lume periculoasa? Eu nu am fost inca si as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Ce spui tu ca trebuie sa fii atent in jurul corsicanilor?
Vorbesc urat? Te ataca? sau ce anume? Explica-mi te rog.

 
12 Ianuarie 2013
tibby49

Locatia la care va invit in Insula Corsica este la ferma agroturistica U Sortipiani, la 22 km de Mediterana si la 24 km de munte.
Acolo se afla un proprietar care are preturi ceva mai mici decat in alte locatii si ofera romanilor care pleaca cu grup de 14 persoane o facilitare de 10% discount.
NU in iulie si august. Atunci preturile aproape ca se dubleaza.

 
15 Martie 2013
sniper fel

sa roadeti insula

 
21 Martie 2013
costel

Am 8 ani in Corsica dar nu ma deranjat nimeni,nu mi-a vorbit urit nimeni si nici nu ma jignit nimeni.....Nu mai vorbiti de rau acest popor....

 
17 Iunie 2013
erika

pt.costel.................esti aici de 8 ani si nu te am vazut,si eu stau de 3 ani aici am un baietel de 6 luni nu stai departe de penta di casinca,intradevar este f.frumos sa ti faci aici vacanta e superb.........dar iarna faci depresie,eu lucru 6 luni 6 luni acasa,nu e usor cu m nicaieri nu e...............dar merita vazuta chiar si o data Corsica e unica va pup !

 
25 Iunie 2013
Anghel Denisa

Vreau sa fac o serie de reportaje pentru TVR International despre comunitatea romaneasca din Corsica. M-ar interesa sa gasesc contactele unor romani care s-au integrat si au reusit sa-si deschida propriile afaceri sau si-au deschis cabinete, medici avocati, profesori, in general profesionisti romani care lucreaza la firme franceze, etc...orice sugestie este binevenita.
Va multumesc anticipat, si astept raspunsul vostru pe mail: denisa_tvr@yahoo.com

Denisa Anghel TVR

 
26 August 2013
nelu

buna , am si eu o intrebare ,daca sti cum se ajunge din livorno in corsica si cat costa ,voi pleca cu masina .mersi mult .ciao.

 
26 August 2013
Suciu Adriana

La Livorno in port iei bilet dus-intors cu ferryboat. Masina este urcata pe ferryboat si drumul pe mare dureaza 4 ore pana la Bastia, portul la Corsica. Biletul costa in functie de firma care face traversarea pe mare. 37,50 euro dus ; 50 euro dus; 100 euro dus. Deci dublu pentru dus-intors. Trebuie sa fii pana in 7 dimineata in port la bilete. Nu stiu la ce adresa se afla casa de bilete.

 
3 Septembrie 2013
felicia

pentru nelu. din Livorno pana in Bastia , costul unui bilet este de 35- 50 euro dar merita acesti bani ca nu te plictisesti cele 4 ore cat dureaza drumul . Daca pleci neaparat sa ai aparat foto locurile sunt mult diferite de ale noastre . Daca pleci cu masina ceea ce este ideal costul va fi undeva la peste 100 euro pentru traversarea cu ferryboatul. cel mai important lucru este sa nu depasesti in oras viteza de 50 km la ora . Peste tot au camere video pe străyi şi ar fi păcat să`ţi strici vacanta cu amenzile.Să te înarmezi cu răbdare ,ei circulă încet.

 
30 Octombrie 2014
Daniela

Traiesc în Corsica de aproape cinci ani iar urmare a eforturilor de a ma integra cât mai bine am facut o descoperire uimitoare: istoria, limba, cultura, folclorul, spiritualitatea acestui popor sunt foarte apropiate de cele ale poporului nostru de suflet, de radacini, poporul român. Rezultatul a fost publicarea a trei carti în care evidentiez cât pot aceste afinitati, scopul final fiind aceea de le arata francezilor si nu numai ca România nu este în nici un caz tara unde traiiesc rromii (CE NEFERICITA CONFUZIE !!! ) ci tara unde s-au nascut, au trait si au creat Eminescu, Brâncusi, Henri Coanda, Nicolae Grigorescu, Badea Cârtan, etc., etc., etc. Daca sunteti curiosi le gasiti aici:
http://www.societedesecrivains.com/librairie/livre.php?isbn=9782342010596
http://www.leseditionsdunet.com/culture-societe/2048-de-la-roumanie-a-la-corse-aller-retour-daniela-vinciguerra-radut-9782312019727.html
http://www.edilivre.com/l-autre-visage-de-la-roumanie-l-autre-visage-de-la-1e57ceda6b.html#.UvYAFWJ5PJY

 
16 Ianuarie 2015
Lavinia

Va rog sa-mi spuneti ,cei care ati fost deja in Corsica, cu ce mijloace de transport e cel mai bine de circulat pentru a vizita insula? Varianta inchirierii unei masini din Bastia e ok? Feribotul Nisa-Bastia e scump? Multumesc

 
11 Noiembrie 2021
Felix

Pentru cei care sunt interesați să meargă în Corsica trebuie să aveți în vedere faptul că cel mai bine este să mergeți cu mașina. Totodată trebuie să vă faceți rezervare4 din timp la liniile de Ferry, după cum urmează: CORSICA FERRY, Moby, CORSICA LINEA, LA MERIDIONELLE.
Rezervarea este necesară întrucât beneficiați de reducere dacă achiziționați bilete tur/retur.
Nu se achiotă vignietă, atenție la parcări, cele private sunt scumpe în zonele de mare trafic turistic. De vizitat Golful Saint Florent, Boniffacio, Bastia, Ajaccio, Plaja Chissonaccia.
Îmbarcarea am făcut-o de două ori din Livorno spre Bastia aprox. 4 ore de mers pe mare, fără să vă plictisiți, costuri la o mașină și patru persoane dus întors, 170 Euro, asta în cazul rezervării efectuate cu 5-6 luni înainte. În rest, toate țin de norocul fiecăruia. Sejur plăcut tuturor, nu aveți ce să regretați !

 
14 Martie 2022
Paul

Am fost in Corsica in 2011 la munca iar acum ma gandesc ft serios sa ma mut in Corsica definitiv, incerc sa iau legatura cu pesoane cu care am lucrat sau cu fostul patron la care am lucrat (un om deosebit) dar nu mai am numerele de telefon din pacate, ma gandesc sa merg pe insula intr-o mica vacanta cu sotia doar ca sa pot sa iau legatura cu fostul patron si sa fac aranjamentele pt a ramane in final in Corsica definitiv. Poate din cei cu care am fost colegi vad mesajul meu si isi vor da seama cine sunt. Ma numesc Paul Demeter si las si un nr de telefon 0744340444. O zi buna tuturor

Ai fost în Corsica?

Povestește-ne despre experiența ta și arată-ne poze cu locurile pe care le-ai vizitat.
Înscrie-te în comunitatea Turistik.

Alte impresii din Corsica

Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.