Belgia - Berea ajuta industria turismului locala

Cu cele 750 de feluri de bere produsa in 130 de fabrici de bere, Belgia ofera o experienta a berii unica. Regatul belgian ofera bere trappista, bere cu aroma de fructe si multe alte tipuri de bere. Un tur al pub-urilor din orasul Gent, unde turistii sunt insotiti de un ghid cu clopotel, este o atractie turistica obligatorie.

Berea pentru belgieni este la fel cum este vinul pentru francezi. Nu este numai o bautura obisnuita ci este pretuita ca o adevarata valoare nationala. Aceasta tara micuta produce un numar incredibil de mare de sortimente si anume 750. Cei care iubesc berea pot incerca diferite arome precum cea de cirese, mar, ghimbir,afine, coacaze, smeura sau piersica.

Belgia are in jur de 130 de fabrici de bere si cateva din brand-urile produse aici sunt cunoscute la nivel international. Hoegaarden si Leffe sun marcile produse in cantitatea cea mai mare. Cele mai populare beri de tip pils sunt Stella Artois, Maes si Jupiter si toate pub-urile le au in meniu. Berea trappista este si ea populara. Berea trappista autentica este produsa in manastire unde un calugar supravegheaza toate etapele procesului de productie, iar banii obtinuti din vanzarea ei ar trebui folositi pentru donatii. In prezent mumai 6 manastiri de ordin Trappist au dreptul sa produca aceasta bere.

Berea este servita intr-un anumit fel in Belgia. Fiecare pub serveste macar 2 sau trei tipuri de bere la halba si un numar mai mare de tipuri de bere imbuteliata. De obicei fiecare tip de bere are paharul sau personificat si acestea difera ca forma si dimensiune. Paharul este un instrument foarte puternic de marketing si uneori sunt asemanatoare cu paharele de vin.

Orasul Gent va ofera un traseu foarte interesant. Pentru aproximativ 15 euro un ghid in uniforma dotat cu un clopotel va insoti turistii prin oras pe la cele mai cunoscute pub-uri. Cand este timpul pentru a pleca spre urmatorul pub acesta suna clopotelul pentru a-i avertiza pe turisti. La Dulle Griet turistii pot alege din 250 de feluri de bere.


Berea Paul Kwak este servita intr-un pahar mare de 1.3 litri. Pentru a fi sigur ca turistii returneaza paharul, chelnerul le cere acestora la inceput unul dintre pantofi pe care ii pune intr-un cos care atarna de tavan. Clientii isi primesc pantofii inapoi in momentul cand duc paharul chelnerului.





Album foto

Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.