Singapore Food Festival 2012 - o mare de arome imbietoare

Festivalul Culinar din Singapore - Singapore Food Festival 2012 (SFF2012) a ajuns la cea de-a 19-a editie si in acest an va avea in centrul atentiei fructele de mare. Intre 13 si 22 iulie localnicii si turistii sunt invitati sa savureze o gama larga de preparate din fructe de mare, gatite de diferite comunitati etnice. Aveti ocazia sa degustati nenumarate delicatese si sa aflati mai multe despre patrimoniul cultural din Singapore prin intermediul influentelor culinare ce au format specificul cultural al orasului.

In ultimii ani Singapore si-a castigat reputatia de paradis al gurmanzilor, datorita amestecului de culturi ce alcatuieste acest oras cosmopolitan. Pe masura ce turistii devin mai aventurosi in privinta preparatelor consumate, Singapore le ofera si mai multe alegeri si experiente. Evenimentele ca SFF2012 si alte oferte culinare incitante atrag si incanta calatorii initiati si nu numai. Gurmanzii calatori se imbarca intr-o aventura culinara in aceasta oaza gastronomica si in acelasi timp au ocazia sa capete noi aptitudini in bucatarie invatand sa gateasca mancaruri singaporeze din fructe de mare, cum ar fi chilli crab sau curry fish head.

Povesti din Temasek

Povestea dintre singaporezi si fructele de mare poate fi urmarita in trecut pana in secolul XIV, atunci cand orasul se numea Temasek, sau `Orasul Marii` in javaneza. Aceasta predilectie pentru fructele de mare au permis comunitatilor etnice sa dezvolte stiluri culinare unice de-a lungul anilor si sa transforme gatitul intr-o arta.

Stilurile culinare ale diverselor grupuri etnice s-au amestecat de-a lungul timpului, rezultand retete multiculturale din alimente oferite de ocean, cum ar fi Indian Curry Fish Head (cap de peste si curry), Cereal Prawns (creveti cu cereale), Nyonya Otak-otak (pasta de peste in frunze de banan), BBQ Stingray (pisica de mare la gratar) si favoritul Chilli Crab.

Atractiile Festivalului Culinar Singapore 2012

SFF2012 va include si cateva evenimente memoriale. Satul `Singapore Food Festival Food Village` va fi relocat intr-un spatiu mai mare pe Promenada portului de ambarcatiuni si va functiona pe o perioada mai lunga, intre orele 11 si 23, astfel ca mai multe persoane se pot bucura de felurile de mancare servite aici.

Pentru a delecta papilele gustative ale gurmanzilor au fost organizate si evenimente inaugurale precum Catch of the Day (captura zilei) @ Smith Marine Kelong, Behind the Scenes (in spatele cortinei) @ Jurong Fishery Port, Tiffin Cruise @ Singapore River si primul Singapore Food Festival Seafood Platter.

O alta atractie importanta a festivalului culinar este Chef Eric Teo, chef celebru cu 24 de ani de experienta si presedintele Asociatiei Chef-ilor din Singapore, care anul acesta va fi Consultant Culinar oficial al festivalului.

sursa: travelandtourworld.com
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.