Busteni

TURISM BUSTENI, ROMANIA
Despre Busteni, poze, oferte Busteni

PROMOVEAZA-TE AICI:

Pentru operatorii de turism: Turistik te promoveaza targetat, doar pe destinatiile tale de interes, la costuri minime. Citeste aici.

Obiective turistice Busteni

Calatoresti in Busteni? Afla ce poti vizita in Busteni, locuri pe care nu ai vrea sa le ratezi.

Partia de schi Kalinderu, Busteni


Partia Kalinderu este una dintre cele mai moderne partii din tara, situata la poalele Caraimanului. Partia are doua variante de sosire: cea din stanga este recomandata incepatorilor, iar cea din dreapta este alegerea iubitorilor de snowboard si a schiorilor cu experienta. Accesul la partie se face usor, fiind situata la marginea orasului. Punctul de sosire se afla la 1,1 km de statia CFR si DN1. Partia Kalinderu a fost omologata de federatia internationala de schi, putand astfel organiza concursuri si gazdui schiorii de performanta.

Denumirea partiei vine de la Ion Kalinderu, jurist, om de cultura, pasionat de arta si presedinte al Academiei Romane. S-a nascut la 28 decembrie 1840, aducand un aport mare la dezvoltarea orasului Busteni. A construit o fabrica de hartie, un liceu, care acum ii poarta numele si a promovat cat a putut schiul. La sfarsitul secolului XIX, la jumatatea drumului dintre Busteni si flancul stancos al Caraimanului a fost construit un chiosc care i-a purtat numele. Neglijat, adapostul a fost folosit de ciobani, iar in jurul sau s-a format Poiana Kalinderu, locul de unde porneste actuala partie de schi.

Partia Kalinderu dispune de un telescaun cu cuplaj automat cu o lungime de 1070 m si diferenta de nivel 295 m. Capacitatea de transport este de 1200 persoane/ora si functioneaza in regim permanent - iarna si vara. Durata transportului este de aproximativ 3,5 minute. Vehiculele, sub forma de scaune cu patru locuri, se decupleaza si se cupleaza automat de cablul purtator-tractor la intrarea si respectiv la iesirea din statii. Vehiculele sunt prevazute cu copertina transparenta care se cupleaza si se decupleaza automat la imbarcarea, respectiv debarcarea schiorilor. Numarul de vehicule pe linie este de 37, la un interval de 15 secunde.

Pentru asigurarea unor conditii optime de practicare a schiului de-a lungul intregului sezon (15 decembrie - 31 martie), partia este dotata cu o instalatie de produs zapada, pe toata lungimea ei, cu 21 de hidranti si patru tunuri de zapada. Apa necesara este captata din pariul Valea Alba, stocata intr-un rezervor de 5 milioane litri si pompata la o presiune de 10-40 de bari la tunurile de zapada.

Informatii generale:

Dificultate: mediu
Lungime: 1.300 m
Latime: 60 m
Altitudine plecare: 1.400 m
Diferenta nivel: 300 m
Nocturna: da
Zapada artificiala: da
Inclinatie: 37%
Transport: telescaun
Facilitati: baby ski, 200 locuri parcare, muzica, bar, salon de asteptare

Tarife inchirieri:
Schiuri - 20 lei/zi
Clapari - 10 lei/zi
Snowboard - 20 lei/zi
Bob - N/A
Sanie - 15 lei/Zi
Farash - 50-75 lei/Zi

Tarife Telescaun Kalinderu: 10 RON

Scoala de ski Kalinderu a fost infiintata in anul 2006, cu sprijinul salvatorilor montani care va stau la dispozitie pentru orice tip de activitate sau orice nivel tehnic. Kalinderu va ofera o gama variata de servicii: lectii private, cursuri, tabere, organizare competitii, pregatire de concurs, etc. atat pentru copii cat si pentru adulti.
Contact: Tel.0722.256.702
E-mail: office@kalinderu.ro

Puteti urmari activitatea de pe partie online, la http://starali.blogspot.com/2008/12/live-webcam-busteni-partia-kalinderu.html.


Ai fost aici?

Publica imagini sau impresii despre Partia de schi Kalinderu, Busteni. E simplu!
Creaza un cont acum pe comunitatea Turistik!
Voteaza destinatia RecomandNu recomand

28 voturi pentru
8 impotriva

Vizite (pe site):
483,730

Adauga la favoriteTrimite pe email
Adauga impresii din vacanta
Mareste harta

Harta Busteni

Adauga oferte turistice

  • Agentii de turism
  • Hoteluri, Pensiuni
  • Particulari
Creaza cont

Povesteste-ne despre vacanta ta

  • Adauga poze si impresii de calatorie.
  • Citeste despre...
Creaza cont

Aboneaza-te la newsletter

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK