Posada

TURISM POSADA, ROMANIA
Despre Posada, poze, oferte Posada

PROMOVEAZA-TE AICI:

Pentru operatorii de turism: Turistik te promoveaza targetat, doar pe destinatiile tale de interes, la costuri minime. Citeste aici.

Obiective turistice Posada

Calatoresti in Posada? Afla ce poti vizita in Posada, locuri pe care nu ai vrea sa le ratezi.

Muzeul Cinegetic


Muzeul cinegetic al Carpatilor, Posada este o sectie a muzeului Peles, deschis la 20 noiembrie 1996. Este destinat vanatorii si are o colectie valoroasa de trofee, medaliate in tara si peste hotare.
    
Muzeul prezinta in mod sistematic potentialul cinegetic al Carpatilor Romanesti. Sunt expusi mai intai bourul si zimbrul, specii disparute din mediul natural, dar figurate pe stema Moldovei, fapt care atesta prezenta lor in padurile carpatice, la mijlocul secolului al XIV-lea. Exemplare de zimbru se mai pastreaza astazi numai in rezervatii.
    
Sunt prezentate, in continuare, capra neagra - caracteristica piscurilor stancoase, cerbul, cerbul lopatar, capriorul si muflonul, rar intalnit astazi la noi, mistretul, rasul, lupul si ursul brun, acesta din urma constituind faima Carpatilor Romanesti.
    
Speciile amintite (exemplare impaiate) sunt infatisate in mediul lor natural, prin intermediul dioramelor (aidoma celor de la Muzeul Antipa din Bucuresti). Harti speciale prezinta aria de repartitie a fiecarei specii, iar in unele cazuri si toponimele derivate din numele lor popular, pe teritoriul Romaniei. Tot prin intermediul hartilor sunt infatisate locurile unde s-au gasit fosile apartinand stramoćilor speciilor respective.

Sunt expuse si stemele judetelor Romaniei (15 la numar) in care sunt figurate specii cinegetice, steme ce arata ca vanatoarea a fost una din preocuparile traditionale ale poporului nostru.
    
Seria exponatelor se incheie cu pasari rapitoare si de interes cinegetic: bufnita, corbul, dropia, cocosul de munte, fazanul si cateva pasari de apa, caracteristice Deltei Dunarii.
    
Cateva grafice pun in evidenta ciclul natural al rutului (imperecherii) mamiferelor, pe luni si specii si ciclul anual al fatarii lor. De asemenea, un grafic indica etalarea faunei cinegetice in raport cu inaltimea reliefului si respectiv, cu variatia asociatiilor vegetale.
    
Sunt expuse, de asemenea, panoplii si arme de vanatoare (intre care cea a lui Al. I. Cuza) provenind din Castelul Peles, impreuna cu obiecte din ceramica si fildes, platouri si faianta realizata in ateliere straine, portelanuri de Meissen, mobilier in stil renascentist, tapiserii si tablouri infatisand scene si caini de vanatoare, etc.


Ai fost aici?

Publica imagini sau impresii despre Muzeul Cinegetic. E simplu!
Creaza un cont acum pe comunitatea Turistik!

Obiective turistice Posada 4

Toate atractiile Calatoresti in Posada? Afla ce poti vizita in Posada, locuri pe care nu ai vrea sa le ratezi.

Voteaza destinatia RecomandNu recomand

23 voturi pentru
2 impotriva

Vizite (pe site):
42,030

Adauga la favoriteTrimite pe email
Adauga impresii din vacanta
Mareste harta

Harta Posada

Adauga oferte turistice

  • Agentii de turism
  • Hoteluri, Pensiuni
  • Particulari
Creaza cont

Povesteste-ne despre vacanta ta

  • Adauga poze si impresii de calatorie.
  • Citeste despre...
Creaza cont

Aboneaza-te la newsletter

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK