Targoviste

TURISM TARGOVISTE, ROMANIA
Despre Targoviste, poze, oferte Targoviste

PROMOVEAZA-TE AICI:

Pentru operatorii de turism: Turistik te promoveaza targetat, doar pe destinatiile tale de interes, la costuri minime. Citeste aici.

Despre Targoviste

Resedinta domneasca si capitala intre 1396 si 1714, Targovistea a detinut mai bine de trei secole statutul de cel mai important centru economic, politico-militar si cultural-artistic al Tarii Romanesti.
  
Sapaturile arheologice efectuate pe teritoriul si in imprejurimile orasului au dovedit ca aceasta regiune era locuita inca din neolitic. In Muzeul de Arheologie se gasesc vestigii ale culturilor din aceste vremuri, precum si din perioada bronzului si din epoca fierului. Bine ilustrate in muzeu sunt podoabe, unelte si monede geto-dacice, din vremea regilor Burebista si Decebal, precum si din epoca bizantina.

Prima mentiune a orasului dateaza din 1396, iar primul act oficial din 1406 si apartine lui Mircea cel Batran, voievod al Tarii Romanesti, ce a opus trei decenii de rezistenta in fata Imperiului Otoman, cu victorii rasunatoare. Din 1424 se pastreaza prima reglementare comerciala facuta de domnitorul Dan II, ce stabileste relatiile vamale ale targovetilor locali cu alti negustori.
    
Vlad Tepes urca pe tron in 1456 si se inscrie in istorie cu victoria din 1462 impotriva sultanului Mehmet II, cuceritorul Constantinopolelui. Voievodul Radu cel Mare recladeste, incepand cu 1499 biserica "Sf. Nicolae din Deal", cunoscuta azi ca Manastirea Dealu.

Mihai Viteazul a reusit in 1600, pentru prima oara, unirea celor trei principate romanesti si era recunoscut in intreaga Europa ca un aparator al crestinatatii.
     
Matei Basarab (1632-1654) a fost un mare sprijinitor al culturii. El a intarit fortificatiile orasului, a reparat vechi biserici si a construit multe altele noi. Dupa Constantin Brancoveanu, care a asigurat timp de un sfert de veac stabilitatea tarii, a urmat un secol al domnilor fanarioti. Vechea cetate de scaun este cu adevarat parasita.
     
Rascoala lui Tudor Vladimirescu, din 1821, dupa ce straluceste la Bucuresti, restabilind domniile pamantene pe scaunul tarii, se sfarseste trist la Targoviste. Tudor si multi dintre soldatii sai sunt masacrati de eteristi pe locul din fata Mitropoliei, unde s-a ridicat o cruce de piatra, in amintirea lor.
     
Targovistenii au participat activ la revolutia romana din 1848 si au sustinut toate actele politice ale unionistilor.
     
Modernizarea societatii romanesti la sfarsitul secolului al XIX-lea a insemnat un mare avans economic, ilustrat prin iluminarea orasului in 1863, inaugurarea cursei de diligente si apoi de cale ferata Bucuresti-Targoviste, infiintarea primei intreprinderi industriale - Arsenalul armatei si construirea rafinariilor de petrol.
     
Targovistea si-a platit tributul de sange in toate marile batalii ale natiunii: razboiul de independenta din 1877-1878, primul si al doilea razboi mondial.
     
Jumatate de secol de dictatura comunista a provocat constrangeri in viata politica, sociala si culturala. Dupa 22 decembrie 1989, o noua constitutie a tarii a repus viata politica pe un curs democratic.

Poze Targoviste 71

Toate imaginile Poze din Targoviste postate de catre editorii si membrii comunitatii Turistik

Aveti imagini din Targoviste? Le puteti posta pe Comunitatea Turistik! Click aici

Oferte Targoviste

Oferte de cazare si vacante in Targoviste publicate de Agentiile de turism si unitatile de cazare partenere

Sejururi Targoviste 0

Nu sunt oferte sejur pentru Targoviste!

Cazare Targoviste 0

Nu sunt oferte de cazare pentru Targoviste!

Aveti oferte in Targoviste?

Un cont gratuit pe Turistik.ro va permite sa publicati oferte de cazare in Targoviste (hotel, pensiune, motel, etc) sau oferte de sejururi, vacante in Targoviste.
Creaza un cont acum si ofertele vor fi vizibile instantaneu!

Impresii de vacanta despre Targoviste 3

Toate impresiile Impresii, poze si jurnale de calatorie din Targoviste publicate de membrii comunitatii Turistik:

Panorama asupra orasului Targoviste Targoviste, Romania Targoviste este cel mai mare oras al judetului Dambovita. Resedinta domneasca si capitala intre 1396 si 1714, orasul a detinut mai bine de trei secole...

Reper istoric, Manastirea Dealu Targoviste, Romania Manastirea Dealu este o manastire de maici situata pe un deal din apropierea orasului Targoviste. Drumul principal de acces este, pe ultimii 2 km pana...

Targoviste Targoviste, Romania ...

Vacante din Targoviste
Voteaza destinatia RecomandNu recomand

15 voturi pentru
7 impotriva

Vizite (pe site):
178,121

Adauga la favoriteTrimite pe email
Adauga impresii din vacanta
Mareste harta

Harta Targoviste

Adauga oferte turistice

  • Agentii de turism
  • Hoteluri, Pensiuni
  • Particulari
Creaza cont

Povesteste-ne despre vacanta ta

  • Adauga poze si impresii de calatorie.
  • Citeste despre...
Creaza cont

Aboneaza-te la newsletter

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK