Targu-Mures

TURISM TARGU-MURES, ROMANIA
Despre Targu-Mures, poze, oferte Targu-Mures

PROMOVEAZA-TE AICI:

Pentru operatorii de turism: Turistik te promoveaza targetat, doar pe destinatiile tale de interes, la costuri minime. Citeste aici.

Obiective turistice Targu-Mures

Calatoresti in Targu-Mures? Afla ce poti vizita in Targu-Mures, locuri pe care nu ai vrea sa le ratezi.

Gradina Zoologica


Infiintata in anii `60, Gradina Zoologica din municipiul Targu-Mures reprezinta un important punct de atractie atat pentru populatia locala cat si pentru turisti. La inaugurare existau aici numai 10 animale, donate de Asociatia Vanatorilor si de Intreprinderea de Exploatare Forestiera - 3 lupi, 2 ursi, 2 mistreti, 2 fazani si o caprioara, Gradina Zoologica avand la acea data o suprafata de doar 600 - 700 mp.

Insa in 1965, suprafata destinata Gradinii Zoologice a fost extinsa la 20 de ha, fiind urmata intre anii 1965-1967 de constructia primului amplasament si anume ``Casa Leilor``. Tot in aceasta perioada sunt executate si primele alei pentru vizitatori.

In 1983 se construieste ``Pavilionul Exotic``, in care pot fi admirate acvariile pestilor, volierele papagalilor si terariile reptilelor, amplasate intr-o ambianta de plante exotice.

Anul 1986 aduce finalizarea ``Barlogului Ursilor``, in paralel cu amenajarea unui spatiu adecvat pentru tigri si renovarea amplasamentelor pentru mamiferele mici.
Perioada 1983–1989 este dedicata ridicarii ``Pavilionului Primatelor`` (Pavilionul Maimutelor), acestea putand fi mutate in noua lor ``casa``.

In ``Pavilionul Primatelor`` este amenajat un larg amfiteatru de 108 locuri.
Odata cu dezvoltarea civilizatiei, se poate observa si o distrugere a regnului animal. Gradinile zoologice trebuie sa-si asume prin urmare, prin intermediul programelor didactice, un rol important in ocrotirea animalelor, protectia speciilor pe cale de disparitie si salvarea animalelor salbatice ranite.

Pe langa activitatiile proprii, Gradina Zoologica da posibilitatea asociatiilor pentru protectia animalelor sau mediului sa ia parte la aceste programe. De altfel, Gradina Zoologica din Targu-Mures aniverseaza, in fiecare an, la data de 4 octombrie, ``Ziua Internationala a Animalelor``, prilej cu care sunt derulate diverse programe educative si se amenajeaza o expozitie fotografica.


Ai fost aici?

Publica imagini sau impresii despre Gradina Zoologica. E simplu!
Creaza un cont acum pe comunitatea Turistik!
Voteaza destinatia RecomandNu recomand

6 voturi pentru
1 impotriva

Vizite (pe site):
144,631

Adauga la favoriteTrimite pe email
Adauga impresii din vacanta
Mareste harta

Harta Targu-Mures

Adauga oferte turistice

  • Agentii de turism
  • Hoteluri, Pensiuni
  • Particulari
Creaza cont

Povesteste-ne despre vacanta ta

  • Adauga poze si impresii de calatorie.
  • Citeste despre...
Creaza cont

Aboneaza-te la newsletter

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK