Vatra Dornei

TURISM VATRA DORNEI, ROMANIA
Despre Vatra Dornei, poze, oferte Vatra Dornei

PROMOVEAZA-TE AICI:

Pentru operatorii de turism: Turistik te promoveaza targetat, doar pe destinatiile tale de interes, la costuri minime. Citeste aici.

Obiective turistice Vatra Dornei

Calatoresti in Vatra Dornei? Afla ce poti vizita in Vatra Dornei, locuri pe care nu ai vrea sa le ratezi.

Rezervatia Sarului


Sau Calimani cuprinde sectorul marcat de varfurile Iancului - Bradul Ciont - Retitis, cu frumoase caldari glaciare suspendate si paraie inspumate, revarsate peste cascade.

Rezervatia prezinta o importanta stiintifica deosebita, prin faptul ca aici se afla un arbore natural, in amestec intim intre molid si zimbru, unic in tara. Zimbrul (Pinus cimbra), relict glaciar, cuprinde un nr. ce depaseste 7000 de exemplare bine conformate, drepte, cocurand cu molidul. In jnepenisul ce se intinde pe o suprafata de peste 400 ha, exemplarele de zimbru prezinta bi si trifurcatii, datorita vanturilor puternice, ploilor, cu trasnete, ninsorilor masive, gelivatiei si rupturilor. Pe terenurile in panta , acoperite de grohotisuri, solul este fixat pe cateva hectare si de arinul de munte (Alunus viridis), iar scorusul de munte (Scorbus aucuparia forma lanuginosa) depaseste cu mult zona molidului si a zimbrului.

Se intalnesc si exemplare de larice (Larix europaea carphatica) ce depasesc 22m inaltime si diametrul de 60cm, smirdar (Rhododendron kotschyi), ghiritura (Gentiana punctata), degetarutul (Soldanella montana) si ciubotica (Primula minima).

Fauna este bine reprezentata prin ursi, cerbi carpatini, caprioare, lupi, vulpi, rasi, jderi, veverite iar in jnepenisuri, cocosul de mesteacan (Lyrurus tetrix) si cocosul de munte (Tetrao urogallus). In arealul rezervatiei Calimani se intalnesc si Grotele Luanei, descoperite in anul 1961, in buna parte distruse.


Ai fost aici?

Publica imagini sau impresii despre Rezervatia Sarului. E simplu!
Creaza un cont acum pe comunitatea Turistik!
Voteaza destinatia RecomandNu recomand

23 voturi pentru
4 impotriva

Vizite (pe site):
275,746

Adauga la favoriteTrimite pe email
Adauga impresii din vacanta
Mareste harta

Harta Vatra Dornei

Adauga oferte turistice

  • Agentii de turism
  • Hoteluri, Pensiuni
  • Particulari
Creaza cont

Povesteste-ne despre vacanta ta

  • Adauga poze si impresii de calatorie.
  • Citeste despre...
Creaza cont

Aboneaza-te la newsletter

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK