PROMOVEAZA-TE AICI:

Pentru operatorii de turism: Turistik te promoveaza targetat, doar pe destinatiile tale de interes, la costuri minime. Citeste aici.

Taormina, statiunea Siciliei

7 voturi
Taormina, Italia
Autor: Raky, 10 Iulie 2012
Vizualizari: 3287
Una din cele 3 zile petrecute in Sicilia mi-am rezervat-o pentru Taormina. Citisem cate ceva inainte despre Sicilia si, daca e o destinatie de aici despre care toata lumea vorbeste de bine, aceasta e Taormina.

Taormina e un orasel de pe coasta de est a Siciliei, la o ora de mers spre nord cu autobuzul din Catania. Este considerata cea mai importanta/frumoasa statiune din Sicilia. De fapt oraselul nu are deschidere directa la mare ci e cocotat pe muntele Tauro la vreo 200m peste nivelul marii. Pentru a ajunge la mare ai nevoie de un mijloc de transport sau poti lua funicularul.
Plaja din dreptul Taorminei e reprezentata de doua golfuri: plaja Mazzaro si plaja Isola Bella. Pe langa acestea sunt si alte optiuni, daca o iei mai inspre nord sau sud(Giardini Naxos). Plaja Mazzaro, un golf marginit de stanci, este cu nisip, dar relativ micuta si aglomerata.
Cea din dreptul Insulei Bella este mai lunga si mai aerisita, dar cu pietre.


Dupa ce ne-a lasat autobuzul in statie am luat-o la deal catre centru orasului. Am remarcat imediat o vegetatie mult mai vivace decat in restul Siciliei, cu un verde mai crud si foarte multe flori.
Panorame catre marea cu cele doua plaje si catre muntele Etna apareau din loc in loc pe strazite acelea intortochiate.
Am ajuns, nu fara efort, in zona pietonala a orasului, centrul acestuia.
In Piazza Vittorio Emanuele (fiecare asezare din Italia are ceva numit asa) am descoperit Biserica Santa Caterina, micuta si simpla, in stil baroc, iar la dreapta ei, fara a sari prea mult in ochi Palatul Corvaja.
Orice constructie ceva mai veche in care a trait candva un mic nobil poarta numele de palat in Italia. Nu vreau sa minimalizez acum importanta acestui palat, dar asta e adevarul. In curtea lui interioara este Oficiul de turism de unde iti poti procura harta turistica a Taorminei.
Palatul se viziteaza si in acel moment gazduia o expozitie de ceramica. Asa ca am spus pass si am pornit mai departe.
Am luat-o pe Via Teatro Greco in cautarea obiectivului turistic numarul unu in Taormina: Amfiteatrul Grecesc. Acesta este impresionant: mare, aproape complet si functional, departe de a fi o ruina, iar privelistea de aici este nemaipomenita.
Nu au exagerat de aceasta data ghidurile turistice. In fata ochilor, de pe scarile amfiteatrului, privind catre scena lui, ti se deschide intreaga vale a muntelui Mauro, iar ochii ti se opresc in mare si pe varful fumegand al muntelui Etna.
Langa intrarea in amfiteatru este un hotel deosebit de frumos.
Nu e mare, insa totul pare perfect, de la gradina de la intrare, la interiorul observat prin geamurile mari, piscina din spate si privelistea care ti se deschide de acolo. Mai jos de el, in vale, se vedeau gradinile publice(Giardino Pubblico). Mi-am promis ca, daca ma voi mai intoarce vreodata in Sicilia, la acest hotel ma voi caza. E probabil extrem de scump, dar visele nu dauneaza sanatatii...:)

In continuare am luat-o pe Corso Umberto I - artera principala a orasului. Aceasta este un pietonal marginit de cladiri vechi si frumos decorate cu flori la balcoane. Terase, baruri si restaurante, magazine cu suveniruri, dar si cu produse de lux.

Piata IX Aprilie iti ofera o zona de belleview si posibilitatea sa admiri Biserica Sant`Agostino, cu fatada ei simpla si turnul cu clopot.
Mai departe am trecut prin poarta di Mezzo cu turnul orologiului si am patruns in cea mai veche parte a orasului, cu aspect medieval.

Ajunsi in Piata Domului am admirat Catedrala si fantana cu personajul jumatate femeie, jumatate taur, de care amintesc ghidurile turistice.


O recomandare a cartilor de turism este sa faci o plimbare fie pe jos(3 km, dar la deal), fie cu masina, pana in varful lui Monte Tauro, unde e Castello - o fortareata medievala de unde privelistea asupra Taorminei, coastei si muntelui Etna e foarte frumoasa. Din pacate eu n-am mai avut timp, asa ca nu am poze sa va arat.
poza Taormina, Italia

poza Taormina, Italia
Vizualizari: 271, Voturi: 1

poza Taormina, Italia

poza Taormina, Italia
Vizualizari: 244, Voturi: 2

poza Taormina, Italia

poza Taormina, Italia
Vizualizari: 591, Voturi: 2

poza Taormina, Italia

poza Taormina, Italia
Vizualizari: 609, Voturi: 2

poza Taormina, Italia

poza Taormina, Italia
Vizualizari: 553, Voturi: 3

poza Taormina, Italia

poza Taormina, Italia
Vizualizari: 573, Voturi: 2

poza Taormina, Italia

poza Taormina, Italia
Vizualizari: 512, Voturi: 0

poza Taormina, Italia

poza Taormina, Italia
Vizualizari: 754, Voturi: 1

poza Taormina, Italia

poza Taormina, Italia
Vizualizari: 409, Voturi: 1

poza Taormina, Italia

poza Taormina, Italia
Vizualizari: 466, Voturi: 0

poza Taormina, Italia

poza Taormina, Italia
Vizualizari: 417, Voturi: 0

poza Taormina, Italia

poza Taormina, Italia
Vizualizari: 368, Voturi: 1

84 imagini in total la aceasta impresie

Comenteaza:

  
1 comentariu
15 Martie 2016alexbadea:
excelente imagini !
felicitari!
Se vad atit talentul fotografului cit si performantele aparatului.

Adauga un comentariu:


Nume:(*) Email:(*)
Vezi impresii turistice din:
Adauga impresii din vacanta

Alte impresii din Taormina, Italia:

Povestiri si poze recente:

Adauga oferte turistice

  • Agentii de turism
  • Hoteluri, Pensiuni
  • Particulari
Creaza cont

Povesteste-ne despre vacanta ta

  • Adauga poze si impresii de calatorie.
  • Citeste despre...
Creaza cont

Aboneaza-te la newsletter

Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK