Circuite turistice

CIRCUIT 2012 CHILE: INSULA PASTELUI & DESERTUL ATACAMA & PATAGONIA – ARGENTINA: LOS GLACIARES & TARA DE FOC

  • Circuit in: Chile 
  • Durata: 18 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: Hotel 4* 
  • Pret: 4380 Dolari / persoană

Traseu:

BUCURESTI – SANTIAGO DE CHILE – VALPARAISO – VINA DEL MAR – SANTIAGO - INSULA PASTELUI – SANTIAGO DE CHILE - SAN PEDRO DE ATACAMA – SANTIAGO DE CHILE – PUNTA ARENAS – PUERTO NATALES - TORRES DEL PAINE – EL CALAFATE - USHUAIA – BUENOS

Tarife:

Perioada: 10.09 – 27.09.2012
TARIF: 1.490 EURO + 4.380 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 760 USD
(tariful este valabil pentru un grup de minim 20 turisti, pt. 15-19 turisti, tariful se majoreaza cu 185 usd)


TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Paris – Santiago de Chile, Buenos Aires – Paris – Bucuresti
- transport continental cu avionul pe rutele: Santiago de Chile – Insula Pastelui – Santiago de Chile, Santiago de Chile – San Pedro de Atacama – Santiago de Chile, Santiago de Chile – Punta Arenas, El Calafate – Ushuaia, Ushuaia – Buenos Aires
- 15 nopti cazare cu demipensiune in hoteluri de 3* si 4*
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali si conducator roman de grup
- asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

Detalii:

CHILE: INSULA PASTELUI & DESERTUL ATACAMA & PATAGONIA – ARGENTINA: LOS GLACIARES & TARA DE FOC

Atingeti “buricul pamantului” cum este numita Insula Pastelui care adaposteste una dintre ghicitorile nerezolvate ale istoriei umanitatii, strabateti cel mai uscat si spectaculos desert din lume Atacama, ajungeti prin stramtoarea Magelan la capatul lumii in legendara Tara de Foc, memorati impresionanta panorama oferita de cel mai faimos ghetar al planetei: Perito Moreno, si in final, atinsi de magia tango-ului argentinian in Buenos Aires, fredonati ”Caminito”, cand parasiti aceste meleaguri.

Perioada: 10.09 – 27.09.2012

ZIUA 1 / 10.09.2012: BUCURESTI – SANTIAGO DE CHILE
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 18:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 2489 (20:05 / 22:15) si mai departe spre Santiago de Chile cu zborul AF 406 (23:20 / 07:30).
ZIUA 2 / 11.09.2012: SANTIAGO DE CHILE
Sosire la Santiago de Chile la ora 07:30. Intalnire cu reprezentantul local pentru turul panoramic al capitalei Santiago de Chile, aflata pe malul Andenului si la poalele colinei Santa Lucia, care pastraza amintirea imperiului colonial spaniol, fapt care este evident mai ales in centrul orasului. Turul include: Palatul Prezidential, Piata Armelor cu Catedrala si vechea cladire a Postei, Muzeul National de Istorie, Casa Colonial, fosta resedinta a guvernatorului in perioada coloniala. Orasul va putea fi admirat de pe dealul Cerro San Cristobal, aflat in Parcul Metropolitano. Turul continua cu una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, Providencia, unde veti gasi magazine celebre si restaurante de lux. Cina si cazare la Hotel Galerias 4* (sau similar).
ZIUA 3 / 12.09.2012: SANTIAGO – VALPARAISO – VINA DEL MAR – SANTIAGO
Mic dejun. Plecare spre pitorescul oras Valparaiso, bogat in arhitectura autohtona, inspirata de artisti si poeti, declarat de UNESCO in Patrimoniul Cultural al Umanitatii. Acest oras care este situat la 120 km de Santiago de Chile este unul dintre cele mai importante porturi ale tarii, supranumit si “San Francisco al Americii de Sud“, datorita faptului ca orasul este cocotat pe pantele Anzilor, cu fata la Pacific. Se trec in revista Piata Sotomayor, Cladirea Parlamentului, Casa Memoriala a poetului Pablo Neruda. Drumul continua spre orasul invecinat, Vina del Mar, “orasul gradina”, cu plajele sale desprinse parca din paradis. Este cea mai importanta statiune din Chile si una dintre principalele statiuni din America de Sud. Aceasta bijuterie de la Oceanul Pacific se afla la 9 km nord-vest de Valparaiso si ofera toate facilitatile pentru vizitatori, fapt pentru care este cunoscuta sub denumirea de “Capitala Turismului Chilian“. In turul panoramic se va trece in revista si Cazinoul. Cina si cazare in Santiago de Chile.
ZIUA 4 / 13.09.2012: SANTIAGO DE CHILE – INSULA PASTELUI
Mic dejun. Tranfer la aeroport pentru zbor catre Insula Pastelui, asezata intre Chile si Tahiti, la 3.700 km fata de coasta chiliana in Oceanul Pacific; insula este considerata cea mai izolata din lume si a intrat in patrimoniul mondial UNESCO din 1995. Insula in calitate de “buricul pamantului“ este populata de “rapa nui“ (care inseamna iubitori de pace si ospitalitate), cum se numesc locuitorii acesteia si este considerata ca fiind un muzeu al pamantului care adaposteste una dintre ultimele ghicitori nerezolvate ale istoriei umanitatii: cine a realizat uriasele sculpturi ”Moais“? Pana in ziua de astazi, arheologii pot face doar presupuneri. Zbor catre Insula Pastelui cu compania Lan Airlines, LA 841 (08 :25 / 12 :05) urmat de transfer la hotel. Cina si cazare la Hotel Otai 4* (sau similar).
ZIUA 5 / 14.09.2012: INSULA PASTELUI
Mic dejun. Excursie de o zi, cu dejun la pachet inclus, in care veti desoperi secretele culturii Rapa Nui. Turul incepe cu vizite pe platformele moai Ahu Vaihu si Ahu Akahanga, ambele reprezentand temple nerestaurate care merita explorate. Ahu Akahanga este declarat a fi locul de inmormantare al primului conducator al insulelor, Hotu Matu'a. Calatoria continua cu vulcanul Rano Raraku, unul dintre cele mai interesante obiective ale insulei si apoi cu Ahu Tongariki, cel mai mare monument monolitic din Polinezia de Est. Aceasta platforma uimitoare detine 15 dintre cele mai mari statui de pe insula. Calatoria continua spre Te Pito Kura, o imensa piatra rotunda, chipurile cu puteri magice, care, conform legendei, a fost adusa aici de catre regele Hotu Matua. Ultima oprire va fi pe plaja Anakena, unde va veti putea relaxa si face baie in Oceanul Pacific. Cazare.
ZIUA 6 / 15.09.2012: INSULA PASTELUI – SANTIAGO DE CHILE
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor catre Santiago de Chile cu compania Lan Airlines, LA 842 (13:05 / 19:50). Transfer la Hotel Galerias 4* (sau similar). Cina si cazare.
ZIUA 7 / 16.09.2012: SANTIAGO DE CHILE – SAN PEDRO DE ATACAMA
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul LA 342 (07:15 / 09:25) catre San Pedro de Atacama, centrul civilizatiei paleolitice, loc care ofera cel mai spectaculos si cel mai dramatic peisaj din Chile. Transfer la hotel in San Pedro de Atacama pentru lasarea bagajelor. Ziua continua cu o excursie la fortareata Quitor, urmata de o vizita la Muzeul Arheologic Padre Le Paige, unde printre altele se gasesc cele mai vechi mumii din lume si unde se poate vedea o bine intretinuta mumie pe care indigenii o numesc cu ironie “Miss Chile“. Dejun la un restaurant local. Dupa-amiaza veti vizita probabil cea mai cunoscuta destinatie din aceasta zona, Valea Lunii (Moon Valley sau Valle de la Luna), localizata in Cordillera de la Sal. Aceasta vale reprezinta o atractie datorita similitudinii cu peisajul selenar si a enormului coloseum. Cazare la Hotel El Poblado de Kimal 3* (sau similar).
ZIUA 8 / 17.09.2012: SAN PEDRO DE ATACAMA
Mic dejun. Excursie de o zi la sud de San Pedro, spre Toconao – un orasel aflat la 2450 m altitudine de un farmec aparte care consta in folosirea pentru arhitectura cladirilor a rocilor vulcanice. Langa Toconao se afla canionul Jerez in care, datorita raului Andes, creste o mare varietate de legume si fructe. Calatoria continua cu satul Socaire, urmat de lagunele Miscani si Meniques care se afla situate la o altitudine de 4500 m, inconjurate de vulcani. Aerul perfect uscat al acestei zone permite o vizibilitate atat de mare incat creeaza chiar distorsiuni in aprecierea distantelor. Drumul continua spre impresionantul Salar de Atacama. Pe drum se pot vedea vulcanii Licancabur si Lascar. Se viziteaza apoi Lacul Sarat Atacama aflat la o altitudine de 2300 m. Lacul primeste apa filtrata din raul San Pedro si din multele canioane ale lantului muntos, fapt care face ca acest lac sa contina cele mai mari rezerve de litiu, bor si potasiu din intreaga lume. Aici se afla laguna Chaxa, populata de reptile si de pasari flamingo. Intoarcere la San Pedro de Atacama pentru cina si cazare.
ZIUA 9 / 18.09.2012: SAN PEDRO DE ATACAMA – SANTIAGO DE CHILE
Mic dejun. Excursie la o alta atractie de top: El Tayto Geyseres, cel mai inalt camp de gheizere din lume. La rasaritul soarelui se observa inceputul activitatii aburilor – magma foarte aproape de suprafata incalzeste stancile care in contact cu izvoarele subterane produce acest fenomen; dupa micul dejun se poate face baie in piscina cu apa termala. Pe drumul de intoarcere se trece prin satul Machuca. De asemenea, se vor face opriri pe drum pentru a fotografia peisajul, vulcanii, cactusii, flora si fauna renumitului desert. Dejun in timpul vizitelor. Transfer la aeroportul din Calama pentru zborul LA 357 (20:55 / 22:55) spre Santiago de Chile. Cazare la Hotel Holiday Inn Airport 4* (sau similar).
ZIUA 10 / 19.09.2012: SANTIAGO DE CHILE – PUNTA ARENAS – PUERTO NATALES
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul LA 281 (06:40 / 11:00), la Punta Arenas, punctul de plecare al circuitului in PATAGONIA. Tur panoramic al celui mai sudic oras al continentului, Punta Arenas, care cuprinde Cerro de la Cruz, unde se poate admira intregul oras, portul si stramtoarea Magelan, Piata Armelor. Urmeaza vizitarea Muzeului Salesiano Marggiorino Borgatello, unde veti afla mai multe despre primii locuitori ai Patagoniei, Kawaskhar si Yamana, iar apoi veti ajunge la cimitirul Punta Arenas, devenit cel mai frumos loc de veci prin impresionantele sale morminte. Transfer cu autocarul in Puerto Natales. Cina la un restaurant local si cazare la Matin Gusinde 3* (sau similar).
ZIUA 11 / 20.09.2012: PUERTO NATALES – TORRES DEL PAINE
Mic dejun. Ziua incepe cu excursia la Pestera Milodon localizata la 24 km nord de Puerto Natales. Acest monument natural este compus din 3 pesteri si o formatiune stancoasa cunoscuta sub denumirea de Silla del Diablo (Locul Diavolului). In 1896 lumea stiintifica a fost fascinata de descoperirea in aceasta pestera a oaselor unui animal disparut – milodon. Oamenii de stiinta au crezut initial ca sunt ramasitele unui peste, indicand faptul ca acesta exista inca, dar ulterior testele au demonstrat ca ramasitele au mii de ani si ca apartin Milodonului, un mare ierbivor lenes, care se crede ca a murit la sfarsitul Erei Pleistocene. In afara de pestera si importanta sa istorica si stiintifica, regiunea are peisaje frumoase deoarece este o arie ce face tranzitia intre stepa si regiunea de paduri. Aici se intalnesc specii de nire, calafat si romerillo. Vizita continua in cel mai atractiv Parc National din Chile si din lume - Torres del Paine: se viziteaza Cuernos del Paine si Lacul Nordeskjold, iar daca vremea permite se va trece pe langa laguna Amargasi, Lacul Pehoe si ne vom bucura de privelistile minunante oferite de Paine Massif, Almirante Nieto si faimosul munte Torres del Paine. Cu acest prilej vom putea observa viata in salbaticie a diferitelor vietuitoare, vom putea descoperi secretul florei si al faunei acestei zone. Dejun la pachet. Cazare.
ZIUA 12 / 21.09.2012: TORRES DEL PAINE – EL CALAFATE
Mic dejun. Astazi vom parasi Chile si vom intra in Argentina, printr-un transfer spre El Calafate, un orasel incantator care va va cuceri cu pitorescul sau si care este punctul de plecare spre grandiosul Parc National “Los Glaciares”, aflat pe tarmul imensului lac Argentino. Cina si cazare la Hotel Altos Calafate 3* (sau similar).
ZIUA 13 / 22.09.2012: EL CALAFATE – USHUAIA
Mic dejun. Dimineata, devreme, transfer in port pentru imbarcare pentru excursia la Upsala. Calatoria are loc prin fata a sute de iceberg-uri care provin din ghetari. Dejunul (box lunch) se serveste pe vas. Veti admira apoi Ghetarul Perito Moreno, formatiune glaciara veche de 500 de ani, cu pereti de gheata inalti de 90 m si o latime frontala de 4 km. Perito Moreno este printre putinii ghetari din lume care este in continua crestere. Timp liber pentru a-i admira maretia coplesitoare. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aerolineas Argentinas AR 2872 (19:00 / 20:15), spre capatul lumii in Tara de Foc, la Ushuaia. Transfer la Hotel Altos Ushuaia 3* (sau similar). Cina si cazare.
ZIUA 14 / 23.09.2012: USHUAIA / TARA DE FOC
Mic dejun. Dimineata se viziteaza Parcul National Tierra del Fuego infiintat in 1960, care protejaza 63.000 ha la sudul Anzilor. Se vor putea vedea: Golful Ensenada, Insula Redonada, Lacul Roca si Golful Lapatania. Dupa amiaza se va face o croaziera cu catamaranul pe Canalul Beagle, navigandu-se printre golfuri. Plimbare in golful Yendegaia unde se vor vedea casele in forma de scoici ale poporului Yamana, iar daca conditiile meteo vor permite, se va face o scurta drumetie in padurea Magelan. Se ajunge in final la farul denumit “Ends of the World’s Light House”. Cina si cazare.
ZIUA 15 / 24.09.2012: USHUAIA – BUENOS AIRES
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aerolineas Argentinas spre Buenos Aires, AR 1853 (10:35 / 14:03). Tur panoramic de oras in Buenos Aires, care incepe cu traversarea Bulevardului 9 Iulie (unul dintre cele mai mari bulevarde din lume), a Bulevardului Santa Fe, Cladirea Guvernului: “Casa Rosada”, Congresul National, Teatrul Colon, Cabido - Primaria (locul unde a fost initiata miscarea de independenta a Spaniei), Plaza de Mayo, Catedrala Metropolitana, Puerto Madero, cartierul San Telmo (cu cladiri albe cu balcoane din fier forjat), cartierul La Boca (cartier italian cu faimoasa strada care a dat numele celebrului tango - Caminito - inspirat din viata cartierului), cartierul La Racoleta (cartier ce demonstreaza ca Buenos Aires este “Parisul Americii Latine”). In acest cartier se afla si cimitirul unde este inmormantata celebra Evita Peron. Turul ia sfarsit prin Parcul si padurile Palermo, unde s-a dezvoltat o impresionanta zona rezidentiala. Cazare la un restaurant local. Transfer la Hotel Dazzler Tower Maipu 4* (sau similar) pentru cazare.
ZIUA 16 / 25.09.2012: BUENOS AIRES
Mic dejun. Excursie de o zi la o ferma tipic argentiniana, “hacienda”, unde veti descoperi muzica si dansurile traditionale si veti participa la un adevarat festival Gaucho. La petrecerea de bun venit veti fi serviti cu “empanadas” si vin argentinian, iar mai tarziu cu un barbeque delicios, preparat in stil argentinian. Veti fi martorii unui spectacol folcloric cu muzica si dansuri si veti admira aptitudinile de calareti ale “gauchos”. Seara, cina cu spectacol de tango argentinian la “Senor Tango”. Cazare.
ZIUA 17 / 26.09.2012: BUENOS AIRES – PARIS
Mic dejun. Timp liber pentru explorarea orasului Buenos Aires si cumparaturi. Transfer la aeroport pentru plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 417 (17:05 / 11:00).
ZIUA 18 / 27.09.2012: PARIS – BUCURESTI
Sosire la Paris la ora 11: 00 si plecare mai departe spre Bucuresti cu zborul AF 2488 (15:25 / 19:15).

TARIF: 1.490 EURO + 4.380 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 760 USD
(tariful este valabil pentru un grup de minim 20 turisti, pt. 15-19 turisti, tariful se majoreaza cu 185 usd)


TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Paris – Santiago de Chile, Buenos Aires – Paris – Bucuresti
- transport continental cu avionul pe rutele: Santiago de Chile – Insula Pastelui – Santiago de Chile, Santiago de Chile – San Pedro de Atacama – Santiago de Chile, Santiago de Chile – Punta Arenas, El Calafate – Ushuaia, Ushuaia – Buenos Aires
- 15 nopti cazare cu demipensiune in hoteluri de 3* si 4*
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali si conducator roman de grup
- asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport pentru zborurile intercontinentale: 450 euro (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie)
- taxele de aeroport pentru zborurile continentale: 230 usd (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie)
- taxe de iesire de pe aeroporturi
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 5 usd / zi pentru ghizi si soferi (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil inca 6 luni de la data intoarcerii

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 45 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la “Contractul de prestari servicii turistice”

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.