Circuite turistice

CIRCUIT 2012 NEPAL - INDIA - TRIUNGHIUL DE AUR

  • Circuit in: India 
  • Durata: 13 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: Hotel 5* 
  • Pret: 1760 Euro / persoană

Traseu:

BUCURESTI - DOHA - KATHMANDU - PATAN - BHAKTAPUR - KATHMANDU - VARANASI - KHAJURAHO - ORCHHA - JHANSI - AGRA - FATEHPUR SIKRI - JAIPUR - NEW DELHI - DOHA - BUCURESTI

Tarife:

TARIF: 1.760 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 430 EURO
Perioada: 10.10 - 22.10. 2012

Detalii:

N E P A L & I N D I A - TRIUNGHIUL DE AUR
. . . incursiune de pe acoperisul lumii la Taj Mahal

O calatorie de o frumusete magica, care acompaniata de fascinante povesti despre zeitati, incepe cu vizitarea unor splendori mistice care apartin unei civilizatii milenare, mai putin accesibile, aproape de "Acoperisul Lumii", Himalaya, continua cu vizitarea "Triunghiului de Aur" al rafinatei culturi indiene, unde ne asteapta o minune a lumii moderne, Taj Mahal-ul si se sfarseste in citadela contrastelor New Delhi, care imbina cel mai bine vechea Indie cu cele sapte orase stravechi si noul Delhi, cel de-al optulea oras, care releva o Indie moderna, aliniata la civilizatiile mondiale.

Perioada: 10.10 - 22.10. 2012

ZIUA 1 - 2 / 10 - 11.10.2012: BUCURESTI - DOHA - KATHMANDU
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 17:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways QR 944 (19:25 / 23:55) si mai departe spre Kathmandu cu QR 362 (02:35 / 09:40). Sosire in Kathmandu si dupa formalitatile de viza de pe aeroport, transfer la hotel. Dupa-amiaza la dispozitie pentru odihna sau plimbare prin Kathmandu. Cazare Kathmandu.
ZIUA 3 / 12.10.2012: KATHMANDU
Mic dejun. Dimineata pornim intr-un tur panoramic al orasului in care se viziteaza: Hanuman Dhoka sau Durbar Square - piata istorica cu palate elegante, gradini, case cu ferestre vechi si balcoane din lemn sculptat, temple vechi in forma de pagoda, locul in care sunt oficiate slujbele solemne de incoronare a regilor nepalezi; Templul Zeitei vii Kumari, care se afla in vecinatatea Palatului Hanuman Dhoka; Kasthmandap - monument construit din lemnul unui singur arbore si atribuit regelui Laxmi Narshinga; Templul Ashok Vinayek - templu mic, dar deosebit de important, cunoscut si sub numele de Kathmandu Ganesh sau Maru Ganesh. Dupa amiaza, se viziteaza Chaitya Swayambhunath (asezata pe locul de unde se spune ca a fost creat Kathmandu din lacul primordial) unul dintre cele mai importante monumente budhiste din lume, aflat la 3 km vest de Kathmandu, ridicat se spune cu cca 2000 de ani in urma, suprastructura pictata pe toate cele 4 parti cu ochii lui Buddha. Cina si cazare in Kathmandu.
ZIUA 4 / 13.10.2012: KATHMANDU - PATAN - BHAKTAPUR - KATHMANDU
Mic dejun. Excursie la Patan, oras stravechi situat la 5 km sud-est de Kathmandu. Diversitatea culturii medievale a permis atat hinduismului cat si budhismului sa transforme orasul Kathmandu intr-un oras al artelor frumoase, plin de temple hinduse si monumente budhiste. Se viziteaza Templul Pasupathinath, cel mai sacru templu hindu din Nepal, dedicat lui Shiva, ridicat pe malul raului Bagmati in apropiere de cea mai mare stupa tibetana veche de 2.500 de ani, numita stupa Bodhanath, de 36 m inaltime, care inchide valea estica, in apropierea a zeci de frumoase manastiri budhiste si comunitati tibetane infloritoare. Ziua continua cu o excursie la Bhaktapur, cunoscut ca Bhadgaon, faimos pentru arta si arhitectura medievala, declarat patrimoniu UNESCO. Se viziteaza Durbar Square in care ne va impresiona Poarta Leului, Poarta de Aur, Palatul celor 55 de ferestre, Templul Batsala, statuia Regelui Bhupatendra Malla si Templul Pasupatinath. Urmeaza apoi vizitarea unei alte «piatete» unde se remarca unul dintre cele mai inalte temple - pagoda: Templul Nyatapola si un templu impresionant prin dimensiunile sale, dedicat zeului terorii, numit Templul Bhairavnath. In urmatoarea « piateta » se poate admira Templul Dattatraya construit in anul 1427 din trunchiul unui singur copac. Intoarcere la Kathmandu pentru cina si cazare.
ZIUA 5 / 14.10.2012: KATHMANDU - VARANASI
Mic dejun. Imbarcare pentru zborul companiei Air India AI 252 (14:25 / 15:10) catre Varanasi, unul dintre cele mai vechi orase din lume (peste 3000 de ani), unul dintre cele sapte orase sfinte ale religiei hinduse, cunoscut ca si orasul templelor. Dupa-amiaza, daca timpul permite, excursie la Sarnath, unde Budha a tinut prima sa predica dupa iluminare in « locul cu caprioare ». Se viziteaza Stupa Chaukandi, monument impunator din caramida rosie, Stupa Dhamek, cel mai important monument din regiune, Muzeul, cu o bogata colectie de sculpturi budhiste, Mulagandha Kuti Vihar, unde sunt expuse fresce excelente realizate de celebrul pictor japonez Kosetsu Nosu dar si manuscrise budhiste unicat, Templul Bharat Mata, dedicat maternitatii si coloana Ashoka, stralucitoarea coloana din piatra. Cina si cazare la hotel Hindusthan International 3* (sau similar). Daca se doreste, vom vizita Dasaswamedh Ghat, aflata pe malul Gangelui, pentru a asista la « rugaciunea de seara », care incepe imediat dupa apus. « Spectacolul » este de neuitat, o imbinare de sunet (incantatii), si lumini (provenite de la lampile acelorasi credinciosi).
ZIUA 6 / 15.10.2012: VARANASI - KHAJURAHO
Dimineata devreme, vom avea parte de o experienta unica, plutind cu barca la rasarit de soare pe fluviul sacru, Gange, prilej de a admira ghaturile in lumina diminetii unde mii de pelerini participa la ritualurile de rugaciune si imbaiere purificatoare in apele sfinte ale fluviului. Clopotele templelor, murmurul rugaciunilor localnicilor, meditatia lor, locurile de incinerare ale caror ruguri ard neintrerupt vor face din aceasta plimbare o experienta unica, dupa care ne vom intoarce la hotel pe stradutele labirintice ale orasului. Mic dejun si timp liber pana la transferul la aeroport pentru zborul companiei Jet Airways 9W 723 (12:15 / 12:55), catre Khajuraho. Dupa sosire, transfer la hotel pentru check-in. Continuam cu un tur panoramic al micii localitati Khajuraho, dar celebra prin complexul templelor hindu si jain. Templele din Khajuraho sunt considerate a fi o minune artistica si de creativitate, unica si cu totul speciala, oferita intregii lumi de catre India. Templele au fost construite intre anii 950-1050 de catre regii dinastiei Chandela si au devenit faimose pentru sculpturile murale cu o rara finete a detaliului, reprezentand scene din Kamasutra, scene care preamaresc viata in toate aspectele ei (din cele 85 de temple originale au rezistat doar 22). Se vor vizita templele de vest si Lakshamana (cel mai bine conservat) si Kandariya Mahadeo, locul in care se desfasoara festivalul anual de dans. Cina si cazare in Khajuraho.
ZIUA 7 / 16.10.2012: KHAJURAHO - ORCHHA - JHANSI - AGRA
Mic dejun. Transfer cu autocarul spre Orchha, exemplu stralucit de palat fortificat medieval, din perioada dinastiei Bundela. Aici vom avea o inedita incursiune fotografica in atmosfera medievala a fortului cu palatele sale: Jehandir Mahal, mausoleu construit in sec. al XVII- lea, pentru comemorarea Imparatului Jehangir, Raj Mahal, Rai Praveen Mahal si cateva temple: Ram Raja Mandir, Chaturbhuj, construit pe o masiva platforma din piatra si Lakshminarayan al carui interior pastreaza interesante picturi murale. Traseul continua spre Jhansi iar de aici, cu trenul Bhopal Shatabdi Expres catre Agra, primul popas din celebrul Triunghi de Aur al Indiei: Agra - Delhi - Jaipur. Sosire la Agra in cursul serii, cina si cazare.
ZIUA 8 / 17.10.2012: AGRA
Mic dejun. Tur panoramic in Agra, fosta capitala a mogulilor, astazi celebra in intreaga lume pentru faimosul Taj Mahal, "visul in marmura alba", eternul monument al dragostei, construit de imparatul Shahjahan in anul 1630, in memoria iubitei sale sotii, Mumtaz Mahal sau cum spunea poetul " dragostea unui imparat incrustata in piatra". Cu siguranta Taj Mahal este cel mai vizitat monument al Indiei si va reprezenta momentul de maxima emotie al acestui tur. Continuam cu vizita Fortului Agra, construit in perioada mogula, intr-un stil arhitectonic eclectic, pe malul raului Yamuna, in anul 1565, de catre imparatul Akbar. Fortul, prima resedinta a imparatilor moguli este o adevarata metropola seculara care adaposteste palate, moschei, gradini si pavilioane. Fiecare imparat si-a adus contributia sa, devenind astfel un adevarat oras in oras. Se viziteaza numeroasele palate si Salile de Audiente Publice si Private. Cina si cazare Agra.
ZIUA 9 / 18.10.2012: AGRA - FATEHPUR SIKRI - JAIPUR
Mic dejun. Plecare spre Jaipur, cu oprire in Fatehpur Sikri, situat la aprox. 40 km de Agra, pentru a vizita fosta capitala a imparatului moghul Akbar, abandonata dupa doar 12 ani din cauza lipsei de apa, o nestemata arhitectonica care surpinde prin bogata decoratie a palatelor sale. Alaturi de acestea, intalnim moscheea Jama Masjid cu mormantul sfantului sufi Salim Christi. Traseul continua spre capitala Rajahstanului, Jaipur, cunoscut ca "orasul roz", culoare de bun venit data cladirilor orasului cu ocazia vizitei printului Albert. Orasul construit dupa regulile de planificare urbana Hindu, poate fi considerat oglinda a tot ceea ce reprezinta Rajahstanul: cultura, traditie, societate. Cina si cazare Jaipur.
ZIUA 10 / 19.10.2012: JAIPUR
Mic dejun. Dimineata vizitam fortul Amber, fosta capitala a Rajahstanului pana in anul 1728, un exemplu impresionant de arhitectura Rajput cu terasele si turnurile impresionante care se reflecta in lacul Maota. Astazi ne vom simti ca niste regi, deoarece pastrand vechea traditie, vom urca dealul catre Fort Amber pe elefanti, asa cum membrii familiilor regale o faceau odinioara. Fortul, de un rafinament aparte, cu pereti acoperiti de minunate picturi murale, pietre pretioase si oglinzi a fost construit de catre Man Singh I in 1592 si completat de catre descendentul sau, Jai Singh I. Dincolo de aspectul sau exterior robust, interiorul surprinde prin rafinamentul artistic. Se viziteaza Sheesh Mahal (sala oglinzilor), Jai Mahal si alte palate din interiorul fortului. Continuam vizita orasului cu un stop fotografic la Hawa Mahal - Palatul Vantului, special prin fatada sa cu 953 de ferestre, prin care doamnele curtii puteau sa observe viata cotidiana a orasului fara a fi vazute, City Palace - Palatul Maharajahului din centrul orasului vechi, imbinare intre arta Rajasthani si cea Mughal, impartit in mai multe curti interioare, gradini si cladiri, dintre care o parte s-a transformat in muzeu si apoi Jantar Mantar, cel mai mare si bine conservat dintre cele 5 observatoare construite de astronomul Maharaja Jai Singh in sec. al XVIII- lea. Cina si cazare.
ZIUA 11 / 20.10.2012: JAIPUR - DELHI
Mic dejun. Transfer cu autocarul la New Delhi, capitala Indiei moderne, aliniata la civilizatiile europene. Aici veti putea admira cel mai bine din toata India imbinarea dintre vechi si nou. New Delhi este format din 7 orase stravechi construite de-a lungul anilor intre secolele al XI-lea si al XX-lea. Este considerat cel mai diversificat oras din punct de vedere al stilurilor arhitecturale. O data sositi in Delhi, incepem vizita capitalei Indiei cu un tur al orasului vechi, cu o istorie care ne arunca cu mii de ani in trecut. Orasul construit pe malurile raului Yamunala, la inceputul sec. al XVII- lea, fosta capitala a Imperiului Mughal in timpul domniei Imparatului Shah Jehan, este astazi etalon al arhitecturii indo-islamice. Se viziteaza Chandani Chowk (Scuarul Argintului), odinioara centrul Delhiului, o piata exotica si colorata, o zona aglomerata si plina de bazare, magazinase si diverse ateliere, Dariba Kalan (Bazarul argintului), Kinari Bazaar, Paranthawalla Gali. Trecem apoi pe langa istoricul Fort Rosu, cel mai important monument al orasului si palat al Imperiului Mughal, apoi pe langa Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construita in 1656. Cina si cazare.
ZIUA 12 / 21.10.2011: DELHI
Mic dejun. Continuam explorarea capitalei cu vizitarea orasului nou care a fost capitala Indiei britanice, construit de englezul Luyten ca un oras simetric, cu strazi largi, gradini ingrijite, vile moderne si edificii guvernamentale. Se viziteaza Qutab Minar, cel mai inalt minaret din India, Poarta Indiei - India Gate care este un maiestuos arc inalt de 42 m, memorial ridicat in cinstea eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, Parlamentul, Palatul Prezidential - Rashtrapati Bhawan, Memorialul Gandhi "parintele Natiunii" - Raj Ghat, locul de incinerare al lui Mahatma Gandhi, zona diplomatica si incheiem cu zona comerciala de langa Connaught Place. Cina si cazare.
ZIUA 13 / 22.10.2012: NEW DELHI - DOHA - BUCURESTI
Dimineata devreme transfer la aeroport pentru zbor spre Doha cu QR 233 (04:50 / 06:15) si mai departe spre Bucuresti cu QR 943 (08:25 / 13:30).

TARIF: 1.760 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 430 EURO
(tariful este valabil pentru un grup de minim 15 turisti; pt. mai putini participanti, tariful se recalculeaza)

TARIFUL INCLUDE:
- transport cu avionul pe rutele: Bucuresti - Doha - Kathmandu; Delhi - Doha - Bucuresti; Kathmandu - Varanasi; Varanasi - Khajuraho
- 11 nopti cazare in hoteluri de 4* si 5*
- mic dejun, dejun sau cina (conform program)
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport pt. zborurile internationale: 240 euro si pt. zborurile interne: 95 euro (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie)
- taxa de viza pentru India: 200 ron care se achita la agentie
- taxa viza pentru Nepal: 25 usd care se achita individual la sosirea pe aeroport in Kathmandu
- taxe de iesire de pe aeroporturi
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 50 usd/pers. pentru ghizi si soferi - mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- excursiile optionale
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

NOTE:
- in ziua 10, daca timpul nu este suficient pentru vizitarea celorlalte obiective, urcarea pana la Fortul Amber se va face cu jeep-uri, nu pe elefanti
- in timpul escalei de la Delhi este asigurata cazare cu mic dejun la un hotel situat in apropierea aeroportului

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
- 2 poze tip pasaport

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei; pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizei de la ambasada din Bucuresti
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexa la "Contractul de prestari servicii turistice"

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.