Circuite turistice

Circuit 2017 ALSACIA SI LORENA

  • Circuit in: Franta 
  • Durata: 7 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 750 Euro / persoană

Traseu:

STRASBOURG - RIQUEWIHR - COLMAR - FREIBURG - EQUISHEIM - MULHOUSE - GERARDMER - EPINAL - NANCY - METZ - LUXEMBOURG - HEIDELBERG

Tarife:

Perioada: 06.08 - 12.08.2017

TARIF: 750 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 200 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se majorează cu 45 euro/pers.)

Detalii:

"Un colţ" de Germanie în nord-estul Franţei


A L S A C I a şi L O R E N A

STRASBOURG - RIQUEWIHR - COLMAR - FREIBURG - EQUISHEIM - MULHOUSE - GERARDMER - EPINAL - NANCY - METZ - LUXEMBOURG - HEIDELBERG

"Un colţ" de Germanie din nord-estul Franţei vă aşteaptă să-l descoperiţi! Ţinuturile Alsaciei şi Lorenei care împărtăşesc un peisaj comun, cu păduri dese, cu văi străbătute de ape cristaline, cu podgorii care se întind cât vezi cu ochii, cu vestigii din evul mediu, au o istorie şi o identitate culturală unice în Franţa. Veţi vedea unele dintre cele mai frumoase oraşe ale Franţei, precum Strasbourg, Colmar, Nancy sau Metz, veţi parcurge o parte din celebrul traseu cunoscut ca Drumul Vinului, veţi trece prin aşezări pitoreşti în care căsuţele văruite în alb sunt înveselite de o mulţime de flori la ferestre, veţi percepe atmosfera veche a frumoaselor sate tradiţionale împrăştiate pe coline, veţi admira catedralele masive construite în stil gotic, vă veţi putea bucura de bucate specifice acestor locuri, evident un amestec între bucătăria germană şi cea franceză, acompaniate cu un vin pe măsură şi veţi avea ocazia să cunoaşteţi o parte din obiceiurile şi datinile locuitorilor, despre care Napoleon spunea că "vorbesc germana dar se lupta cu săbiile în franceză".
Perioada: 06.08 - 12.08.2017
ZIUA 1 / 06.08.2017: BUCUREŞTI - FRANKFURT - STRASBOURG
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu zborul companiei Lufthansa LH 1423 (06:05 / 07:40). Odată sosiţi în Frankfurt vom pleca spre Strasbourg, capitala regiunii Alsacia, unde vom începe turul oraşului însoţiţi de ghidul local. Strasbourg este cel care face legătura între populaţia germană şi cea franceză, împletind atât obiceiuri, cât şi arhitectură, bucurându-se de privilegiul de a fi gazdă a sediului Parlamentului European. De-a lungul timpului, pe aici s-au perindat diferite civilizaţii, în prezent simţindu-se îmbinarea şarmului franţuzesc cu rigoarea germană. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic de oraş, prilej cu care vom vedea Piaţa Principală Kleber, care poartă numele generalului Jean-Baptiste Kleber căruia i s-a ridicat o statuie amplasată în centrul pieţei, Piaţa Gutenberg care poartă numele faimosului Gutenberg, cel care a descoperit principiul tipografiei cu litere mobile, a cărui statuie dăinuie în piaţă încă din anul 1840, cartierul Mica Franţă, o altă bijuterie a oraşului, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, de un pitoresc aparte dat de străduţele sale întortocheate, cu frumoase case ale căror pervazuri sunt împodobite cu flori, cartier format pe canalele râului l Ille şi nu în ultimul rând, celebra Catedrală Notre Dame din Oraşul Vechi, o delicată şi uriaşă minune după cum afirma Victor Hugo, a cărei construcţie a început în anul 1176 şi a durat până în anul 1439 când a fost finalizat turnul său de 142 m înălţime, unic prin inegalabila dantelărie în piatră. Se spune că de pe platforma catedralei, Goethe, admira adesea apusul soarelui şi panorama impresionantă a oraşului, a Munţilor Vosgi şi a Pădurii Negre. Vom admira în continuare Casa Kammerzel din Piaţa Catedralei, o frumoasă casă din lemn a cărei faţadă are 75 de ferestre împodobite cu diferite sculpturi, după care vom străbate străduţele pietonale din jurul catedralei care alcătuiesc aşa-numitul careu de aur. Cazare în Strasbourg.
ZIUA 2 / 07.08.2017: STRASBOURG - RIQUEWIHR - COLMAR
Mic dejun. Dimineaţa vom pleca spre Colmar, "Veneţia Franţei", străbătând celebrul Drum al Vinului, zona celebrelor vinuri produse din cele 5 soiuri nobile, printre cele mai cunoscute fiind Rieslingul extrasec, vinul dulce Vendages Tardives, Pinot Noir şi Cremant dAlsace, un spumos făcut dintr-un amestec de vinuri. Pe traseu ne vom opri în localitatea Riquewihr, "bătrâna doamnă a vinului" din Alsacia, unde vom participa la o degustare de vinuri, prilej cu care vom afla povestea vinurilor locale. Înconjurat de ziduri fortificate, oraşul impresionează prin arhitectura istorică deosebită, cu case vechi construite în secolele XVI şi XVII. Înconjurat de dealuri cu viţă de vie şi cu ziduri fortificate, oraşul pitoresc şi romantic in acelaşi timp, impresionează prin arhitectura deosebită, cu case vechi construite în sec. XVI şi XVII. Cu unul sau două etaje, casele au câte o parte ieşită în afară pentru mai multă lumină şi o mai bună vedere asupra străzii, au obloane colorate şi restaurante sau magazine de suveniruri la parter, iar în subsol au pivniţe pentru depozitarea vinurilor. Timp liber pentru vizite individuale, recomandarea agenţiei fiind şi o vizita în magazinul "Feerie de Noel", unde asemenea magazinului din Rothenburg (Germania), va veţi simţi din nou copii în casa lui Moş Crăciun. Itinerarul zilei ne va purta prin frumoase aşezări rurale cu vechi case de lemn, văruite în alb şi cu flori vesele la ferestre, prilej de a admira de-a lungul drumului şi castele vechi, cel mai important fiind Chateau dHaut-Koeningsbourg, construit în sec. al XV-lea, în vârful unei înălţimi montane din Munţii Vosgi (vizitarea opţională). După-amiaza vom ajunge în Colmar, capitala regiunii viticole Alsacia, celebru datorită căsuţelor din lemn acoperite cu ţiglă colorată, tipice zonei şi a încrengăturii de mici canale care intersectează străduţele pitoreşti din cartierul Petite Venise (Mica Veneţie) şi de faptul că fiecare colţ de stradă, casă, piaţetă sau pasaj, sunt inundate de flori. Atmosfera sa autentic medievală, cu clădiri bine conservate, cu centrul vechi plin de flori şi de turişti, cu construcţii în stil dominican, gotic şi renanscentist, cu bisericile St. Martin şi cea Dominicană, încadrează oraşul în categoria "Ville d"™Art et d"™ Histoire". Cazare în Colmar.
ZIUA 3 / 08.08.2017: COLMAR - FREIBURG - COLMAR
Mic dejun. Timp liber pentru plimbări individuale sau excursie opţională de o jumătate de zi în Freiburg, un frumos orăşel medieval din Germania, situat la doar 78 km distanţă de Colmar, un vechi centru universitar situat între Pădurea Neagră şi podgoriile Rinului, unde se află, de asemenea, şi una dintre cele mai pitoreşti pieţe în aer liber din Germania. Oraşul se afla pe Drumul Vinului Baden şi Drumul verde - Route Verte, un drum turistic care face legătura între Munţii Vosges, din Alsacia, cu Pădurea Neagră. Freiburg este recunoscut pentru micile industrii precum cea a sticlei şi a ceasurilor şi nu în ultimul rând pentru câteva preparate culinare fără pereche, faimoase fiind celebrele prăjituri cu cireşe. Freiburgul este considerat şi "cel mai cald" oraş din Germania, renumit pentru Bächle, micile şuvoaie de apă ce izvorăsc prin tot oraşul şi care curg de-a lungul străzilor şi aleilor. Orăşelul este de asemenea renumit pentru catedrala sa, un exemplu minunat de artă gotică târzie. După-amiaza, întoarcere în Colmar unde vom avea timp liber la dispoziţie pentru plimbări şi vizite individuale. Se poate vizita Muzeul Unterlinden, Basilica St. Martin sau Muzeul Bartoldi, dedicat celebrului sculptor care a realizat Statuia Libertăţii din New York. Mai mult decât atât, pentru că traficul este interzis în partea veche a oraşului, vă veţi putea plimba în voie pe lângă superbele clădiri ale vechiului Colmar. Cazare în Colmar.
ZIUA 4 / 09.08.2017: COLMAR - EQUISHEIM - MULHOUSE - GERARDMER
Mic dejun. Plecare spre Equisheim, poate una dintre cele mai frumoase localitaţi ale Franţei în jurul careia se pare ca s-au cultivat primele podgorii din Alsacia şi unde un anume conte Eberhart a construit un castel fortificat in sec. al VIII-lea. Treptat, în locul fortificaţiilor circulare au apărut străzi cu locuinţe, iar în jurul pieţei centrale se mai pot zări şi astăzi porţiuni din zidurile vechiului castel. După o scurtă oprire ne vom continua drumul spre Mulhouse, oraş care şi-a conservat aerul medieval, dar care este faimos şi datorită muzeelor dedicate automobilului "Cite de l"™Automobile" şi căii ferate "Cite du Train", Muzeului Alsacian, Muzeului de Arte Frumoase şi Muzeului de Arheologie. O dată ajunşi vom face un scurt tur pietonal, în timpul căruia vom admira structura gotică a Catedralei Notre-Dame, Palais de Rohan, construit după ce oraşul a devenit francez, Teatrul Municipal, Place de la Reunion, considerată inima oraşului, cu faţadele caselor viu colorate, Templul Saint Etienne, Turnul Diavolului, Turnul Nessel, Capela Saint-Jean, Place Lambert. Ne continuăm drumul spre Gerardmer, numită şi "Perla Munţilor Vosgi" situată în inima Europei, la câteva sute de km de Belgia şi de Luxembourg, în apropiere de Germania şi de Elveţia. Nu numai oraşele, ci şi relieful, apele şi pădurile Lorenei merită văzute, aşa că vom lua drumul Vosgilor, nişte munţi rotunjiţi cu o formă tocită de timp, numiţi baloane, completată de păduri dese de foioase şi conifere, "adapostiţi" astazi intr-un Parc Natural Regional. Satele şi oraşelele liniştite, şoseaua excelentă care şerpuieşte calmă prin aerul înmiresmat al pădurilor şi ambarcaţiunile de pe lacuri, creeaza o atmosferă plăcută de tihnă şi relaxare. Văile acoperite cu iarbă deasă, râul Vologne, limpede şi strălucitor, şirul de cascade Le Saut des Cuves, din apropierea staţiunii Gerardmer, situată în apropierea unui lac pitoresc pe lângă care cresc narcise galbene, ne vor încânta fără îndoială. Cazare în Gerardmer.
ZIUA 5 / 10.08.2017: GERARDMER - EPINAL - NANCY
Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre orăşelul Epinal, situat în regiunea Vosgilor, oraş clădit pe malurile râului Moselle, cu cea mai mare suprafaţă împădurită din Franţa, un oraş al florilor, care te întâmpină la fiecare colţ de stradă sau parc. În centrul oraşului vechi vom putea vedea vestigiile castelului medieval, Place des Vosges, Bazilica Saint-Maurice, vechile fortificaţii, care conform legendei locale sunt "bântuite" de Napoleon pe data de 9 septembrie a fiecărui an, dată la care şi-a ţinut discursul aici, în anul 1811. După un scurt popas în pitorescul orăşel, ne vom deplasa spre Nancy, unul dintre cele mai rafinate şi atractive centre urbane, faimos pentru arhitectura Art Nouveau, un oraş foarte romantic, cu un stil architectonic şi obiceiuri culinare proprii. Cel mai frumos şi impresionant loc din Nancy este Piaţa Stanislas, cel mai elocvent exemplu din trecutul cultural al acestui oraş, motiv pentru care a fost înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom descoperi cele 3 aspecte ale oraşului: cel medieval, dat de aleile şi turnurile din jurul Palatului ducal Charles II, unde au fost construite în memoria Ioanei D"™Arc, porţi de aur şi fântâna în stil rococo, ceea ce pune în evidenţă cel de-al doilea aspect şi cel modern, din partea nouă a oraşului. Timp liber pentru a explora capitala regiunii Lorena. Cazare în Nancy.
ZIUA 6 / 11.08.2017: NANCY - METZ - LUXEMBOURG - METZ
Mic dejun. Plecare spre Metz, situat la confluenţa fluviilor Seille şi Moselle, oraş cu un bogat trecut istoric, care a funcţionat ca republică până la alipirea sa la regatul Franţei în anul 1552. Oraşul a fost la origine o cetate celtă, cucerit apoi de romani, călcat de huni, a devenit la un moment dat capitala Austriei, a aparţinut Reichului german şi a fost capitala provinciei Lorena. Metz-ul are astfel o arhitectură urbană spectaculoasă, cu edificii în stil renascentist, baroc şi romano-germanic care aparţin mai multor perioade. Personalităţi precum poetul francez Paul Verlaine s-au născut la Metz, iar celebrul scriitor Francois Rabelais, a locuit la Metz între anii 1545 şi 1547. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic de oraş, prilej cu care vom admira câteva obiective impresionante, precum Opéra - Théatre de Metz, cea mai veche catedrală din Franţa cu cele mai mari vitralii din lume, realizate de Chagall, Catedrala gotică Saint-Étienne (Sfântul Ştefan) cunoscută si sub denumirea de "Lanterna Bunului Dumnezeu" şi Place des Armes, piaţa acoperită aflată vis-a-vis de catedrală. După amiază, opţional, excursie în Luxembourg, capitala Marelui Ducat al Luxembourg-ului, una dintre cele trei capitale ale Uniunii Europene, un oraş de poveste, ca un muzeu în aer liber. Construit în jurul fostului castel Luxembourg, în care noul şi vechiul oraş se leagă printr-un pod impresionant, Luxembourgul este un oraş cu parcuri frumoase, cu clădiri vechi, a cărui emblemă este fară îndoială Catedrala Notre-Dame construită între anii 1613-1621, care combină elemente gotice, renascentiste şi baroce şi care adaposteşte cavoul familiei regale. Veţi vedea Palatul Ducal, reşedinţa Marelui Duce de Luxemburg şi a familiei acestuia, Place d"™Armes, piaţa mare din centrul oraşului, dominată de Palatul Municipal, Piaţa Constituţiei, unde se află din anul 1923 statuia aurită Gëlle Fra, simbolul libertăţii şi independenţei Marelui Ducat, Cazematele Bock, un adevărat labirint de încăperi, coridoare şi scări subterane, care au avut un rol important în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când au adăpostit aprox. 35.000 de luxemburghezi şi Cornische, de unde veţi putea admira oraşul vechi, cunoscută drept "cel mai frumos balcon din Europa". Cazare în Metz.
ZIUA 7 / 12.08.2017: METZ - HEIDELBERG - FRANKFURT - BUCUREŞTI
Mic dejun. Astăzi vom părăsi Metz şi ne vom îndrepta către Heidelberg, oraş înnobilat cu un farmec aparte, unde vom vedea impresionanta construcţie renascentistă ce găzduieşte cea mai veche universitate care datează din anul 1386. Vom admira de asemenea construcţia Bisericii Sfântului Duh, edificiu construit în stil gotic târziu şi Podul vechi, un alt simbol al oraşului, după care vom continua drumul spre Frankfurt. În jurul orei 17:30, transfer la aeroportul din Frankfurt pentru zborul companiei Lufthansa spre Bucureşti cu LH 1422 (20:40 / 23:55).

TARIF: 750 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 200 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se majorează cu 45 euro/pers.)


TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Frankfurt - Bucureşti
- 6 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 3*superior
- transportul intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- "Drumul Vinului" cu oprire pt. degustare de vinuri
- tur panoramic de oraş cu ghizi locali în Strasbourg, Metz, Nancy
- vizitarea oraşelor Colmar, Riquewihr, Equisheim, Mulhouse, Gerardmer, Epinal si Heidelberg, împreună cu însoţitorul de grup
- însoţitor roman de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 155 euro, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oraş (unde se percep) se achita, la recepţia hotelurilor, individual
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale etc) şi dacă este cazul, ghizii pentru acestea
- bacşişuri: 25 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se achita conducătorului de grup la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenţia recomanda încheierea unei asigurări storno)

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei sau carte de identitate valabilă, a căror copie va fi depusă la agenţie în momentul înscrierii


CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obliga să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.