Circuite turistice

Circuit 2017 BEST OF INDIA - inclusiv GOA!

  • Circuit in: India 
  • Durata: 12 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 1670 Euro / persoană

Traseu:

DELHI - VARANASI - KHAJURAHO - ORCHHA - JHANSI - AGRA - FATEHPUR SIKRI JAIPUR - MUMBAI - AURANGABAD - AJANTA - ELLORA - GOA

Tarife:

Perioada: 10.03 - 21.03.2017

TARIF: 1670 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 460 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. un grup de 10 -15 turişti, tariful se majorează cu 190 euro/pers.)

Perioada: 03.11 - 14.11.2017
TARIF: 1690 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 490 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. un grup de 10 -15 turişti, tariful se majorează cu 190 euro/pers.)

Detalii:

O ţară cât un continent

B E S T O F I N D I A - inclusiv GOA!


DELHI - VARANASI - KHAJURAHO - ORCHHA - JHANSI - AGRA - FATEHPUR SIKRI JAIPUR - MUMBAI - AURANGABAD - AJANTA - ELLORA - GOA

Vă invităm să faceţi cunoştinţă cu vechea şi rafinata cultură indiană ale cărei nestemate istorice şi arhitecturale le veţi găsi etalate şi atent selectate în itinerariul pe care vi-l propunem, care vă va releva "briliante" precum Agra, Jaipur şi Khajuraho, vă va oferi ocazia unică de a adăuga colierului dvs. de impresii turistice, "rubinele" şi "safirele" de la Ellora şi Ajanta şi nu în ultimul rând, "smaraldul" Indiei de la Marea Arabiei, Goa, unde vă puteţi răsfăţa ca nişte adevăraţi moguli.

Perioada: 10.03 - 21.03.2017
03.11 - 14.11.2017

ZIUA 1 / 10.03.2017: BUCUREŞTI - DOHA - DELHI
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 18:00 (în fata ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 220 (20:00 / 01:35), de unde se zboară spre Delhi cu zborul QR 570 (02:50 / 08:45).
ZIUA 2 / 11.03.2017: DELHI
Sosire la Delhi la ora 08:45 şi după formalităţile de viză de pe aeroport vom începe turul panoramic în timpul căruia vom trece pe lângă istoricul Fort Roşu (oprire pentru poze), cel mai important monument al oraşului, palat al Imperiului Mughal şi pe lângă Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construită în anul 1656, în a cărei curte interioară pot fi adunaţi aprox. 25.000 de credincioşi. În continuare vom vizita Chandani Chowk (Scuarul Argintului), odinioară centrul Delhi-ului, o piaţă exotică şi colorată, o zonă aglomerată şi plină de bazare, magazinase şi diverse ateliere. Se vizitează Qutub Minar (cel mai înalt minaret din India), Poarta Indiei - India Gate care este un maiestuos arc înalt de 42 m (memorial ridicat în cinstea eroilor căzuţi în Primul Război Mondial), Palatul Prezidenţial - Rashtrapati Bhawan, Memorialul Gandhi "părintele Naţiunii" - Raj Ghat (locul de incinerare al lui Mahatma Gandhi). Cină şi cazare la Hotel Crowne Plaza Okhla (sau similar).
ZIUA 3 / 12.03.2017: DELHI - VARANASI
Mic dejun. Transfer la aeroport şi îmbarcare pentru zborul către Varanasi, unul dintre cele mai vechi oraşe din lume, vechi de peste 3.000 de ani, unul dintre cele şapte oraşe sfinte ale religiei hinduse, cunoscut ca oraşul templelor. După sosire vom vizita Sarnath, unde Buddha a ţinut prima sa predica după iluminare în "locul cu căprioare". Se vizitează Stupa Chaukandi (monument impunător din cărămidă roşie), Stupa Dhamek (cel mai important monument din regiune), muzeul (cu o bogată colecţie de sculpturi budiste), Templul Bharat Mata (dedicat maternităţii) şi coloana Ashoka. Cină şi cazare la Hotel Clarks Varanasi (sau similar). Dacă timpul permite, vizită la Dasaswamedh Ghat, aflat pe malul Gangelui pentru a asista la « rugăciunea de seară », care începe imediat după apus. « Spectacolul » este de neuitat, un spectacol de sunet (incantaţii) şi lumină (provenită de la lămpile aceloraşi credincioşi).
ZIUA 4 / 13.03.2017: VARANASI - KHAJURAHO
Incursiune matinală cu barca pe fluviul sacru Gange: răsăritul soarelui, clopotele templelor, murmurul rugăciunilor localnicilor, meditaţia lor, locurile de incinerare ale căror ruguri ard neîntrerupt fac din această plimbare o experienţă unică. Întoarcere la hotel pentru mic dejun, urmat de transferul la aeroport pentru zborul către Khajuraho. După sosire vom vizita mica localitate Khajuraho, celebră prin complexul templelor hindu şi jain. Templele din Khajuraho sunt considerate a fi o minune artistică, de creativitate unică şi cu totul specială, oferită întregii lumi de către India. Templele au fost construite între anii 950 - 1050 de regii dinastiei Chandela şi au devenit faimoase pentru sculpturile murale caracterizate printr-o rară fineţe a detaliului, reprezentând scene din Kamasutra, scene care preamăresc viaţa în toate aspectele ei (din cele 85 de temple originale, au rezistat doar 22). Se vor vizita templele de vest, Lakshamana (cel mai bine conservat) şi Kandariya Mahadeo, locul în care se desfăşoară festivalul anual de dans. Cină şi cazare la Hotel Ramada (sau simular) în Khajuraho.
ZIUA 5 / 14.03.2017: KHAJURAHO - ORCHHA - JHANSI - AGRA
Mic dejun. Plecare spre Jhansi pentru transferul cu trenul Shatabdi Expres către Agra. Pe parcurs se vizitează localitatea Orchha, exemplu strălucit de palat fortificat medieval din perioada dinastiei Bundela, unde vom vedea Jehangir Mahal (mausoleu construit în sec. al XVII-lea pentru comemorarea Împăratului Jehangir), Raj Mahal, Templul Ram Raja şi Chaturbhuj (construit pe o masivă platforma din piatră). Sosire la Agra în cursul serii, cină şi cazare la Hotel Clarks Shiraz (sau similar).
ZIUA 6 / 15.03.2017: AGRA - FATEHPUR - SIKRI - JAIPUR
Mic dejun. Astăzi vom vizita celebrul Taj Mahal, o adevărată bijuterie a artei islamice în India, una dintre capodoperele universale, definită ca fiind o "lacrimă pe faţa eternităţii". Monumentul atestă dragostea eternă a unui bărbat, respectiv Împăratul Shah Jahan, pentru iubita sa soţie, Mumtaz Mahal. Construcţia Mausoleului a început în anul 1631 şi a durat 22 de ani, timp în care 20.000 de lucrători au muncit la acest impresionant monument. În continuarea zilei vom vizita Fortul Agra, construit într-un stil arhitectonic eclectic pe malul raului Yamun în anul 1565, de către împăratul Akbar. Fortul, prima reşedinţă a împăraţilor moguli este o adevărată metropolă seculară care adăposteşte palate, moschei, grădini şi pavilioane. Pornim apoi spre Jaipur capitala statului Rajasthan, cunoscut sub denumirea de "oraşul roz", una dintre bijuteriile renumitului triunghi de aur "Delhi-Jaipur-Agra". Pe parcurs vom face o oprire pentru a vizita Fatehpur Sikri (situată la 35 km faţă de Agra), capitala construită în mijlocul deşertului de Împăratul Moghul Akbar între anii 1570-1585 şi părăsită apoi din cauza secetei. În prezent fosta capitala cu palatele şi curţile sale este un exemplu bine conservat al stilului arhitectonic Mughal, o veritabilă capodopera din marmură. Sosire în cursul serii la Jaipur pentru cină şi cazare la Hotel Clarks Amer (sau similar).
ZIUA 7 / 16.03.2017: JAIPUR
Mic dejun. Tur panoramic al Jaipur-ului, în timpul căruia vom vizita Muzeul din Palatul Oraşului, o îmbinare între arta Rajasthani şi cea Mughal şi Observatorul Jantar Mantar, cel mai mare şi mai bine păstrat dintre cele 5 observatoare construite de celebrul astronom Maharaja Jai Singh. În final, vom face o oprire la Palatul Vânturilor - Hawa Mahal, renumit pentru cele aproximativ 1000 de ferestre care permiteau odinioară doamnelor de la curte să urmărească procesiunile sau agitaţia oraşului fără a fi văzute. Cină şi cazare la Jaipur la hotel.
ZIUA 8 / 17.03.2017: JAIPUR - MUMBAI - AURANGABAD
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul către Mumbai, cel mai activ şi cosmopolit oraş al Indiei, capitala administrativă a districtului Maharashtra şi capitala comercială a ţării. Oraşul este al doilea în clasamentul celor mai aglomerate centre urbane de pe glob şi se întinde de-a lungul ţărmului Marii Arabiei, pe suprafaţa insulei Salsette. După sosire, vom face un tur panoramic al oraşului, care include Dhobi Ghat, celebra "spălătorie" în aer liber, Grădinile Hanging(grădini terasate de unde se poate admira apusul soarelui pe Marea Arabiei), Casa Memoriala Mahatma Gandhi, Poarta Indiei (monument ridicat în cinstea vizitei suveranului britanic George al V-lea şi a Reginei Mary în anul 1911). În continuarea zilei vom fi transferaţi la aeroport pentru zborul către Aurangabad. Sosire la Aurangabad, cină şi cazare la Hotel ITC Rama (sau similar).
ZIUA 9 / 18.03.2017: AURANGABAD - AJANTA - ELLORA - AURANGABAD
Mic dejun. Plecare spre "ţinuturile unde dorm zeii", în peşterile de la Ajanta şi Ellora, care găzduiesc într-o armonie totală, tronând şi zâmbind înţelept şi atotîntelegător, cele 3 mari religii ale Indiei: Budismul, Hinduismul şi Jainismul. Peşterile de la Ajanta, situate pe malurile raului Waguma, constituie adevărate capodopere care au intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO, datând încă din secolul al II-lea, când a început construcţia lor de către călugări budişti, sosiţi aici pentru a se adăposti şi pentru a-şi trăi viaţa în meditaţie şi rugăciune. Complexul de peşteri imortalizează în fresce scene din viaţa oamenilor de rând şi scene din viaţa lui Buddha. Turul continuă cu vizitarea complexului de temple şi peşteri de la Ellora care "taie respiraţia" oricărui vizitator, deoarece sunt dăltuite în piatră, într-o supremă armonie artistică, de către puternicii regi ai dinastiei Rashtrakuta. Întoarcere la Aurangabad pentru cină şi cazare la hotel.
ZIUA 10 / 19.03.2017: AURANGABAD - MUMBAI - GOA
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Mumbai şi mai departe spre Goa. Sosire la Goa unde, având în vedere faptul că vă aflaţi în India, vă veţi simţi ca nişte adevăraţi moguli. Cină şi cazare la Hotel Radisson Blu (sau similar).
ZIUA 11 / 20.03.2017: GOA
Mic dejun. Timp liber la dispoziţie sau tur opţional în Goa, cu ocazia căruia ne vom putea bucura de farmecul oraşului Old Goa, vom putea vizita bisericile baroce coloniale bogate în ornamente aurite, cu îngeri şi coloane răsucite. Vom vizita cea mai importantă biserică, unde se află moaştele patronului Goa, Sf. Francisc Xavier, Basilica Bom Jesus, aflată pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. De asemenea, vom vizita şi Catedrala Se, una dintre cele mai mari biserici construite în timpul dominaţiei portugheze, renumită pentru cel mai mare clopot de aur din lume. În încheierea turului, vom avea timp liber pentru cumpărături în piaţa locală. Cină şi cazare la hotel.
ZIUA 12 / 21.03.2017: GOA - DOHA - BUCUREŞTI
Transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 523 (03:50 / 05:25), de unde vom pleca mai departe spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:40 / 10:45).

TARIF: 1670 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 460 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. un grup de 10 -15 turişti, tariful se majorează cu 190 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Doha - Delhi şi Goa - Doha - Bucureşti
- transport continental cu avionul pe rutele: Delhi - Varanasi, Varanasi - Khajuraho, Jaipur - Mumbai, Mumbai - Aurangabad, Aurangabad - Mumbai, Mumbai - Goa
- transport cu trenul Bhopăl Shatabdi Expres: Agra - Jhansi
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 10 nopţi de cazare în hoteluri de 5* şi 4*
- mic dejun, dejun sau cina (conform program)
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător roman de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 370 euro/pers. şi pentru zborurile interne: aprox. 95 euro/pers, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viză şi procesare pentru India: 50 euro/pers., care se achita la agenţie
- taxe de ieşire de pe aeroporturi (în cazul în care se aplică)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 50 usd/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• Tur în Goa ½ zi: aprox. 25 euro/pers.

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- 1 poză tip paşaport format 5cm x 5cm, pe fond alb + 1 foto format digital
- aplicaţia pentru viza de India se face online de către agenţie

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.