Circuite turistice

Circuit 2017 COREEA DE NORD

  • Circuit in: Coreea de Nord 
  • Durata: 12 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 2470 Euro / persoană

Traseu:

BEIJING - PYONGYANG - MUNTELE MYONHYANG - KAESONG - PANMUNJON

Tarife:

Perioada: 28.09 - 09.10.2017

TARIF: 2470 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 460 EURO
(tarif valabil pt. un grup minim de 16 de turişti; pt. 10 - 15 turişti tariful se majorează cu 240 euro /pers.)

Detalii:

55
În spatele ultimei cortine de fier

COREEA DE NORD

BEIJING - PYONGYANG - MUNTELE MYONHYANG - KAESONG - PANMUNJON

O călătorie fascinantă într-o altă lume, o experienţă memorabilă, ca o întoarcere în timp în Coreea de Nord, denumită în presa internaţională drept "The Hermit Kingdom" - Regatul Pustnic, ţara fiind complet ruptă de exterior, imensa majoritate a populaţiei neştiind ce se întâmplă "dincolo". Vom avea şansa de a vizita astfel cea mai izolată naţiune din lume, în care internetul şi o mare parte a descoperirilor sec. XXI rămân necunoscute, unde milioane de oameni îşi trăiesc viaţa în umbra unui cult al personalităţii atotcuprinzătoare, care se interpune în toate aspectele vieţii de zi cu zi. Nu există alt loc pe Pământ precum acest stat comunist, care a sfidat toate aşteptările şi a supravieţuit un sfert de secol de la prăbuşirea imperiului sovietic, acum fiind condus de al treilea conducător ereditar. Chiar dacă nu este pe lista odiseelor arhitecturale ale lumii, Pyongyang-ul, capitala Coreei de Nord oferă una dintre experienţele cele mai monumentale ale lumii, un oraş "singuratic" cu aprox. 3 mil. de locuitori şi cu o mulţime de clădiri şi monumente imense. De altfel, întreaga excursie se va desfăşura sub egida giganticului: stadionul din Pyongyang, cel mai mare din lume, imensele clădiri din capitala nord-coreeană, Piaţa Kim Ir-Sen, a treia ca mărime din lume, fac ca ţara să devină sinonimă cu monumente grandioase în stil sovietic şi cu statui colosale. Vom vedea însă şi partea pitorească a ţării atunci când ne vom îndrepta spre munte, unde se află palatele care adăpostesc cadourile primite de conducătorii coreeni, care sunt mai multe decât obiectele adăpostite în Muzeul Luvru, vom păşi pe urmele istorice ale vechiului Regat Koryo la Kaesong şi nu în ultimul rând, vom ajunge la cea mai fierbinte frontieră din lume care desparte Coreea de Nord de cea de Sud.

Perioada: 28.09 - 09.10.2017

ZIUA 1 / 28.09.2017: BUCUREŞTI - AMSTERDAM - BEIJING
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 12:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu zborul KL 1374 (14:00 / 15:55) de unde vom pleca spre Beijing cu zborul KL 897 (17:25 / 08:55).
ZIUA 02 / 29.09.2017: BEIJING
Sosire la Beijing la ora 14:55. Întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi pentru o primă vizită a oraşului Beijing, capitala Republicii Chineze, cunoscut şi sub numele de Peking care adăposteşte peste 17 milioane de locuitori. Oraşul este perceput de chinezi ca "un tărâm al făgăduinţei", datorită posibilităţilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodată, Beijing rămâne unul dintre cele mai încărcate oraşe de istorie ale Chinei, deţinând o colecţie incredibilă de obiecte istorice şi de artă expuse în mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre şi centre culturale. Vom vedea Palatul de Vară, ridicat în anul 1750, supranumit "Grădina Undelor Clare", chintesenţa arhitecturii grădinilor chinezeşti, datorită îmbinării perfecte a operelor arhitecţilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de Lacul Kunming şi dealurile care îl înconjoară. Cină la celebrul Restaurant "Raţa pekineză". Transfer la Hotel Holiday Inn Donzhimen 4* (sau similar) pentru cazare.
ZIUA 3 / 30.09.2017: BEIJING - PYONGYANG
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Pyongyang. După formalităţile de viză, întâlnire cu ghidul local care ne va însoţi pentru o primă vizită a capitalei Republicii Democrate Populare Coreene, care în româneşte se numeşte Phenian, după numele rusesc, adevaratul nume fiind Pyongyang, în limba coreeană, prilej cu care vom vedea măreţul monument Mansudae, ridicat în anul 1972, cu ocazia celei de-a 60-a aniversari a Marelui Lider Kim Il Sung, numele corean a lui Kim Ir-Sen, numele "rusificat" pe care îl cunoaştem noi, românii. Statuile de bronz care îi reprezintă pe liderii Kim Ir-Sen şi pe fiul său Kim Jong Il au ca fundal un mozaic în care este reprezentat Muntele Paektu, muntele sacru al revoluţiei şi sunt flancate de alte 2 monumente numite Lupta Revoluţionară Anti-Japoneză şi Construcţia Socialismului. Vom vedea în continuare Piaţa Kim Ir-Sen, a treia piaţă publică din lume ca mărime, Arcul de Triumf, o copie mai înaltă a celui din Paris, construit în anul 1982 cu ocazia celei de-a 70-a aniversari a lui Kim Ir-Sen, simbol al rezistenţei faţă de ocupaţia japoneză care a durat din 1910 până în 1945 şi Parcul Fântânilor, compus din mai multe fântâni în care se evidenţiază frumoasele statui albe ale unor femei care interpretează dansul fulgilor de nea. Parcul inaugurat în anul 1976 în onoarea lui Kim Ir-Sen este situat în apropierea Dealului Mansu din inima oraşului, fiind un popular loc de întâlnire şi un popular fundal pentru fotografii. Transfer pentru cină şi cazare la Hotel Yanggakdo, situat pe Insula Yanggak de pe Râul Taedong ce străbate centrul oraşului.
ZIUA 4 / 01.10.2017: PYONGYANG
Mic dejun. Astăzi vom continua explorarea oraşului Pyongyang. Vom începe cu vizitarea Palatului Kumsusan Memorial, care este de fapt fostul palat prezidenţial transformat în Mausoleul lui Kim Ir-Sen şi a lui Kim Jong Il. Palatul denumit iniţial Kumsusan Assembly Hall, a fost construit în anul 1976 ca reşedinţă oficială a lui Kim Ir-Sen, iar în anul 1994, după moartea acestuia, clădirea a fost renovată şi transformată în mausoleu. Palatul s-a închis în anul 2011 după moartea fiului său Kim Jong Il şi s-a redeschis pentru vizitatori în anul 2011. Vom vizita apoi Muzeul de Artă Populară Pyongyang, o replică în miniatură a capitalei coreene. Dejun la Restaurantul Chongryu Hotpot, după care ne vom plimba pe Dealul Moran, numit "grădina capitalei", situat pe o colină înaltă de 95 m, locul în care vin coreenii duminica la picnic, de unde vom avea prilejul de a observa viaţa de zi cu zi a locuitorilor capitalei nord-coreene, loc de unde vom avea şi o panoramă foarte frumoasă aupra oraşului. În continuarea zilei vom vizita câteva staţii de metrou din Pyongyang, care sunt împodobite cu candelabre imense, marmură şi mozaicuri, în multe privinţe asemănătoare cu un muzeu, anterior ascuns de ochii "de afară" şi învăluit în teorii ale conspiraţiei. Metroul din capitală a fost construit între anii 1965 şi 1972, majoritatea celor 16 staţii fiind inaugurate in anul 1970. Construcţia a fost realizată la 110 m adâncime pentru a servi şi ca adăpost antiatomic în cazul unui atac sud-coreean, ceea ce îl situează între cele mai adânci metrouri din lume. Zilnic pe cele două linii existente circulă între 300.000 şi 700.000 de oameni. După cină vom pleca la Parcul de distracţii Kaeson, un fel de Disneyland nord-coreean, inaugurat în anul 1984, care face parte din complexul Arcului de Triumf, întinzându-se pe aprox. 40 ha, la poalele Dealului Moran, în apropierea stadionului Kim Il Sung. Întoarcere la hotel pentru cazare.
ZIUA 5 / 02.10.2017: PYONGYANG - MUNTELE MYOHYANG
Mic dejun. În prima parte a zilei vom continua explorarea oraşului Pyongyang, vizitând Turnul Juche, denumit după ideologia cu acelaşi nume introdusă de liderul Kim Ir-Sen, gândire care susţine că omul este deplin stăpân şi poate decide orice, fiind stăpânul lui însuşi, doctrină care are trei principii fundamentale: suveranitatea politică, independenţa economică şi autonomia militară. Turnul cu o înălţime de 170 m, a fost ridicat pe malurile Râului Taedong în anul 1982 cu ocazia aniversarii a 70 de ani de viaţă al lui Kim Ir-Sen, motiv pentru care a fost construit din 25.550 de plăci de granit, câte una pentru fiecare zi a vieţii sale. Opţional se poate urca în vârful turnului pentru o frumoasă panoramă a oraşului. În faţa turnului, vom vedea Monumentul Fondării Partidului, un monument înalt de 30 m care constă din 3 statui care simbolizează secerea, ciocanul şi peniţa făcând astfel referire la agricultori, la muncitori dar şi la intelectuali. Vom vedea şi celelalte 6 grupuri statuare, fiecare cu o înălţime de 10 m, care simbolizează alte aspecte ale ideologiei Juche. După dejun ne vom îndrepta spre Muntele Myonhyang, o zonă cu peisaje deosebite, unde vom vizita Templul budist Pohyon din Valea Sangwon construit în anul 1024, în perioada dinastiei Koryo, fiind considerat cel mai important monument religios al ţarii. Complexul alcătuit iniţial din 24 de clădiri şi pagode a fost principalul centru pentru răspândirea budismului în această zonă a Coreei de Nord. Acesta a fost refăcut cu sprijin de la stat după ce a fost puternic bombardat în timpul Războiului Coreean. Cină şi cazare la Hotel Hyangsan.
ZIUA 6 / 03.10.2017: MUNTELE MYOHYANG - PYONGYANG
Mic dejun. Programul acestei zile va începe cu vizitarea Pavilionului Expoziţional Internaţional al Prieteniei, în care sunt expuse miile de cadouri primite de liderul Kim Ir-Sen şi de Kim Jong Il de la diverşi demnitari. Colecţiile sunt organizate pe ţări şi zone geografice împărţite în două palate gigantice, ambele construite în stil coreean. Numai în palatul lui Kim Ir-Sen se află mai mult de 100.000 de cadouri răspândite în aprox. 120 de camere, în timp ce Muzeul Louvre expune aprox. 35.000 de obiecte în colecţiile sale. După dejun ne vom întoarce la Pyongyang unde vom vizita în continuarea zilei Palatul Pionierilor, prilej de a vedea activităţile pe care aceştia le desfăşoară aici, unde mai mult decât oriunde în această ţară vom trăi o întoarcere în timp. Vom vizita apoi Centrul de Bowling Golden Lane, o modalitate interesantă de relaxare a locuitorilor oraşului. Cină la Restaurantul Lamb BBQ şi cazare la Hotel Yanggakdo.
ZIUA 7 / 04.10.2017: PYONGYANG
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Marele Palat de Studiu al Poporului, din dreptul căruia vom putea admira panorama asupra Pieţei Kim Il Sung. Vom avea prilejul de a pătrunde în această "bibliotecă naţională", unde vom vedea sistemul de intranet al bibliotecii, interesantul sistem de căutat cărţi şi laboratorul de muzică. Vom vedea în continuare Galeria Centrală de Artă Coreeană şi Librăria de Carte Străină, după care ne vom plimba pe străzile care duc spre impresionanta Piaţă Kim Ir-Sen. Dejun la Restaurantul Mangyongdae KITC, după care vom vizita Muzeul Coreean al Războiului, unde vom putea vedea fotografii, arme şi machete ce reproduc scene din Războiul Civil Coreean (1950-1953), apoi vom păşi la bordul vasului american USS Pueblo, considerat vas-spion, capturat de nord-coreeni în anul 1968, în timp ce era în misiune. Coreea de Nord a susţinut că vasul naviga ilegal în apele ei teritoriale, în timp ce SUA a pretins la acea dată că vasul era în apele internaţionale. Această controversă rămane însa una dintre misterele istoriei omenirii. Vom vizita apoi Studiourile de Film Pyongyang, construite în anul 1947 şi care cuprind Studiourile de filme documentare, cele ale armatei şi cele pentru filme ştiinţifice şi educaţionale. Anual aici se produc aprox. 40 de filme artistice şi cam tot atâtea documentare care ilustrează măreţele realizări ale poporului nord - coreean. Cină la Restaurantul Chinezesc Yanggakdo.
ZIUA 8 / 05.10.2017: PYONGYANG - KAESONG
Mic dejun. Astăzi ne vom deplasa spre sudul ţării, spre Kaesong, fostă capitală a unui regat coreean în perioada dinastiei Goryeo, fondată de Împăratul Taejo în anul 918. În Kaesong se află de asemenea ruinele fostului palat regal, distrus în timpul Invaziei Turbanelor Roşii din anul 1361. După Cel de-al Doilea Război Mondial, Kaesong a făcut parte din Coreea de Sud, iar după Războiul Corean, Kaesongul a ajuns în Nord, devenind un simbol, o bucată de pământ care a fost smulsă sudului imperialist. Astăzi oraşul este un centru industrial, renumit şi pentru producţia de ginseng. Pe traseu vom face o oprire pentru a vedea Barajul Nampo West, care a fost construit între anii 1981 şi 1986, având o lungime de 8 km şi 3 ecluze. Realizarea acestei lucrări este un motiv de mândrie pentru naţiunea nord-coreeană deoarece se consideră că astfel au fost stopate numeroasele inundaţii din zona Râului Taedong. Pe traseu, în regiunea Munţilor Kuwol, ne vom opri pentru un dejun picnic. În Kaesong, vom vedea Mormântul Regelui Kongmin, cel de-al XXXI-lea rege al dinastiei Koryo, cel mai bine păstrat dintre toate mormintele regale, care a fost ridicat în sec. al XIV-lea. Propriu-zis vom vedea 2 morminte: Hyonrung, care conţine rămăşiţele Regelui Kongmin şi Jongrung, în care este înmormântată soţia sa, prinţesa mongolă Noguk. Monumentul a fost nominalizat pentru a fi listat în Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind singurul mormânt vechi original păstrat în Coreea de Nord. Transfer pentru cină şi cazare la Hotelul tradiţional Minsok.
ZIUA 9 / 06.10.2017: KAESONG - PANMUNJON - PYONGYANG
Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Panmunjon pentru a vizita locul cel mai tensionat din lume, acolo unde coreenii din nord "stau faţă în faţă" cu coreenii din sud, celebra DMZ (Demilitarised Zone) - Zona Demilitarizată Coreeană, cea mai puternic militarizată graniţă a lumii, aflată între cele două ţări, Coreea de Nord şi Coreea de Sud, care se întinde de la est la vest pe o distanţă de 249 km, având o lăţime de 4 km. Această fâşie de teren care întretaie de-a latul Peninsula Coreeană, a fost instituită după Războiul din Coreea în urma armistiţiului din anul 1953 pentru a servi drept zonă tampon între partea de nord şi cea de sud. DMZ este astfel o barieră de securitate la frontieră care intersectează paralela 38 de grade nord, reprezentând una dintre rămăşiţele Războiului Rece. În continuarea zilei vom vizita Muzeul Koryo, găzduit în clădirea Songgyungwan care a fost principala instituţie de cultură din dinastia Koryo (918 - 1392) şi care adăposteşte colecţii de obiecte de artă budistă. Dejun la Restaurantul Tongil, după care vom vedea zidul din beton de pe care se vede Coreea de Sud. Întoarcere la Pyongyang pentru cină şi cazare la Hotel Yanggakdo.
ZIUA 10 / 07.10.2017: PYONGYANG - BEIJING
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Beijing. Odată sosiţi la Beijing, ne vom îndrepta spre celebra Piaţă Tian"™An Men, cea mai mare piaţă publică din lume, întinsă pe 40 de hectare, care găzduieşte un amestec impresionant de monumente antice şi moderne, situată în inima oraşului. Dejun în timpul vizitelor. Transfer la Hotel Holiday Inn Dinzhimen 4* (sau similar).
ZIUA 11 / 08.10.2017: BEIJING
Mic dejun. Zi liberă pentru plimbări, vizite individuale şi ultimele cumpărături. Opţional, vizitarea Palatului Imperial (Oraşul Interzis), un complex de clădiri construit de Împăratul Yongle (acelaşi care a construit şi Templul Cerului), în care au locuit 24 de împăraţi din dinastia Ming şi Qing şi care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; câteva dintre marile săli sunt folosite ca muzee care adăpostesc impresionante colecţii ale artei chinezeşti. Clădirile interioare sunt construite din lemn pe fundaţie de piatră şi poartă nume precum armonie, puritate, linişte sau longevitate. Agenţia asigură la cerere cazarea în hotel, până la ora transferului, respectiv ora 22:00, când se va face transferul la aeroport pentru plecarea spre Paris cu zborul AF 381 (01:00 / 05:55).
ZIUA 12 / 09.10.2017: BEIJING - PARIS - BUCUREŞTI
Sosire la Paris la ora 05:55, de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul AF 1888 (10:00 / 13:50).

TARIF: 2470 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 460 EURO
(tarif valabil pt. un grup minim de 16 de turişti; pt. 10 - 15 turişti tariful se majorează cu 240 euro /pers.)
TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Amsterdam - Beijing şi Beijing - Paris - Bucureşti
- transport continental cu avionul pe rutele: Beijing - Pyongyang - Beijing
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 9 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi 3*
- mic dejun bufet, dejun şi cină conform program (preponderent cu mâncare tradiţională locală, bazată în special pe legume)
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător de grup român
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă (este valabilă doar pe teritoriul Chinei)

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale aprox. 490 euro/pers. şi pentru zborurile continentale: aprox. 160 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxă viză China: 90 euro/pers., care se plăteşte la agentie
- taxă de procesare viză Coreea de Nord: 60 euro/pers., care se plăteşte la agenţie
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
- bacşişuri: 50 euro/ pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi şi personalul de pe vapor, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii externi

ACTELE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI SE DEPUN CU MINIMUM 20 DE ZILE ÎNAINTE DE PLECARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei
- 1 foto color tip paşaport pe fond alb
- formular de viză

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.