Circuite turistice

Circuit 2017 ELVEŢIA

  • Circuit in: Elvetia 
  • Durata: 9 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 1195 Euro / persoană

Traseu:

ZURICH - BASEL - NEUCHÂTEL - YVERDON LES BAINS - GENEVA - LAUSSANE - LAVAUX - VEVEY - MONTREAUX - BERNA - INTERLAKEN - LUCERNA - VADUZ - ST. GALLEN

Tarife:

Perioada: 07.08 - 15.08.2017

TARIF: 1195 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 450 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se majorează cu 50 euro/pers.)

Detalii:

Aventura alpină

ELVEŢIA
ZURICH - BASEL - NEUCHÂTEL - YVERDON LES BAINS - GENEVA - LAUSSANE - LAVAUX - VEVEY - MONTREAUX - BERNA - INTERLAKEN - LUCERNA - VADUZ - ST. GALLEN

Vă invităm într-o incursiune în una dintre ţările cele mai elegante ale Europei, Elveţia. Situată la poalele munţilor încărcaţi cu zăpadă, cu pajişti verzi pline de flori şi panorame idilice, ţara cantoanelor este de o se cu o grandoare deosebită şi mândreşte cu tradiţiile seculare şi, desigur, cu precizia ceasurilor, dar şi cu gustul unic al ciocolatei. Vom descoperi peisaje spectaculoase, natura virgină, ospitalitate legendară şi oraşe cu arhitectură originală care ne vor încânta!

Perioada: 07.08 - 15.08.2017

ZIUA 1 / 07.08.2017: BUCUREŞTI - ZURICH
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la ora 13:30 (în fata ghişeului de îmbarcare al companiei Swiss Airlines). Plecare spre Zurich cu zborul companiei Swiss Airlines LX 01885 (15:55 / 17:25). Sosire în Zurich, cel mai mare oraş şi inima comercială a Elveţiei, capitala cantonului care poartă acelaşi nume. Romanticul oraş de astăzi a fost la origine un mic târg galo-roman numit Turicum, situat în vecinătatea Imperiul roman şi a popoarelor germanice, care îndeplinea rolul unei garnizoane, având o importantă funcţie de apărare. În sec.al V-lea a fost distrus de triburile germanice, iar în locul fostei garnizoane a fost ridicată o nouă aşezare, care urma să devină în anul 1218 un oraş imperial liber. În anul 1351 cantonul Zurich, deja o putere economică, este inclus în Confederaţia Elveţiană şi cunoaşte o prosperitate înfloritoare datorită artizanatului textil şi a achiziţiilor numeroaselor domenii învecinate. Transfer pentru cazare la Hotel Sheraton Zurich 4* (sau similar).
ZIUA 2 / 08.08.2017: ZURICH - BASEL - NEUCHÂTEL - YVERDON LES BAINS
Mic dejun. Plecare spre Basel, cel mai vechi oraş universitar al ţării, al treilea oraş ca număr de locuitori din Elveţia situat pe raul Rhin, foarte aproape de Munţii Jura, la graniţa cu Franţa şi Germania, unde se afla si sediul Federatiei International de Fotbal - FIFA. O dată ajunşi in Basel vom face un tur panoramic în timpul căruia vom admira Catedrala construită în sec. al XIII-lea, care adăposteşte mormântul scriitorului Erasmus, Primăria, zidurile Porţii Spalen, construită la mijlocul sec.al XIX-lea, Fântâna Tinguely, cu cele zece sculpturi mecanice mobile care exprimă jocurile de apă. Itinerariului zilei continua spre Neuchâtel, oraş fondat în sec. al XI-lea de către conţii de Neuenburg, situat în vestul ţării, pe malul lacului cu acelaşi nume. Descris de către Alexandre Dumas ca un oraş cu aspectul unei imense jucării unse cu unt, Neuchâtel pare desprins dintr-o poveste. Aici a fost prezentat pentru prima dată, în anul 1948, primul ceas elveţian cu cuarţ, iar în anul 1967 tot aici s-a trecut la timpul atomic internaţional.Vom face un tur panoramic de oraş, prilej cu care vom admira câteva obiective impresionante precum Biserica Colegială construită în stil romanic şi gotic burgund, Palatul Peyrou, Turnul Închisorii, Fântâna Banneret, cea mai veche fântâna instalată în afara primelor graniţe ale oraşului, Wasserkirche (Biserica apei ), Canalul Limatt, Opera, Biserica Fecioarei, Banca Nationala şi Muzeul National. In continuarea zilei ne vom îndrepta spre Yverdon les Bains, oraş situat în partea de nord a cantonului Vaud, pe malul lacului Neuchâtel, renumit prin SPA-urile cu ape termale. Cazare las Hotel & Centre Thermal Yverdon les Bains 4* ( sau similar).
ZIUA 3 / 09.08.2017: YVERDON LES BAINS - GENEVA - LAUSSANE
Mic dejun. Ne vom îndrepta spre Geneva, cel mai cosmopolit oraş elveţian situat pe malul Lacului Leman, un important centru financiar european, capitală internaţională a păcii, titulatură obtinuta datorită culturii şi tradiţiilor sale umanitare. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic de ½ zi al oraşului în timpul căruia vom admira Catedrala Saint Pierre, cea mai veche clădire din oraş, clădirea Primăriei devenită celebră începând cu anul 1864 când aici a intrat în legalitate Crucea Rosie, Palatul Naţiunilor Unite, Fântâna Jet d`Eau, emblema oraşului, care se află în mijlocul Lacului Leman şi a cărui jet de apă se ridică până la o înălţime de 140 m. În jurul prânzului vom pleca spre Laussane, capitala cantonului Vaud, sediul Comitetului Olimpic Internaţional. Împreună cu ghidul local vom face un tur panoramic al oraşului care include Catedrala Notre-Dame, cea mai mare din ţară, construită în stil gotic în sec. al XIII-lea pe dealul vechiului oraş, Muzeul Olimpic, Castelul d"™Ouchy, Castelul St. Maire şi Parlamentul Cantonal. Cazare la Hotel Novotel Bussigny 4* (sau similar).
ZIUA 4 / 10.08.2017: LAUSSANE - LAVAUX - VEVEY - MONTREAUX - BERNA
Mic dejun. Itinerarul zilei ne va purta spre regiunea Lavaux din cantonul Vaud care a fost dezvoltată în mare parte de către călugări acum aprox. 800 de ani. Lavaux este renumit pentru terasele pe care se cultivă viţa de vie, incluse din anul 2007 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi protejate de dezvoltarea urbană. Vomavea timp de a degusta celebrul vin alb sec, cu aroma fructata din soiul Chasselas. Traseul continuă către Vevey, oraşul natal al lui Charlie Chaplin, una dintre cele mai frumoase staţiuni de pe riviera elveţiană, oraş vechi cunoscut încă de pe vremea romanilor sub numele de Viviscus. În această staţiune se găseşte una dintre puţinele statui ale lui Mihai Eminescu aflate în afara României şi tot aici Dostoievski a scris "Jucătorul". După o scurta vizita în centrul vechi al oraşului ne vom îndrepta spre Montreaux, unul dintre cele mai frumoase oraşe elveţiene de pe coasta Lacului Geneva. Ne vom opri la Castelul Chillon (exterior), una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din Elveţia construită în sec. al XIII-lea, devenită simbol naţional datorită atât frumuseţii sale definite prin armonia formelor arhitecturale, cât şi stabilităţii sale pe care o emana peste timp, fiind situat la confluenta milenară a drumurilor care leagă Elveţia de Italia. După-amiaza vom pleca spre Berna, capitala ţării fondată în anul 1911 de către Ducele Bertold al V-lea de Zahringen. Situat pe o peninsulă, având în apropiere Raul Aare, Berna este un oraş liniştit cu străduţe pietruite cu clădiri în stil vechi ce par să nu se fi schimbat deloc în ultimele cinci secole. Vom face un tur panoramic în cadrul căruia vom admira Catedrala Münster, Turnul Ceasului, situat în centrul oraşului vechi, Casa Memoriala Einstein, Palatul Parlamentului (exterior), Orologiul astronomic. Ne vom plimba apoi prin oraşul vechi care este un exemplu tipic al arhitecturii urbanistice medievale, care a fost înscris pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1983. Cazare la Hotel City am Bahnhof 3* (sau similar).
ZIUA 5 / 11.08.2017: BERNA - INTERLAKEN - LUCERNA
Mic dejun. Dimineata ne vom îndrepta spre Interlaken, "oraşul dintre lacuri", situat între lacurile Thun şi Brienz, la poalele vârfurilor Eiger, Monch şi Jungfrau. Plimbari individuale sau, opţional, excursie cu trenul pe linia de cale ferată aflată la cea mai mare altitudine din Europa, respectiv la 3.454 m, până la Jungfraujoch, supranumit "Acoperişul Europei". Itinerariul zilei continua către Lucerna, oraşul dintre cele patru cantoane, renumit prin Podul Capelei construit în anul 1365, fiind cel mai vechi pod de lemn din Europa, şi datorită turnului de apă al oraşului finalizat în anul 1300, care este cea mai fotografiată construcţie din Lucerna. Cazare la Hotel Seehotel Kastanienbaum AG 4* (sau similar).
ZIUA 6/ 12.08.2017: LUCERNA - VADUZ - ST. GALLEN
Mic dejun. Vom pleca spre Vaduz, cea mai mică capitală din Europa, capitala Principatului Liechtenstein, situată pe cursul superior al Rinului între Elveţia şi Austria. Vom face un tur panoramic, prilej de a admira Clădirea Parlamentului, Catedrala St. Florin, Muzeul Naţional şi Castelul Vaduz, care domina orasul si care ofera o superba panorama asupra Vaii Rhinului. După-amiaza vom pleca spre St. Gallen, capitala cantonului cu acelaşi nume, oraş situat în nord-estul Elveţiei. Tur panoramic al oraşului, pe parcursul căruia vom admira Universitatea fondată în anul 1898, una dintre cele mai prestigioase din lume, Mănăstirea Benedictină St. Gallen, înscrisă în anul 1983 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Cazare la Hotel Radisson Blu St. Gallen 4* (sau similar).
ZIUA 7 / 13.08.2017: ST. GALLEN - ZURICH
Mic dejun. Plecare spre Zurich, capitala culturală a Elveţiei şi capitala bancară a lumii, oraşul în care a apărut curentul dadaist şi în care James Joyce a scris capodopera Ulise. Însoţiţi de ghidul local vom porni în turul panoramic al oraşului şi vom vedea Lacul Zurich, Banca Nationala, Catedrala Grossmunster, Biserica Fraumunster, fondată în anul 853 de către regele Louis Germanul, Primăria, Opera, Muzeul Naţional si Turnul cu ceas. După-amiaza o vom avea liberă pentru vizite individuale sau cumpărături. Cazare la Hotel Sheraton Zurich 4* (sau similar).
ZIUA 8 / 14.08.2017: ZURICH
Mic dejun. Zi liberă pentru vizite individuale şi cumpărături sau, opţional, excursie la Schaffhausen şi la Cascada Rinului, cea mai lată cascada formată din mai multe căderi succesive de apă. Situată la 4 km distanţa faţa de oraşul Schaffhausen, Cascada Rinului este a doua cascadă ca mărime din Europa, fiind atât de spectaculoasă, încât oraşul din apropiere este cunoscut şi sub numele de Rheinfallstadt, în traducere, Oraşul Cascadei Rinului. Cascada a fost imortalizată în versuri de William Wordsworth în anul 1821: Apele Rinului / Frământându-se şi înălbindu-se mai aprig, din ce în ce mai aprig, / Până ce nebunia cuprinde întregul Potop. / Transformat într-un lucru înfricoşător ale cărui nări respira / Rafale de aburi furtunoşi. Întoarcere la Zurich pentru cazare.
ZIUA 9 / 15.08.2017: ZURICH - BUCUREŞTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucureşti cu zborul companiei Swiss Airlines LX 01884 (12:05 / 15:20).

TARIF: 1195 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 450 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se majorează cu 50 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Zurich - Bucureşti cu zborul companiei Swiss Internaţional Airlines
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 8 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* şi 3*: 3 nopţi de cazare în Zurich, 1 noapte de cazare în Yverdon les Bains, 1 noapte
de cazare în Lausanne, 1 noapte de cazare în Berna, 1 noapte de cazare în Lucerna, 1 noapte de cazare în St. Gallen
- tururile şi transferurile menţionate în program
- intrările la obiectivele din program, unde nu este menţionat altfel
- tur panoramic de oraş cu ghid local în Geneva, Laussane si Zurich
- însoţitor român de grup
- asigurarea agenţiei în caz de insolvabilitate / faliment

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox.130 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de compania aeriană, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de oraş (unde se percep) se achită la recepţia hotelurilor
- bacşişuri: 20 euro/pers. pentru şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- excursiile opţionale
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenţia recomanda încheierea unei asigurări storno)

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei sau carte de identitate valabilă

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », din care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti
OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obliga să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistenţă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid de turism
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.