Circuite turistice

Circuit 2017 PAŞTE SANKT PETERSBURG - MOSCOVA INELUL DE AUR

  • Circuit in: Rusia 
  • Durata: 10 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 1390 Euro / persoană

Traseu:

SANKT PETERSBURG - VYRITSA - VELIKY NOVGOROD - MOSCOVA MUROM - VYKSA - DIVEEVO - SUZDAL - VLADIMIR - BOGOLIUBOVO KOSTROMA - YAROSLAVL - ROSTOV - PERESLAVL ZALESSKY ALEXANDROV - SERGHIEV POSAD - MOSCOVA

Tarife:

Perioada: 11.04 - 20.04.2017

TARIF: 1390 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single 350 EURO
(tarif valabil pentru un grup min. de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se majorează cu 110 euro/pers)

Detalii:

Lumina sfântă în inima ortodoxiei

SANKT PETERSBURG - MOSCOVA
INELUL DE AUR


SANKT PETERSBURG - VYRITSA - VELIKY NOVGOROD - MOSCOVA MUROM - VYKSA - DIVEEVO - SUZDAL - VLADIMIR - BOGOLIUBOVO KOSTROMA - YAROSLAVL - ROSTOV - PERESLAVL ZALESSKY ALEXANDROV - SERGHIEV POSAD - MOSCOVA


Vă invităm să petreceţi alături de noi Sărbătorile Pascale, prilej de a percepe misterul şi magia unei Rusii enigmatice de mult apuse. Vom începe cu Sankt Petersburgul, "Capitala Nordului" aşa cum este denumit oraşul fondat de Petru cel Mare pe Neva, unde vom păşi pe urmele istoriei în centrul oraşului care în prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO şi vom admira operele de artă eterne din Ermitaj. În continuare vom explora faimosul Inel de Aur al Rusiei, cu diversitatea comorilor culturale ale fostului imperiu ţarist, cu orăşele antice care păstrează memoria celor mai importante evenimente din istoria Rusiei, cu rol foarte important în formarea Bisericii Ortodoxe, cu monumente istorice şi arhitecturale din sec. XII-XVIII, care reprezintă tezaurul culturii ruse, cu vechile sate ruseşti, adevărate muzee în aer liber, cu catedrale de poveste şi cu vechi biserici în care sunt adăpostite icoane făcatoare de minuni. Vom încheia acest tur inedit admirând comorile ţarilor în timp ce vom descoperi Moscova şi împrejurimile sale şi nu în ultimul rând Kremlinul cel încărcat de istorie.

Perioada: 11.04 - 20.04.2017

ZIUA 1 / 11.04.2017: BUCUREŞTI - MOSCOVA - SANKT PETERSBURG
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 12:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare cu zborul companiei Aeroflot, SU 2035 (14:10 / 17:10) spre Moscova de unde se pleacă cu zborul SU 8 (19:45 / 21:10) spre Sankt Petersburg. Sosire la Sankt Petersburg, oraş fondat de Petru cel Mare în anul 1703 ca o "fereastră către Europa", fiind la acea dată a doua capitală a Imperiului Rus, până în anul 1918. Transfer la Hotel Oktyabrskaya 4* (sau similar).
ZIUA 2 / 12.04.2017: SANKT PETERSBURG - VYRITSA - VELIKY NOVGOROD - SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Timp liber la dispoziţie sau excursie opţională la Vyritsa şi Veliky Novgorod. La Vyritsa veţi vizita Biserica Sf. Serafim din Vyritsa, a cărei construcţie a început în anul 1913 cu o biserică din lemn închinată Icoanei Maicii Domnului din Kazan pentru comemorarea a 300 de ani de dinastie Romanov. Biserica principală are astăzi două altare: unul închinat icoanei Kazan, iar celălalt Sfântului Nicolae. Biserica de jos era închinată Sf. Serafim al Sarovului, sfânt adorat de Sf. Serafim din Vyritsa, pe care l-a considerat mentorul său. Înzestrat cu puteri divine, Sf. Serafim din Vyritsa a făcut numeroase minuni în timpul vieţii, având darul de a vindeca şi de a prezice viitorul, fiind canonizat în anul 2000 de către Biserica Rusă. Aşa cum la noi în ţară se fac pelerinaje la mormântul lui Arsenie Boca, aşa ajung şi aici pelerinii la mormântul Sf. Serafim din Vyritsa. În continuarea zilei vă veţi îndrepta spre Veliky Novgorod, supranumit Florenţa Rusiei, datorită faptului că niciun alt oraş rus nu a reuşit să păstreze atât de multe monumente vechi de arhitectură. Pe parcurs veţi face o scurtă oprire pentru a fotografia Schitul Perynskiy. În continuarea zilei veţi vizita Mănăstirea Sfântul Gheorghe cunoscută şi sub numele de Mănăstirea Yuriev, situată pe malul stâng al Râului Volkhov, în apropierea locului unde acesta se varsă în Lacul Ilmen. Mănăstirea se numără printre cele mai vechi aşezăminte monahale din Rusia, fiind întemeiată în perioada sec. XI-XII. Veţi vizita apoi Muzeul Vitoslavicy, un muzeu în aer liber cu clădiri din lemn, care ilustrează vechile sate ruseşti, după care veţi ajunge în Novgorod unde veţi vizita Kremlin-ul, care adăposteşte cel mai vechi palat folosit în trecut ca sală de întâlnire a arhiepiscopilor şi Catedrala Sf. Sofia cu cele 5 domuri, unul dintre cele mai vechi monumente creştine din toată Rusia, fiind în acelaşi timp cea mai bine conservată biserică din sec. al XI-lea. Veţi face apoi un tur în Curtea Yoroslavskoe, după care veţi putea intra opţional în Catedrala Sf. Nicolae. Întoarcere la Sankt Petersburg pentru cazare.
ZIUA 3 / 13.04.2017: SANKT PETERSBURG - MOSCOVA
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local, vom porni în turul panoramic al oraşului Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, care include Bulevardul Al. Nevsky cu celebrele sale poduri, Piaţa Palatului de Iarnă, locul de desfăşurare a unor importante momente din istoria Rusiei, Amiralitatea, Fluviul Neva cu podurile care se ridică noaptea, Catedrala Sf. Isaac (intrare opţională), Crucişătorul Aurora, Piaţa Senatului, emblema oraşului - Fortăreaţa Petru şi Pavel, unde se odihnesc mulţi dintre foştii ţari ai Rusiei, care găzduieşte în prezent numeroase muzee care reflectă istoria tumultoasă a oraşului de la fondarea sa până în prezent, (intrare inclusă), Monumentul lui Petru cel Mare şi Catedrala Fecioarei din Kazan (intrare opţională). În continuarea zilei vom vizita Muzeul Ermitaj, unul dintre cele mai mari şi mai bogate muzee din lume, cu peste 3 milioane de exponate provenite din toate colţurile lumii. Transfer la aeroport de unde vom pleca cu zborul companiei Aeroflot, SU 39 (18:45 / 20:00) spre Moscova, capitala Rusiei, metropolă situată pe malurile fluviilor Oka şi Volga, care, cu cei aproximativ 8 mil. de locuitori, este în prezent nu numai sediul guvernului rus, ci şi un loc cu multe atracţii de renume mondial. Transfer la Hotel Radisson Blu 5* (sau similar) pentru cazare.
ZIUA 4 / 14.04.2017: MOSCOVA - MUROM - VYKSA
Mic dejun. Plecare spre Murom, unul dintre cele mai pitoreşti orăşele antice din regiunea Vladimir, situat pe malul stâng al râului Oka, împodobit cu multe biserici şi mănăstiri. Murom a câştigat un loc de durată în imaginaţia rusă, fiind lăcaşul celor doi sfinţi: prinţul Petru şi soţia lui Fevronia, unii dintre cei mai iubiţi sfinţi ai Rusiei. Ajunşi în cetatea medievală Murom, considerat oraşul sfinţilor familişti, vom face un tur panoramic care include vizitarea Manăstirilor Bunavestire şi Schimbarea la Faţă, mănăstiri de călugări şi de maici, dedicate celor doi soţi, Sfinţilor Petru şi Fevronia, care se odihnesc în aceeaşi raclă. În cea mai veche mănăstire din Murom, situată pe malul abrupt al râului Oka, dedicată Schimbării la Faţă a Mântuitorului, vom vedea icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar în Mănăstirea Buna Vestire vom vedea o altă icoană miraculoasă, cea a Sf. Elijah din Murom. După dejun vom putea admira în centrul oraşului Murom turnurile frumos decorate şi bisericile instituţiilor monahale adiacente, precum Mănăstirea Sfânta Treime, pe care o vom vizita. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Vyska, unde ne vom caza la Hotel Batashev 4* (sau similar).
ZIUA 5 / 15.04.2017: VYKSA - DIVEEVO - SUZDAL
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta către una dintre cele mai mari mănăstiri ortodoxe din Rusia, Mănăstirea Diveevo, construită la o distanţă de 12 km de oraşul Nijny Novgorod, într-o zonă considerată de o mare importanţă spirituală, cunoscută mai ales pentru faptul că aici a vieţuit Sfântul Serafim de Sarov. Vom vizita Catedrala Sfânta Treime, unde se află moaştele Sf. Serafim de Sarov şi Icoana Maicii Domnului "Bucuria tuturor bucuriilor" făcătoare de minuni, în faţa căreia Sfântul a trecut la Domnul, rugându-se în genunchi. Sf. Serafim de Sarov, cel mai iubit sfânt al Rusiei, cel care a stat o mie de zile şi nopţi în rugăciune pe o piatră, este cel căruia în timpul vieţii i s-a arătat Maica Domnului de 12 ori, care i-a descris Mănăstirea din Diveevo, numind-o "al patrulea lăcaş universal al ei pe pământ" (după Iviron, Athos şi Kiev). Puţini ştiu că Sf. Serafim de Sarov este sfântul la care a fost condus Arsenie Boca de către Fecioara Maria pe Muntele Athos (desigur că atunci când s-a întâmplat această minune Sf. Sarov trecuse în lumea cealaltă de aproape 100 de ani). Vom vizita în continuare Catedrala Schimbării la Faţă şi Biserica Kazan, unde se află moaştele Sf. Alexandru, Marta şi Elena. După dejun, ne vom îndrepta spre locul numit "pustia de aproape", la izvorul tămăduitor al Sf. Serafim de Sarov şi la izvorul Maicii Domnului. Binecuvântaţi şi încărcaţi de energia locului, ne vom îndrepta spre Suzdal, oraş care aparţine Inelului de Aur, zonă care înconjoară Moscova ca o coroană, cunoscută în trecut sub denumirea de "Zalesye", care în traducere înseamnă "dincolo de păduri", în care s-au dezvoltat marile cetăţi medievale - kremlinurile. Suzdal-ul, cetatea care datează din anul 1024, este actualmente un orăşel cu aprox. 10.000 locuitori, care, pe o suprafaţă de numai 9 kmp, deţine 300 de biserici medievale, unele dintre ele intrate în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cazare la Hotel Pushkarskaya Sloboda 4* (sau similar). Seara vom participa la Slujba de Înviere într-una din bisericile ortodoxe ale oraşului.
ZIUA 6 / 16.04.2017: SUZDAL - VLADIMIR - BOGOLIUBOVO - SUZDAL
Mic dejun. În prima zi de Paşte vom porni în turul panoramic al oraşului Suzdal, numit şi "oraşul muzeu", prilej cu care vom vedea Muzeul de Arhitectură din lemn, vom vizita Kremlin-ul, construit în sec. XI-XII şi Mănăstirea Spaso-Efimiev, care păstrează fresce din sec. al XVII-lea. În continuarea zilei vom participa la un dejun tradiţional de Paşte, după care ne vom îndrepta spre Vladimir, prima capitală a Rusiei, oraş fondat în anul 1108 de către principele kievean Vladimir Monomach, pe malul râului Kliazma. Vom vizita Catedrala Adormirii Maicii Domnului, prima biserică creştină din Rusia, construită pe locul în care în anul 1000 au fost încreştinaţi primii ruşi de către Sf. Tar Vladimir, unde se află moaştele Sf. Andrei Bogoliubov şi unde vom putea vedea câteva fresce pictate de Andrei Rubliov, renumitul pictor de icoane şi Icoana Maicii Domnului din Vladimir, cea mai venerată icoană a poporului rus. Cronicarii timpului comparau această biserică cu templul lui Solomon din Ierusalim pentru că ea poate adăposti aprox. 2.000 de oameni. Vom admira în continuare arhitectura Porţilor de aur din centrul oraşului, precum şi Catedrala Sf. Dimitrie (exterior) cu frumoasele sale faţade sculptate cu diverse scene de vânătoare. Itinerarul zilei va continua spre Bogoliubovo, situat la o distanţă de aprox. 10 km de Vladimir, oraş în care s-a păstrat reşedinţa cneazului Andrei Bogoliubski din sec. al XII-lea. Creştinii ortodocşi ruşi cred că Bogolyubovo a fost fondat pe locul în care Andrei Bogolyubovo a avut o viziune miraculoasă cu Theotokos (denumire ce înseamnă "purtătoare de Dumnezeu", Fecioara Maria). Theotokos-ul i-a apărut într-o viziune ţinând o listă în mâna dreaptă şi poruncindu-i să construiască o biserică şi o mănăstire în acel loc. Prin urmare a fost ridicată biserica Mijlocirii de pe Nerl, care se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1992. Prinţul Andrei Bogolyubovo a apelat la un iconograf pentru a picta o icoană inspirată de apariţia Theotokos-ului. Aceasta icoană poartă denumirea de Icoana Bogolubskaya a Theotokos-ului. Vom vizita Mănăstirea Bogoliubovo, Castelul princiar al lui Andrei şi Biserica Pokrova pe Nerl (dacă condiţiile meteo permit), toate acestea fiind listate în Patrimoniului Mondial UNESCO. Seara vom reveni la Suzdal pentru cazare.
ZIUA 7 / 17.04.2017: SUZDAL - KOSTROMA - YAROSLAVL
Mic dejun. Plecare spre Kostroma, leagănul Romanovilor, pentru prima dată înregistrat în cronicile anului 1213. Fiind unul dintre cele mai nordice oraşe în cadrul marelui ducat al Moscovei, Kostroma a servit drept zona de retragere pentru marii duci atunci când inamicii au asediat Moscova în anii 1382, 1408 şi 1433. Evoluţia spectaculoasă a oraşului în sec. al XVI-lea ar putea fi atribuită stabilirii de legături comerciale cu neguţătorii englezi şi olandezi prin portul Archangel. Boris Godunov a reconstruit manăstirile Ipatiev şi Epiphany din piatră, construcţia celor două lacaşe de cult fiind finalizate înainte ca oraşul să fie martor la evenimentele Timpurilor Tulburi. Vom face un tur panoramic de oraş, care include Biserica Învierii de pe râul Debre, Mănăstirea Sf. Anastasia şi vizitarea Mănăstirii Ipatyevsky cu Catedrala Sf. Treime. După dejun, vom pleca spre Yaroslavl, oraş port care se întinde pe mai bine de 20 km pe ambele maluri ale Volgăi, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Oraşul Yaroslavl, fondat în sec. al XI-lea de către Prinţul Yaroslav cel Înţelept este renumit pentru numeroasele biserici care datează din sec. al XVII-lea, fiind un exemplu grăitor al reformei de planificare urbană ordonată de Împărăteasa Ecaterina cea Mare pentru întreaga Rusie în anul 1763. Unele dintre structurile istorice ale oraşului s-au păstrat, însă oraşul a fost remodelat într-un stil neoclasic pe un plan radial urban, în care se simt influenţele Europei de Vest în Imperiul Rusesc. Tur panoramic de oraş care include Bisericile Posad, Biserica Sf. Ilie Proorocul, aflată în Piaţa Centrală a oraşului, ale cărei fresce constituie un adevărat muzeu de pictură veche rusească, vizitarea Catedralei Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Spaso-Preobrazhensky şi Muzeul Icoanelor. Opţional vom putea vizita şi Mănăstirea Tolga, care datează din anul 1354, adăposteşte moaştele Sf. Ignatie Briancianinov (supranumit duhovnicul contemporaneităţii); biserica are două icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, despre una dintre ele fiind făcută o menţiune încă din anul 1333. Ţarul Ivan cel Groaznic a fost vindecat cu rugăciuni la această icoană în sec. al XVI-lea. Mănăstirea a fost redeschisă în anul 1988, ca prima mănăstire de maici din Rusia.
Cazare la Hotel Ring Premier 4* (sau similar).
ZIUA 8 / 18.04.2017: YAROSLAVL - ROSTOV - PERESLAVL ZALESSKY - ALEXANDROV - SERGHIEV POSAD - MOSCOVA
Mic dejun. Plecare spre Rostov, unul dintre cele mai vechi oraşe din Rusia, menţionat pentru prima dată în anul 862 ca o aşezare importantă. În sec. al XIV-lea, episcopii din Rostov au devenit arhiepiscopi, iar mai târziu, în sec. al XVI-lea, mitropoliţi. Unul dintre mitropoliţi, pe nume Iona Sysoyevich, a stabilit ca principal reper al oraşului Kremlin-ul, care este considerat de mulţi ca fiind una dintre cele mai de seamă zone din afara Moscovei. Devastat de mongoli în sec. XIII - XIV şi de polonezi în anul 1608, Rostovul este acum un oraş de dimensiuni medii. Din acest motiv, scaunul metropolitan a fost transferat la Yaroslavl în a doua jumătate a sec. al XVIII-lea. Din anul 1988 a devenit reşedinţa uneia dintre primele episcopii ruseşti, însă dincolo de valoarea istorică, Rostovul e recunoscut şi pentru emailurile sale. Ca urmare, vom vizita Muzeul Emailului şi Kremlin-ul oraşului. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Pereslavl Zalessky, unul dintre cele mai frumoase oraşe vechi din Rusia, unde vom face o scurtă oprire pentru fotografii. Vom pleca apoi către Alexandrov, un orăşel liniştit până în sec. al XVI-lea când a fost vizitat de către Ţarul Ivan cel Groaznic, care l-a îndrăgit atât de tare, încât a decis să-şi stabilească aici reşedinţa pentru următorii 17 ani. De aici, din Alexandrov, Ţarul a lansat atacurile militare spre câteva oraşele precum Klin, Torzhok, Tver şi tot aici şi-a ucis şi fiul cel mare, pe Prinţul Ivan. În perioada şederii familiei regale în Alexandrov, acesta a devenit un centru al culturii şi artei, unde şi-au desfăşurat activitatea renumiţi arhitecţi, muzicieni şi artişti. În Alexandrov vom vizita Muzeul Alexandrovskaya Sloboda, care cuprinde curtea imperială, camerele palatului şi pivniţele imperiale, precum şi fosta locuinţă a lui Ivan cel Groaznic. După dejun ne vom îndrepta spre Serghiev Posad, numit şi Zagorsk, situat la o distanţă de aprox. 70 km de Moscova, oraş care a fost principalul centru politic, spiritual şi cultural al Rusiei. În Serghiev Posad vom vedea Lavra Sf. Treimi a Sf. Serghie de Radonej, cel care a aşezat Rusia sub semnul Sfintei Treimi, care este de fapt Kremlin-ul din Serghiev Posad. În cetatea alcătuită din 35 de clădiri se află Catedrala Adormirii Maicii Domnului, construită în perioada anilor 1559-1585 după exemplul bisericii Adormirii Maicii Domnului din Kremlin-ul din Moscova, mormintele lui Boris Godunov şi ale familiei sale, Capela Nadkladeznaia, construită la sfârşitul sec. al XVII-lea, Palatul Ţarului, cea mai mare Academie Teologică din Rusia şi reşedinţa Sfântului Patriarh al Rusiei. Vom vizita Catedrala Sf. Treime, cea mai mare mănăstire din Rusia şi cel mai important centru al ortodoxiei ruse încă din sec. al XIV-lea, în jurul căreia a fost construit oraşul. Aceasta a fost decorată în anul 1425 de pictorii Daniil Ciornai şi Andrei Rubliov, cel din urmă pictând şi icoana Sfintei Treimi, celebra icoană a ortodoxiei. Plecare spre Moscova unde ne vom caza la Hotel Radisson Slavyanskaya 4* (sau similar).
ZIUA 9 / 19.04.2017: MOSCOVA
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local, vom face un tur panoramic al oraşului Moscova care include: Piaţa Roşie, construită în sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Catedrala Sf. Vasile şi Mănăstirea Novodevicii (intrările nu sunt incluse) cu zidurile sale colorate în roşu şi alb şi cu cele 5 cupolele aurite. Mănăstirea situată în apropierea Moscovei a fost construită de tatăl lui Ivan cel Groaznic, fiind denumită iniţial Catedrala Maicii Domnului din Smolensk, în semn de venerare a Icoanei de la Smolensk, despre care se spune că a fost pictată de însuşi Sfântul Luca. Aceasta s-a transformat rapid într-o mănăstire a fetelor şi femeilor aristocraţiei ruse, care preferau să se călugărească sau erau forţate să facă acest lucru de către taţii lor ca urmare a divorţului sau a morţii bărbaţilor lor. Atât prima soţie, cât şi sora lui Petru cel Mare au fost călugăriţe aici, la Mănăstirea Novodevici. Vom vedea cel mai frumos şi mai romantic loc din Moscova, cu o valoare istorică şi arhitecturală inestimabilă: clopotniţa în stil baroc din sec. al XVII-lea, despre care se spune că este cea mai frumoasă clopotniţă din întreaga Rusie. După dejun vom continua explorarea capitalei ruseşti cu vizitarea Kremlin-ului, celebru complex arhitectonic şi istoric fortificat, situat în inima metropolei, înconjurat de ziduri vechi din cărămidă roşie şi nu mai puţin de 19 turnuri, mărginit de râul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Roşie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscută dintre cetăţile ruseşti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incintă, prevăzut cu 20 de turnuri. Fostă reşedinţă a ţarilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom admira Piaţa Catedralei - centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principala catedrală a Rusiei şi locul de încoronare a ţarilor Rusiei, un adevărat giuvaer al arhitecturii medievale ruseşti, numită "minune" datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire, cu cele 9 cupole aurite şi fosta biserică privată a ţarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail - locul de înmormântare al ţarilor, faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care datează din sec. al XVI-lea şi Tunul Ţar. Cazare.
ZIUA 10 / 20.07.2017: MOSCOVA - BUCUREŞTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot, SU 2034 (09:55 / 13:10) spre Bucureşti.


TARIF: 1390 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single 350 EURO
(tarif valabil pentru un grup min. de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se majorează cu 110 euro/pers)

TARIFUL INCLUDE:
- transport internaţional cu avionul pe rutele: Bucureşti - Moscova - Sankt Petersburg şi Moscova - Bucureşti
- transport local cu avionul pe rutele: Sankt Petersburg - Moscova
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 9 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 5* şi 4*
- dejun tradiţional de Paşte
- 5 dejunuri conform program
- transferurile şi tururile menţionate în program
- taxele de intrare la următoarele obiective: Fortăreaţa Petru şi Pavel şi Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, Lavra (Kremlin) cu catedralele din Serghiev Posad, Muzeul Alexandrovskaya Sloboda şi locuinţa lui Ivan cel Groaznic din Alexandrov, Kremlin-ul şi Mănăstirea Spaso-Efimiev din Suzdal, Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Vladimir, Catedrala din Bogoliubovo, Mănăstirea Ipatyevsky şi Biserica Sf. Treime din Kostroma, Catedrala Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Spaso-Preobrazhensky şi Muzeul Icoanelor din Yaroslavl, Kremlin-ul şi Muzeul Emailului din Rostov, Kremlin-ul din Moscova
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale şi pentru cel local: aprox. 210 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxă viză Rusia: 75 euro/pers., care se plăteşte la agenţie
- taxele de oraş (unde se percep) se achită la recepţia hotelurilor
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale ale căror tarife sunt valabile pentru un număr minim de 20 participanţi; tarifele acestora sunt informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• Veliky Novgorod & Biserica Sf. Serafim din Vyritsa: aprox. 100 euro/pers.
- asigurare medicală obligatorie LEXGARANT (solicitată de Ambasada Rusiei în vederea obţinerii vizei) - asigurarea medicală se va achita în agenţie în momentul depunerii actelor necesare pentru viză şi va fi obţinută de către agenţie. Detalii necesare: nume, prenume, data naşterii.
Preţ: 35 lei / pachet 7 zile / persoana cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 64 ani.
Pentru alte categorii de vârste:
0 - 1 an - coeficient de multiplicare 2
65 - 70 ani - coeficient de multiplicare 1,5
71 - 75 ani - coeficient de multiplicare 2
76 - 80 ani - coeficient de multiplicare 2,5
81 - 84 ani - coeficient de multiplicare 3
85 - 90 ani - coeficient de multiplicare 4
- asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- paşaportul trebuie să conţină minim 2 pagini libere
- 1 fotografie color 3,5 Ñ… 4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clară a chipului (din faţă), fără ochelari cu lentile fumurii şi cu capul descoperit
- asigurare medicală LEX GARANT

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- viza se obţine între 4 - 10 zile lucrătoare de la depunerea dosarului la sediul consulatului. Oficiile consulare au dreptul, în caz de necesitate, precum şi pe baza principiului reciprocităţii, să prelungească sau să modifice termenul de analizare a cererii privind primirea vizei ruseşti până la 30 de zile. Agenţia nu este răspunzătoare pentru cazul în care autorităţile refuză vreunui turist aplicarea vizei; taxa de viză achitata nu se poate restitui. Obţinerea vizei nu necesită prezenţa personală la sediul consulatului, însă acesta îşi rezerva dreptul de a chema la interviu orice persoană care aplică pentru obţinerea vizei
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.