Circuite turistice

Circuit 2017 Rusia - Kamchatka

  • Circuit in: Rusia 
  • Durata: 16 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 3870 Euro / persoană

Traseu:

MOSCOVA - KAZAN - YEKATERINBURG - NOVOSIBIRSK - PETROPAVLOVSK

Tarife:

Perioada: 17.08 - 01.09.2017

TARIF: 3870 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single 450 EURO
(tarif valabil pentru un grup min. de 10 turişti)

Detalii:

Ruta Trans-Siberiană şi Kamchatka gheizerelor şi a vulcanilor

RUSIA - KAMCHATKA

MOSCOVA - KAZAN - YEKATERINBURG - NOVOSIBIRSK - PETROPAVLOVSK

O aventură siberiană cu iz de caviar şi vodkă, acompaniată de freamătul pădurilor de mesteceni în bătaia vântului şi de strălucirea turlelor aurite care parcă plutesc în aer. Inedita călătorie pe ruta Trans-Siberiană, ne va purta pe două continete, oferindu-ne ocazia de a vizita câteva dintre cele mai mari oraşe ale Rusiei, oraşe încărcate de istorie şi tradiţii. Vom admira Siberia în toată nemărginirea ei şi vom pune "harta în cui" în Extremul Orient, în Peninsula Kamchatka, unul dintre ultimele locuri neexplorate din lume, un tărâm unic, unde focul se întâlneşte cu gheaţa, cunoscut şi sub denumirea de "Ţara Vulcanilor". Veţi admira un peisaj unic în lume, cu golfuri uimitoare, gheizere fierbinţi, vulcani ale căror vârfuri sunt veşnic acoperite de zăpadă, cu pajişti şi păduri de şes alpin care adăpostesc urşi şi o mare diversitate de animale sălbatice, într-unul din cele mai mari sanctuare naturale din lume. Veţi descoperi lanţul spectaculos de cratere ale vulcanilor şi veţi explora lacurile unice de crater la fel de clare şi albastre precum cerul. Veniţi alături de noi în această călătorie de neuitat care promite să vă ofere una dintre aventurile de o viaţă!

Perioada: 17.08 - 01.09.2017

ZIUA 1 / 17.08.2017: BUCUREŞTI - MOSCOVA
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 12:00 (în fata ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare cu zborul companiei Aeroflot, SU 2035 (14:10 / 17:10) spre Moscova. Sosire în Moscova, capitala Rusiei, metropolă situată pe malurile fluviilor Oka şi Volga, care, cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, este în prezent nu numai sediul guvernului rus, ci şi un loc cu multe atracţii de renume mondial. Transfer la Hotel Holiday Inn Sushevsky 4* (sau similar) pentru cazare.
ZIUA 2 / 18.08.2017: MOSCOVA - KAZAN
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local, vom face un tur panoramic al oraşului Moscova care include Piaţa Rosie, construită în sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Piaţa Manezh, Bulevardul Ring, Catedrala Sf. Vasile, Strada Tverskaya, fostul cartier al KGB, Universitatea de Stat, situată pe colină Lenin, considerată a fi cel mai înalt punct al oraşului, Casa Albă, Strada Noul Arbat, Piaţa Arbat, Strada Minskaya, Victory Park, cu fântânile şi bisericile sale, podul pietonal Bagration, Catedrala lui Iisus Mântuitorul, monument dedicat celei de-a 300 aniversări a florei ruseşti şi Mănăstirea Novodevici cu zidurile sale crenelate şi colorate în roşu şi alb şi cupolele aurite. Timp liber pentru activităţi individuale. Transfer la gară pentru călătoria cu trenul pe ruta Trans-Siberiană spre Kazan, drum de noapte. Cazare în tren în compartimente cu 4 locuri.
ZIUA 3 / 19.08.2017: KAZAN
Sosire la Kazan, capitala şi cel mai mare oraş al Republicii Tatarstan, al 8-lea oraş ca mărime din Rusia, unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară, al cărui centru vechi se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Situat la confluenta râurilor Volga şi Kazanka, oraşul este astăzi atât un centru comercial major cât şi cel mai important centru al culturii tătare din Rusia centrală europeană. Vom vedea clădiri frumoase ridicate în diferite stiluri arhitecturale, casele ridicate în stil modernist care coexista în mod armonios cu monumentele baroce, vom simţi aura antichităţii pe care o emenă zidurile albe ale Kremlinului din Kazan de unde vom fi fermecaţi de superba panoramă care se deschide către râu. Oraşul combină cu uşurinţă cultura şi tradiţiile estului cu cele ale vestului, îmbinarea dintre tradiţionalul oriental şi modernismul vestic conferă oraşului un farmec şi un stil aparte, lângă minarete existând turle ale vechilor biserici ortodoxe, o caracteristică dominantă a vieţii în acest oraş fiind coexitenţa paşnică şi creatoare a diferitelor naţionalităţi şi religii. Turul panoramic va include centrul oraşului cu Old Tatar Sloboda şi Moscheile lui Azimov şi Mardjani, Catedrala Petru şi Pavel, construită în perioada anilor 1723 - 1726 în memoria vizitei realizată la Kazan de către Petru I, Biserica Înălţării Sfintei Cruci cu Icoana Maicii Domnului adusă înapoi de la Vatican în timpul ultimei vizite a Papei, Parcul şi Muzeul celei de-a 1000 aniversări a oraşului Kazan, Universitatea de Stat, Piaţa Independenţei, Primăria şi Moscheea Kuhl Sharif, cea mai mare moschee din Rusia datând din anul 1652 şi care poartă denumirea uneia dintre cele mai importante personalităţi musulmane. În continuarea zilei vom vizita Kremlinul cu Catedrala Buna-Vestire, un adevărat sit arheologic, catedrala fiind prima biserică ortodoxă din această regiune, care datează din anul 1552. Kremlinul, atracţia turistică principală a oraşului, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost construit în sec. al XIII-lea şi reconstruit în sec. al XVI-lea, având 13 turnuri ridicate din piatră albă, turnul Saalambike fiind unul dintre cele mai înalte turnuri "înclinate" din Europa. Deşi include numeroase obiective istorice, Kremlinul şi-a păstrat până în prezent funcţia administrativă, aici desfăşurându-şi activitatea Administraţia Prezidenţială în frunte cu Preşedintele Republicii Tatarstan. Transfer la Hotel Park Inn Kazan 4* (sau similar) pentru cazare.
ZIUA 4 / 20.08.2017: KAZAN - YEKATERINBURG
Mic dejun. Camerele se vor elibera până la ora 12:00. Timp liber pentru explorarea oraşului. Puteţi vizita Universitatea de Stat din Kazan, una dintre cele mai vechi universităţi din Rusia, una dintre numeroase case memoriale: casa renumitului pictor rus I. Shishkin, casele-muzeu ale poetei M. Tsvetaeva şi a scriitorului B. Pasternac, sau singura branşa a faimosului muzeu Ermitaj. Veţi putea admira Biserica Bogoyavlenskaya cu frumosul turn roşu al clopotniţei, sau vă puteţi plimba pe strada pietonală Bauman, atât de "asaltată" de turişti. Nu puteţi rata bazarul de la zidurile Kremlinului, unde puteţi achiziţiona suveniruri, obiecte de artizanat şi bijuterii tradiţionale. Transfer la gară pentru călătoria cu trenul de noapte spre Yekaterinburg. Cazare în tren în compartimente cu 4 locuri.
ZIUA 5 / 21.08.2017: YEKATERINBURG
Sosire în Yekaterinburg, prima mare oprire pe ruta Trans-Siberiană, în partea asiatică a Rusiei. Oraşul fondat în anul 1723 de către Petru I şi care poartă numele împărătesei Ecaterina I, este capitala culturală a regiunii Ural, al 4-lea oraş ca mărime din Rusia, după Moscova, Sankt Petersburg şi Novosibirsk. Deşi face parte din generaţia aşezărilor ridicate în sec. al XVIII-lea, Yekaterinburg a cunoscut o dezvoltare rapidă, care i-a asigurat statutul privilegiat de astăzi. Ghidurile turistice îl marchează printre destinaţiile importante, în primul rând datorită locaţiei sale unice la hotarul dintre Europa şi Asia. Turiştii au transformat într-un adevărat ritual trecerea de pe un continent pe celălalt, la fel cum au făcut o tradiţie din a se fotografia cu picioarele simultan în cele două "lumi". Vom începe turul panoramic cu o vedere pitorească asupra răului Iset şi a barajului sau, locul unde a fost fondat oraşul. Vom continua cu pieţele centrale ale oraşului, Curtea Monetăriei, Piaţa Muncii, kilometrul zero al oraşului, Muzeul Artelor Fine, clădirile administraţiei oraşului, ale regiunii şi districtului federal Ural, sediul central al districtelor militare Volga şi Urali, Piaţa Armatei Sovietice şi memorialul ei proeminent, Biserica Înălţării Domnului, cea mai veche din oraş şi Biserica pe Sângele Vărsat ridicată pe locul casei Ipatiev, locul unde a fost asasinată familia ultimului tar. Cazare la Hotel Park Inn Yekaterinburg 4* (sau similar).
ZIUA 6 / 22.08.2017: YEKATERINBURG - NOVOSIBIRSK
Mic dejun la pachet. Transfer la gară pentru călătoria cu trenul spre Novosibirsk. Astăzi vom parcurge o distanţă de 1520 km în aproximativ 24 de ore, timp în care vom traversa stepele siberiene, vom face o scurtă oprire în Omsk, capitala Siberiei de Vest, oraş fondat de cazaci pe la începutul sec. al XVIII-lea, punctul de joncţiune dintre ramurile de Nord şi de Sud ale liniei Trans - Siberiene. Cazare în tren în compartimente cu 4 locuri.
ZIUA 7 / 23.08.2017: YEKATERINBURG - NOVOSIBIRSK
Sosire în Novosibirsk, capitala regiunii cu acelaşi nume, cel mai mare oraş din Siberia, cu 1,4 milioane de locuitori. Turul panoramic al oraşului, care include gara, Catedrala Înălţării, Piaţa Lenin cu Teatrul de Operă şi Balet, una dintre cele mai mari clădiri de teatru din lume şi una dintre cele mai apreciate companii de balet din lume, Catedrala Alexander Nevsky, partea veche a oraşului, strada Gorkogo cu vechile case din lemn, Capela Sf. Nicolas, care marchează centrul Rusiei şi primul pod de cale ferată construit în anul 1893 peste râul Ob, locul unde a început contruirea oraşului si vom vizita Gradina Zoologică. Cazare la Hotel Park Inn Novosibirsk 4* (sau similar).
ZIUA 8 / 24.08.2017: NOVOSIBIRSK - PETROPAVLOVSK
Mic dejun. Novosibirsk a rămas oraşul cu cea mai rapidă creştere din lume din zilele noastre, surclasând oraşul Chicago din USA, fapt pentru care a fost înscris în Cartea Recordurilor. Novosibirsk a rămas însă singurul oraş din Rusia care şi-a schimbat denumirea de cele mai multe ori, până în anul 1925 purtând numele ultimului ţar, numindu-se Novo-Nikolaevsk. Datorită condiţiilor naturale din zonă, favorabile dezvoltării oraşului: zone forestiere, bazinul de apă alimentat de râul Ob, râurile mici şi lacuri care se află în apropierea oraşului, oraşul se bucură de un complex divers de resurse de agrement. Timp liber la dispoziţie pentru explorarea oraşului pe cont propriu. Veţi putea vizita muzeele care vă atrag mai mult interesul, oraşul având nu mai puţin de 11 muzee, dintre care cele mai importante sunt Galeria de Artă Novosibirsk, Muzeul N.K. Rerikh, dedicat pictorului Nikolai Rerikh (Nicholas Roerick), Muzeul de Artă, Muzeul "Novosibirsk State Museum of Local History and Nature" sau Muzeul Regional. Veţi putea vizita Catedrala Alexander Nevsky, fondată în anul 1898, ridicată din cărămizi roşii în stilul bizantin, cu domuri aurite şi picture murale pline de culoare, sau Capela Sf. Nicholas, care se spune că marca în anul 1915, când s-a construit, centrul geografic al Rusiei, sau Catedrala Înălţării, ridicată în anul1914, cu un minunat dom aurit şi cu un interior plin de culoare. Vă veţi putea relaxa plimbându-vă printr-unul din parcurile oraşului: Pervomaiskiy Garden, Zayeltsovskiy Park of Culture and Leisure, Narymskiy Park sau Central Park, sau puteţi vizita Grădina Botanică sau Grădina Zoologică, un parc zoologic care nu are analogii în regiunea siberiană. Amatorii de cumpărături pot face o incursiune la Galeria Novosibirsk Shopping and Entertainment Center. Agenţia asigura cazarea în hotel, până la ora 21:30, când se va face transferul la aeroport pentru zborul companiei Siberia Airlines, S7 3515 (23:15 / 10:35) spre Petropavlovsk - Kamchatka.
ZIUA 9 / 25.08.2017: PETROPAVLOVSK
Zbor Siberia Airlines, S7 3515 (23:15 / 10:35) spre Petropavlovsk - Kamchatka. Sosire la ora 10:35 la Petropavlovsk - Kamchatski, centrul administrativ, industrial şi stiintifico-cultural al regiunii Kamceatka, oraş fondat de exploratorul Vitus Bering, care a ajuns în golful Avacea în anul 1740 şi care a pus piatra de temelie a portului ce avea să fie numit după numele celor două corăbii ale sale, Sfântul Petru şi Sfântul Pavel, corăbii construite la Ohotsk pentru a doua sa expediţie. În timpul războiului din Crimea, fortăreaţa Petropavlovsk a rezistat cu succes asediului forţelor franco-britanice, ulterior, Petropavlovsk devenind o sursă extrem de importantă de peşte (în special somon) şi de carne de crab pentru piaţa Uniunii Sovietice. Transfer la Hotel Avacha 3* (sau similar) pentru cină şi cazare.
ZIUA 10 / 26.08.2017: PETROPAVLOVSK - VULCANUL AVACHA
Mic dejun. Astăzi vom pleca spre baza vulcanului Avacha, după care vom face o drumeţie pe muntele Camel, care are o altitudine de 1100 m. Pe traseu vom putea observa pantele vulcanilor Avacha şi Koriakski, vom admira flora alpină şi ne vom amuza de mulţimea de veveriţe care trăiesc în această zonă. În cazul în care vremea permite, vom putea observa din vârful muntelui Camel, valea Avacha, vulcanul Viluchinsky şi vârful Mishennaya. La întoarcerea în tabăra turistică ne vom bucura de un bine meritat prânz după care ne vom îndrepta spre Paratunka, unde vom putea face baie în piscinele cu apă termală. Întoarcere la Petropavlovsk. Cină şi cazare.
ZIUA 11 / 27.08.2017: PETROPAVLOVSK - GEYSER VALLEY - UZON CALDERA
Mic dejun. Excursie opţională cu elicopterul în Geyser Valley şi Uzon Caldera. În această călătorie unică veţi putea explora regiunile îndepărtate ale văii gheizerelor cu peisaje irepetabile de o frumuseţe remarcabilă. Plecare de pe aeroportul Avachinsky la Valea gheizerelor. Zborul va dura aproximativ o oră şi 15 minute şi se va desfăşura în jurul vulcanilor activi, Karymsky şi Maly Semyachik. După aterizare veţi porni într-o plimbare de aprox. o oră şi jumătate de-a lungul secţiunilor 5, 6 şi 7 din faimoasa Vale a gheizerelor. La secţiunea 5, veţi putea observa efectele noroiului, prăbuşirea albiei râului Geysernaya şi craterul scufundat al Marelui Gheiser. La secţiunea 6, veţi putea observa erupţii din următoarele surse: izvorul Malakhitovy Grot (Malachit Grotă), izvorul Averi, gheizerul Novy Fontan, gheizerul Fontan, gheizerul Nepostoyanny şi gheizerul Dvoinoy. Veţi avea oportunitatea de a vedea erupţii ale unor astfel de gheizere ca Shchel (Slot), Velikan (Gigant), Zhemchuzhny (Pearly). Ciclul de erupţie al acestor gheizere este destul de lung, astfel Shchel erupe o dată la 30 min., Gigant erupe o dată la 4-10 ore, Pearly erupe o dată la 4-5 ore, iar gheizerul Grot (Grotă), erupe o dată la câţiva ani. Veţi zbura apoi către craterul vulcanului Uzon unde veţi face un tur pietonal de aprox. o oră de-a lungul zonei termale de est, care cuprinde lacul sulfuros Bannoye, izvoarele cu colonii de bacterii carbotionice (care iau parte la procesul de formare a acidului sulfuric), lacul Khloridnoye, format din clorura de sodiu, vulcani argiloşi, cratere de noroi, precum şi cratere care par sculptate. Va urma zborul spre Nalychevo pentru dejun-picnic şi unde apoi veţi putea face baie în piscinele cu apă termală. Întoarcere cu elicopterul la Petropavlovsk. Cină şi cazare.
ZIUA 12 / 28.08.2017: PETROPAVLOVSK - AVACHA BAY - INSULA STARICHKOV
Mic dejun. Transfer în port pentru o croazieră în jurul golfului Avacha şi spre Insula Starichkov. Cu o suprafaţă totală a luciului apei de 215 kmp şi o adâncime de 26 m, Golful Avacha este unul dintre cele mai mari golfuri "închise" din lume care poate permite acostarea sigură a oricărei nave a lumii. Apele râurilor Avacha şi Paratunka se varsă în acest splendid golf, iar oraşele Petropavlovsk - Kamchatsky şi Vilyuchinsk s-au dezvoltat pe malurile acestuia. Golful Avacha este de asemenea baza navală principală a Flotei Ruse în Kamchatka. Vom avea ocazia de a vedea principalele atracţii ale golfului, precum stâncile Trei Fraţi, situate la ieşirea spre partea deschisă a golfului şi insula Starichkov, situată la intrarea în golf. Cu o suprafaţă de o jumătate de kilometru pătrat, aceasta se ridică la 140 de metri deasupra apei şi găzduieşte pe această suprafaţă mică, 44 de colonii ale celor 10 specii de păsări marine de aici. Denumirea insulei provine de la numele unei specii de păsări care cuibăreşte aici (Staric) şi este declarată rezervaţie naturală. Dejun pe vas. După întoarcerea la debarcader vom pleca să vizităm muzeul local Kamchatka Lore unde vom face cunoştinţă cu istoria peninsulei, precum şi cu istoria oraşului Petropavlovsk. Vom auzi povestiri despre exploratorii care au pus pe harta aceasta tărâmuri, precum Vitus Bering, fondatorul oraşului Petropavlovsk acum 273 de ani, cel care a descoperit şi strâmtoarea care-i poartă numele, calea de trecere de 53 de mile dintre Asia şi America de Nord, dar şi despre La Perouse şi Charles Clerke. De asemenea, vom vizita expoziţia care cuprinde obiecte de îmbrăcăminte, ustensile şi artefacte de pe vasele care au ajuns pe aceste ţărmuri şi care aduc la viaţa vremurile marilor descoperiri geografice şi o să aflăm lucruri interesante despre stilul de viaţă şi obiceiurile populaţiei indigene. Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare.
ZIUA 13 / 29.08.2017: PETROPAVLOVSK - LACUL KURIL
Mic dejun. Excursie opţională cu elicopterul la lacul Kuril, situat în zona Yuzhno - Kamchatsky, rezervaţie din sudul peninsulei Kamchatka. Lacul cu origini vulcanice, cu o suprafaţă de 76 km pătraţi şi o adâncime de 330 m. Cele două conuri vulcanice impresionante, Kambalny şi Ilinsky, încadrează lacul şi creează o imagine captivantă. Lacul Kuril este renumit prin faptul că este unul dintre cele mai mari din Kamchatka, unde aprox. 6 milioane de specii de peşti vin aici pentru depunerea icrelor. Perioada de depunere a icrelor durează din august până în noiembrie, perioadă în care se pot vedea o mulţime de animale mici şi mari care apar pe malurile lacului. De asemenea, vom putea observa urşi la pescuit în habitatul lor natural. Dejun picnic. Întoarcere cu elicopterul la Petropavlovsk. Cină şi cazare.
ZIUA 14 / 30.08.2017: PETROPAVLOVSK - SATUL KAINYRAN - RODON HOT SPRINGS
Mic dejun. Astăzi vom vizita "Kaynyran" care tradus din limba Koryak înseamnă "Coltul Ursului", un sat în care vom avea posibilitatea de a afla amănunte despre cultura popoarelor indigene Koryak, Itelmen şi altele din Kamchatka. Satul este situat pe o pajişte fermecătoare, pe malul unui mic lac, cu vederi spectaculoase ale vulcanilor Koryakskiy şi Avachinskiy. Gazdele noastre ne vor introduce în istoria poporului indigen şi ne vor delecta cu un program de dans tradiţional. Vom pleca în continuarea zilei spre izvoarele termale Rodon, benefice pentru sănătate, pentru îmbunătăţirea metabolismului şi creşterea imunităţii, unde vom putea face şi noi baie. Întoarcere la Petropavlovsk. Cină şi cazare.
ZIUA 15 / 31.08.2017: PETROPAVLOVSK - MOSCOVA
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot, SU 1731 (12:45 / 12:20) spre Moscova. Transfer pentru cazare la Hotel Holiday Inn Sushevsky 4* (sau similar) după care vom vizita Kremlin-ul, celebru complex arhitectonic şi istoric fortificat, situat în inima metropolei, mărginit de răul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Rosie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscută dintre cetăţile ruseşti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incintă, prevăzut cu 20 de turnuri. Fosta reşedinţă a ţarilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlin-ul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom admira Piaţa Catedralei - centrul Kremlin-ului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principală catedrală a Rusiei şi locul de încoronare a ţărilor Rusiei, un adevărat giuvaer al arhitecturii medievale ruseşti, numită "minune" datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire, cu cele 9 cupole aurite şi fosta biserica privată a ţărilor Rusiei, Catedrala Arhanghelului Mihail - locul de înmormântare al ţărilor, faimosul Clopot al lui Ivan cel Mare care datează din sec. al XVI-lea şi Tunul Tar. Cazare.
ZIUA 16 / 01.09.2017: MOSCOVA - BUCUREŞTI
Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot, ŞU 2034 (09:55 / 13:10) spre Bucureşti.

TARIF: 3870 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single 450 EURO
(tarif valabil pentru un grup min. de 10 turişti)TARIFUL INCLUDE:
- transport internaţional cu avionul pe rutele: Bucureşti - Moscova şi Moscova - Bucureşti
- transport continental cu avionul pe rutele: Novosibirsk - Petropavlovsk şi Petropavlovsk - Moscova
- transport cu trenul pe ruta Trans - Siberiana, pe traseul descris în program
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 5 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 4*
- 6 nopţi cazare cu pensiune completă (mic dejun, dejun şi cina) în Kamchatka în hotel de 3*
- 3 nopţi de cazare în tren, clasa a 2-a, în compartimente cu 4 locuri
- transferurile şi tururile menţionate în program
- taxele de intrare la următoarele obiective: Kremlin şi 1 catedrală în Moscova, Kremlinul din Kazan, Biserica pe Sângele Vărsat în Yekaterinburg şi Grădina Zoologică din Novosibirsk
- ghizi locali
- conducător roman de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale: aprox. 185 euro/pers. şi aprox. 150 euro/pers. pentru zborul continental care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxa viză Rusia (taxe consulare şi de serviciu): 75 euro/pers., care se plăteşte la agenţie
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- supliment de cazare în tren, în compartimente cu 2 locuri: 260 euro/pers.
- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale ale căror tarife sunt valabile pentru un număr minim de 10 participanţi; tarifele acestora sunt informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
- asigurare medicală obligatorie LEXGARANT (solicitată de Ambasada Rusiei în vederea obţinerii vizei) - asigurarea medicală se va achita în agenţie în momentul depunerii actelor necesare pentru viza şi va fi obţinută de către agenţie. Detalii necesare: nume, prenume, data naşterii.
Preţ: 80 lei / pachet 16 zile / persoană cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 64 ani.
Pentru alte categorii de vârste:
0 - 1 an - coeficient de multiplicare 2
65 - 70 ani - coeficient de multiplicare 1,5
71 - 75 ani - coeficient de multiplicare 2
76 - 80 ani - coeficient de multiplicare 2,5
81 - 84 ani - coeficient de multiplicare 3
85 - 90 ani - coeficient de multiplicare 4

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- paşaportul trebuie să conţină minim 2 pagini libere
- 1 fotografie color 3,5Ñ…4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clară a chipului (din faţă), fără ochelari cu lentile fumurii şi cu capul descoperit
- asigurare medicală LEX GARANT

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obliga să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferent
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.