Circuite turistice

Circuit 2017 SANKT PETERSBURG - MOSCOVA

  • Circuit in: Rusia 
  • Durata: 7 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 495 Euro / persoană

Traseu:

SANKT PETERSBURG - MOSCOVA - TARSKOE SELO - PAVLOVSK - PETERHOF

Tarife:

Perioada: 28.03 - 03.04.2017
04.04 - 10.04.2017


TARIF: 495 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single 160 EURO
Pentru non-seniori (niciun ocupant în camera cu vârsta peste 55 ani), se achita un supliment de 30 euro / pers.
(tarif valabil pentru un grup min. de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se majorează cu 25 euro/pers.; pt. 15-19 turişti, tariful se majorează cu 45 euro/pers.)

Detalii:

Seniori în capitalele Rusiei


SANKT PETERSBURG - MOSCOVA


SANKT PETERSBURG - MOSCOVA - TARSKOE SELO - PAVLOVSK - PETERHOF

Vă invităm să descoperiţi Sankt Petersburgul, "Capitala Nordului" aşa cum este denumit oraşul fondat de Petru cel Mare pe Neva. Vă veţi îmbogăţi cu diversitatea comorilor culturale ale Rusiei de ieri şi de astăzi, veţi păşi pe urmele istoriei în centrul oraşului care în prezent face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Vă propunem să admiraţi comorile ţărilor în timp ce exploraţi Moscova, cu Kremlinul cel încărcat de istorie, catedralele de poveste şi operele de artă eterne.

Perioada: 28.03 - 03.04.2017
04.04 - 10.04.2017

ZIUA 1 / 04.04.2017: BUCUREŞTI - MOSCOVA - SANKT PETERSBURG
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 12:00 (în fata ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot). Plecare cu zborul companiei Aeroflot, SU 2035 (14:10 / 17:10) spre Moscova şi mai departe cu zborul SU 28 (19:45 / 21:10) spre Sankt Petersburg. Sosire la Sankt Petersburg, oraş fondat de Petru cel Mare în anul 1703 ca o "fereastră către Europa", fiind capitala Imperiului Rus din anul 1710 până în anul 1918. Transfer la Hotel Oktyabrskaya 4* (sau similar).
ZIUA 2 / 05.04.2017: SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local, vom porni într-un tur panoramic al oraşului Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime al Rusiei, care include Bulevardul Al. Nevsky cu celebrele sale poduri, Piaţa Palatului de Iarnă, locul de desfăşurare a unor importante momente din istoria Rusiei, Amiralitatea, fluviul Neva cu podurile care se ridică noaptea, Catedrala Sf. Isaac (intrare opţională), Crucişătorul Aurora, Piaţa Senatului şi Monumentul lui Petru cel Mare. Opţional, se poate vizita Fortăreaţa Petru şi Pavel, emblema oraşului şi locul unde se odihnesc mulţi dintre foştii tari ai Rusiei. Cazare.
ZIUA 3 / 06.04.2017: SANKT PETERSBURG - PETERHOF
Mic dejun. Timp liber pentru plimbări şi activităţi individuale sau opţional, însoţiţi de ghidul local, începem ziua cu vizitarea Muzeului Ermitaj, unul dintre cele mai mari şi mai bogate muzee din lume, cu peste 3 milioane de piese provenite din toate colţurile lumii. Excursie opţională de aprox. 4 ore la Petrodvoret numit şi Peterhof (deplasarea la Peterhof se va face cu vaporaş, iar întoarcerea cu autocarul), unde se vizitează Palatul construit de Petru cel Mare pe ţărmul Golfului Finic, reşedinţa oficială imperială de vară până în anul 1917, cunoscut şi sub numele de "Capitala Fântânilor", după modelul de la Versailles. Marele Palat, Parcul Iubirii, fântânile şi cascadele constituie un magnific ansamblu închinat victoriilor militare ale lui Petru cel Mare şi glorioasei flotei ruseşti. Întoarcere la hotel pentru cazare.
ZIUA 4 / 07.04.2017: SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Timp liber pentru plimbări şi activităţi individuale sau opţional putem vizita marile catedrale din Sankt Petersburg: Catedrala pe sângele vărsat, care comemorează asasinarea împăratului Alexandru al II-lea, fiind ridicată chiar pe locul unde acesta a fost rănit mortal, Catedrala Sf Isaac, una dintre cele mai mari biserici din Sankt Petersburg şi a treia mare catedrală din lume, a cărei cupolă este acoperită cu 100 kg de aur pur şi Catedrala Fecioarei din Kazan, închinata Adormirii Maicii Domnului şi care a fost construită după modelul Catedralei Sfântul Petru din Roma. Opţional, cina cu spectacol folcloric. Cazare.
ZIUA 5 / 08.04.2017: SANKT PETERSBURG - TARSKOE SELO - PAVLOVSK - MOSCOVA
Mic dejun. Posibilitate de excursie opţională de o zi în Satul Puşkin (Tarskoe Selo), reşedinţa de vară preferată a marilor femei de pe tronul Rusiei. Ecaterina I a primit în dar acest ţinut de la soţul său Petru cel Mare, iar fiica sa, Elisabeta, a construit aici un minunat palat în stil baroc, vopsit în albastru şi alb. Împărăteasa Ecaterina a II-a a petrecut mult timp în aceste locuri, unde numeroşi artişti şi arhitecţi europeni renumiţi au creat interioarele şi pavilioanele. Sute de poeţi ruşi, de la Puşkin la Ahmatova, s-au inspirat din frumuseţea acestui domeniu regal, un simbol al Rusiei seculare, al puterii imperiale, al culturii şi felului de viaţă rus din secolele de aur. Palatul este o bijuterie: dincolo de porţile aurite, vom trece de peluzele tunse, vom urca şi intră în saloane cu pereţi pinacoteca, cu mobilier sculptat şi tavane care adăpostesc vechile costume ale nobilimii şi alte obiecte decorative de valoare. Rusia imperială, cultă şi pretenţioasă, o "regăsim" în Marea Sală a Balului, o încăpere cu pereţii şi tavanul aurite în care lumina este multiplicată de oglinzi. Cea mai uimitoare dintre atracţiile de aici este însă "camera de chihlimbar", făurită din 10.000 kg de plăci de chihlimbar şi ornamente poleite cu foiţa de aur, creată de către artizanii germani şi ruşi la începutul sec. al XVIII-lea şi oferită de către regele Prusiei, Friedrich Wilhelm I, aliatului sau rus, ţarul Petru cel Mare, în anul 1716. Mutat de germani în Konigsberg în anul 1941, tezaurul a dispărut în anul 1944 după bombardamentul aliaţilor, dând naştere la numeroase ipoteze şi teorii privind locul în care ar fi ascuns. Reconstituirea a costat statul rus o avere, dar totul a trebuit să fie gata la timp, în anul 2003, atunci când Vladimir Putin a invitat la sărbătorirea a 300 de ani de la fondarea oraşului în care s-a născut - Sankt Petersburg - liderii întregii lumi. Ziua continua cu vizitarea Palatului Pavlovsk, construit de împărăteasa Ecaterina pentru fiul ei, viitorul împărat Pavel I, unde se poate admira şi una dintre cele mai impresionante grădini în stil englezesc din Europa. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot, ŞU 39 (18:45 / 20:00) spre Moscova. Sosire în Moscova, capitala Rusiei, metropolă situată pe malurile fluviilor Oka, Volga, Kliasma şi Moscova care, cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, este în prezent nu numai sediul guvernului rus, ci şi un loc cu multe atracţii de renume mondial. Transfer la Hotel Holiday Inn Simonovskiy 4* (sau similar) pentru cazare.
ZIUA 6 / 09.04.2017: MOSCOVA
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local, vom face un tur panoramic al oraşului Moscova care include: Piaţa Rosie, construită în sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Catedrala Sf. Vasile şi Mănăstirea Novodevici (intrarea nu este inclusă) cu zidurile sale crenelate şi colorate în roşu şi alb şi cupolele aurite. Turul continua cu Piaţa Menezh, Bulevardul Ring, Strada Tverskaya, Strada Minskaya, Parcul Victory, Podul pietonal Bagration, Strada New Arbat, Catedrala Iisus Mântuitorul, Biserica Sf Nicolae, Strada Lev Tolstoy. Cazare. Vizitare opţională a Kremlinului, celebrul complex arhitectonic şi istoric fortificat, situat în inima metropolei, mărginit de răul Moscova (la sud), Catedrala Sf. Vasile şi Piaţa Rosie (la est) şi Grădinile Alexandru (la vest), fiind cea mai cunoscută dintre cetăţile ruseşti (numite kremlin), care include 4 palate, 3 catedrale şi un impunător zid de incinta, prevăzut cu 20 de turnuri. Fosta reşedinţă a ţărilor Rusiei şi reşedinţa oficială actuală a preşedintelui Rusiei, Kremlinul este un ansamblu arhitectural unic, care a început să fie construit în sec. al XV-lea. Vom admira Piaţa Catedralei - centrul Kremlinului, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, principală catedrală a Rusiei şi locul de încoronare a ţărilor Rusiei, un adevărat giuvaer al arhitecturii medievale ruseşti, numită "minune" datorită turlelor care dau senzaţia că plutesc în aer. Vom putea admira, de asemenea, Catedrala Bunavestire cu cele 9 cupole aurite şi fosta biserica privată a ţarilor Rusiei, Catedrala Arhanghelul Mihail - locul de înmormântare al ţărilor, faimosul Clopot Ţar care datează din sec. al XVIII-lea şi Tunul Ţar. Cazare.
ZIUA 7 / 10.04.2017: MOSCOVA - BUCUREŞTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aeroflot SU 2034 (09:55 / 13:10) spre Bucureşti.

TARIF: 495 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single 160 EURO
Pentru non-seniori (niciun ocupant în camera cu vârsta peste 55 ani), se achita un supliment de 30 euro / pers.
(tarif valabil pentru un grup min. de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se majorează cu 25 euro/pers.; pt. 15-19 turişti, tariful se majorează cu 45 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport internaţional cu avionul pe rutele: Bucureşti - Moscova - Sankt Petersburg şi Moscova -Bucuresti
- transport continental cu avionul pe rutele: Sankt Petersburg - Moscova
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 4 nopţi cazare cu mic dejun bufet la Sankt Petersburg în hotel de 4*
- 2 nopţi cazare cu mic dejun bufet la Moscova în hotel de 4*
- transferurile şi tururile menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale: aprox. 180 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxa viza Rusia: 75 euro/pers., care se plăteşte la agenţie
- taxele de oraş (unde se percep) se achita la recepţia hotelurilor
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 25 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale ale căror tarife sunt valabile pentru un număr minim de 25 participanţi; tarifele acestora sunt informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• Fortăreaţa Petru şi Pavel: aprox. 15 euro/pers.
• Muzeul Ermitaj: aprox. 30 euro / pers
• Peterhof: aprox. 60 euro/pers.
• Marile catedrale din Sankt Petersburg: aprox. 40 euro / pers
• Cina cu spectacol folcloric: aprox. 55 euro / pers
• Satul Puşkin şi Pavlovsk: aprox. 60 euro/pers.
• Kremlin: aprox: 25 euro / pers
- asigurare medicală obligatorie LEXGARANT (solicitată de Ambasada Rusiei în vederea obţinerii vizei) - asigurarea medicală se va achita în agenţie în momentul depunerii actelor necesare pentru viza şi va fi obţinută de către agenţie. Detalii necesare: nume, prenume, data naşterii.
Preţ: 35 lei / pachet 7 zile / persoană cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 64 ani.
Pentru alte categorii de vârste:
0 - 1 an - coeficient de multiplicare 2
65 - 70 ani - coeficient de multiplicare 1,5
71 - 75 ani - coeficient de multiplicare 2
76 - 80 ani - coeficient de multiplicare 2,5
81 - 84 ani - coeficient de multiplicare 3
85 - 90 ani - coeficient de multiplicare 4
- asigurarea storno (agenţia recomanda încheierea unei asigurări storno)

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- paşaportul trebuie să conţină minim 2 pagini libere
- 1 fotografie color 3,5Ñ…4,5 cm pe fundal deschis, cu imaginea clară a chipului (din faţă), fără ochelari cu lentile fumurii şi cu capul descoperit
- asigurare medicală LEX GARANT

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- viza se obţine între 4 - 10 zile lucrătoare de la depunerea dosarului la sediul consulatului. Oficiile consulare au dreptul, în caz de necesitate, precum şi pe baza principiului reciprocităţii, să prelungească sau să modifice termenul de analizare a cererii privind primirea vizei ruseşti până la 30 de zile. Agenţia nu este răspunzătoare pentru cazul în care autorităţile refuză vreunui turist aplicarea vizei; taxa de viză achitata nu se poate restitui. Obţinerea vizei nu necesită prezenţa personală la sediul consulatului, însă acesta îşi rezervă dreptul de a chema la interviu orice persoană care aplica pentru obţinerea vizei
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitatâ şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.