Circuite turistice

Circuit 2018 CANADA DE VEST şi CROAZIERĂ în ALASKA

  • Circuit in: America de Nord 
  • Durata: 16 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 2190 Euro / persoană

Traseu:

Vancouver - Victoria - Sun Peaks - Jasper - Lake Louise - Banff - Kelowna - Croazieră Alaska: Pasajul Interior - Juneau - Skagway - Gheţarul Bay - Ketchikan

Tarife:

Perioada: 04.07 - 19.07.2018
TARIF: 2190 EURO + 1980 USD / loc în cameră dublă şi cabina cu fereastra

Suplimentul de single se calculează la cerere în funcţie de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croazieră

Detalii:

Pitorescul vestului canadian şi magia tărâmului îngheţat

C A N A D A D E V E S T şi

C R O A Z I E R Ă în A L A S K A

Vancouver - Victoria - Sun Peaks - Jasper - Lake Louise - Banff - Kelowna - Croazieră Alaska: Pasajul Interior - Juneau - Skagway - Gheţarul Bay - Ketchikan

Un program unic pe piaţa turistică românească, la care sunteţi invitaţi să participaţi, o croazieră fascinantă în timpul căreia vă veţi bucura de mirajul unui loc mai puţin accesibil, Alaska, supranumită "Sahara îngheţată a Terrei", care se tălmăceşte prin marea întindere de zăpadă, ţinutul eschimoşilor, fosta provincie ţaristă, devenită apoi Noul El Dorado al Statelor Unite ale Americii. Vă veţi "încărca bateriile" străbătând o parte mai "sălbatică" a Canadei, teritoriul pe care se înalţă maiestuoşii Munţi Stâncoşi, unde veţi descoperi cel mai frumos relief din lume, cu o mulţime de parcuri naţionale, cu o faună bogată în care castorul ocupă un loc emblematic, dar şi oraşe în care şarmul străvechi se îmbină cu aspectul de "new-age", lăsând să se întrevadă spiritul de pionierat al unei culturi tinere.

Perioada: 04.07 - 19.07.2018

Ziua 1 / 04.07.2018: Bucureşti - Paris - Vancouver - Victoria
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Air France / KLM). Plecare spre Paris cu zborul companiei Air France, AF 1089 (06:50 / 09:00) de unde se va pleca spre Vancouver cu zborul AF 374 (10:25 / 11:20). După sosirea în al treilea cel mai mare oraş al Canadei, poarta acesteia spre Pacific, transfer în portul de unde ne vom îmbarca pe ferry-boat-ul cu care timp de o oră şi jumătate vom străbate Strâmtoarea Georgia printre minunatele insule Gulf, spre oraşul Victoria. Pe parcurs vom admira nu doar un peisaj deosebit ci, cu puţin noroc şi câteva exemplare ale faunei locale, precum vulturi pleşuvi, foci şi chiar balene. Sosire în cursul după-amiezii în elegantul oraş Victoria, cel mai "britanic" oraş canadian, renumit pentru atmosfera de modă veche dată de abundenţa ghivecelor de flori suspendate şi a jardinierelor ce decorează felinarele, balcoanele sau vitrinele. Transfer la hotel pentru cazare.
Ziua 2 / 05.07.2018: Victoria - Vancouver - Sun Peaks
Mic dejun. Dimineţa vom face un tur panoramic în Victoria, oraşul grădină, capitala provinciei British Columbia, care va include Parcul Beacon Hill, Piaţa Bastion, Clădirea Parlamentului, Government Street, Chinatown, Beach Drive, Portul Inner şi Hotelul Fairmont Empress Victoria, un simbol al oraşului din sec. al XIX-lea, precum şi vizitarea paradisului botanic alcătuit din cele patru minunate grădini Butchart, renumite la nivel mondial pentru remarcabila colecţie de plante rare pe care le vom găsi în Grădina Scufundată, Grădina de Trandafiri, Grădina Japoneză şi în cea Italiană. După-amiază transfer cu ferry-boatul la Vancouver după care vom pleca prin fertila vale Fraser, o importantă regiune agricolă şi prin regiunea Okanagan, deşertica "ţara Thompson-ilor". Peisajul prin care vom călători ilustrează un contrast între regiunea muntoasă din Vancouver şi regiunea joasă. Vom călători în continuare spre Sun Peaks, cunoscută staţiune a sporturilor albe. Cazare în Sun Peaks.
Ziua 3 / 06.07.2018: Sun Peaks - Jasper
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre nord, trecând prin Clearwater, cea mai mare localitate din North Thompson Valley. Principala sa atracţie este minunatul Parc Wells Gray, unde există cinci lacuri importante: Azure, Clearwater, McDougall, Murtle şi Kostal, două râuri mari: Clearwater River şi Blue River, precum şi numeroase cascade spectaculoase. Vom face o oprire la Cascada Spahat, sau Helmcken unde deseori apar animale sălbatice, precum catâri sau urşi negri şi multe specii de păsări. Traseul zilei va continua spre unul dintre cele mai frumoase parcuri naţionale din Canada, Jasper, trecând prin Defileul Yellowhead şi pe lângă cel mai înalt vârf din British Columbia, Muntele Robson care are 3954 m. Cazare în Jasper.
Ziua 4 / 07.07.2018: Jasper - Lake Louise - Banff
Mic dejun. Itinerarul zilei ne va purta de-a lungul drumului "Icefields Parkway", ce ne va conduce spre lacuri glaciare, păduri virgine, cascade şi râuri tumultuoase, pe scurt autostrada cu cele mai frumoase peisaje din lume, care trece pe lângă unii dintre cei mai înalţi munţi din Canada şi pe lângă cei mai interesanţi gheţari. Vom face un stop la cascadele Sunwapta şi Athabasca, care ating 23 m înălţime, devenite cunoscute datorită forţei cu care apa se loveşte de pereţii defileului. Vom ajunge la Gheţarul Athabasca unde, opţional, veţi putea face un tur pe cel mai mare câmp de gheaţă din Stâncoşii Canadieni, Icefield Columbia. Veţi fi îmbarcaţi în vehicule special numite Ice Explorer (Snocoach), din care veţi putea explora suprafaţa gheţarului Athabasca şi veţi admira aceste minuni îngheţate, relicve impunătoare din perioada glaciară. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Banff trecând pe lângă pitoreştile lacuri Bow şi Peyto. Vom călători spre Lacul Louise cu incredibile ape turcoaz, înconjurat de gheţari şi munţi semeţi, o imagine desprinsă parcă dintr-o carte poştală. Vom descoperi Valea celor Zece Vârfuri - Valley of Ten Peaks şi Lacul Moraine, renumit pentru culoarea de smarald a apei în care se oglindesc vârfurile acoperite de zăpadă ale Munţilor Stâncoşi. Cazare în Banff.
Ziua 5 / 08.07.2018: Parcul Naţional Banff
Mic dejun. Dimineaţa este dedicată explorării bijuteriei Stâncoşilor, Parcul Naţional Banff, cu izvoare termale, canioane adânci, gheţari spectaculoşi şi 6641 km2 de pădure, regiune declarată Patrimoniu Mondial Natural UNESCO încă din 1985. Vom face un tur al parcului, prilej cu care vom vedea oraşul Banff, locul de naştere a sistemului de parcuri şi rezervaţii naturale din Canada, The Hoodos, formaţiunile stâncoase sub formă de ace, Surprise Corner, punctul de belvedere spre celebrul Hotel Fairmont Banff Springs, Lacurile Vermillon, Cascadele Bow River, Tunnel Mountain Drive şi Lacul Minewanka. Opţional, vă veţi putea bucura de o călătorie cu gondola în Munţii Sulphur, de unde veţi avea posibilitatea de a admira o panoramă spectaculoasă. După-amiază timp liber, prilej de a colinda numeroasele magazine cu suveniruri din staţiune. Cazare în Banff.
Ziua 6 / 09.07.2018: Banff - Kelowna
Mic dejun. Plecare spre Parcul Naţional Yoho, situat în Munţii Stâncoşi Canadieni - Canadian Rocky Mountains, parc care a fost inclus în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO datorită superbelor peisaje montane, cu vârfuri impunătoare de munţi, gheţari, lacuri, cascade şi peşteri de o frumuseţe năucitoare. Ne vom opri la podul natural din pietre situat peste Râul Kicking Horse, la Cascada Takakkaw precum şi la Lacul Emerald. Ne vom îndrepta apoi spre Valea Okanagan, trecând prin Defileul Rogers şi Revelstoke. Această regiune este o zonă importantă a ţării, fiind locul în care se produc vinurile din Columbia Britanică, faimoasă fiind de asemenea, pentru producţia de fructe. Sosire în Kelowna, oraş situat lângă Lacul Okanagan, în Valea Okanagan, al cărui nume provine din dialectul Okanagan şi înseamnă "urs grizzly". Cazare în Kelowna.
Ziua 7 / 10.07.2018: Kelowna - Vancouver
Mic dejun. Plecare spre Vancouver străbătând Coquihalla Highway, cea mai mare autostrada dintre cele 4 care leagă Vancouver-ul de interiorul ţării. Chiar dacă este un oraş tânăr, cu o istorie cu puţin peste 100 de ani, Vancouverul oferă un caleidoscop de atracţii. Arhitectura art deco a clădirii Marinei din Canada Place, clădirile futuriste ale zgârie norilor care străjuiesc bulevardele largi, arterele comerciale animate şi plajele din zona rezidenţială Kitsilano creează un tablou urban captivant. După sosirea în Vancouver ne vom îndrepta spre Insula Granville, o oază urbană renumită pentru piaţa de alimente proaspete, zonele de shopping, numeroasele galerii de artă şi restaurante. Transfer la hotel, unde după cazare, veţi putea explora zona centrală sau veţi putea face cumpărături. Cazare în Vancouver.
Ziua 8 / 11.07.2018: Vancouver - Îmbarcare pe MS Volendam pentru Croazieră în Alaska
Mic dejun. Dimineaţa vom porni în turul panoramic al oraşului Vancouver, unul dintre cele mai spectaculoase oraşe ale lumii, care va include Universitatea British Columbia, cu o tradiţie de peste un secol, Robson Street, renumită pentru multitudinea de organizaţii non-profit care îşi au sediul pe această stradă, fiind a 22-a cea mai scumpă stradă din lume, Gastown-ul, inima vechiului oraş, un mix perfect de boutique-uri, cafenele, galerii şi clădiri din sec. al XIX-lea, Gas Street unde vom putea face o scurtă plimbare, Podul Lions, unul dintre cele mai frumoase poduri din zonă, care face legătura cu Parcul Stanley şi Prospect Point, locul de panorama din Parcul Stanley. Vom face o oprire la cele 8 Totem Pole, din Parcul Stanley, minunate exemple ale artei aborigene, transmisă din generaţii în generaţii, ca o modalitate de conservare a patrimoniului nativ şi de a onora ritualurile tribale. După turul parcului vom reveni în oraş, pentru a parcurge China Town, vibrantul cartier chinezesc, cu clădirile sale din sec. al XIX-lea, după care vom fi transferaţi în port pentru îmbarcarea pe vasul de croazieră al companiei Holand America, MSVolendam, care va pleca din port la ora 16:30. Vom porni într-o fascinantă croazieră în care, timp de o săptămână, vom avea ocazia să admirăm frumuseţile peisajelor din Alaska, ne vom lăsa captivaţi de priveliştea deosebită oferită de gheţari şi ne vom lăsa răsfăţaţi la bordul vasului, bucurându-ne de toate facilităţile oferite. Seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Dejun, cină şi cazare la bord.
Ziua 9 / 12.07.2018: Pasajul Interior (Navigare)
Mic dejun. Prima zi a croazierei o vom petrece pe ocean, navigând printre mii de insule şi insuliţe, spre ţinuturile boreale ale Alaskăi, prilej de a admira în voie spectacolul liniei de coastă prin zona numită Pasajul Interior, o reţea de canale maritime între fâşia din sud-estul Alaskăi, Columbia Britanică şi insulele din vecinătate. Vom avea prilejul de a admira peisajele care au făcut ca ţara să devină o destinaţie atât de îndrăgită şi captivantă: insule de gheţari, păduri vechi de sute de ani învăluite în ceaţa şi fiorduri de un albastru ireal. Apele oceanului sunt pline de vieţuitoare precum balene cu cocoaşă, lei de mare, orci şi vidre de mare. Oriunde vom privi, spectacolul naturii ne va încânta în drumul nostru spre Alaska, cel mai mare stat al Statelor Unite din punct de vedere al suprafeţei geografice, de două ori cât Texas-ul, o exclavă despărţită de 800 km de teritoriul canadian faţă de cel mai nordic stat American, care a fost cumpărată de la Imperiul Rus, în anul 1867, pe o sumă derizorie care în prezent este echivalentă cu aprox. 70 cenţi pe hectar. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux, prilej de a ne familiariza cu posibilităţile de petrecere a timpului liber: piscine, jacuzzi, solarium, centru SPA cu saloane de masaj, saună şi tratamente, cazino, restaurante, baruri şi artere comerciale. Seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie, muzică live şi bineînţeles, discotecă. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 10 / 13.07.2018: Juneau (Alaska)
Mic dejun. Vom ajunge la ora 13:00 în capitala Alaskăi, Juneau, oraş fondat în timpul "goanei după aur" în anul 1880, care în mod paradoxal nu poate fi accesat cu maşina, ci doar pe apă sau cu avionul. În acelaşi timp, este considerat a fi şi cel mai frumos oraş din Alaska, care se mândreşte cu un centru compact şi accesibil pietonal, cu străduţe înguste şi cochete, aici găsindu-se diverse magazine cu suveniruri locale, cu un port care este gazda vaselor de croazieră şi cu bărci de pescuit autentice. Vom putea face o plimbare prin această capitală neobişnuită, izolată de restul lumii, dar punct de atracţie pentru sute de mii de turişti care ajung în fiecare an aici pentru a se bucura atât de cadrul natural încântător cât şi de aerul istoric al oraşului. Vom putea face o plimbare prin această capitală atipică, care se bucura de o o climă oceanică subarctică şi de o aşezare de excepţie, lângă munţii împăduriţi care se înalţă abrupţi la înălţimi de mii de metri. Dacă sunteţi interesaţi, veţi avea timp să vizitaţi şi Alaska State Museum, ce găzduieşte un tezaur care conţine 32.000 de obiecte, artefacte indigene şi exponate de istorie naturală. Marea atracţie însă, o constituie Gheţarul Mendenhall, falnic şi grandios şi Câmpul de Gheaţă care îl alimentează, la care se poate ajunge, opţional, cu autocarul sau elicopterul. O altă excursie opţională fascinantă poate fi o plimbare cu vaporaşul prin strâmtoarea Pădurii Tongass până la minele originare de aur de altădată, locuri istorice care au determinat în trecut o frenezie teribilă în goana continuă după metalul galben. Vasul va ridica ancora la ora 22:00. Seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 11 / 14.07.2018: Skagway
Mic dejun. Sosire la ora 07:00 în Skagway, oraş situat într-o regiune montană fermecătoare, cu piscuri înalte, căderi de apă care străpung crevasele gheţarilor şi relicve din vremea căutătorilor de aur, un loc extrem de popular pentru vasele de croazieră, industria turismului fiind principala ramură a economiei oraşului. Skagway este deosebit de pitoresc fiind aşezat în estuarul Taiya Inlet, un rai pentru iubitorii de natură care se vor bucura de frumuseţea peisajului care îmbină într-un mod unic, muntele cu marea. Cei care au citit cartea lui Jack London "Chemarea străbunilor", vor putea intra în atmosfera romanului a cărui acţiune se desfăşoară parţial aici. În acelaşi decor s-a filmat şi pelicula "North to Alaska" cu John Wayne. Vom putea explora acest orăşel printr-o plimbare care va fi ca o întoarcere în timp, întrucât în Skagway există un număr impresionant de clădiri construite în perioada goanei după aur de la sfârşitul sec. al XIX-lea şi începutul sec. al XX-lea. Vom avea posibilitatea de a participa la excursiile opţionale organizate de vasul de croazieră printre care se numără o expediţie la spectaculosul Gheţar Davidson, drumeţii pe Traseul Chilkoot din Klondike Gold Rush National Historical Park, vizitarea Rezervaţiei de vulturi pleşuvi, plimbări cu barca sau cu caiacul în Glacier Bay, o plimbare antrenantă cu un trenuleţ pe cel mai îngust ecartament din lume, altădată servind industria minelor de aur din regiunea Yukon, care vă va purta printr-o zonă de o frumuseţe rară, străbătând peisajele magnifice din White Pass, dincolo de frontiera cu Canada. Vasul va ridica ancora la ora 21:00. Seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 12 / 15.07.2018: Navigare Scenică în Glacier Bay
Mic dejun. În această dimineaţă vasul va ajunge la Gheţarul Bay, situat între Golful Alaska şi Canada, unul dintre cei mai activi gheţari de acest fel din Alaska şi singurul care se varsă direct în Oceanul Pacific. Monumental, maiestos şi copleşitor, gheţarul împarte în două cel mai înalt vârf din Parcul Naţional Glacier Bay, Mount Fairweather, care are 4.700 m. Parcul Naţional Glacier Bay poate fi considerat o adevărată lecţie de geografie, unde vom vedea că, gheţarii care s-au retras au lăsat în urmă un peisaj de roci multicolore şi păduri vechi de sute de ani. Glacier Bay este faimos pentru că oferă o imagine sugestivă a dezvoltării după era glaciară. De oriunde de pe puntea vasului, vom putea admira frumuseţea magnifică a acestei minuni naturale de gheaţă albastră, translucidă. UNESCO a înscris acest gheţar în Patrimoniul său natural în anul 1979, iar din anul 1986, zona a fost declarată Rezervă a Biosferei. Vom avea ocazia de a experimenta un strigăt la unison, al cărui zgomot care va reverbera aerul, va putea determina desprinderea de bucăţi mari de gheaţă din formaţiunile glaciare, care se vor prăbuşi în ocean. Puţine lucruri se pot compara cu un bloc de gheaţă de mărimea unei case prăbuşindu-se în apă, sau cu o balenă uriaşă care pare să sfideze gravitaţia în timp ce străpunge suprafaţa apei. După-amiaza, începând cu ora 16:00, vasul îşi va continua traseul spre Ketchikan. Seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 13 / 16.07.2018: Ketchikan (Alaska)
Mic dejun. Astăzi vasul va naviga în regiunile arctice, printre gheţari maiestuoşi, fiorduri înguste şi peisaje cuceritoare, spre pitorescul Ketchikan, un orăşel rustic din sudul Alaskăi, cunoscut şi ca primul oraş din Alaska, înconjurat de munţi cu piscuri înzăpezite, considerat a fi capitala mondială a somonului. Vom descoperi frumuseţea acestui loc unic alegând una dintre numeroasele excursii opţionale organizate la bordul vasului sau, pe cont propriu. Sosire la ora 10:00, când vasul va ancora în portul de lângă Waterfront Promenade de pe Front Street, artera pietonală ce înconjoară Portul Thomas. Oraşul, oferă vizitatorilor săi numeroase atracţii naturale şi urbane, iar Creek Street, principala stradă din centrul oraşului, cea mai populară zona turistică, se afla la câteva minute de mers pe jos de locul unde va fi ancorat vasul, fiind zona perfectă de unde veţi putea începe explorarea Ketchikanului. Printre cele mai importante obiective turistice ale oraşului se numără clădirea istorică Star Building ce găzduieşte două galerii unde sunt expuse obiecte de artă locală, Tongass Historical Museum, unde veţi avea prilejul de a afla istoria oraşului începând de la momentul înfiinţării sale până în prezent, Totem Heritage Center, muzeu înfiinţat în anul 1976, în care este expusă cea mai mare colecţie de totemuri autentice din lume, precum şi un tezaur cu artefacte vechi ale diferitelor culturi native din Alaska şi Southeast Alaska Discovery Center, care expune o frumoasă colecţie de artă indigenă. Datorită faptului că oraşul este recunoscut pentru activităţile de pescuit moştenite de la etnicii tlingit, vă recomandăm să încercaţi celebrul somon, halibutul, păstrăvul sau codul de Alaska într-unul din numeroasele restaurante locale. Opţional, veţi putea porni într-o călătorie prin impresionantele fiorduri, o zonă naturală protejată care se întinde pe aproape un milion de hectare. Vasul va ridica ancora la ora 18:00. Seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 14 / 17.07.2018: Pasajul Interior (Navigare)
Mic dejun. Ziua de astăzi o vom petrece pe ocean, traversând din nou Pasajul Interior pentru a ne întoarce în Canada. Peisajul este însă atât de mirific, încât ne va face plăcere să-l revedem, iar tentaţia de a surprinde fotografic vieţuitoarele apelor ne va acapara atenţia. De oriunde am privi, panorama este impresionantă, cu munţi stâncoşi, păduri umede luxuriante, vulturi pleşuvi care planează în înaltul cerului, balene cu cocoaşă care apar neaşteptat deasupra apei, capre de munte care urcă pe versanţii abrupţi şi urşi bruni care merg agale pe mal. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux, prilej de a beneficia de facilităţile acestuia: piscină, saloane de coafură, saună şi tratamente, bibliotecă, magazine, restaurante şi numeroase baruri. Seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 15 / 18.07.2018: Vancouver - Amsterdam
Mic dejun. Sosire în Vancouver, debarcare de pe vasul de croazieră şi transfer în oraş unde vom avea timp
liber pentru plimbare şi ultimele cumpărături până la plecarea spre aeroport pentru zborul spre Amsterdam KL 682 (17:45 / 12:10).
Ziua 16 / 19.07.2018: Amsterdam - Bucureşti
Sosire la Amsterdam la ora 12:10, de unde vom pleaca spre Bucureşti cu zborul KL 1375 (13:35 / 17:20).

TARIF: 2190 EURO + 1980 USD / loc în cameră dublă şi cabina cu fereastra

Suplimentul de single se calculează la cerere în funcţie de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croazieră

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Paris - Vancouver şi Vancouver - Amsterdam - Bucureşti cu companiile Air France / KLM
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 7 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri de 3* şi lodge în Canada de Vest
- 7 nopţi cazare cu pensiune completă pe vasul de croazieră Ms Volendam
- tur panoramic cu ghid local în oraşul Victoria
- tur panoramic cu ghid local în oraşul Vancouver
- tur ghidat în Parcul Naţional Banff
- vizitarea Insulei Granville din Vancouver cu ghid local
- activităţi de recreere pe vas: gym, fitness, saună
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare în Parcurile Naţionale din Canada
- conducător roman de grup
- ghid vorbitor de limbă engleză
- asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenţiei de turism

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă - Otopeni, din următoarele localităţi:
• Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
• Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
• Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
• Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intecontinentale: aprox. 495 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
- taxe şi servicii portuare: 208 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia
- taxa de viză pentru SUA (161 usd/pers. pentru SUA- taxe care pot fi modificate de către Consulat)
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacşişul - obligatoriu în Canada: 10 usd/pers./zi pentru ghizi şi şoferi - mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- taxe pentru servicii la bord: 13 usd/zi/pers. (vor fi achitate direct de către turişti la sfârşitul crozierei odată cu celelate cheltuieli opţionale de pe vas)
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)

NOTĂ:
- alocarea cabinelor se va face în ordinea efectuării înscrierilor şi în limita disponibilităţii
- taxele de port se pot modifica de către autoritatea portuară
- pentru mai multe informaţii legate de flota Holand America, descrierea cabinelor, facilitaţilor, etc., vă rugăm să consultaţi site-ul oficial al companiei

ACTE şI CONDIŢII NECESARE APLICĂRII PENTRU VIZĂ:
SUA: paşaport valabil minim 6 luni de la data călătoriei / extras de cont personal cu minimum 2000 USD / 1 fotografie color 5/5 cm, pe fond alb / adeverinţă de la locul de muncă cu precizarea funcţiei şi a salariului sau talon de pensie, după caz / copii ale actelor de proprietate (casă, maşina, teren etc) / în cazul patronilor de firmă, copie după actele societăţii şi ultimul bilanţ contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de naştere / pentru persoanele căsătorite, copie a certificatului de căsătorie / prezenţa personală la Consulatul SUA, în vederea susţinerii unui interviu (la data şi ora comunicate de agenţie)
Agenţia îşi rezervă dreptul de a face o selecţie preliminară a persoanelor care se înscriu în acest program în funcţie de actele prezentate. Termen limită pentru transmiterea documentelor: 10 săptămâni înaintea plecării

ÎN CAZUL NEOBŢINERII VIZEI taxele de viză şi programare la viză (achitate direct de turist la bancă) nu sunt rambursabile.
CONDIŢIE SPECIALĂ ÎN CAZUL RETRAGERII DUPĂ OBŢINEREA VIZEI: penalizare integrală

IMPORTANT !!!
Documente necesare: paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei (nu se accepta paşaport temporar)
O persoană sub 21 de ani nu poate să rezerve o cabină în croazieră sau să ocupe singură o cabină, cu excepţia cazului în care este însoţită de un părinte, tutore sau o persoană care a împlinit deja vârsta de 21 de ani.
Orice minor sub 18 ani care nu călătoreşte în compania părinţilor săi, trebuie să prezinte, în momentul îmbarcării, o scrisoare notarială (în limba engleză) prin care părinţii îşi dau acordul cu privire la călătoria minorului şi autorizează persoana care îl însoţeşte pe minor să semneze în cazul aplicării tratamentului de urgenţă recomandat de doctorul de la bordul vasului sau în cazul practicării anumitor activităţi sportive la bord; în plus, persoana respectivă trebuie să aibe şi cazier judiciar la ieşierea din România.
Părinţii sau tutorii legali care călătoresc cu un minor cu un nume diferit decât al acestora, sunt obligaţi să prezinte un document oficial (certificat de naştere / de divorţ etc.), pentru a dovedi că sunt părinţii sau tutorii copiilor în cauză.
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- termen final de plată: 10 Aprilie 2018
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

CONDIŢII DE ANULARE:
Pentru anulare între 11 Aprilie - 01 Mai 2018, se va percepe o penalizare de 50% din valoarea totală
Pentru anulare între 10 Mai - 23 Mai 2018, se va percepe o penalizare de 75% din valoarea totală
Pentru anulare începând cu 24 Mai 2018 sau no-show, se va percepe o penalizare de 100%

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistenţă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAşAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.