Circuite turistice

Circuit 2018 POVESTE CHINEZEASCĂ

  • Circuit in: China 
  • Durata: 15 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 2230 Euro / persoană

Traseu:

Chengdu - Kunming - Shilin - Drumul Ceaiului - Yunnan - Dali - Xizhou - Lijiang - Baisha - Croazieră pe Râul Yangtze: Chongqing - Fengdu - Shibaozhai - Defileele Qutang - Wuxia - Xiling - Yichang - Parcul Naţional Zhang

Tarife:

Perioada: 03.09 - 17.09.2018

TARIF: 2.230 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 540 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pentru mai puţini turişti, tariful se recalculează)

Detalii:

Urşi Panda, Drumul Ceaiului, Croazieră pe Yangtze şi Avatar

P O V E S T E C H I N E Z E A S C Ă

Chengdu - Kunming - Shilin - Drumul Ceaiului - Yunnan - Dali - Xizhou - Lijiang - Baisha - Croazieră pe Râul Yangtze: Chongqing - Fengdu - Shibaozhai - Defileele Qutang - Wuxia - Xiling - Yichang - Parcul Naţional Zhangjiajie - Zhangjiajie - Shanghai

Aţi auzit uneori remarca "e un tărâm de basm", ca referire la diversele colţişoare minunate ale planetei noastre, însă puţini dintre noi au avut ocazia să vadă cu ochii lor un loc care nu este un tărâm de poveste, ci chiar o poveste în sine ... Vă propunem o poveste, una chinezească, cu cele mai uimitoare minuni ale naturii, locuri care au inspirat poeţi şi pictori dar şi scenarişti contemporani de film. Vă veţi întâlni cu urşii Panda, veţi pluti pe maiestosul fluviu Albastru, Yangtze, veţi admira "pădurea de piatră" de la Shilin, veţi intra pe "drumul ceaiului" în Yunnan, spaţiu de poveste cu cele mai multe minorităţi etnice, veţi poposi în vechiul oraş Lijiang declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, veţi recunoaşte în Parcul Naţional Zhangjiajie unele cadre naturale folosite în super-producţia cinematografică Avatar şi vă veţi încheia povestea chinezească în Shanghai, "Perla Orientului".

Perioada: 03.09 - 17.09.2018

Ziua 01 / 03.09.2018: Bucureşti - Doha
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 10:45 (în fata ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways QR 222 (12:55 / 17:50) de unde se va pleca spre Chengdu cu zborul QR 860 (02:20 / 14:55).
Ziua 02 / 04.09.2018: Doha - Chengdu
Sosire la ora 14:55 la Chengdu, capitala provinciei Sichuan din sud-vestul Chinei, oraşul hibiscusului, floarea simbol a oraşului. Vorbind însă despre simboluri, oraşul a devenit la rândul său un simbol al dezvoltării economice din sud-vestul Chinei, ambiţiosul oraş putându-se mândri cu cea mai mare clădire din lume, Global Center, finalizată în anul 2013. Transfer pentru cină şi cazare în Chengdu la Hotel Mingyuliya 4* (sau similar).
Ziua 03 / 05.09 2018: Chengdu - Kunming
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Centrul de Cercetări şi Reproducere a Urşilor Panda gigant, locul în care specia aflată în pericol de dispariţie a fost salvată, o uimitoare oază de linişte, un sanctuar în care naturaliştii au recreat cât mai fidel posibil condiţiile naturale în care trăiau "ursuleţii". Vom vizita apoi Parcul Colibei Poetului Du Fu, (712 - 770 e.n.), unul dintre cei mai importanţi poeţi chinezi din timpul dinastiei Tang, urmată de o plimbare prin pitorescul cartier vechi. După dejun vom vizita Mănăstirea Wenshu Yuan, care adăposteşte cel mai bine păstrat templu budist din regiune, unde vom putea admira o impresionantă colecţie de picturi şi caligrafii, sutre străvechi şi un număr impresionant de statui ale lui Buddha, confecţionate din cele mai diverse materiale. Transfer la aeroport pentru zborul spre Kunming, numit oraşul primăverii eterne datorită climatului blând şi a florilor pline de culoare. Capitala provinciei Yunnan, situată în sud-vestul Chinei, la graniţa cu Vietnam, Laos şi Myanmar, are o istorie de peste 2.400 de ani, fiind astăzi un important centru politic, economic şi cultural. Oraşul are un număr impresionant de muzee, galerii, universităţi şi temple, printre care unul din timpul dinastiei Ming. Oraşul fascinează prin alăturarea dintre vechi şi nou şi nu rareori vom putea fi surprinşi de faptul că o casă veche din lemn stă încă în imediata vecinătate a unui zgârie-nori. Kunming, fosta poartă a Drumului Mătăsii, are de asemenea o frumoasă şi foarte bogată grădină botanică. Transfer pentru cină şi cazare în Kunming la Hotel Uchoice 4* (sau similar).
Ziua 04 / 06.09.2018: Kunming - Shilin - Kunming
Mic dejun. Astăzi vom face o excursie de neuitat, la aprox. 85 km depărtare de Kunming, unde mii de stânci înalte străpung pământul pe o suprafaţă de aprox. 400 km2, pentru a forma ceea ce localnicii numesc Shilin, adică Pădurea de Piatră, care pe vremea Dinastiei Ming era cunoscută drept "întâia minune a lumii", astăzi declarată Patrimoniu Mondial UNESCO. Geologic, formaţiunile bizare care variază din punct de vedere al formei şi al înălţimii, au fost modelate în calcar, de ploaie şi de vânt în urmă cu peste 270 milioane de ani, drept pentru care există şi un număr însemnat de peşteri pline de stalactite, stalagmite, stâlpi şi iazuri cu apă. Printre stâncile cele mai faimoase se numără Silueta Ashimei - personaj de legendă pentru populaţia locală, Sani, Cântecul lui Shi Ba Xiang, Vârful Lotusului, Tulpina Cerului, Vârful Spadei, Chemarea Depărtării, ale căror poveşti le vom afla de la ghizii locali. Multe legende au izvorât de-a lungul timpului din imaginaţia locuitorilor Sani, cea mai frecventă vorbind despre strămoşii acestui neam şi motivul pentru care au ales să se retragă în acest mediu aparent ostil. Dejun în timpul vizitelor. În continuarea zilei vom vizita un sat al minorităţii Yi, una dintre cele 56 de minorităţi ale Chinei. Transfer pentru cazare în Kunming la Hotel Uchoice 4* (sau similar).
Ziua 05 / 07.09.2018: Kunming - Drumul Ceaiului - Yunnan - Dali
Mic dejun. Plecare spre Dali, oraş din timpul dinastiei Ming, una dintre porţile aflate pe drumul mătăsii, aşezat într-o zonă de o rară frumuseţe, între argintiul munţilor Cangshan cu vârfuri de 3.500 m înălţime şi Lacul Erhai, de culoarea jadului. Pe parcurs vom vizita oraşul vechi Yunnan, aflat pe vechiul drum al ceaiului, la fel de cunoscut în vremurile străvechi ca drumul mătăsii. Ceaiul a fost descoperit de Împăratul Shennong în anul 2737 î.Hr. în timp ce bea dintr-un vas cu apă fierbinte la umbra unui copac, când câteva frunze i-au căzut în vas. Drumul ceaiului, care lega provincia Yunnan cu platourile Tibetane, era esenţial pentru locuitorii Tibetului, ceaiul fiind singura sursă de vitamine a acestora. Sosire la Dali, unde vom vizita cele 3 pagode budiste, dintre care cea mai înaltă, Qianxun, cu o înălţime de aprox. 70 m este una dintre minunile arhitectonice ale Chinei dinastiei Tâng, asemănătoare Pagodei Gâştei Sălbatice din Xian. În pagodă au fost descoperite statui ale lui Buddha din aur, argint, lemn şi cristal precum şi peste 600 de ierburi folosite în scopuri medicinale. Dejun în timpul vizitelor. Timp liber pentru plimbare în oraşul vechi. Transfer pentru cazare în Dali la Hotel Landspace 4* (sau similar).
Ziua 06 / 08.09.2018: Dali - Xizhou - Lijiang
Mic dejun. Dimineaţa vom face o croazieră pe Lacul Erhai, după care vom vizita Xizhou, care în traducere înseamnă prefectura fericită, un sat cu aprox. 2.500 de rezidenţi care îşi păstrează aparenţa tradiţională, ocupându-se cu agricultura şi bucurându-se de o viaţă liniştită. Mai mult de 100 de locuinţe din Xizhou sunt trecute în patrimoniul cultural, caracteristic fiind echilibrul între simplitatea şi eleganţa detaliilor. Dejun în timpul vizitelor. Plecare spre Lijiang, cel mai bine păstrat oraş antic din China, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în anul 1997. Oraşul vechi păstrează culoarea locală, clădirile de aici fiind chintesenţa moştenirii culturale a regiunii. Transfer pentru cină şi cazare în Lijiang la Hotel Yunnan Aviation Sightseeing 4* (sau similar).
Ziua 07 / 09.09.2018: Lijiang - Baisha - Lijiang
Mic dejun. Vom începe ziua cu o plimbare prin Parcul Dragonului Negru, înconjurat de coline înalte, care apără suprafaţa apelor de vânturile de munte, o întruchipare a liniştii şi echilibrului, caracteristicile chinezeşti tradiţionale. Vom vizita apoi Muzeul Dongba, muzeul minorităţii Naxi care trăieşte lângă munţi, descendentă din nomazii tibetani, având multe lucruri comune cu aceştia, la ei întâlnindu-se şi astăzi puternice urme de matriarhat. Zeitatea lor supremă este Sanduo, protector al tuturor celor care au viaţă, care este reprezentat îmbrăcat în alb, călărind un cal tot alb. Religia lor, Dongba, în traducere inteligent, reprezintă un amestec animist în care omul şi natura sunt pe jumătate fraţi, cu acelaşi tată dar cu mame diferite. Peisajele muntoase ale zonei vor fi completate de spectaculosul Munte Înzăpezit al Dragonului de Jad, care, privit dinspre partea vechea a oraşului Lijiang, pare un dragon ieşit din nori. Regiunea este dominată de Vârful Shanzidou, cu înălţimea de 5600 m, cel mai înalt dintre cele 13 piscuri ale muntelui Dragonului de Jad. Pentru populaţia băştinaşă Naxi, muntele este considerat a fi sfânt, iar în vechime, tinerii îndrăgostiţi îşi sacrificau viaţa aici pentru a scăpa de căsătoriile aranjate. Pentru a admira peisajul spectaculos al zonei vom urca cu telecabina aprox. 40 min. Dejun în timpul vizitelor. Ne vom îndrepta în continuarea zilei spre satul Baisha, localitatea nisipului alb, pentru a admira frumoasele fresce ale templului cu acelaşi nume, care datează din timpul dinastiei Ming. Frescele ne vor "spune" poveşti taoiste, budiste şi tibetane privite prin ochii celor din populaţiile Naxi, Tibetane, Bai şi Han. Tot aici vom vedea faimoasa frescă Sidarta Gautama care-l reprezintă pe întemeietorul budismului Sakyamuni. Întoarcere în Lijiang unde vom avea timp liber pentru plimbare în oraşul vechi, cu străduţe pitoreşti, magazine cu suveniruri şi restaurante. Transfer pentru cazare în Lijiang la Hotel Yunnan Aviation Sightseeing 4* (sau similar).
Ziua 08 / 10.09.2018: Lijiang - Chongqing - Croazieră de 5* pe Râul Yangtze
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Chongqing, oraş cu o populaţie de aprox. 12 milioane de locuitori, al treilea oraş al Chinei după numărul de locuitori, după Shanghai şi Beijing, locul în care Râul Jialing întâlneşte Fluviul Yangtze, al treilea ca debit din lume, după fluviile Amazon şi Congo. Fluviul Yangtze, leagănul civilizaţiei chineze, este un izvor neîntrerupt de mituri şi legende, care străbate peste 6.000 de km de pe platourile înalte ale Tibetului până în apropiere de Shanghai, unde se varsă în Marea Chinei de Est. Fluviul are mai multe denumiri, chinezii numindu-l Yangtze - Fluviul Albastru când se referă exclusiv la cursul inferior al apei, în timp ce fluviul în totalitatea sa se numeşte Chang Jiang - Fluviul Lung. Alte sectoare ale cursului, poartă denumiri locale precum: Moron Us He, Tongtian He, Jinsha Jiang, iar în Tibet, fluviul este denumit Dri-chu - Râul Femelei Iac. După un scurt tur panoramic de oraş, ne vom îmbarca pe vasul Yangtze Gold 5* (sau similar), pentru a porni într-o mirifică croazieră pe Yangtze. Dejun, cină şi cazare la bordul vasului.
Ziua 09 / 11.09.2018: Croazieră de 5* pe Râul Yangtze: Chongqing - Fengdu - Shibaozhai
Mic dejun. Croaziera pe cel mai lung fluviu din China şi din Asia, al treilea din lume, după Nil şi Amazon, ne va oferi prilejul unic de a admira peisajele spectaculoase ale Chinei, comori culturale, oraşe minunate, temple, pagode şi situri arheologice vechi de mii de ani, care uneori nu pot fi văzute altfel. Croaziera este o ocazie de relaxare şi răsfăţ la bordul vaporului de lux, prilej de a admira priveliştile care se succed de-a lungul malurilor. Oprire la Fengdu, unde vom vizita aşa numitul oraş al fantomelor, lucru datorat cultului fantomelor şi al vieţii de după moarte pe care locuitorii îl aveau în trecut. Vom trece în continuare pe lângă oraşul Shibaozhai, vestit pentru pagoda sa cu 12 nivele, care parcă iese din stânca în care este construită, considerată o minune arhitectonică. Pensiune completă şi cazare pe vas.
Ziua 10 / 12.09.2018: Croazieră de 5* pe Râul Yangtze: Defileele Qutang - Wuxia - Xiling
Mic dejun. Croaziera continuă prin regiunea celor Trei Defileuri, regiune care merită denumirea de minune
a lumii. Vom trece prin Defileul Qutang, cel mai scurt, cu o lungime de numai 8 km, însă cel mai înalt şi mai îngust dintre cele trei. Aici, printre pereţii de piatră cu înălţimi de 500 m, Yangtze, care are de obicei lăţimea unui lac, se îngustează brusc pe anumite porţiuni până la 78 m. Frumuseţea peisajelor e dată de înălţimea ameţitoare, de peste 1.200 m a pereţilor verticali de pe ambele maluri care strangulează valea într-un canion adânc şi îngust de 78 - 150 m, creând astfel un tablou unic. Străbătând defileul, vom avea prilejul de a afla tainele şi legendele unor locuri cu denumiri cel puţin ciudate, precum Peretele de Cretă, Scara Meng Liang, Stânca Călugărului Spânzurat etc. Mergând în continuare în aval, vom trece prin Defileul Wuxia, cu o lungime de 40 km, unde priveliştea stâncilor, care se înalţă spre cer până la o înăţime de 900 m, este greu de descris în cuvinte. Vom face o plimbare inedită cu plutele, pe Râul Shennong, un afluent al fluviului Yangtze, urmând cursul râului care este flancat de pereţi de stâncă înalţi de zeci de metri, trecând prin locuri de o frumuseţe unică. Ne vom întoarce apoi pe vas pentru a continua croaziera care ne va purta prin cel de-al treilea şi cel mai lung defileu, Xiling, renumit pentru frumuseţea sa naturală. Pensiune completă şi cazare pe vas.
Ziua 11 / 13.09.2018: Yichang - Parcul National Zhangjiajie
Mic dejun la bord. Astăzi ne vom despărţi de vasul de croazieră şi odată sosiţi la Yichang, vom debarca şi ne vom îndrepta spre cel mai mare baraj din lume, Barajul Sanxia, dat în folosinţă în anul 2006, cunoscut şi sub numele de Barajul Celor Trei Defilee. Hidrocentrala este cea mai mare şi cea mai controversată din lume, puterea energetică generată fiind de 18.400 MW, comparativ cu puterea potenţială hidro a României, care este de 15.000 MW. După această vizită vom pleca spre Rezervaţia Muntoasă Wuliangyuan inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO deoarece adăposteşte o mulţime de plante rare, precum magnoliile roşii şi numeroase animale sălbatice, zona fiind arealul urşilor asiatici gigantici, leoparzilor marmoraţi, salamandrelor gigantice, caprelor de Himalaya şi a altor specii rare şi protejate. Dejun pe traseu la un restaurant local. Traseul zilei ne va purta în continuarea zilei spre Parcul Naţional Zhangjiajie, inclus în anul 1992 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, care se întinde pe o suprafaţă de peste 690 km2, împânzită de piscuri, coloane de piatră şi stânci ameţitoare acoperite de păduri în care vieţuiesc fazani aurii, maimuţe resus, căprioare, salamandre etc. Transfer pentru cină şi cazare în Zhangjiajie la Hotel Santo Domingo 5* (sau similar).
Ziua 12 / 14.09.2018: Parcul National Zhangjiajie
Mic dejun. Plecare spre marea întâlnire cu munţii din "Avatar", filmul lui James Cameron, cu cele mai mari încasări din istorie, film care a întrecut toate recordurile cinematografice anterioare. Sursa de inspiraţie a filmului, parcul naţional numără mai mult de 100 de platforme de observaţie, iar din faimosul lift de sticlă, cel mai înalt din China şi probabil din întreaga lume, vom avea imaginea unui tărâm fantastic, o pădure de stânci înalte de sute de metri, cu vegetaţie în vârf ca nişte uriaşi cu pomi şi tufe pe post de păr. Cea mai vizitată parte a parcului este Yuanjiajie unde se găseşte Southern Sky Pillar - Coloana Sudică a Cerului, cea care a inspirat munţii plutitori din super-producţia hollywoodiană. Vârfurile şi coloanele de piatră care au aproape aceeaşi înălţime, crează senzaţia unei platforme suspendate, peisaj pe care-l vom putea admira din punctul numit Mihuntai - Observatorul Încântării. Dintre cele peste 3.000 de coloane adesea acoperite cu pâlcuri de copaci, Coloana Sudică a Cerului care se găseşte la o altitudine de 1.074 m, a fost oficial redenumită Muntele Hallelujah, după denumirea muntelui plutitor de pe planeta Pandora din filmul amintit, devenind emblema geografică a parcului Yuanjiajie. Tot aici vom admira şi Podul din Cer, un pod natural cu o deschidere de 25 m, aflat la o înălţime de aprox. 357 m deasupra prăpastiei. După dejun vom continua explorarea parcului cu Muntele Tianzishan - Muntele Fiului Cerului, tradiţionalul epitet pentru împăratul Chinei, un munte unic, plin de grandoare, sălbăticie şi eleganţă. Vârfurile înconjurate de ceţurile şi aburii care domină văile presărate cu cascade, păduri dese, lacuri, peşteri şi cursuri de apă, crează un peisaj de basm. Vom vizita în continuare Piscul Yubi şi Parcul Helong, singurul peisaj realizat de mâna omului în acest spaţiu natural, creat de Generalul Helong, fondatorul Armatei de Eliberare. Transfer pentru cină şi cazare în Zhangjiajie la Hotel Santo Domingo 5* (sau similar).
Ziua 13 / 15.09.2018: Parcul National Zhangjiajie - Zhangjiajie - Shanghai
Mic dejun. Pentru a admira peisajul uluitor al pădurii de stânci zvelte din Parcul National Zhangjajie vom urca cu telecabina din Huangshizhai - Fortăreaţa Pietrei Galbene, sau Satul Leului Galben, prilej cu care ne vom apropia la câteva palme de fantasticile stânci de gresie, "strecurându-ne" astfel printre formaţiunile carstice uimitoare, cu forme ciudate care parcă ţâşnesc spre cer. Platforma pe care vom ajunge este locul de belvedere cel mai propice pentru a admira marele spectacol al stâncilor, dintre care se remarcă în mod special Pavilionul de pe Piscul Liuqige, Jinbianxi şi Piscul Muzifeng. Dejun în timpul vizitelor. Transfer la aeroportul din Zhangjiajie pentru zborul spre Shanghai. Sosire în cel mai mare oraş al Chinei cu deschidere la Marea Chinei de Est, pe Fluviul Huangpu. De Shanghai se leagă istoria Chinei moderne, fiind astăzi un oraş ultradezvoltat, cu bulevarde largi, străzi suspendate, clădiri monumentale şi peisaje urbane inedite. Întâlnire cu reprezentantul local, transfer pentru cazare în Shanghai la Hotel Baolong 4* (sau similar).
Ziua 14 / 16.09.2018: Shanghai - Doha
Mic dejun. Zi liberă dedicată plimbărilor individuale sau cumpărăturilor în cel mai mare oraş al Chinei supranumit şi Perla Orientului, în care Râul Huangpu împarte oraşul în est şi vest, trecut şi viitor, între modernitatea dusă la extrem şi tradiţionalismul chinezesc. Pentru cei care vor să exploreze metropolă, le recomandăm o plimbare pe Bund, bulevardul aflat pe malul râului Haungpu, artera comercială Nang Jing şi urcarea în turnul de televiziune sau în noul turn al centrului financiar, pentru a putea admira de sus panorama oraşului. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 871 (23:50 / 05:00).
Ziua 15 / 17.09.2018: Doha - Bucureşti
Sosire la Doha la ora 05:00 de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:50 / 11:55).

TARIF: 2.230 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 540 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pentru mai puţini turişti, tariful se recalculează)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Doha - Chengdu şi Shanghai - Doha - Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe rutele: Chengdu - Kunming, Lijiang - Chongqing, Zhangjiajie - Shanghai
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 9 nopţi cazare în hoteluri de 5* şi 4*
- 3 nopţi cazare în cabine standard pe vas de croazieră de 5*
- mesele menţionate în program: 12 mic dejunuri, 11 dejunuri şi 7 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- vizită la Centrul de Cercetări şi Reproducere a urşilor Panda gigant
- vizitarea Pădurii de Piatră din Shilin
- croazieră pe Lacul Erhai
- plimbare cu pluta pe Râul Shennong
- vizitarea Parcului Naţional Zhangjiajie
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă - Otopeni, din următoarele localităţi:
• Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
• Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
• Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
• Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport şi securitate pentru zborurile intercontinentale aprox. 490 euro/pers. şi pentru zborurile interne aprox. 140 euro/pers., care se plătesc o dată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxă viză China şi procesare: 70 euro/pers. (se achită la agenţie)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi - nu şi pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- bacşişuri pentru personalul vasului de croazieră: 25 euro/pers. (se achită la înscriere)
- excursiile opţionale
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)

ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI SE DEPUN CU MINIMUM 30 DE ZILE ÎNAINTE DE PLECARE:
- paşaport valabil încă 6 luni de la data încheierii călătoriei, cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei
- 1 foto color tip paşaport, pe fond alb
- formular viză China (se completează la agenţie)
- adeverinţa de la locul de muncă cu funcţia şi salariul, sau talon de pensie, extras de cont

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- transportul pe toată durata programului se face cu vehicul adaptat la numărul de participanţi, dotat cu aer condiţionat
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.