Circuite turistice

Circuit 2018 TUNISIA

  • Circuit in: Tunisia 
  • Durata: 10 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 895 Euro / persoană

Traseu:

Tunis - Hammamet - Cartagina - Sidi Bou Said - Kairouan - Tozeur - Oazele Tamerza şi Chebika - Ong Jemel - Chott el Djerid - Douz - Matmata - Insula Djerba - Gabes - El Djem - Sousse - El Kantaoui - Monastir

Tarife:

Perioada: 30.10 - 08.11.2018

TARIF: 895 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 120 EURO
(tarif valabil pt. un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)

Detalii:

Soukuri şi medine, deşert, oaze şi Insula Djerba

TUNISIA

Tunis - Hammamet - Cartagina - Sidi Bou Said - Kairouan - Tozeur - Oazele Tamerza şi Chebika - Ong Jemel - Chott el Djerid - Douz - Matmata - Insula Djerba - Gabes - El Djem - Sousse - El Kantaoui - Monastir

Tunisia este fără doar şi poate una dintre cele mai interesante ţări ale Magrebului şi ale întregului continent african. Cucerită şi stăpânită mai întâi de fenicieni, apoi de romani, vandali, bizantini, arabi, turci şi în final de francezi, ţara are moşteniri culturale de la fiecare în parte. Siturile arheologice de o valoare inestimabilă aflate pe teritoriul Tunisiei vă vor oferi o călătorie în timp, având mai bine de 3000 de ani de istorie, dezvăluindu-vă o lume demult uitată. Veţi descoperi cultura arabă foarte bine reprezentată prin medinele tunisiene şi cele aproximativ 700 de monumente ce includ palate, moschei, şcoli islamice şi fântâni care stau mărturie acestui trecut glorios. Cadrul natural al acestei ţări vă va dezvălui aproape toate formele de relief, cu peisaje de o frumuseţe extraordinară, de la oazele naturale din Munţii Atlas, până la cei 1300 km de coastă la Marea Mediterană, de la dunele nesfârşite ale Deşertului Sahara până la Chott el Djerid, cel mai mare lac sărat secat din Nordul Africii care oferă vizitatorilor culori care se schimbă de la o oră la alta. Cu peste 300 de zile însorite pe an Tunisia vă aşteaptă într-o călătorie de neuitat!

Perioada: 30.10 - 08.11.2018

Ziua 1 / 30.10.2018: Bucureşti - Istanbul - Tunis - Hammamet
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 07:55 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1044 (09:55 / 12:25) de unde se va pleca spre Tunis cu zborul TK 663 (14:30 / 15:30). Din Tunis, capitala ţării amplasată la aprox. 10 km faţă de coasta mării Mediterane, vom fi transferaţi pentru cazare în Hammamet, celebra staţiune situată în partea de est a Capului Bon. După-amiază liberă pentru a ne relaxa pe plajă, pentru a descoperi grădinile exotice, pentru a ne plimba prin bazaruri sau pentru a explora pe cont propriu staţiunea care a fost până pe la începutul sec. al XX-lea un sat pescăresc, până când George Sebastian, un milionar român, a hotărât să-şi construiască pe plaja de aici o vilă ca reşedinţă de vacanţă pe care a numit-o Sebastian. La scurt timp după acesta au început să sosească personalităţi din întreaga lume, printre care Andre Gide, Winston Churchill sau Paul Klee. Cină şi cazare în Hammamet la Hotel Sentido Le Sultan 4* (sau similar).
Ziua 2 / 31.10.2018: Hammamet - Tunis - Cartagina - Sidi Bou Said - Hammamet
Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Tunis, a cărui istorie datează din vremuri antice, atunci când în urmă cu aprox. 3000 de ani a fost fondată aşezarea feniciană Tunes, aparţinând statului Cartaginez. Ocuparea acestor teritorii în anul 695 de către arabi şi construirea canalului care leagă aşezarea de mare a dus la dezvoltarea capitalei, Tunis-ul devenind astfel oraş-port. Vom vizita Muzeul Bardo unde vom găsi una dintre cele mai importante colecţii de mozaicuri din lume, după care vom porni într-o călătorie fascinantă prin medina din Tunis, vechiul oraş cu străduţe înguste în care vom putea descoperi frumoasele magazine ale artizanilor locali. În limba arabă, "souk" înseamnă piaţă, iar "medina" oraş, care în zilele noastre este încă locuită fiind în acelaşi timp şi un enorm loc pentru cumpărături tradiţionale. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Cartagina, oraş dezvoltat dintr-o colonie feniciană din primul mileniu î.Hr. într-o capitală superbă a unui mare imperiu. Astăzi numele de Cartagina este purtat de cartierul de lux al oraşului Tunis, unde se află şi Palatul Prezidenţial. Cartagina a fost întemeiată de către negustorii fenicieni în anul 814 î.e.n şi conform legendei, de către prinţesa Dido (sau Elisa), sora lui Pigmalion. Cetatea a avut o istorie tumultoasă, fiind cucerită de toate marile puteri ale vremurilor, printre care îi putem enumera pe romani, vandali, bizantini, arabi şi turci. Deşi a fost râvnită, disputată şi chiar rasă de pe faţa pământului în sec. al II-lea î.e.n., cetatea a fost reconstruită ori de câte ori a fost necesar controlul Africii de Nord dintr-un singur loc. Colonia a ajuns să aibă o mare importanţă economică, ce rivaliza cu cea a metropolelor feniciene. Între anii 650 - 308 î.e.n. forma de guvernământ a fost monarhia, iar între anii 308 - 146 î.e.n. a fost republică oligarhică condusă de un senat cartaginez. În jurul ei s-a format un adevărat imperiu, cea mai mare forţă maritimă din Mediterana Occidentală până la Războaiele Punice cu Republica Romană. Vom vizita vechiul port, baia antonina şi teatrul. La întoarcerea spre hotel vom face o scurtă oprire în satul maur Sidi Bou Said cu căsuţele sale albe cu albastru care păstrează farmecul şi liniştea din trecut. Timp liber pentru a savura o cafea sau pentru a vă plimba pe străduţele pitoreşti. Întoarcere în Hammamet pentru cină şi cazare la Hotel Sentido Le Sultan 4* (sau similar).
Ziua 3 / 01.11.2018: Hammamet - Kairouan - Tozeur
Mic dejun. Plecare spre Kairouan, fosta capitală a Maghrebului, al IV-lea oraş ca importanţă religioasă în lumea islamică după Mekka, Medina şi Ierusalim. Oraşul Kairouan a fost fondat de renumitul general arab Okba Ibn Nafa, care la sfârşitul sec. al VII-lea a cucerit în numele Islamului tot teritoriul nordului Africii. Denumirea de Kairouan provine de la cuvântul Kairwan, care se traduce din limba arabă ca bază militară. Deşi acesta era scopul iniţial, oraşul a devenit în scurt timp unul dintre cele mai importante centre ale vremii, astfel că în sec. al X-lea rivaliza cu oraşe precum Cairo, Damasc sau Cordoba, atât în fumuseţe cât şi ca importanţă culturală. În zilele noastre oraşul este capitala guvernoratului cu acelaşi nume, fiind renumit pentru măiestria cu care sunt ţesute covoarele, dar şi pentru un deliciu culinar numit Makroud, o prăjitură cu pastă de curmale. Vom vizita marea Moschee Sidi Okba, un adevărat punct de reper pentru arhitectura islamică, fosta şcoală religioasă din sec. al XVII-lea, bazinele Aghlabite, prin care apa era adusă în oraş, reprezentând unele dintre cele mai importante elemente locale de inginerie hidraulică din Evul Mediu, Mausoleul Sidi Sahib, locul în care se află rămăşiţele pământeşti ale unuia dintre prietenii profetului Mohamed şi bazarul medinei unde vom vedea faimoasele covoare de Kairouan. După-amiază ne vom deplasa prin Gafsa spre Tozeur, cu cei 250 acri de pomi care produc unele dintre cele mai bune fructe din Tunisia. Vom vizita medina din Tozeur şi ecomuzeul "Eden Palm", o veche plantaţie de palmieri, unde vom avea ocazia să vizităm un atelier de artizanat şi să degustăm prăjituri făcute cu fructe din regiune. Cină şi cazare în Tozeur la Hotel Ras El Ain Tozeur 4* (sau similar).
Ziua 4 / 02.11.2018: Tozeur - Oazele Tamerza şi Chebika - Ong Jemel - Tozeur
Mic dejun. Dimineaţa vom porni spre locul de unde ne vom îmbarca în trenul Lezard Rouge cu care timp de o oră vom face o fantastică excursie prin Defileul Seldja şi oazele montane. Lezard Rouge a fost construit special pentru Beiul Tunisiei şi face parte dintre trenurile de lux de la începutul sec. al XX-lea, printre care se numără şi renumitul Orient Express. Calea ferată pe care circulă astăzi acest tren devenit turistic după proclamarea independenţei în anul 1956, este calea ferată pe care, pe vremuri, era transportat fosfatul extras din această zonă, iar traseul cuprinde peisaje deosebite din Muntii Atlas. Întoarcere la hotel, de unde vom porni cu jeepurile până la oazele Tamerza şi Chebika cu superbele lor cascade naturale. La marginea oazelor se află linia de fortificaţie care traversa tot sudul Magrebului din Libia şi până în Maroc. Excursia va continua până la renumitul canion Mides, unde vom face o oprire pentru a admira peisajul. În această aventură vom vedea dunele Lariguett, unde s-au filmat scene din filmele Pacientul Englez şi Ong Jemel unde vom recunoaşte decorul natural din Războiul Stelelor. Întoarcere în Tozeur pentru cină şi cazare la Hotel Ras El Ain Tozeur 4* (sau similar).
Ziua 5 / 03.11.2018: Tozeur - Chott el Djerid - Douz
Mic dejun. Vom începe ziua cu o plimbare cu trăsura în medina din Tozeur recunoscută pentru arhitectura tradiţională, meşteşuguri, dar şi pentru felul primitor al locuitorilor. Cu sute de palmieri, oaza din Tozeur este cea mai mare din Tunisia, curmalele de aici fiind cunoscute în întrega lume. Încă din antichitate, purtând denumirea de Tusuros, oaza a fost un important punct de trecere al caravanelor care străbăteau deşertul. După reîntoarcerea la hotel vom părăsi Tozeur-ul şi ne vom îndrepta spre Douz. Traseul zilei ne va purta spre Chott El Djerid, cel mai mare lac sărat secat din Nordul Africii. Cu o suprafaţă de aprox. 5000 km², această depresiune închisă, este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Tunisia cu peisaje care se schimbă de la un kilometru la altul şi de la o oră la alta, lumina creând pe straturile de sare culori şi umbre roz, verzi, bleu şi albe, transformând lacul într-o experienţă la graniţa dintre real şi imaginar. Sosire în Douz, numit de către tunisieni Poarta Deşertului, deoarece acesta este o aşezare importantă în faţa mării de nisip şi de asemenea, o importantă zonă unde sunt produse renumitele curmale Deglet Nour. Cu un număr relativ mic de locuitori oraşul este cunoscut în întreaga ţară pentru târgul de cămile şi pentru festivalul Sahara ce se desfăşoară în fiecare an în luna decembrie. Opţional, plimbare pe cămilă, o experienţă de aproximativ o oră, în care veţi simţi cu adevărat Deşertul Sahara cu dunele sale nesfârşite de nisip. Cină şi cazare în Douz la Hotel Sahara Douz 4* (sau similar).
Ziua 6 / 04.11.2018: Douz - Matmata - Insula Djerba
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta către Matmata, unde vom vizita zona renumitelor locuinţe troglodite. Cunoscută pentru peisajul selenar, Matmata este poate cea mai renumită zonă din Deşertul Sahara, datorită berberilor care au decis să locuiască aici în case săpate în pământ. În realitate construite după modelul vilelor romane, aceste case păstrează o temperatură medie de 22o C de-a lungul anului, indiferent de temperaturile extreme ale deşertului, prea ridicate vara sau prea scăzute iarna. Locul, de un pitoresc aparte, l-a inspirat pe Steven Spielberg care a filmat aici scene din filmul Indiana Jones. În continuarea zilei vom pleca spre Insula Djerba, situată în Golful Syrta Mică, un paradis pentru cei care caută linişte, cu plaje întinse, o insulă care reflectă diferitele faţete ale Tunisiei, care datorită poziţiei sale a urmat în linii mari istoria acestui ţinut, fiind rând pe rând colonie cartagineză şi romană. Cină şi cazare în Djerba la Hotel Sentido Djerba Beach 4* (sau similar).
Ziua 7 / 05.11.2018: Insula Djerba
Mic dejun. Ziua de astăzi va fi dedicată vizitării celor mai cunoscute atracţii ale zonei Ksar-urilor, în traducere, sate fortificate, care sunt situate în inima ţinuturilor berbere. Vom traversa El Kantra podul cu o lungime de 6 km care leagă insula de continent şi vom străbate o zonă de deşert stâncos până la Cheneni, un ksar de munte unde berberii încă trăiesc în locuinţe săpate în piatră şi care folosesc amfore pentru depozitarea alimentelor. Vom reveni apoi pe Insula Djerba, care în sec. al XVI-lea a fost bază pentru piraţii corsari precum Barbarossa, iar mai târziu în perioada franceză a fost casa uneia dintre cele mai mari comunităţi de evrei din Africa de Nord. Istoria evreilor pe insulă este străveche, datând din sec. al VI-lea î.e.n, când după distrugerea templului lui Solomon de la Ierusalim, câţiva dintre credincioşi s-au refugiat aici şi au construit Sinagoga El Ghriba, în care legenda spune că ar fi încorporată o bucată din templu şi unul dintre cele mai vechi manuscrise ale Torei. Insula apare menţionată prima dată în Iliada, cu denumirea de Insula Lotofagilor, tărâmul în care creştea un fruct pe care oricine îl mânca, uita de unde a venit şi unde se îndreaptă. Cină şi cazare în Djerba la Hotel Sentido Djerba Beach 4* (sau similar).
Ziua 8 / 06.11.2018: Insula Djerba - Gabes - El Djem - Port El Kantaoui
Mic dejun. Vom părăsi Insula Djerba îndreptându-ne spre Guallala, oraş renumit pentru ceramica sa, după care vom pleca spre Gabes, considerat a fi poarta tunisiană către sud, o oază de verdeaţă lângă mare, care datează din timpul fenicienilor. Pe aceste locuri, coloniştii veniţi din Fenicia au construit un oraş satelit al marii Cartagina. Romanii au sprijinit dezvoltarea oraşului chiar după căderea Cartaginei, folosindu-l ca centru de export al cerealelor şi fructelor către Roma. Vom călători apoi spre El Djem, unde vom vizita al treilea amfiteatru ca mărime şi cel mai bine conservat din lume. Este cunoscut faptul că amfiteatrul a fost construit între anii 230 şi 238 la comanda oficialului imperial Gordian şi că la vremea respectivă putea găzdui peste 30.000 de spectatori, însă motivul pentru care un edificiu de o asemenea capacitate a fost construită în această zonă, teoretic fără importanţă pentru Imperiul Roman, este încă un mister pentru arheologi. În anul 238 Gordian s-a sinucis, iar edificiul a rămas neterminat, dar a fost extrem de bine conservat până în zilele noastre. Aici, spre deosebire de Coloseumul de la Roma, veţi putea păşi în arena care în antichitate a fost scena de luptă a gladiatorilor şi veţi putea vizita încăperile din subteran în care gladiatorii aşteptau intrarea în arenă. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Port El Kantaoui pentru cină şi cazare la Hotel El Mouradi Palace Port El Kantaoui 5* (sau similar).
Ziua 9 / 07.11.2018: Port El Kantaoui - Sousse - El Kantaoui - Monastir - Port El Kantaoui
Mic dejun. Vom pleca spre Sousse pentru a vizita medina care este înconjurată de ziduri vechi în interiorul cărora sunt adăpostite străduţe înguste şi întortocheate, veritabil patrimoniu cultural şi arhitectural. Vom vizita apoi Muzeul de Arheologie din Sousse situat la poalele fortăreţei Kasbah, în jurul a două grădini. Aici este expusă o colecţie de capodopere de mozaicuri romane datând din perioada punică. Ne vom deplasa apoi către El Kantaoui, un sat turistic pitoresc cu plaje superbe şi arhitectură tradiţională, un complex construit în jurul unui port modern pentru iahturi. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Monastir unde vom vizita Mausoleul lui Habib Bourghiba, primul preşedinte al Tunisiei. Oraşul Monastir este supranumit poarta paradisului, iar la începutul dominaţiei arabe, acesta era compus dintr-o serie de fortăreţe ale căror ziduri sunt astăzi într-o perfectă stare de conservare. Seara ne vom întoarce pentru cină şi cazare în Port El Kantaoui la Hotel El Mouradi Palace Port El Kantaoui 5* (sau similar).
Ziua 10 / 08.11.2018: Port El Kantaoui - Tunis - Istanbul - Bucureşti
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Tunis pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 662 (11:10 / 15:55), de unde se va pleaca spre Bucureşti cu zborul TK 1045 (19:50 / 20:05).

TARIF: 895 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 120 EURO
(tarif valabil pt. un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Istanbul - Tunis şi Tunis - Istanbul - Bucureşti cu compania Turkish Airlines
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 9 nopţi de cazare în hoteluri 5* şi 4*
- mesele menţionate în program: 9 mic dejunuri şi 9 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- vizită la Sidi Bou Said
- excursie cu trenul Lezard Rouge prin Defileul Seldja
- plimbare cu trăsura în medina din Tozeur
- excursie cu jeep la oazele Tamerza şi Chebika
- ghid local
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă - Otopeni, din următoarele localităţi:
• Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
• Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
• Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
• Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 250 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi în cadrul meselor etc.
- bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizii locali şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
 plimbare cu cămilele în Deşertul Sahara: 20 euro / persoană
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cală, repartizate în 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare, însă pe celelalte zboruri continentale, fiecare pasager are dreptul la numai 1 bagaj de cală, cu greutatea max. de 20 kg
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferent
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.