Circuite turistice

Circuit 2019 COREEA DE NORD și TAIWAN

  • Circuit in: Coreea de Nord 
  • Durata: 16 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 2980 € / persoană


Traseu:

Beijing – Pyongyang – Muntele Myohyang – Nampo – Kaesong – Panmunjon – Taipei – Parcul Național Taroko – Hualien – Sun Moon Lake

Tarife:

Perioada: 16.09 – 01.10.2019
TARIF: 2980 EURO + 870 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 670 EURO
(tarif valabil pt. un grup minim de 16 de turişti; pt. 10 - 15 turişti tariful se va majora cu 240 euro /pers.)

Detalii:

Ultima cortină de fier și modernismul asiatic

COREEA DE NORD și TAIWAN

Beijing – Pyongyang – Muntele Myohyang – Nampo – Kaesong – Panmunjon – Taipei – Parcul Național Taroko – Hualien – Sun Moon Lake

O călătorie fascinantă într-o altă lume, o experienţă memorabilă, ca o întoarcere în timp în Coreea de Nord, denumită în presa internațională drept „The Hermit Kingdom” – Regatul Pustnic, țara fiind complet ruptă de exterior, imensa majoritate a populaţiei neştiind ce se întâmplă „dincolo”. Veți avea şansa de a vizita astfel cea mai izolată națiune din lume, în care internetul și o mare parte a descoperirilor sec. al XXI-lea rămân necunoscute, unde milioane de oameni îşi trăiesc viața în umbra unui cult al personalității atotcuprinzătoare, care se interpune în toate aspectele vieții de zi cu zi. Nu există alt loc pe Pământ precum acest stat comunist, care a sfidat toate așteptările și a supraviețuit un sfert de secol de la prăbușirea imperiului sovietic, acum fiind condus de al treilea conducător ereditar. Prin antiteză cu Coreea de Nord, veți ajunge apoi într-o ţară modernă, în care amestecul culturilor foştilor ocupanţi olandezi, japonezi şi chinezi se îmbină armonios cu mirificele peisaje naturale pe care le oferă Taiwanul, un interesant mix între tradiţie şi modernism, care cu siguranţă vă va fascina.

Perioada: 16.09 – 01.10.2019

Ziua 1 / 16.09.2019: Bucureşti – Amsterdam – Beijing
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la ora 12:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1374 (14:00 / 15:55), de unde vom pleca spre Beijing cu zborul KL 897 (17:25 / 08:55).
Ziua 02 / 17.09.2019: Beijing
Sosire la Beijing la ora 14:55. Întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi pentru o primă vizită a oraşului Beijing, capitala Republicii Chineze, cunoscut şi sub numele de Peking care adăposteşte peste 17 milioane de locuitori. Oraşul este perceput de chinezi ca “un tărâm al făgăduinţei”, datorită posibilităţilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodată, Beijingul rămâne unul dintre oraşele cele mai încărcate de istorie ale Chinei, deţinând o colecţie incredibilă de obiecte istorice şi de artă expuse în mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre şi centre culturale. Vom vizita Templul Cerului, o capodoperă arhitecturală a dinastiei Ming, construit în sec. al XV-lea, inclus în anul 1998 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind locul în care împăraţii dinastiilor Ming şi Qing venerau cerul şi se rugau pentru pace şi prosperitate. Cină la celebrul Restaurant „Raţa pekineză”. Transfer pentru cazare la Hotel Holiday Inn Donzhimen 4* (sau similar).
Ziua 3 / 18.09.2019: Beijing – Pyongyang
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Pyongyang. După formalităţile de viză, întâlnire cu ghidul
local care ne va însoți pentru o primă vizită a capitalei Republicii Democrate Populare Coreene, cunoscut în România sub denumirea de Phenian, după numele rusesc, adevăratul nume fiind Pyongyang, în limba coreeană. Vom vedea măreţul monument Mansudae, ridicat în anul 1972, cu ocazia celei de-a 60-a aniversari a Marelui Lider Kim Il Sung, numele corean al lui Kim Ir-Sen, numele “rusificat” pe care îl cunoaştem noi, românii. Statuile de bronz care îi reprezintă pe liderii Kim Ir-Sen şi pe fiul său Kim Jong Il au ca fundal un mozaic în care este reprezentat Muntele Paektu, muntele sacru al revoluţiei şi sunt flancate de alte 2 monumente numite Lupta Revoluţionară Anti-Japoneză şi Construcţia Socialismului. Vom vedea în continuare Arcul de Triumf, o copie mai înaltă al celui din Paris, construit în anul 1982 cu ocazia celei de-a 70-a aniversari a lui Kim Ir-Sen, simbol al rezistenţei faţă de ocupaţia japoneză care a durat din 1910 până în 1945. Cină și cazare la Hotel Yanggakdo (sau similar).
Ziua 4 / 19.10.2019: Pyongyang
Mic dejun. În această zi vom continua explorarea oraşului Pyongyang. Dimineaţa vom vizita Marele Palat de Studiu al Poporului. Vom avea prilejul de a pătrunde în această “bibliotecă naţională”, unde vom vedea sistemul de intranet al bibliotecii, interesantul sistem de căutat cărţi şi laboratorul de muzică. Vom vedea în continuare Galeria Centrală de Artă Coreeană şi Librăria de Carte Străină, după care ne vom plimba pe faleza Râului Taedong. Dejun la Restaurantul Yanggakdo Revolving. În continuarea zilei vom vizita câteva staţii de metrou din Pyongyang, care sunt împodobite cu candelabre imense, marmură şi mozaicuri, în multe privinţe asemănătoare cu un muzeu, anterior ascuns de ochii “de afară” şi învăluit în teorii ale conspiraţiei. Metroul din capitală a fost construit între anii 1965 şi 1972, majoritatea celor 16 staţii fiind inaugurate în anul 1970. Construcţia a fost realizată la 110 m adâncime pentru a servi şi ca adăpost antiatomic în cazul unui atac sud-coreean, ceea ce îl situează între cele mai adânci metrouri din lume. Zilnic pe cele două linii existente circulă între 300.000 şi 700.000 de oameni. După cina de la Restaurantul Chongryu Hotpot. Vom pleca la Centrul de Bowling Golden Lane. Cazare la Hotel Yanggakdo (sau similar).
Ziua 5 / 20.10.2019: Pyongyang – Muntele Myohyang
Mic dejun. În prima parte a zilei vom continua explorarea oraşului Pyongyang, prilej cu care vom vedea Monumentul Fondării Partidului, un monument înalt de 30 m care constă din 3 statui care simbolizează secerea, ciocanul şi peniţa făcând astfel referire la agricultori, muncitori dar şi la intelectuali. În continuarea zilei vom vedea Studioul de Artă Mansudae, cel mai mare centru de acest gen din lume care reunește cei mai mari artiști nord-coreeni, construit pe o suprafață foarte întinsă de peste 120.000 m2. Vom urca apoi pe Dealul Ryonggak pentru o frumoasă panoramă asupra orașului. Dejun picnic, după care ne vom îndrepta spre Muntele Myohyang, o zonă cu peisaje deosebite, unde vom vizita Templul budist Pohyon din Valea Sangwon, construit în anul 1024, în perioada dinastiei Koryo, considerat a fi cel mai important monument religios al țării. Complexul alcătuit iniţial din 24 de clădiri şi pagode a fost principalul centru pentru răspândirea budismului în această zonă a Coreei de Nord. Acesta a fost refăcut cu sprijin de la stat după ce a fost puternic bombardat în timpul Războiului Coreean. Cină şi cazare la Hotel Hyangsan (sau similar).
Ziua 6 / 21.09.2019: Muntele Myohyang – Pyongyang
Mic dejun. Programul acestei zile va începe cu vizitarea Pavilionului Expoziţional Internaţional al Prieteniei, în care sunt expuse miile de cadouri primite de liderul Kim Ir-Sen şi de Kim Jong Il de la diverşi demnitari. Colecţiile sunt organizate pe ţări şi zone geografice împărţite în două palate gigantice, ambele construite în stil coreean. Numai în palatul lui Kim Ir-Sen se află mai mult de 100.000 de cadouri răspândite în aprox. 120 de camere, în timp ce Muzeul Louvre expune aprox. 35.000 de obiecte în colecţiile sale. Ne vom plimba apoi prin frumoasa Vale Manpok pentru a admira peisajul. După dejun ne vom întoarce la Pyongyang unde vom vizita Centrul Comercial Kwangbok și un bar local, pentru a ne face o idee despre cum arată un bar în această țară. Cină la Restaurantul Lamb BBQ, după care vom pleca la Parcul de distracţii Kaeson, un fel de Disneyland nord-coreean, inaugurat în anul 1984, care face parte din complexul Arcului de Triumf, întinzându-se pe aprox. 40 ha, la poalele Dealului Moran, în apropierea stadionului Kim Il Sung. Cazare la Hotel Yanggakdo (sau similar).
Ziua 7 / 22.09.2019: Pyongyang – Nampo
Mic dejun. Ziua va debuta cu vizitarea Palatului Kumsusan Memorial, care este de fapt fostul palat prezidenţial transformat în Mausoleul lui Kim Ir-Sen şi a lui Kim Jong Il. Palatul denumit iniţial Kumsusan Assembly Hall, a fost construit în anul 1976 ca reşedinţă oficială a lui Kim Ir-Sen, iar în anul 1994, după moartea acestuia, clădirea a fost renovată şi transformată în mausoleu. Palatul s-a închis în anul 2011 după moartea fiului său, Kim Jong Il şi s-a redeschis pentru vizitatori în anul 2011. În continuarea zilei vom vizita Turnul Juche, denumit după ideologia cu acelaşi nume, introdusă de liderul Kim Ir-Sen, gândire care susţine că omul este deplin stăpân şi poate decide orice, fiind stăpânul lui însuşi, doctrină care are trei principii fundamentale: suveranitatea politică, independența economică şi autonomia militară. Turnul cu o înălţime de 170 m, a fost ridicat pe malurile râului Taedong în anul 1982 cu ocazia aniversarii a 70 de ani de viaţă al lui Kim Ir-Sen, motiv pentru care a fost construit din 25.550 de plăci de granit, câte una pentru fiecare zi a vieţii sale. Opţional se poate urca în vârful turnului pentru o frumoasă panoramă a oraşului. Dejun la Restaurantul Mangyongdae KITC. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Nampo, însă pe parcurs vom face o oprire pentru a vedea Barajul Nampo West, care a fost construit între anii 1981 - 1986, având o lungime de 8 km şi 3 ecluze. Realizarea acestei lucrări este un motiv de mândrie pentru naţiunea nord-coreeană deoarece se consideră că astfel au fost stopate numeroasele inundaţii din zona râului Taedong. Cină și cazare la Hotel Hot Springs (sau similar).
Ziua 8 / 23.09.2019: Nampo – Pyongyaang
Mic dejun. Dimineața vom vizita un orfelinat de copii, după care vom face o oprire la Ferma Cooperatistă Chonsamri cu o suprafață de 500 ha cultivate cu orez. După dejunul de la Restaurantul Chinezesc Yanggakdo, ne vom întoarce la Pyongyang unde vom vizita Muzeul Coreean al Războiului, unde vom vedea fotografii, arme şi machete ce reproduc scene din Războiul Civil Coreean (1950 – 1953), după care vom păşi la bordul vasului american USS Pueblo, considerat vas-spion, capturat de nord-coreeni în anul 1968, în timp ce era în misiune. Coreea de Nord a susţinut că vasul naviga ilegal în apele ei teritoriale, în timp ce SUA a pretins la acea dată că vasul era în apele internaţionale. Această controversă rămane însa una dintre misterele istoriei omenirii. Cină la Restaurant Koryo. Cazare la Hotel Yanggakdo (sau similar).
Ziua 9 / 24.09.2019: Pyongyang – Kaesong – Panmunjon – Pyongyang
Mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre sudul ţării, spre Kaesong, fosta capitală a unui regat coreean în perioada dinastiei Goryeo, fondată de împăratul Taejo în anul 918. În Kaesong se află de asemenea ruinele fostului palat regal, distrus în timpul Invaziei Turbanelor Roşii din anul 1361. După cel de-Al Doilea Război Mondial, Kaesong a făcut parte din Coreea de Sud, iar după Războiul Corean, Kaesongul a ajuns în Nord, devenind un simbol, o bucată de pământ care a fost smulsă sudului imperialist. Astăzi oraşul este un centru industrial, renumit şi pentru producţia de ginseng. În continuarea zilei vom vizita locul cel mai tensionat din lume, acolo unde coreenii din nord “stau faţă în faţă” cu coreenii din sud, celebra DMZ (Demilitarised Zone) - Zona Demilitarizată Coreeană, cea mai puternic militarizată graniţă a lumii, aflată între cele două ţări, Coreea de Nord şi Coreea de Sud, care se întinde de la est la vest pe o distanţă de 249 km, având o lăţime de 4 km. Această fâșie de teren care întretaie de-a latul Peninsula Coreeană, a fost instituită după Războiul din Coreea în urma armistițiului din anul 1953 pentru a servi drept zonă tampon între partea de nord și cea de sud. DMZ este astfel o barieră de securitate la frontieră care intersectează paralela 38 de grade nord, reprezentând una dintre urmele de necontestat ale Războiului Rece. Vom vizita Muzeul Koryo, găzduit în clădirea Songgyungwan care a fost principala instituţie de cultură din dinastia Koryo (918 – 1392) şi care adăposteşte colecţii de obiecte de artă budistă. Dejun la Restaurantul Tongil, după care vom vedea zidul din beton de pe care se vede Coreea de Sud. Ne vom întoarce apoi la Pyongyang, vom face o oprire la Monumentul Reunificarii și vom vizita Palatul Pionierilor, prilej de a vedea activităţile pe care aceştia le desfăşoară aici, unde, mai mult decât oriunde în această ţară, vom trăi o întoarcere în timp. Cină de rămas bun la Restaurantul Duck. Cazare la Hotel Yanggakdo (sau similar).
Ziua 10 / 25.09.2019: Pyongyang – Beijing
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Piaţa Kim Ir-Sen, a treia piaţă publică din lume ca mărime, după care vom vizita Studiourile de Film Pyongyang, construite în anul 1947 şi care cuprind Studiourile de filme documentare, cele ale armatei şi cele pentru filme ştiinţifice şi educaţionale. Anual aici se produc aprox. 40 de filme artistice şi cam tot atâtea documentare care ilustrează măreţele realizări ale poporului nord coreean. În continuarea zilei vom vizita Parcul Fântânilor, compus din mai multe fântâni în care se evidenţiază frumoasele statui albe ale unor femei care interpretează dansul fulgilor de nea. Parcul inaugurat în anul 1976 în onoarea lui Kim Ir-Sen este situat în apropierea dealului Mansu din inima oraşului, fiind un popular loc de întâlnire şi un popular fundal pentru fotografii. Dejun la un restaurant local. Transfer la aeroport pentru zborul spre Beijing. Odată ajunși în Beijing vom fi transferați pentru cazare la Hotel Holiday Inn Dinzhimen 4* (sau similar).
Ziua 11 / 26.09.2019: Beijing – Taipei
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Taipei, capitala Taiwanului, unul dintre cele mai frumoase și interesante orașe din Asia, fiind ales în anul 2016, Capitala Mondială a Designului. Însoţiţi de ghidul local, vom porni în turul panoramic de oraş, care va include Templul Longshan, construit în anul 1738 de către nomazii din Fujian și care a fost în mare parte distrus în urma bombardamentului forțelor americane din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, întrucât se credea că templul adăpostea armament japonez. Locuitorii orașului l-au refăcut, astfel încât astăzi poate fi admirat acest exemplu clasic de arhitectură taiwaneză cu influențe din sudul Chinei. Vom vizita apoi Chiang Kai-Shek Memorial Hall, ridicat în cinstea primului președinte taiwanez al Republicii China, Chiang Kai-Shek. Monumentul de culoare albă, este împrejmuit de un parc pitoresc și este flancat de Teatrul Național și Opera Națională. Forma sa octogonală este inspirată din simbolismul chinez al cifrei 8 care înseamnă bogăție și noroc. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Riviera Taipei 4* (sau similar).
Ziua 12 / 27.09.2019: Taipei – Parcul Naţional Taroko – Hualien
Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre Hualien, un orăşel situat pe coasta estică a Taiwanului într-un decor natural deosebit, mărginit pe o latură de un lanţ muntos şi pe alta de Oceanul Pacific, motiv pentru care localnicii îl numesc cu mândrie “cel mai frumos oraş de pe malul oceanului”, fiind în acelaşi timp cel mai mare furnizor de marmură al ţării şi una dintre zonele industriale cele mai moderne din Taiwan. Dejun în timpul vizitelor. Vom vizita Parcul Național Taroko, numit după Cheile Taroko care sunt considerate un monument al naturii creat de apele râului Liwu care “au modelat artistic” pereții versanților de marmură situați în apropiere. Drumul de acces este cocoțat pe pantele abrupte ale muntelui și șerpuiește pe înălțimi, oferind panorame de o frumusețe debordantă. Vom face numeroase popasuri pe traseu, prilej de a surprinde fotografic cele mai frumoase imagini ale peisajului înconjurător, cu stânci abrupte, văi pitorești, defilee spectaculoase, vârfuri înalte, cursuri de apă repezi și cascade vijelioase. Vom merge pe Shakadang Trail, vom vizita Altarul Primăverii Eterne și Peștera Swallow. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Hualien Chateau de Chine 4* (sau similar).
Ziua 13 / 28.09.2019: Hualien – Taipei
Mic dejun. Ziua va debuta cu vizitarea unuia dintre cele mai populare locuri turistice din Taiwan, Centrul Național de Arte Tradiționale, situat în orașelul de coastă Wujie, un centru creat pentru a susține cercetările, a promova, a conserva și a transmite prin învățare artele tradiționale, precum și redefinirea și dezvoltarea acestora. În continuarea zilei vom vizita Yilian Lanyag Museum, construit în portul Wushigang, un loc unde vom afla amănunte despre istoria, cultura și frumusețea naturală a zonei. Ne vom îndrepta apoi spre Taipei, unde vom continua explorarea acestui oraș, vom vizita vestitul turn Taipei 101 de unde vom putea observa întreg orașul (nu este inclus biletul pentru accesul în observator). Acest zgârie-nori găzduiește centrul financiar taiwanez fiind pentru o vreme cea mai înaltă clădire din lume. În iulie 2011, turnul a primit premiul LEED Platinum certificându-i-se titlul de cea mai mare clădire ecologică din lume. Cină la un restaurant local. Cazare în Taipei la Hotel Riviera Taipei 4* (sau similar).
Ziua 14 / 29.09.2019: Taipei – Sun Moon Lake
Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Muzeul Palatului Național care adăpostește aprox. 7000 de artefacte, o mulțime de capodopere ale artei imperiale chinezești și exponate din jad vechi de 5.000 de ani. Considerat ca fiind unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, acesta are colecții care acoperă peste 8000 de ani de istorie, începând cu perioada neolitică până la dinastia Qing. În continuarea zilei vom vizita satul Beipu, centrul culturii hakka, unde vom avea ocazia să degustam celebrul ceai Lei Cha, un ceai de fructe aromat. Dejun în timpul vizitelor. Vom pleca apoi spre Lacul Sun Moon, situat la o altitudine de 762 m în măreţii munţi ai Taiwanului. În această zonă feerică vom vizita Templul Wenwu, construit în anul 1934, dedicat lui Confucius - maestrul scrisului şi lui Kuan Ti - maestrul sabiei, Altarul Călugărului Sfânt, precum şi Pagoda Tse-En care a devenit în timp emblema lacului. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Sun Moon Lake 4* - camere mountain view (sau similar).
Ziua 15 / 30.09.2019: Sun Moon Lake – Taipei – Amsterdam
Mic dejun. Dimineața vom face o croazieră inedită pe Lacul Sun Moon în timpul căreia ne vom bucura de priveliștile de vis pe care le oferă vecinătățile lacului. Vom vedea micuța insulă Lalu și numeroasele temple și pagode din jurul lacului. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Taipei pentru transfer la aeroport și plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 808 (23:55 / 07:00).
Ziua 16 / 01.10.2019: Amsterdam – Bucureşti
Sosire la Amsterdam la ora 07:00, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1373 (09:30 / 13:10).

TARIF: 2980 EURO + 870 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 670 EURO
(tarif valabil pt. un grup minim de 16 de turişti; pt. 10 - 15 turişti tariful se va majora cu 240 euro /pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Amsterdam – Beijing şi Taipei – Amsterdam – Bucureşti
- transport continental cu avionul pe rutele: Beijing – Pyongyang – Beijing și Beijing – Taipei
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 11 nopţi cazare în hoteluri de 4* şi 2 nopţi cazare în hoteluri de 3*
- 13 mic dejunuri, 9 dejunuri şi 12 cine conform program (preponderent cu mâncare tradiţională locală, bazată în special pe legume)
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător de grup român
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă (este valabilă doar pe teritoriul Chinei)

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale aprox. 490 euro/pers. şi pentru zborurile continentale: aprox. 160 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxa viză China: 150 euro/pers., care se plăteşte la agenție
- taxa de procesare viză Coreea de Nord: 60 euro/pers., care se plăteşte la agenţie
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, în cazul în care se aplică
- bacşişuri: 75 euro / pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi şi personalul de pe vapor, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 15 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii externi

ACTELE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZEI SE DEPUN CU MINIMUM 30 DE ZILE ÎNAINTE DE PLECARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei
- 1 foto color tip paşaport pe fond alb (inclusiv in format digital JPEG)
- aplicația pentru viză se face online de către agenție, urmând ca fiecare turist să se prezinte personal la Centrul de viză China pentru înregistrarea datelor biometrice (amprenta digitală); prezența este obligatorie la data și ora stabilite de comun acord

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenția DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protectie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.