Circuite turistice

Circuit 2019 CROAZIERĂ ÎN GROENLANDA ŞI ISLANDA

  • Circuit in: Groenlanda 
  • Durata: 16 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 4480 € / persoană


Traseu:

Paris – Reykjavik – Isafjordur – Akureyri – Grundarfjordur – Prince Christian Sund – Narsarsuaq – Nuuk – Ilulissat – Gheţarul Eqi – Kangerlussuaq

Tarife:

Perioada: 31.07 – 15.08.2019

TARIF:
4480 EURO / loc în cabină dublă superioară exterioară, cu hublou; Supliment single: 3090 EURO
4660 EURO / loc în cabină dublă premium, exterioară, cu hublou; Supliment single: 3235 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pentru 20 – 24 turişti, tariful se va majora cu 75 euro/pers.; la cerere, în funcţie de disponibilitate, putem oferi şi alte tipuri de cabine)

Detalii:

O minunată călătorie în lumea gheţurilor

CROAZIERĂ ÎN GROENLANDA ŞI ISLANDA

Paris – Reykjavik – Isafjordur – Akureyri – Grundarfjordur –
Prince Christian Sund – Narsarsuaq – Nuuk – Ilulissat –
Gheţarul Eqi – Kangerlussuaq

Islanda şi Groenlanda au trezit mereu curiozitatea turiştilor. Aceste pământuri simbolizează îndrăzneala cuceritorilor vikingi, dar şi cele mai spectaculoase fenomene ale naturii, de la misterioasele fenomene glaciare până la vulcanii neliniştiţi, gheizerele impresionante şi lagunele albastre. Depărtarea faţă de restul continentului face ca interesul şi curiozitatea să fie şi mai mari. Puţine locuri în lume atrag atât de mult prin necunoscut aşa cum se întâmplă cu aceste două ţări. Toate acestea sunt motive pentru care croaziera pe care v-o propunem să fie una excepţională! Vom descoperi Groenlanda cu calota sa de gheaţă şi pământul care probabil va deveni noul Eldorado și vom admira peisajele feerice ale Islandei, unele dintre cele mai uluitoare ale Terrei. Vă invităm să fiţi martorii unui spectacolul unic oferit de natură, în care icebergurile care plutesc în apele reci sunt vedetele principale, cu peisaje care se schimbă cu fiecare val, căpătând de fiecare dată o altă formă şi dimensiune.

Perioada: 31.07 – 15.08.2019

Ziua 1 / 31.07.2019: Bucureşti – Paris
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 13:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1889 (14:55 / 17:05). Transfer pentru cazare la Hotel Ibis Styles Roissy CDG 3* (sau similar).
Ziua 2 / 01.08.2019: Paris – Reykjavik – îmbarcare pe vasul de croazieră M/S Astoria
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul charter spre Reykjavik. Sosire în capitala Islandei, denumită în anul 874 de către primul colonist islandez, Ingolfur Arnason, atunci când a văzut aburii proveniţi de la izvoarele calde, Reykjavik sau “baia de aburi”. Transfer în port pentru îmbarcarea pe vasul de croazieră M/S Astoria, recent renovat, al Companiei Rivages du Monde. Cină şi cazare la bord.
Ziua 3 / 02.08.2019: Reykjavik
În această zi, veți avea posibilitatea să explorați minunatul oraş pe cont propriu sau opţional, puteți alege una dintre excursiile organizate de pe nava de croazieră. Veți putea ajunge (opţional) la Cercul de Aur, în care se găsesc trei situri naturale excepţionale: Cascada Gullfoss, Zona termală Geysir şi Parcul Naţional Thingvellir cu Valea Parlamentului. Cascada Gullfoss este una dintre cele mai impresionante din Europa, iar regiunea Geysir este faimoasă pentru izvoarele fierbinţi care ţâşnesc la anumite intervale de timp. În urma acestui fenomen, toate izvoarele de acest fel din întreaga lume au fost denumite după Marele Geysir. Aici veți vedea unul dintre cele mai active gheizere din zonă, gheizerul Strokkur, care oferă un minunat spectacol vizitatorilor, aruncând la fiecare 5-6 minute un jet de apă fierbinte la o înălţime de 20-25 m. În continuarea zilei veți vizita Parcul Naţional Thingvellir, locul unde a fost construit Parlamentul Islandez în anul 930. Parcul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai frumoase şi mai interesante locuri de pe Terra, situat la intersecţia plăcilor tectonice Nord Americană şi Eurasiatică. Altă variantă de excursie opţională este un tur cu un ghid local în Reykjavik, care va include şi vizitarea muzeului satului Arbaer, fondat în anul 1957 sau o vizită la Laguna Albastră, considerată a fi cea mai mare atracţie a Islandei, renumită în întreaga lume pentru puterile sale vindecătoare. Vizitarea obiectivului poate include pentru doritori şi o oră de baie în apele fierbinţi ale lagunei. Vasul va ridica ancora la ora 19:00, moment în care vom porni într-o croazieră fascinantă de două săptămâni, prilej cu care vom avea ocazia să admirăm frumuseţile peisajelor, să ne lăsăm captivaţi de priveliştea deosebită oferită de apele îngheţate şi să ne răsfăţăm la bordul vasului, bucurându-ne de toate facilităţile oferite. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 4 / 03.08.2019: Reykjavik – Isafjordur
Mic dejun. Vasul va ajunge în Isafjordur, oraș din nord-vestul Islandei, situat în Peninsula Vestfirdir, care s-a dezvoltat pe o fâșie de nisip în fiordul Skutulsfjordur. Ne vom afla la extremitatea geografică a Europei, în cea mai sălbatică regiune a Islandei, ale cărei fiorduri au brăzdat terenul făcându-l să semene cu o mână întinsă spre Groenlanda. Puteți opta pentru una dintre excursiile opționale de pe vas. La bordul unei bărci locale, timp de o oră ați putea descoperi paradisul păsărilor marine, Insula Vigur fiind un veritabil sanctuar ornitologic unde se pot observa mii de păsări. Veți putea de asemenea să faceți o vizită și o fotografie în cel mai mai mic oficiu poștal din Europa. O altă variantă de a descoperi orașul este un tur cu un ghid local care vă va dezvălui viața locuitorilor acestei regiuni dure și sălbatice. În Osvor, veți avea ocazia să vedeți o cabană de pescuit reconstituită, tipică pescuitului de cod de mare, descrisă în romanul lui Pierre Loti, Pêcheurs d'Islande (Pescarii din Islanda) și veți putea vizita muzeul maritim Isafjordur. Navigarea se va relua la ora 18:00. Pensiune completă și cazare la bord.
Ziua 5 / 04.08.2019: Isafjordur – Akureyri
Mic dejun. Dimineața vom fi la Akureyri, situat în nordul Islandei, pe coasta de vest a fiordului Eyjafjordur. Orașul este înconjurat de munți acoperiți de zăpadă aproape tot anul și este traversat de Râul Glera, care vărsându-se în mare formează bancul de nisip Oddeyri. Această zonă a fiordului este renumită pentru vânturile sale calme și portul natural. Alegând una dintre excursiile opționale de pe vas veți putea decoperi cascada zeilor - Godafoss, lacul din craterul Myvat și o rezervație naturală renumită pentru sanctuarul ornitologic. O plimbare neobișnuită printre formațiunile de lavă - "castelele negre" vă va dezvălui o regiune cu peisaje extraordinare și fenomene vulcanice. Dacă sunteți fascinați de viața marină puteți opta pentru o excursie în Husavik, un mic oraș considerat capitala europeană pentru vizionarea balenelor. La bordul unei bărci de pescuit veți putea admira balene, delfini albi și bruni în habitatul lor natural, iar pentru informații complete veți vizita și muzeul balenelor, unde veți afla mai multe despre modul lor de viață. Ar mai fi de văzut și cătunul Laufas, devenit muzeu, ale cărui case tradiționale cu acoperișuri de turbă și biserica sa mărturisesc despre viața agricolă a epocii și dezvăluie vizitatorilor numeroase obiecte de artizanat. După turul panoramic al orașului Akureyri, se va vizita grădina botanică, care are o colecție de plante: floră atât islandeză cât și străină și cu noi specii mereu adăugate colecției. Vasul va ridica ancora la ora 17:00. Pensiune completă și cazare la bord.
Ziua 6 / 05.08.2019: Akureyri – Grundarfjordur
Mic dejun. În jurul orei 13:00 vasul va ancora în Grundarfjordur, care deși nu este cel mai cunoscut oraș din Snæfellsnes, muntele său este cu siguranță unul dintre cei mai renumiți munți din Islanda, dacă nu din lume. Odată ce numărul în creștere a vizitatorilor “cuceresc” Kirkjufell, ei descoperă că în Grundarfjörður există mult mai multe decât munții magnifici. Natura abundă de o mare varietate de păsări, cascade spectaculoase, trasee de drumeții grozave și vizitatori marini, precum focile și balenele care își fac apariția din când în când. Spre vest, Kirkjufell, formează o mică peninsula, iar drumul către Stykkisholmur traversează un câmp mare de lavă care face parte din sistemul vulcanic Ljosufjoll. Numele câmpului de lavă provine din Saga lui Eyrbyggja care povestește despre uciderea a doi sclavi de către stăpânul lor, după ce unul dintre ei a avut îndrăzneala să-i iubească fiica. De pe vas puteți opta pentru o excursie în zona vulcanică, unde dincolo de panorama magnifică, veți avea ocazia să descoperiți o regiune mitică, datorită prezenței vulcanului Snaefellsjokull, pe care Jules Verne l-a făcut faimos în celebra lui Călătorie spre centrul pământului. Stâncile din Londraner, micile sate de pescuit și expansiunea lavei, totul fascinează la această peninsulă! O altă variantă de excursie opțională include în traseu câmpul de lavă din Berserkjahraun și contrastele sale magnifice, Muntele Helgafell, înconjurat de numeroase credințe și legende, pitorescul sat Stykkishólmur, ferma Bjarnarhöfn, unul dintre cele mai renumite locuri pentru producerea de rechini fermentați și vizitarea muzeului de rechini, unde cei mai curajoși pot partcipa la o degustare inedită. Pensiune completă și cazare la bord.
Ziua 7 / 06.08.2019: Navigare
Mic dejun. Vom naviga întreaga zi, bucurându-ne de minunatele culori oferite de întinderile mării. Veți avea timp liber pentru relaxare la bordul vasului de lux, prilej de a beneficia de facilităţile acestuia: piscină, saloane de coafură, saună şi tratamente, bibliotecă, magazine, restaurante şi numeroase baruri. Seara vă vor aşteapta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 8 / 07.08.2019: Navigare – Canalul Prince Christian Sund
Mic dejun. Vasul își va continua și în această zi navigarea, străbătând Canalul Prince Christian Sund care leagă Marea Labrador de Marea Irminger. De-a lungul celor 100 km ai săi vom asista la un spectacol de neuitat: gheţari, versanţi abrupţi şi iceberguri care se vor succeda întreaga zi și ne vor da ocazia să facem fotografii deosebite și să ne bucurăm de peisaje deosebite. Canalul separă teritoriul Groenlandei de Insula Sammisoq şi a primit numele prinţului moştenitor al Danemarcei, care ulterior a devenit regele Christian al VIII-lea. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 9 / 08.08.2019: Navigare – Narsarsuaq (Groenlanda)
Mic dejun. Vom ajunge la Narsarsuaq, un mic orășel situat în sudul Groenlandei care are în prezent o populaţie de numai 1600 de locuitori. Orașul și aeroportul său au fost înființate de americani în anul 1941 și au servit ca bază aeriană pentru diverse misiuni în timpul celui de-al doilea război mondial. Un muzeu local urmărește această poveste interesantă, pe care veți putea să-l vizitați individual într-o plimbare și un tur al orașului. Poziţia superbă a oraşului situat în mijlocul unei câmpii fertile, mărginită de gheţari, cu peisajul care se modifică în permanenţă datorită transformării gheţarilor prin desprinderea icebergurilor, ne va fermeca cu siguranţă. În dialectul Kalaallisut numele oraşului se traduce prin „câmpie”, referindu-se la ţărmul fiordului Tunulliarfik unde este amplasat. Datorită aşezării sale, fermele de oi s-au dezvoltat în această zonă, mulţi dintre locuitori lucrând în acest domeniu. Populaţia a crescut foarte mult după anul 1953, atunci când s-a deschis aici prima fabrică de prelucrare a peştelui şi fructelor de mare. Puteți participa opţional la un tur pietonal al oraşului, în timpul căruia veți vedea piaţa de peşte, micuţa biserică inspirată de tradiţiile misionarilor din Moravia şi muzeul oraşului, cu impresionanta colecţie de obiecte aparţinând populaţiei inuite şi scandinave. Nu vom poposi aici decât până la ora 11:00, așa că trebuie să fiți matinali dacă vă doriți un suvenir sau o fotografie de aici. După ridicarea ancorei se va continua navigarea către Nuuk. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 10 / 09.08.2019: Narsarsuaq – Nuuk
Mic dejun. Vasul va ancora la ora 14:00 în Nuuk, capitala teritoriului autonom al Danemarcei, Groenlanda. În oraș locuiesc multe persoane daneze, dar majoritatea este constituită din inuiți care vorbesc limba groenlandeză. Numele dat de localnici oraşului este Godthab, care în traducere înseamnă “Buna Speranţă”, deoarece danezii, care s-au stabilit şi au supravieţuit frigului din iarna anului 1721, aici ”şi-au găsit speranţa”. Aşezat la intrarea într-unul dintre cele mai mari fiorduri din lume, Nuuk are în prezent o populaţie de aproximativ 15.000 de locuitori, fiind cel mai mare centru cultural şi economic al ţării. Modernizarea oraşului a început în anii 1960, atunci când Danemarca a hotărât să investească în acest teritoriu pentru a menţine un nivel bun de trai pentru locuitorii săi. Ţinând cont că inuiții s-au aşezat aici încă din sec. al XII-lea, vom descoperi că tradiţionalul şi modernul se îmbină armonios în arhitectura pitorească a clădirilor “Kolonihaven”. Puteți alege una dintre excursiile opţionale oferite de vasul de croazieră: călătoria cu barca pentru a observa balene, vizitarea oraşului Nuuk şi a Muzeului Naţional care deţine exponate vechi inuite şi câteva mumii descoperite în zona în anul 1972 sau veți putea participa la o întâlnire cu localnicii care vă vor povesti despre viaţa lor în ţinuturile îngheţate. Vasul va ridica ancora la ora 21:00. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 11 / 10.08.2019: Navigare
Mic dejun. Această zi o vom petrece la bordul vasului și pe lângă relaxare o veți putea folosi și pentru a afla mai multe despre locurile în care se fac escale: informații istorice, culturale și povești inedite. Programul croazierelor este rezultatul multor ani de experiență și atenție la așteptările pasagerilor, astfel că pe vas vor exista numeroase activități la care veți putea participa și vă garantăm că nu vă veți plictisi. Astfel, pe lângă activitățile de relaxare și spa, vă încurajăm să participați și la conferințele, atelierele, vizionările de filme și prezentările organizate, pentru că veți avea ocazia să aflați lucruri interesante, să vă conectați la specificul locurilor pe care le vizitați și să vă faceți prietenii noi. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 12 / 11.08.2019: Ilulissat
Mic dejun. Vom ajunge dimineața devreme la Ilulissat, al treilea mare oraş din Groenlanda și vom rămâne până seara la ora 20:00. Oraşul fondat în anul 1741, aflat la 350 km distanţă de Cercul Arctic, se mândreşte cu o istorie fascinantă. Gheţarul Ilulissat „Sermeq Kujalleq” este considerat o minune a naturii şi este înscris din anul 2004 pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. Viteza de deplasare a gheţarului atinge 20 m/zi, ceea ce înseamnă o cantitate de 35 km3 pe an, iar prin activitatea gheţarului, fiordul este tot timpul acoperit cu munţi de gheaţă. Mai ales vara, din gheţar se desprind blocuri ce ating o înălţime de 700 m din care numai 10 - 12% se află deasupra nivelului apei. Cantitatea de apă pe care gheţarul o cedează mării polare se apreciază între 5-10 % din cantitatea totală a apei produsă de Groenlanda. La intrarea în Fiordul Ilulissat, aceşti giganţi de gheaţă se “opresc”, creând astfel ocazia unică de a se naviga printre ei, o experienţă incredibilă pe care o puteţi avea şi dumneavoastră, optând pentru o astfel de excursie într-o “lume de zăpadă” de o frumuseţe impresionantă, unde liniştea este întreruptă doar de ruperea bucăţilor de gheaţă. Puteți alege una dintre excursiile opţionale oferite de vasul de croazieră sau veţi putea debarca şi plimba prin încântătorul Ilulissat, de unde veți vedea gheţarul de pe uscat. Vă recomandăm o excursie la Sermermiut, o importantă zonă arheologică, unde au sălășluit mai multe civilizații: Saqqaq, Dorset, Thule etc., de unde veți avea o panoramă magnifică a gurii fiordului sau pentru iubitorii de aventură se pot organiza zboruri cu elicopterul deasupra gheţarului „Sermeq Kujalleq”. Pentru cei care iubesc animalele, o vizită la o fermă de câini huski care sunt folosiți la trasul săniilor, va fi cu siguranță o experiență plăcută. Vasul va pleca din port la ora 20:00 și să nu aveți nici-o teama de întuneric, pentru că în această perioadă, la această oră este încă lumină! Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 13/ 12.08.2019: Ilulissat – Ghețarul Eqi
Mic dejun. Situat la aproximativ 70 km nord de Ilulissat, amplasat în partea de jos a fiordului Ataa, acest impresionant ghețar este unul dintre cele mai active din Groenlanda. Lat de aproximativ 5 km și cu o înălțime de până la 50 m deasupra nivelului mării, acesta se deplaseză cu până la 2,3 m pe zi. De pe mare, acest spectacol este unul impresionant, blocurile mari de gheață care se desprind și cad în apă cu un sunet asurzitor, oferind turiștilor o experiență unică și fascinantă. Ghețarul Eqi reprezintă de asemenea, punctul de plecare al primei misiuni a expedițiilor polare franceze. După cel de-al doilea război mondial, faimosul explorator francez Paul-Emile Victor a organizat, împreună cu o echipă de oameni de știință, o expediție la „foaia de gheață” a Groenlandei. Vestigiu al acelor vremuri, refugiul exploratorului este întotdeauna vizibil. Veți putea opta pentru excursii opționale achiziționate de pe vas. Ancora se va ridica la ora 20:00. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 14 / 13.08.2019: Navigare
Mic dejun. Aceasta este ultima zi petrecută pe vas, o zi de navigare în care veți putea participa la activitățile organizate la bordul vasului. Mai este timp să vă completați albumul de fotografii cu încă câteva instantanee spectaculoase și să vă faceți bagajele. Ne pregătim să ne întoarcem acasă! Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 15 / 14.08.2019: Kangerlussuaq – Paris
Mic dejun. Vasul va sosi în portul Kangerlussuaq la ora 06:00. Debarcare şi transfer la aeroport pentru zborul charter spre Paris. Transfer pentru cazare la Hotel Novotel Paris Centre Tour Eiffel 4* (sau similar).
Ziua 16 / 15.08.2019: Paris – București
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Air France, zbor AF 1588 (13:05 / 16:55).

TARIF:
4480 EURO / loc în cabină dublă superioară exterioară, cu hublou; Supliment single: 3090 EURO
4660 EURO / loc în cabină dublă premium, exterioară, cu hublou; Supliment single: 3235 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pentru 20 – 24 turişti, tariful se va majora cu 75 euro/pers.; la cerere, în funcţie de disponibilitate, putem oferi şi alte tipuri de cabine)

TARIFUL INCLUDE:
- transport internaţional cu avionul pe rutele: Bucureşti – Paris – Bucureşti, Paris – Reykjavik şi Paris – Kangerlussuaq
- 2 nopţi de cazare în Paris la hoteluri de 3* şi 4*
- 13 nopţi de cazare în tipul de cabină ales pe vasul de croazieră MS Astoria
- mesele menţionate în program: 15 mic dejunuri, 12 dejunuri şi 13 cine
- apă, vin, cafea şi ceai în timpul meselor de pe croazieră
- activități de recreere pe vas: spectacole cu muzică live şi seri dansante
- accesul gratuit la piscină şi sală de gimnastică
- accesul gratuit la teatru, bibliotecă şi în saloanele vasului
- transferurile menționate în program
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenției de turism
- BONUS: asigurare medicală și storno inclusă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale: aprox. 280 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe portuare: 80 euro/pers.
- taxe de oraş (se achita personal la recepţiile hotelurilor)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- excursiile opţionale propuse de compania de croazieră; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 60 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

CONDIŢII SPECIALE DE ANULARE IMPUSE DE COMPANIA DE CROAZIERĂ:
a) 150 euro penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face din momentul înscrierii şi până în 120 de zile înaintea începerii excursiei;
b) 20 % penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face între 119 - 60 de zile înaintea începerii excursiei;
c) 40 % penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face între 59 - 30 de zile înaintea începerii excursiei;
d) 60 % penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face între 29 - 20 zile înaintea începerii excursiei;
e) 80 % penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face între 19 - 2 zile înaintea începerii excursiei;
f) 100 % penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face cu 1 zi înaintea începerii excursiei sau în ziua începerii excursiei;

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenția DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protectie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.