Circuite turistice

Circuit 2019 CROAZIERĂ FLUVIALĂ de la ASTRAKHAN până la MOSCOVA

  • Circuit in: Rusia 
  • Durata: 14 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 1490 € / persoană


Traseu:

Astrakhan – Volgograd – Saratov – Samara – Ulyanovsk – Kazan – Nizhny Novgorod – Yaroslavl – Uglich – Moscova

Tarife:

Perioada: 11.09 – 24.09.2019
TARIF: 1490 EURO / loc în cabină dublă (main deck);
Supliment single cabina boat deck: 650 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15 – 19 turişti, tariful se va majora cu 110 euro/pers.)

Detalii:

Povestea rusească de pe Volga

CROAZIERĂ FLUVIALĂ
de la ASTRAKHAN până la MOSCOVA

Astrakhan – Volgograd – Saratov – Samara – Ulyanovsk – Kazan –
Nizhny Novgorod – Yaroslavl – Uglich – Moscova

Lăsaţi-vă purtaţi pe apele fluviului Volga într-o nouă croazieră rusă care va începe la Astrakhan, ultimul oraş de pe impresionantul fluviu, situat aproape de locul unde aceasta se varsă în Marea Caspică, unde veţi avea ocazia de a explora minunata deltă a fluviului. Veţi ajunge la Volgograd, fostul Stalingrad încărcat de istorie, veţi descoperi vechi orăşele precum Saratov sau Samara, veţi explora Ulyanovskul, oraşul natal al lui Lenin, veţi vedea unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Rusiei, Kazan, cel mai mare oraş al Republicii Tatarstan şi Nizhniy Novgorod, fost Gorki, care şi-a deschis de curând porţile vizitatorilor. Croaziera vă va încânta cu panorame superbe, va “atinge” în continuare câteva dintre cele mai iubite oraşe din vechea Rusie, care fac parte din Inelul de Aur, ca în final să ajungeţi în copleşitoarea Moscovă. Veţi avea prilejul să vă plimbaţi şi să vă lăsaţi încântaţi de frumuseţea unora dintre cele mai iubite oraşe din vechea Rusie, descoperind-o aşa cum este ea, purtând cu mândrie cei peste o mie de ani de istorie.

Perioada: 11.09 – 24.09.2019

Ziua 1 / 11.09.2019: Bucureşti
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 23:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Aeroflot).
Ziua 2 / 12.09.2019: Bucureşti – Moscova – Astrakhan
Plecare spre Moscova cu compania Aeroflot, zbor SU 2039 (02:05 / 05:05), de unde se va pleca spre Astrakhan cu zborul SU 1642 (07:30 / 10:45). Sosire la Astrakhan, oraş situat în sudul Rusiei, centrul administrativ al Astrakhan Oblast, cel mai vechi centru economic şi cultural al Volgăi de Jos. Transfer în port pentru îmbarcarea pe vasul MS Peter Tchaikovsky. Cină şi cazare pe vas.
Ziua 3 / 13.09.2019: Astrakhan
Mic dejun. Dimineaţa vom explora oraşul Astrakhan despre care istoricii susţin că în sec. al VIII-lea, la 10 -12 km în sus pe malul drept al Volgăi se găsea Itil, capitala hazarilor, triburile nomade, vorbitoare de limba turcă. Prima dată a fost folosit numele “Astrakhan” în sec. al XIII-lea. În anul 1558 trupele lui Ivan al IV-lea au cucerit Astrakhanul fără nici-o luptă şi l-au anexat la Moscova. Un alt punct de cotitură din istoria oraşului a fost în anul 1558, când noul Astrakhan, a fost construit pe malul opus, stâng. Aici au fost construite primele fortificaţii din lemn, care între anii 1582 şi 1589 au fost înlocuite de o fortăreaţă din piatră, denumită Kremlin. Astăzi oraşul se situează pe cele două maluri ale Volgăi, aproape de locul unde aceasta se varsă în Marea Caspică, în partea superioară a deltei fluviului, adunând 11 insule separate de canale şi pârâiaşe. Populaţia oraşului este diversă şi include sute de etnici şi 14 culte religioase. Comercianţii din est, care se bucurau de multe privilegii, s-au stabilit la Astrakhan, construind linii comerciale şi locuind în comunităţi restrânse. Structurile caselor indiene şi persane au fost reconstruite în sec. al XIX-lea. Proprietăţile comercianţilor de pe malul nordic al râului Kutum arată de asemenea luxul vremurilor. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale arhitecturii din Astrakhan din sec. al XIX-lea o reprezintă modelarea elaborată a metalului. Este evidentă influenţa orientală în grilajele, balcoanele, arcurile şi porţile elegante pe care le vom remarca în timpul turului de oraş. Vom avea prilejul de a admira Catedrala Adormirii Fecioarei Maria care e înconjurată pe toate părţile de o galerie decorată cu piatră sculptată în filigran, dând o impresie de lumină şi aer. Biserica de sus, cu cele cinci cupole graţioase, se ridică pe acest piedestal neobişnuit şi parcă lipsit de greutate. Întoarcere la vasul de croazieră care va pleca seara spre Volgograd. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 4 / 14.09.2019: Navigare spre Volgograd
Mic dejun. În această zi ne vom bucura de o zi minunată de navigare pe Volga, îndreptându-ne spre Volgograd, prilej de a ne relaxa, de a socializa şi de a ne împrieteni cu ceilalţi pasageri într-unul din barurile de pe vas, de a lectura o carte în bibliotecă, de a participa la activităţile organizate pe vas şi de a vizita magazinul de suveniruri sau salonul de înfrumuseţare. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 5 / 15.09.2019: Volgograd – Saratov
Mic dejun. Dimineaţa vom ajunge la Volgograd, denumit anterior Tsaritsyn şi Stalingrad, astăzi un important oraş industrial şi centrul administrativ al Volgograd Oblast din Rusia. De la nord la sud, oraşul are 80 km lungime şi este situat pe malul stâng al Volgăi, după care şi-a luat numele. Conform istoricilor, zona pe care se întinde actualul oraş, a fost ocupată de Hoarda de Aur în sec. al XIII-lea. Când în cele din urmă Hanatele de Cazan şi Astrahan s-au prăbuşit în a doua jumătate a sec. al XVI-lea, pe insula de unde Râul Tariţîn se varsă în Volga, a fost ridicat un nou oraş numit Tariţîn, construit pentru a proteja graniţa de sud-est a ţării. Petru cel Mare a acordat o mare importanţă oraşului şi a construit un zid de aprox. 60 km şi metereze înalte de peste 12 m, iar Ecaterina cea Mare a contribuit şi ea la dezvoltarea oraşului când a emis un decret în anul 1765 care le permitea străinilor să se stabilească în Rusia. În iarna anilor 1942 - 1943, oraşul (numit atunci Stalingrad) a fost punctul central al bătăliei decisive care a marcat punctul de cotitură în Cel de-al Doilea Război Mondial. Luptele dure care au continuat timp de 200 de zile şi de nopţi, în timpul cărora au murit aprox. 300.000 dintre oamenii lui Hitler, au făcut ca oraşul să devină o ruină. După război, oraşul a fost reconstruit, s-a extins pe Volga, au fost construite fabrici, case şi parcuri noi. A fost ridicată Colina lui Mamaev de sculptorul Vucetici şi arhitectul Belopolski, pentru a comemora acea bătălie. În timpul turului de oraş vom putea vedea priveliştile frumoase ale oraşului şi fluviului din vârful monumentului principal situat în vârful colinei. Vom admira de asemenea promenada centrală realizată în cinstea Armatei 62, Strada Păcii, un simbol al renaşterii oraşului după război, Casa lui Pavlov, unul dintre bastioanele soldaţilor faimoşi care pe harta personală a Generalului german Paulus a fost marcată ca fortăreaţa Mamaev Kurgan. Întoarcere la vasul de croazieră care va pleca spre Saratov. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 6 / 16.09.2019: Saratov – Samara
Mic dejun. În această zi vom sosi la Saratov, oraş construit în anul 1590 pe malul stâng al Volgăi şi care a fost mutat în anul 1674, pe malul drept. În primii 100 de ani de existenţă, oraşul era puţin mai mare decât mica fortăreaţă, concepută pentru a proteja rutele de comerţ naval de raidurile nomazilor. În timpul domniei lui Petru cel Mare, piaţa centrală a oraşului se numea Gostinaia, din cauza Goştini Dvor (rândurilor de magazine) construite pentru negustori. În sec. al XVIII-lea, oraşul a devenit un mare centru comercial, producţia de sare de la Lacul Elton făcând ca oraşul să se dezvolte exploziv, iar la sfârşitul sec. al XVIII-lea grânele au devenit un bun de valoare, împreună cu sarea şi cu peştele. Ca multe alte oraşe din Rusia, Saratov a fost un oraş construit din lemn şi, prin urmare, a avut de suferit din cauza incendiilor. În 1810 a avut loc un incendiu devastator care a dus la o regândire a oraşului astfel încât în anul 1865 s-a construit un nou teatru din piatră, care a supravieţuit, fiind astăzi Teatrul de Operă şi Balet din Piaţa Teatrului. Vom vedea că arhitectura actuală a oraşului combină arhitectura unui vechi oraş comercial cu arhitectura modernă, Saratov fiind împânzit de universităţi, teatre şi muzee, centrul său istoric constând în numeroase clădiri construite târziu în sec. al XIX-lea până la mijlocul sec. al XX-lea. Atracţia principală este Catedrala Veche şi fostul seminar teologic, cu numeroase arcade şi coloane. Pe renumita promenadă a Cosmonauţilor, ne vom putea bucura de frumuseţea fluviului Volga, putând admira şi podul „Saratov-Engels”, iar în timpul turului panoramic de oraş vom ajunge şi pe Strada Chernyshevskogo care este cea mai lungă stradă din Saratov care se întinde pe 7 km de-a lungul Volgăi. Întoarcere la vasul de croazieră care va pleca spre Samara. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 7 / 17.09.2019: Samara – Ulyanovsk
Mic dejun. În cursul dimineţii vom ajunge la Samara, oraş denumit între anii 1935 – 1991, Kuybyshev, localizat pe braţul stâng al Volgăi în locul de confluenţă cu Râul Samara, de la care a luat numele. Acesta este un important centru economic, de transport, ştiinţific, educaţional şi cultural al ţării, unde vom întâlni numeroase clădiri istorice care aduc preţiozitate oraşului din punct de vedere arhitectural. Promenada oraşului Samara, cea mai lungă din Rusia, de aprox. 5 km, este unul din punctele de atracţie importante. O scară largă duce de la ţărm în centrul oraşului, iar un grilaj de fier forjat împodobeşte parcul de lângă fluviu. Oraşul construit în anul 1586 ca fortăreaţă pe malul stâng al fluviului, este cel mai estic oraş pentru rutele comerciale de pe braţul râului Samara. Oraşul a fost un punct important de intersecţie şi a fost folosit pentru a monitoriza mişcările nomazilor în stepele de peste Volga. Pe la începutul sec. al XlX-lea, Samara se dezvoltase simţitor şi numai centrul său se mai află în fortăreaţa ruinată. Deşi vestit ca oraş industrial de-a lungul istoriei, Samara este foarte mândră de teatrul de aici, care este unul dintre cele mai bune teatre locale din Rusia. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur de oraş. Întoarcere la vasul de croazieră care va pleca spre Ulyanovsk. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 8 / 18.09.2019: Ulyanovsk – Kazan
Mic dejun. Dimineaţa vom sosi la Ulyanovsk, fost Simbirsk, situat în zona europeană a Rusiei, capitala regiunii Ulyanovsk, oraş aşezat pe dealul Privolzhky, pe malurile Volgăi şi ale râului Sviyaga. Neoficial, oraşul este cunoscut a fi Capitala Aviaţiei Ruse, dar Ulyanovsk poate fi declarat în acelaşi timp şi oraşul muzeelor care oferă expoziţii despre istoria, cultura şi arhitectura oraşului. Istoria a numeroase muzee îşi are originile în trecutul foarte îndepărtat, când învăţaţii oraşului Simbirsk şi comercianţii de aici s-au adunat şi au creat actuala moştenire culturală şi ştiinţifică. Probabil că numele de Ulyanovsk l-a primit pentru că este oraşul natal al lui Lenin, ştiut fiind că numele adevărat al lui Lenin a fost Ulianov, „Lenin” fiind unul dintre multele „nume de război” pe care şi le luau revoluţionarii vremii. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur de oraş. Întoarcere la vasul de croazieră care va pleca spre Kazan. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 9 / 19.09.2019: Kazan – Nizhny Novgorod
Mic dejun. Vom ajunge la Kazan, capitala şi cel mai mare oraş al Republicii Tatarstan, al 8-lea oraş ca mărime din Rusia, unul dintre cele mai frumoase oraşe din ţară, al cărui centru vechi se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Situat la confluenţa râurilor Volga şi Kazanka, oraşul este astăzi atât un centru comercial major cât şi cel mai important centru al culturii tătare din Rusia centrală europeană. Vom vedea clădiri frumoase ridicate în diferite stiluri arhitecturale, casele ridicate în stil modernist care coexistă în mod armonios cu monumentele baroce, vom simţi aura antichităţii pe care o emană zidurile albe ale Kremlinului din Kazan, de unde vom fi fermecaţi de superba panoramă care se deschide către râu. Oraşul combină cu uşurinţă cultura şi tradiţiile estului cu cele ale vestului, îmbinarea dintre tradiţionalul oriental şi modernismul vestic conferind oraşului un farmec şi un stil aparte, lângă minarete existând turle ale vechilor biserici ortodoxe, o caracteristică dominantă a vieţii în acest oraş fiind coexitenţa paşnică şi creatoare a diferitelor naţionalităţi şi religii. Turul panoramic va include centrul oraşului cu Old Tatar Sloboda şi Moscheile lui Azimov şi Mardjani, Catedrala Petru şi Pavel, construită în perioada anilor 1723 - 1726 în memoria vizitei realizată la Kazan de către Petru I, Biserica Înălţării Sfintei Cruci cu Icoana Maicii Domnului adusă înapoi de la Vatican în timpul ultimei vizite a Papei, Parcul şi Muzeul celei de-a 1000 aniversări a oraşului Kazan, Universitatea de Stat, Piaţa Independenţei, Primăria şi Moscheea Kuhl Sharif, cea mai mare moschee din Rusia datând din anul 1652 şi care poartă denumirea uneia dintre cele mai importante personalităţi musulmane. În continuarea zilei vom vizita Kremlinul cu Catedrala Buna-Vestire, un adevărat sit arheologic, catedrala fiind prima biserică ortodoxă din această regiune, care datează din anul 1552. Kremlinul, atracţia turistică principală a oraşului, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost construit în sec. al XIII-lea şi reconstruit în sec. al XVI-lea, având 13 turnuri ridicate din piatră albă, turnul Saalambike fiind unul dintre cele mai înalte turnuri “înclinate” din Europa. Deşi include numeroase obiective istorice, Kremlinul şi-a păstrat până în prezent funcţia administrativă, aici desfăşurându-şi activitatea Administraţia Prezidenţială în frunte cu Preşedintele Republicii Tatarstan. Nu veţi putea rata bazarul de la zidurile Kremlinului, unde veţi putea achiziţiona suveniruri, obiecte de artizanat şi bijuterii tradiţionale. Întoarcere la vasul de croazieră care va pleca spre Nizhny Novgorod. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 10 / 20.09.2019: Nizhny Novgorod – Yaroslavl
Mic dejun. După-amiază vom ajunge la Nizhniy Novgorod al cincilea oraș ca mărime din Rusia, probabil oraşul cel mai de succes după Moscova în termenii dezvoltării economice din Rusia post comunistă situat la confluența râurilor Volga și Oka. Fondat în anul 1221, acesta s-a dezvoltat ca o fortăreață, unde oamenii din Orient, Siberia şi Turkistan se întâlneau pentru comerţ. Cât încă marele romancier Maxim Gorki era în viața, orașul a fost rebotezat în cinstea sa, Gorki, care a devenit mai târziu locul exilelor politice şi oraş închis pentru cei din afară pentru mulţi ani de zile, datorită numeroaselor întreprinderi și laboratoare de cercetare cu caracter militar secret. Fizicianul și laureatul Premiului Nobel, Andrei Saharov a fost exilat aici până în anul 1986, pentru a-i împiedica pe străini să intre în legătură cu savantul dizident. Doi giganţi ai ingineriei sovietice îşi trag rădăcinile de aici: fabricantul aeronavelor sovietice MIG şi GAZ, producătorul limuzinelor Volga. Odată cu reluarea numelui original, în anul 1991, orașul a scăpat și de limitările impuse de statutul său special de oraș închis. Prin urmare, Nizhniy Novgorod care şi-a deschis de curând porţile vizitatorilor, aşteaptă să-i fie descoperite numeroasele monumente bine conservate din sec. XIII – XIV, orașul având numeroase monumente și statui, la care se adaugă muzee de artă, săli de concerte și clădiri care reflectă arta și arhitectura rusească. Vom face un tur al orașului care va include Kremlinul cu catedralele sale. Vom vedea că cea mai mare parte a centrului istoric al orașului este format din clădiri în stilurile Renaşterii ruse şi Empire Stalinist, vom vedea că cea mai reprezentativă imagine a orașului este cea a zidurilor Kremlinului cu turnuri construite din cărămidă roșie. După perioada demolărilor bolșevice, singura construcție originală rămasă în interiorul zidurilor fortificațiilor a fost Catedrala Arhanghelului Mihail, construcție ridicată peste un lăcaș de cult mai vechi, din sec. al XIII-lea. Singura casă particulară care s-a păstrat din timpurile vechi este casa negustorului Pușnikov, iar cele mai originale și frumoase biserici ale orașului au fost construite de familia de negustori Stroganov în stilul baroc. Întoarcere la vasul de croazieră care va pleca spre Yaroslavl. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 11 / 21.09.2019: Yaroslavl – Uglich
Mic dejun. Dimineaţa vom sosi la Yaroslavl, situat la confluenţa râurilor Volga şi Kotorosl, oraş port care se întinde pe mai bine de 20 km pe ambele maluri ale Volgăi, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi care face parte deasemenea din Inelul de Aur. Oraşul Yaroslavl a fost fondat în sec. al XI-lea de către Prinţul Yaroslav cel Înţelept şi este renumit pentru numeroasele biserici care datează din sec. al XVII-lea, fiind un exemplu grăitor al reformei de planificare urbană ordonată în anul 1763 de Împărăteasa Ecaterina cea Mare pentru întreaga Rusie. Unele dintre structurile istorice ale oraşului s-au păstrat, însă oraşul a fost remodelat într-un stil neoclasic pe un plan radial urban, în care se simt influenţele Europei de Vest în Imperiul Rusesc. În acelaşi timp s-au menţinut elemente din sec. al XVI-lea la Mănăstirea Spassky, una dintre cele mai vechi mănăstiri din regiunea Volgăi de Sus. De toate aceste lucruri ne vom convinge în timpul turului panoramic de oraş, care va include şi una dintre cele mai frumoase dintre bisericile oraşului, Biserica Sf. Ilie Proorocul - Spaso Preobrazhensky, aflată în Piaţa Centrală a oraşului. Frescele de pe pereţii şi bolţile din interiorul bisericii constituie un adevărat muzeu de pictură veche rusească. Întoarcere la vasul de croazieră care va pleca spre Uglich. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 12 / 22.09.2019: Uglich – Moscova
Mic dejun. În cursul după-amiezii vom sosi la Uglich, unul dintre cele mai iubite oraşe din vechea Rusie, care face parte din Inelul de Aur, simbol al vechilor oraşe ruseşti. “Inelul” se referă la unul dintre cele mai vechi trasee rutiere, care porneşte din nord-estul Moscovei formând un cerc. În prezent, acest Inel de Aur oferă o idee a ceea ce a fost Rusia cu 700 de secole în urmă. Oraşul situat la nord de Moscova, văzut dinspre Volga, se dezvăluie în toată frumuseţea sa cu Catedrala Învierii şi Biserica Sf. Ioan Botezătorul. De pe vas vom zări în timp ce ne vom apropia de mal Biserica Țarieviciului Dimitri, Palatul, Turnul Clopotniţei, Turnul Mănăstirii Voskresenski şi Biserica Sf. Ioan Botezătorul. La sfârşitul sec. al XVI-lea, Maria Nagaya, cea de-a şaptea nevastă a lui Ivan cel Groaznic, a trăit în exil în Kremlinul din Uglich. Tot aici şi-a găsit sfârşitul Țarieviciul Dimitri şi mai târziu, pe locul în care a fost ucis s-a ridicat o mică, dar încântătoare biserică, numită Biserica Sf. Dimitrie, cu pereţi roşii şi domuri albastre, în care există fresce ce ilustrează imagini mişcătoare despre acest eveniment. În interiorul cetăţii se află şi cea mai veche clădire din Uglich, Palatul Țareviciului Dimitri. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur pietonal în Uglich-ul, prilej de a descoperi frumuseţile unuia dintre cele mai iubite oraşe din vechea Rusie. Întoarcere la vasul de croazieră care va pleca spre Moscova. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 13 / 23.09.2019: Moscova
Mic dejun. Sosire în capitala Rusiei, metropolă situată pe malurile fluviilor Oka şi Volga. Cu cei aproximativ 8 milioane de locuitori, Moscova este în prezent nu numai sediul guvernului rus, ci şi un loc cu multe atracţii de renume mondial. Însoţiţi de ghidul local vom petrece o zi memorabilă în capitala Rusiei, prilej de a-i descoperi comorile istorice şi contemporane, armonios întrepătrunse, care dau o frumuseţe aparte Moscovei. Vom face un tur panoramic şi pietonal, prilej de a admira Piaţa Roşie construită în sec. al XVI-lea de Ivan cel Groaznic, Catedrala Sf. Vasile, Catedrala Iisus Mântuitorul, noul monument al lui Petru cel Mare, Gorky Park, platforma de observaţie de pe Dealurile Vrabiei (Lenin), Parcul Victoriei, Dealul Poklonnaya cu monumentul memorial dedicat Celui de-al Doilea Război Mondial, Bulevardul Kutuzov, Bulevardul Ring, Strada Noul Arbat, Casa Albă şi Mănăstirea Novodevicii, cu zidurile sale colorate în roşu şi alb şi cu cele 5 cupolele aurite. Mănăstirea situată în apropierea Moscovei a fost construită de tatăl lui Ivan cel Groaznic, fiind denumită iniţial Catedrala Maicii Domnului din Smolensk, în semn de venerare a Icoanei de la Smolensk, despre care se spune că a fost pictată de însuşi Sfântul Luca. Aceasta s-a transformat rapid într-o mănăstire a fetelor şi femeilor aristocraţiei ruse, care preferau să se călugărească sau erau forţate să facă acest lucru de către taţii lor ca urmare a divorţului sau a morţii bărbaţilor lor. Atât prima soţie, cât şi sora lui Petru cel Mare au fost călugăriţe aici, la Mănăstirea Novodevici. Vom vedea cel mai frumos şi mai romantic loc din Moscova, cu o valoare istorică şi arhitecturală inestimabilă: clopotniţa în stil baroc din sec. al XVII-lea, despre care se spune că este cea mai frumoasă clopotniţă din întreaga Rusie. Întoarcere la vasul de croazieră. Pensiune completă şi cazare la bord.
Ziua 14 / 24.09.2019: Moscova – Bucureşti
Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Aeroflot, zbor SU 2034 (09:20 / 12:30).

TARIF: 1490 EURO / loc în cabină dublă (main deck);
Supliment single cabina boat deck: 650 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15 – 19 turişti, tariful se va majora cu 110 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport internaţional cu avionul pe rutele: Bucureşti – Moscova - Astrakhan şi Moscova – Bucureşti cu compania Aeroflot
- 12 nopţi de cazare pe vasul de croazieră MS Peter Tchaikovsky
- mesele menţionate în program: 12 mic dejunuri, 11 dejunuri şi 12 cine
- transferurile, tururile, excursiile menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare medicală Clasic Mondial Assistance

Notă: Excursiile menţionate în program sunt organizate de vasul de croazieră, iar acesta îşi rezervă dreptul de a modifica sau de a nu realiza anumite vizite

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile internaţionale şi pentru cel local: aprox. 210 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe portuare: aprox. 170 euro / pers., care se plătesc odată cu excursia
- taxa de viză Rusia: 75 euro/pers., care se plăteşte la agenţie
- taxe de ieşire de pe aeroporturi (dacă se aplică)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 60 euro/pers., pentru ghizi, şoferi şi ajutori de şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- bacşişul solicitat de vasul de croazieră pentru întregul personal: aprox 7-10 euro/pers./zi
- asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei (paşaportul trebuie să conţină minim 2 pagini libere)
- 1 fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clară a chipului (din faţă), fără ochelari cu lentile fumurii şi cu capul descoperit

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 60 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti

CONDIŢII SPECIALE DE ANULARE IMPUSE DE COMPANIA DE CROAZIERĂ:
a) 20% penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face din momentul înscrierii şi până în 95 de zile înaintea începerii excursiei;
b) 40 % penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face între 94 – 70 de zile înaintea începerii excursiei;
c) 60 % penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face între 69 – 40 de zile înaintea începerii excursiei;
d) 80 % penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face între 39 – 14 de zile înaintea începerii excursiei;
e) 100 % penalizare din valoarea totală dacă retragerea se face între 13 – 0 zile înaintea începerii excursiei;

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 



Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.