Circuite turistice

Circuit 2019 JAPONIA INEDITA

  • Circuit in: Asia 
  • Durata: 14 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 3980 € / persoană


Traseu:

Tokyo – Kawasaki – Muntele Fuji – Gifu – Inuyama – Osaka – Kyoto – Koya-san – Kushiro – Akan-ko – Akan-Mashu – Shiretoko – Abashiri – Higashimokoto – Asahikawa – Furano – Biei – Lacul Shiragane – Cascada Shirahige – Biratori – Sapporo – Otaru – Lacul Toy

Tarife:

Perioada: 19.07 – 01.08.2019
TARIF: 3980 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 1370 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se recalculează)

Detalii:

Sacralitate şi frumuseţe din Honshu până în Hokkaido

O JAPONIE INEDITĂ

Tokyo – Kawasaki – Muntele Fuji – Gifu – Inuyama – Osaka – Kyoto – Koya-san – Kushiro – Akan-ko – Akan-Mashu – Shiretoko – Abashiri – Higashimokoto – Asahikawa – Furano – Biei – Lacul Shiragane – Cascada Shirahige – Biratori – Sapporo – Otaru – Lacul Toya – Parcul Naţional Shikotsu – Hakkodate – Nikko – Utsonomiya

Aşa cum v-a obişnuit de-a lungul anilor, agenţia noastră vă surprinde de fiecare dată cu circuite complexe şi inedite. Răspunzând solicitărilor celor îndrăgostiţi de Țara Soarelui Răsare, anul acesta vă invităm într-un circuit care vă va arăta o Japonie ieşită din comun, un periplu care iese din tiparele pur comerciale şi superficiale. Veţi asista la cea mai mare paradă de care alegorice din Japonia, Gion Matsuri, eveniment care are loc doar de două ori pe an, veţi avea posibilitatea să urcaţi pe Muntele Fuji şi să salutaţi răsăritul soarelui într-un ritual vechi de mii de ani, veţi vedea cele mai frumoase parcuri cu flori din insula Hokkaido, extremitatea nordică a arhipelagului nipon. Şi multe, multe alte surprize vă vor aştepta în acest circuit cu totul deosebit în care avem plăcerea să vă invităm.

Perioada: 19.07 – 01.08.2019

Ziua 1 / 19.07.2019: București – Viena – Tokyo
Întâlnire cu însoţitorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la ora 11:00 (în faţa biroului de îmbarcare al companiei Austrian Airlines). Plecare spre Viena cu compania Austrian Airlines, zbor OS 784 (13:30 / 14:15), de unde se va pleca spre Tokyo cu zborul OS 51 (17:45 / 11:55).
Ziua 2 / 20.07.2019: Tokyo – Kawasaki – Muntele Fuji
Sosire în Tokyo la ora 11:55, de unde vom pleca spre orașul Kawasaki pentru a vizita Nihon Minkaen, un muzeu în aer liber care conţine peste 25 de căsuţe, datând din perioada Edo (1603-1867) şi care au fost relocate din întreaga Japonie. Ne vom întoarce în timp, într-una dintre cele mai fecunde perioade din istoria ţării, explorând locuinţele samurailor, ale negustorilor, precum şi casele tradiţionale, gasshozuki, aduse din zona Alpilor Japonezi. De aici ne vom îndrepta spre unul dintre cele mai pitorești locuri din provincia Yamanashi, zona celor cinci lacuri ale Muntelui Fuji. Acestea au fost formate de-a lungul timpului, când lava rezultată în urma erupțiilor vulcanului Fuji s-a solidificat și blocând râurile care curgeau în apropierea acestuia, le-a transformat într-o salbă de lacuri. Unul dintre cele mai renumite este Lacul Kawaguchicko, care, deşi nu este cel mai mare ca suprafaţă, este vestit pentru că datorită frumuseţii deosebite a peisajului înconjurător apare în majoritatea posterelor şi a vederilor care promovează zona celor cinci lacuri. Pe ţărmul lacului au fost construite foarte multe hoteluri care oferă cazare celor care vin atât să admire peisajul, cât şi să asiste la evenimentele culturale care au loc aici. Cazare în zona Fujikawaguchicko pe malul lacului Kawaguchi.
Ziua 3 / 21.07.2019: Muntele Fuji
Mic dejun. Această zi va debuta cu vizitarea uneia dintre cele mai frumoase cascade din apropierea Muntelui Fuji, Shiraito, care având o lăţime de peste 150 m şi o înălţime de 20 m, seamănă cu un văl fin de mătase care acoperă stâncile peste care se revarsă. De aici ne vom îndrepta către Pagoda Chureito, care face parte din Altarul Arakura Shengen, construit ca un memorial al păcii în anul 1963. De aici ne vom bucura de o privelişte deosebită asupra Muntelui Fuji, din acest motiv templul figurează în topul locaţiilor favorite ale fotografilor profesionişti. În continuarea zilei vom vedea Satul Iyashi no Sato, aflat pe malul lacului Saiko, pe locul unde în trecut se afla o localitate care a fost distrusă în anul 1966 în urma unei alunecări de teren. Patruzeci de ani mai târziu vechile căsuţe acoperite cu stuf au fost reconstruite şi constituie în momentul de faţă o atracţie deosebită pentru iubitorii Japoniei tradiţionale. După-amiază, cei care doresc vor avea posibilitatea să urce pe celebrul vulcan Fuji, renumitul simbol al Japoniei. Vom merge cu un mijloc de transport la staţia nr. 5 situată chiar pe munte, de unde se va începe ascensiunea pe jos. Urcarea până la vârf durează între 4 şi 6 ore, în funcţie de condiţia fizică a fiecăruia. Dis de dimineaţă, veți saluta răsăritul soarelui de pe cel mai înalt vârf al Japoniei (3770 m) după care coborârea înapoi la staţia nr. 5 va mai dura aproximativ 3-4 ore. Turiștii care nu doresc să urce pe munte vor fi cazați în zona Fujikawaguchicko pe malul lacului Kawaguchi.
Ziua 4 / 22.07.2019: Muntele Fuji – Gifu
Mic dejun. Cei care au urcat pe Muntele Fuji se vor întoarce la hotel pentru micul dejun şi de aici vom merge la muzeul dedicat lui Itchiku Kubota, situat pe ţărmul nordic al lacului Kawaguchiko. Impresionat încă din copilărie de rafinamentul tehnicii Tsujigahana de pictare şi brodare a kimonourilor, celebră în perioada Muromachi (1333-1573) şi după o viaţă plină de încercări ale sorţii, printre care concentrarea pe front în timpul războiului, urmată de prizonieratul în Siberia, la vârsta de 60 de ani artistul reuşeşte să readucă la viaţă vechea metodă care părea pierdută în negura timpului. După ce vom admira aceste capodopere, ne vom întâlni cu o Japonie modernă, supertehnologizată, pentru că următorul nostru obiectiv, aflat în localitatea Yamanashi, este centrul de cercetări unde se construieşte trenul de foarte mare viteză Maglev. Aici vom afla mai multe despre tehnologia care a permis atingerea vitezei de 603 km/h şi vom vedea chiar şi una dintre aceste minunăţii tehnice, aflată în prezent în faza de prototip. După această vizită ne vom îndrepta spre localitatea Gifu, unde vom putea descoperi o tradiţie inedită japoneză: ukai, ceremonia pescuitului cu cormorani. Pentru aceasta, seara, pe râul Nagarakawa, vom asista, la lumina torţelor, la acest interesant spectacol şi vom avea cina la pachet. Tradiţia are o vechime de peste 1300 ani, se desfăşoară doar pe timpul verii şi în Gifu maeştrii pescari se află sub directa protecţie a Împăratului Japoniei. Cazare în Gifu.
Ziua 5 / 23.07.2019: Gifu – Inuyama – Osaka
Mic dejun. Azi ne vom îndrepta spre unul dintre locurile care în conştiinţa colectivă este asociat intrinsec cu Japonia şi anume renumita fabrică Toyota. Aici vom vizita Muzeul Comemorativ al Industriei şi Tehnologiei Toyota şi vom afla mai multe despre istoria companiei care, dintr-o mică fabrică destinată construirii războaielor de ţesut, a devenit unul dintre simbolurile tehnologiei de vârf nipone. Următorul obiectiv din programul zilei ne va prilejui o nouă întoarcere în timp, pentru că vom merge la Inuyama, unde se află un muzeu în aer liber, Meiji Mura, dedicat altei perioade importante din istoria Japoniei, era Meiji (1868-1912), moment în care Japonia se redeschide spre lumea exterioară, trecând direct din feudalism în epoca modernă şi reuşind în foarte scurt timp să ajungă din urmă cele mai dezvoltate ţări ale lumii. Vizitând cele 60 de case din care este compus muzeul, vom vedea cum arhitectura tradiţională a Japoniei a evoluat în urma contactului cu civilizaţia europeană. De aici ne vom îndrepta către Osaka pentru cazare.
Ziua 6 / 24.07.2019: Osaka – Kyoto – Muntele Koya
Mic dejun. Această mult aşteptată zi ne va prilejui întâlnirea cu cel mai important festival din Japonia, şi anume Gion Matsuri. Evenimentul se petrece anual, pe parcursul lunii iulie, în oraşul Kyoto, fiind organizat de către templul şintoist Yasaka. Cea mai spectaculoasă parte a festivalului este procesiunea pe străzile oraşului a carelor alegorice iluminate cu lanterne tradiţionale şi acoperite cu tapiserii vechi şi foarte valoroase, totul petrecându-se în sunetul gongurilor, flutelor şi tamburinelor. Simultan, din Templul Yasaka sunt scoase trei altare portabile, despre care se spune că sunt sălaşul zeităţilor şintoiste şi care sunt duse în cartierul Shijo. Spre sfârşitul lunii, altarele sunt readuse înapoi în Templul Yasaka, unde are loc un nou ritual menit să readucă înapoi zeităţile în templu, urmat apoi de ceremonia de purificare în care toţi credincioşii trec pe sub o ghirlandă gigantică care, conform tradiţiei, se spune că le va aduce sănătate pe tot parcursul anului. Atmosfera Japoniei tradiţionale ne va urmări în continuare, pentru că după-amiază ne aşteaptă o altă surpriză: ne vom îndrepta spre unul dintre cele mai sfinte locuri ale Japoniei, muntele Koya-san. Acesta este centrul spiritual al principalei secte budiste japoneze, shingon, introdusă în Japonia în anul 805 de către Kobo Daishi, una dintre cele mai importante personalităţi religioase nipone. Pentru că suntem într-un loc încărcat de spiritualitate, vom vizita câteva temple şi anume Kongobuji, templul principal shingon, construit de către Toyotomi Hideoshi, unul dintre cei mai importanţi shoguni, Okunoin, unde se află altarul lui Kobo-Daishi şi complexul Danjogaran, unul dintre primele construite de către Kobo-Daishi, renumit pentru atmosfera încărcată de pace şi linişte pe care o emană. Cazare în stil japonez într-un templu budist istoric în zona Muntelui Koya.
Ziua 7 / 25.07.2019: Osaka – Kushiro – Akan-ko
Mic dejun. În această dimineaţă vom fi transferaţi la gara din Osaka, de unde ne vom îmbarca în trenul de mare viteză, care ne va duce de la Shin-Osaka la aeroportul Haneda din Tokyo. Zbor spre Kushiro, aflat pe Insula Hokkaido. De aici ne vom îndrepta spre Ainu Kotan Aikan, un complex tradiţional de unde vom putea cumpăra obiecte de artizanat lucrate manual de către băştinaşii Ainu, cei mai vechi locuitori ai insulei şi opţional, veţi putea asista la un show folcloric. Ultima atracţie a zilei o constituie rezervaţia de cocori Akan Crane Center. În cultura japoneză cocorul (tsuru) este asociat cu norocul şi cu viaţa lungă pentru că se spune că el trăieşte o mie de ani. Deoarece sunt monogami, cocorii sunt reprezentaţi adeseori pe kimonourile care se îmbracă la nunţi, fiind consideraţi un simbol de bun augur pentru tânăra pereche. Cazare în zona lacului Akan.
Ziua 8 / 26.07.2019: Akan-ko – Akan-Mashu – Shiretoko – Abashiri
Mic dejun. Deplasare spre Parcul Naţional Akan-Mashu unde, de pe o platformă de observaţie, vom admira Lacul Vulcanic Mashu, considerat unul dintre cele mai limpezi din lume. În continuarea zilei vom ajunge în peninsula Shiretoko, care, datorită varietăţii peisajului şi a faunei specifice, a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Opţional, veţi putea merge într-o frumoasă croazieră în jurul peninsulei. Pe lângă peisajul natural dat de impresionantul promontoriu cu stânci înalte şi cascade pitoreşti, veţi putea vedea balene, delfini şi urşi, aflaţi în habitatul lor natural. Cazare în Abashiri.
Ziua 9 / 27.07.2019: Abashiri – Higashimokoto – Asahikawa
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Hakubutsukan Abashiri Kangoku, în momentul de faţă un muzeu, dar în trecut, una dintre cele mai cunoscute închisori de maximă securitate din Japonia, adesea comparată cu renumita Alcatraz şi devenită celebră datorită filmelor cu yakuza ale lui Teruo Ishii. Muzeul conţine un complex de 12 clădiri printre care se remarcă clădirea principală în formă de stea, sala unde aveau loc procesele, baia şi camera unde se puneau în aplicare pedepsele, recreându-se astfel viaţa de zi cu zi a deţinuţilor. Ziua va continua cu vizitarea unui loc plin de farmec, Parcul Higashimokoto, ale cărui vedete sunt florile mov, albe şi purpurii de shibazakura. Acestea, asemănătoare cu florile de cireş (sakura), acoperă o suprafaţă de peste 100.000 m², se întind pe două dealuri şi o plimbare printre cele peste un milion de flori este comparată de mulţi japonezi cu o plimbare prin grădina Paradisului. De aici ne vom îndrepta spre Asahikawa, unde ne vom caza.
Ziua 10 / 28.07.2019: Asahikawa – Furano – Biei – Lacul Shiragane – Cascada Shirahige – Biratori – Sapporo
Mic dejun. Astăzi vom pleca spre centrul insulei, spre zona Furano–Biei, unde ne aşteaptă o mare surpriză, fermele de flori Tomita şi Shikisai no Oka. Pentru că luna iulie este sezonul florilor, ne vom bucura de un adevărat regal al culorilor, admirând curcubeul dat de albastrul levanțicăi, de roşul şi portocaliul macilor şi de albul ipicărigii, cu care renumiţii grădinari japonezi au creat adevărate minuni. După-amiază ne aşteaptă noi surprize pentru că vom vedea rând pe rând Lacul Shiragane, de un albastru ireal şi Cascada Shirahige care, aşa cum îi spune şi numele, seamănă cu barba albă a bătrânilor înţelepţi japonezi. Pentru că deja am aflat câte ceva despre populaţia Ainu, este momentul să aprofundăm aceste informaţii prin vizitarea în orașul Biratori a Muzeului Culturii Ainu. În interiorul acestuia au fost adunate cu grijă 919 artefacte legate de primii locuitori ai insulei Hokkaido, întreaga colecţie fiind înscrisă în momentul de faţă în lista Proprietăţilor Culturale Intangibile Japoneze de Maximă Importanţă. Vizita va continua cu un tur panoramic al oraşului Sapporo, pe parcursul căruia vom putea vedea Turnul cu Ceas, simbolul oraşului, Parcul Odori, bulevardul înverzit care străbate zona centrală şi constituie limita dintre zona de nord şi cea de sud şi turnul de televiziune care a fost construit în anul 1957 de către acelaşi arhitect care a proiectat celebrul turn din Tokyo. Spre seară ne vom îndrepta spre cartierul Susukino, cunoscut pentru restaurantele sale, unde vom putea savura celebrul ramen de Sapporo. Cazare în Sapporo.
Ziua 11 / 29.07.2019: Sapporo – Otaru – Lacul Toya
Mic dejun. Dimineaţa va debuta cu vizitarea Trambulinei Okurayami, aflată în imediata vecinătate a oraşului Sapporo. Aceasta a fost inaugurată cu prilejul Olimpiadei din 1972, este funcţională pe timpul iernii şi din vârful ei se poate vedea o panoramă deosebită asupra zonei înconjurătoare. De aici ne vom îndrepta spre localitatea Otaru care, începând cu a doua jumătate a sec XIX, odată cu colonizarea insulei Hokkaido, a devenit un important port destinat comerţului cu peşte, în special cu hering. Canalul care străbate localitatea şi de-a lungul căruia ne vom plimba, permitea transbordarea proviziilor de pe vasele mari pe ambarcaţiuni mai mici cu ajutorul cărora erau apoi aduse în depozitele comercianţilor. Însă, în momentul în care modernizarea docurilor a permis descărcarea directă a mărfurilor, fostele depozite, situate de-a lungul canalului, şi-au pierdut raţiunea de a exista şi ulterior au fost transformate în muzee, magazine şi restaurante. De aici ne vom îndrepta spre Lacul Toya, unde vom face opțional o croazieră pe apele limpezi ale lacului vulcanic, iar în timpul acesteia ne vom opri şi pe Insula Nakanoshima, unde se află un muzeu forestier. După croazieră, veţi putea opțional să vă bucuraţi în continuare de frumuseţea peisajului lacului şi a vulcanilor din apropiere, urcând cu funicularul pe Muntele Uzu. Aici se află două platforme de unde veţi puteţi zări Oceanul Pacific, Lacul Toya precum şi Showa Shinzan, cel mai tânăr munte al Japoniei, apărut în urma activităţii seismice în urmă cu mai puţin de 80 de ani. Cazare în zona lacului Toya.
Ziua 12 / 30.07.2019: Toya – Parcul Naţional Shikotsu – Hakkodate
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre Parcul Naţional Shikotsu–Toya, la cea mai faimoasă staţiune cu izvoare termale din insulă, unde vom vizita Jigokudani “valea iadului”, supranumită astfel datorită spectaculoaselor fenomene vulcanice prezente în această parte a arhipelagului nipon. Drumul nostru va continua spre Hakkodate, al treilea oraş ca mărime al insulei şi unul dintre primele locuri în care a fost permis accesul străinilor după ce Japonia a ieşit din perioada de izolare a epocii Edo. Aici vom urca în Observatorul Goryokaku, de unde vom avea o privelişte completă asupra Fortului Goryokaku, construit în stil occidental la sfârşitul sec XIX pentru apărarea oraşului şi devenit ulterior scena unor importante lupte între forţele conservatoare, shogunale şi cele progresiste imperiale. Spre seară, vom putea urca opțional cu funicularul pe Muntele Hakkodate, de unde ne vom bucura de una dintre cele mai frumoase privelişti urbane nocturne din întreaga Japonie. Cazare în Hakkodate.
Ziua 13 / 31.07.2019: Hakkodate – Nikko – Utsonomiya
Mic dejun. Dimineaţa vom lua trenul de mare viteză Hakkodate – Utsonomiya. Cu acesta vom trece prin tunelul subacvatic Seikan, o adevărată minune a tehnicii japoneze care, unind Insula Hokkaido cu Insula Honshu şi având o lungime de aproape 54 km, este cel mai lung tunel subacvatic din lume. Odată ajunşi în Utsonomiya, ne vom îndrepta spre oraşul Nikko, unde vom vizita Nikko Edo Wonderland, un parc unde s-a reconstruit până în cele mai mici detalii viaţa din perioada Edo. Vom avea ocazia să facem cumpărături, să probăm costumele epocii şi să vedem obiceiurile şi principalele activităţi din timpul celei mai înfloritoare perioade a Japoniei, cea care ne-a lăsat moştenire gheişele, teatrul kabuki, ikebana, faimoasele uiykyo-e şi alte tradiţii pentru care Japonia este renumită şi care o fac atât de singulară şi inedită în raport cu alte ţări. Cazare în Utsonomiya.
Ziua 14 / 01.08.2019: Utsonomiya – Tokyo – Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Viena cu compania Austrian Airlines, zbor OS 52 (13:35 / 18:35), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul OS 767 (20:25 / 23:05).

TARIF: 3980 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 1370 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se recalculează)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Viena – Tokyo și retur cu compania Austrian Airlines
- transport continental cu avionul pe ruta: Tokyo – Kushiro
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 11 nopţi cazare în hoteluri de 4* și 3*+
- 1 noapte cazare în stil japonez într-un templu budist istoric
- mesele menţionate în program: 12 mic dejunuri și 1 cină la pachet
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare la obiectivele menţionate
- vizitarea celor mai importante muzee în aer liber din Japonia: Nihon Minkaen, Iyashi no Sato, Meiji Mura, Biratori Ainu
- ascensiune pe Muntele Fuji
- spectacolul pescuitului cu cormorani în Gifu
- festivalul Gion Matsuri, cel mai important festival al verii din întreaga Japonie
- vizitarea celor mai importante parcuri florale din Hokkaido: Higashimokoto Shibazakura, Tomita, Shikisai no Oka
- vizitarea Nikko Edo Wonderland, cel mai important parc Edo din Nikko
- călătorie cu trenul de mare viteză: Osaka – Tokyo, Hakkodate – Utsonomiya
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare medicală și storno inclusă

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers şi continentale: 60 euro/pers., care se plătesc o dată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 60 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 10 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• croazieră în jurul peninsulei Shiretoko: aprox. 60 euro/pers.
• croazieră pe Lacul Toya: aprox. 20 euro/pers.
• urcare cu funicularul pe Muntele Uzu: aprox. 15 euro/pers.
• urcare cu funicularul pe Muntele Hakkodate: aprox. 15 euro/pers.
• supliment 5 cine: aprox. 150 euro/pers.

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenția DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protectie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.