Circuite turistice

Circuit 2019 MALAEZIA & BRUNEI

  • Circuit in: Malaezia 
  • Durata: 18 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 2480 $ / persoană


Traseu:

Kuala Lumpur – Cameron Highlands – Penang – Langkawi – Kuching – Rezervația Naturală Semenggoh – Sarawak – Parcul Național Bako – Mulu – Parcul Național Gunung Mulu – Miri – Bandar Seri Begawan – Kota Kinabalu – Parcul Național Kota Kinabalu

Tarife:

Perioada: 14.05 – 31.05.2019
TARIF: 690 EURO + 2480 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 790 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turiști, tariful se va majora cu 180 usd/pers.)

Detalii:

Tigrul asiatic și Perla din Kedah

TOTAL MALAEZIA & BRUNEI

Kuala Lumpur – Cameron Highlands – Penang – Langkawi – Kuching –
Rezervația Naturală Semenggoh – Sarawak – Parcul Național Bako – Mulu – Parcul Național Gunung Mulu – Miri – Bandar Seri Begawan – Kota Kinabalu – Parcul Național Kota Kinabalu

Vă invităm să explorați Malaezia, unul dintre “tigrii asiatici”, un mixt de culturi eterogene, o îmbinare fericită între exotic și modern, unde veți trăi una dintre cele mai frumoase experiențe turistice. Păduri tropicale și recife colorate, munți semeți și minarete, zgârie-nori impozanți și sampane, toate într-un singur loc: Malaezia, cu adevărat o parte vie a Asiei. Veți avea prilejul de a vizita cosmopolita capitală Kuala Lumpur, monument al ingenuităţii și determinării malaeziene, veți admira ținuturile înalte Cameron Highlands, care încă păstrează farmecul englezesc, veți ajunge în faimosul oraș George Town, recunoscut de UNESCO ca fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe coloniale și veți petrece câteva zile de relaxare pe plajele idilice ale exoticului arhipelag malaezian Langkawi, unde frumusețea naturală și sălbăticia locurilor vă vor cuceri. În continarea turului veți ajunge în Insula Borneo, respectiv în Kuching, capitala statului Sarawak, la celebrele peșteri de la Mulu, la Rezervația de urangutani Semenggoh, la minunile naturii din Parcul Național Bako, veți vizita Sultanatul Brunei, cel mai bogat stat de pe acest continent și veți încheia călătoria la Kota Kinabalu, capitala Sabahului, cu celebrul Parc Național Kota Kinabalu. Toate acestea vor alcătui un frumos colier, veritabil în albumul dvs. cu amintiri!

Perioada: 14.05 – 31.05.2019

Ziua 1 / 14.05.2019: Bucureşti – Amsterdam – Kuala Lumpur
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 12:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, zbor QKL 1374 (13:55 / 15:55), de unde se va pleca spre Kuala Lumpur cu zborul KL 809 (20:50 / 14:50).
Ziua 2 / 15.05.2019: Kuala Lumpur
Sosire la ora 14:50 în Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, unde modernul coabitează în mod inedit cu tradiţionalul, zgârie-nori impresionanţi înălţându-se falnic lângă temple şi clădiri istorice, palmierii şi vegetaţia luxuriantă dându-i un farmec exotic aparte, iar mall-urile în care am putea să petrecem zile întregi, reprezintă o atracție irezistibilă. Vom zări de la distanță Turnurile Pentronas, simbolul Malaeziei şi Menaka KL (turnul de telecomunicaţii), care oferă, în special noaptea, o priveliște emblematică. Ne vom convinge curând cât de reală este afirmația: Kuala Lumpur este un oraş în care oricât de mult ai sta nu poţi spune că ai văzut totul. Transfer pentru cazare la Hotel Grand Millennium Kuala Lumpur 5* (sau similar). Timp liber la dispoziţie pentru plimbări individuale şi cumpărături.
Ziua 3 / 16.05.2019: Kuala Lumpur
Mic dejun. Zi dedicată explorării orașului Kuala Lumpur, ale cărui principale atracții turistice se concentrează în două mari zone de interes: Centrul Orașului și Triunghiul de Aur. Însoţiţi de ghidul local vom porni într-un tur panoramic de oraș, care va include: Piața Independenței – Dataran Merdeka, Monumentul Naţional – Tugu Negara, construit în memoria soldaţilor căzuţi în timpul luptei pentru independenţa Malaeziei, Curtea Federală, construită în stil maur, Moscheea Masjid Negara, una dintre cele mai mari din Asia de sud-est, Poarta Palatului Regal, Gara Centrală, construită conform arhitecturii mahomedane, Chinatown, unul dintre cele mai colorate şi vibrante cartiere din oraş și desigur, Turnurile Gemene Petronas, înalte de 452 m, cele mai reprezentative construcții de artă modernă și postmodernă (până nu demult cele mai înalte din lume, depășite în prezent de “Taipei 101 Tower” și Burj Dubai). Cazare la Hotel Grand Millennium Kuala Lumpur 5* (sau similar). Opţional, cină în Revolving Tower, turnul care oferă o splendidă panoramă asupra oraşului luminat.
Ziua 4 / 17.05.2019: Kuala Lumpur – Peșterile Batu – Cameron Highlands
Mic dejun. Deplasare spre Peșterile Batu, o populară atracție turistică, aflată la o distanță de 13 km nord de oraș. În peștera principală vom vedea un templu hindus, la care vom putea ajunge urcând 272 de trepte, iar într-o peșteră mai mică, aflată la baza dealului, vom vedea o interesantă expoziție despre mitologia malaeziană. După dejun ne vom îndrepta spre Cameron Highlands, cea mai mare zonă de plantații de ceai din Malaezia, situată la 1542 m înălțime, care oferă peisaje superbe de culoarea smaraldului și o climă mai rece decât în restul țării, fiind printre cele mai populare destinații turistice. Pe parcurs vom face o oprire la Cascada Lata Iskandar, care curge pe mai multe nivele, ultimul având înălțimea de 25 m și unde, la sfârșit de săptămână, turiștii și localnicii deopotrivă vin la aer curat și la o mică bălăceală. Odată ajunși în ținuturile muntoase din Cameron Highlands, ne vom caza la Hotel Strawberry Park Resort 4* (sau similar).
Ziua 5 / 18.05.2019: Cameron Highlands – Penang
Mic dejun. Zona muntoasă Cameron a fost numită după William Cameron, un explorator britanic care a descoperit locul în anul 1885, ulterior acesta devenind un punct de interes pentru coroana britanică pentru cultivarea ceaiului. Vom vizita o plantație și o fabrică de ceai, după care vom merge la piața locală. Traseul zilei va continua spre Penang, însă pe parcurs vom vizita Templul Ipoh Cave, cel mai mare templu din țară construit într-o peșteră, care adăpostește diferite statui ale lui Buddha ce pot fi descoperite printre stalactite și stalagmite. După dejun ne vom deplasa spre orașul Kuala Kangsar, unde vom face un tur de oraș, prilej cu care vom vedea Moscheea Ubudiah, Palatul Iskandariah și Istana Kenanga (vizite exterioare), după care vom pleca spre Penang, traversând al patrulea cel mai lung pod din lume. Supranumită în prima jumătate a secolului trecut “Perla Orientului”, aceasta este una dintre cele mai faimoase insule ale Asiei, frumusețea sa naturală și patrimoniul istoric atrăgând vizitatori din toate colțurile lumii. Vom ajunge în George Town unde vom sesiza cum noul și vechiul se completează și creează armonie în acest port vibrant, care este în egală măsură și oraș istoric. Cazare la Hotel Sunway Georgetown Penang 4* (sau similar).
Ziua 6 / 19.05.2019: Penang
Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local, alături de care vom face turul panoramic al capitalei insulei, George Town, oraș aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO datorită clădirilor sale coloniale bine conservate. Vom vedea Fortul Cornwallis, cel mai bine conservat fort din Malaezia, unde căpitanul Francis Light și echipajul său au debarcat în anul 1786, Turnul cu ceas Regina Victoria, Clan Jetty, așezările tradiționale ale imigranților chinezi stabiliți pe insulă, Templul Wat Chayamangkalaram, unde se găsește a patra cea mai mare statuie a lui Buddha întins din lume și Templul birmanez Dhammikaram. Vom vizita un magazin local cu ciocolată, ne vom opri pentru fotografii pe faimoasa Stradă a Artei, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO și ne vom plimba pe Strada Armoniei, unde moschei, biserici vechi de sute de ani, temple chinezești și indiene care stau unele lângă altele, completează tabloul multicultural al insulei. După dejun vom vizita Rezervația Pantai Acheh, unde maimuțele parcă zboară din copac în copac, vulturii de mare stau de pază, iar broaștele țestoase Hawksbill își urmează răbdătoare drumul către apa oceanului. Vom afla în continuare legenda Templului Șerpilor, conform căreia se spune că templul a fost închinat unui preot vindecător budist, fiind „vizitat” de șerpii care veneau din junglă în fiecare noapte a celebrării templului. Cazare la Hotel Sunway Georgetown Penang 4* (sau similar).
Ziua 7 / 20.05.2019: Penang – Langkawi
Mic dejun. Dimineața ne vom îndrepta spre port pentru o călătorie de aprox. 2,5 ore cu ferry-boat-ul, cu destinația Langkawi, unde vom descoperi o vegetație luxuriantă tropicală, cu mangrove și uimitoare peșteri în care de-a lungul timpului apa a creat impresionante figurine în formațiunile calcaroase, păduri tropicale fascinante și sate neobișnuite. Arhipelagul care cuprinde aprox. 100 de insule în Marea Andaman, este situat în partea de nord a peninsulei Malaezia, fiind o combinație de lux, frumusețe naturală și sălbăticie, îmbinate artistic parcă de mâna naturii însăși, într-o manieră elegantă. La 1 iunie 2007 Langkawi a primit statutul de World Geopark de la UNESCO. Deși doar 2 insule sunt locuite, respectiv Langkawi și Tuba, acestea sunt reprezentative și delectează iubitorii de natură, care se pot bucura de zone muntoase, cu junglă bogată și plaje cu nisip alb, scăldate de valurile unei mări turcoaz. Numele arhipelagului poate fi tradus ca “Tărâmul vulturilor”, deoarece și astăzi se mai poate vedea aici vulturul-pescar African cu piept alb. Totuși, traducerea cea mai cunoscută este “Insulele legendelor”, cea mai populară dintre ele fiind legenda lui Mahsuri, o femeie frumoasă care a blestemat insula pentru șapte generații, fiind acuzată pe nedrept de adulter și ucisă din acest motiv. Sosire pe insula principală, unde ne vom întâlni cu ghidul local, alături de care vom face un tur panoramic, care va include Piața Vulturilor, Mormântul prințesei Mahsuri, plaja Black Sand, vechiul debarcader de pescuit și o sesiune de cumpărături la Kuah Town. Transfer pentru cină și cazare în camere superioare la Hotel Holiday Villa Langkawi 4* (sau similar).
Ziua 8 / 21.05.2019: Langkawi
Mic dejun. Timp liber la dispoziție pentru plajă sau alte activități individuale. Opțional excursie la Parcul Payar Marine situat la 35 km sud de Langkawi, cu dejun inclus. Acest parc marin este alcătuit din mai multe insulițe, bogate în recifuri de corali și viață marină frumos colorată. Insula principală, Payar este renumită pentru apele sale calme și limpezi, o încântare pentru cei care doresc să facă snorkeling (echipament inclus), în timp ce în restul insulelor se pot face scufundări. Aici vă veți putea bucura de întâlniri palpitante cu peștele de coral neon, care înoată jucăuș între gleznele persoanelor de lângă țărm. Cei care nu doresc să se scufunde sau să facă snorkeling, se pot bucura de spectacolul marin de pe o platformă plutitoare, construită cu o cameră tip tunel, situată la baza platformei, la mai mult de 3 m sub nivelul mării. Platforma este dotată de asemenea cu o zonă de luat masa, un snack bar și o terasă pentru plajă. Întoarcere pentru cină și cazare în camere superioare la Hotel Holiday Villa Langkawi 4* (sau similar).
Ziua 9 / 22.05.2019: Langkawi – Kuching
Mic dejun. Dimineața timp liber pentru plajă și răsfăț la soare. După-amiază transfer la aeroport pentru zborul spre Kuching, capitala statului Sarawak, cu o istorie extrem de romantică și unică, diferită de oricare alt oraș din Malaezia. Este lesne de înțeles de ce Raja Brooke a ales acest loc pentru capitala sa, fiind un punct ideal de legătură între alte porturi maritime asiatice și interiorul peninsulei Borneo, care să favorizeze dezvoltarea comerțului. Este de asemenea o poartă de acces atât în junglă, cât și la mare, iar apropierea de parcurile naționale îl face baza ideală pentru excursii de o zi către destinațiile sălbatice de coastă și în pădurile tropicale. Orașul Kuching îmbină culturi, meșteșuguri și bucătării speciale, iar străzile pline de viață și aleile înguste, unde sunt aliniate magazine tradiționale, cafenele și baruri, pot fi explorate pe jos, la pas. Transfer pentru cină și cazare în camere superioare la Hotel Grand Margherita 4* (sau similar).
Ziua 10 / 23.05.2019: Kuching – Rezervația Naturală Semenggoh – Sarawak – Kuching
Mic dejun. Plecare către Rezervația Naturală Semenggoh, situată într-o pădure de 653 de hectare, unde urangutanii orfani sau salvați din captivitate sunt instruiți să supraviețuiască în mediul lor natural. Majoritatea dintre aceștia se întorc în sălbăticie, dar există și câteva exemplare care rămân în centru din cauza dependenței și atașamentului dobândite față de oameni. În această rezervație vom avea ocazia să vedem urangutanii care ies din pădure pentru a fi hrăniți. Dejun la un restaurant local. În continuarea zilei vom vizita Satul Cultural Sarawak, un „muzeu viu”, un caleidoscop al culturilor și tradițiilor Sarawak-ului. Vom avea oportunitatea de a descoperi culturile multi-rasiale care se regăsesc în casele tradiționale ale diferitelor triburi indigene din sat și vom vedea cum sunt făcute obiectele de artizanat locale. Turul se va încheia cu un spectacol antrenant al nativilor îmbrăcați în costume tradiționale. Cazare în camere superioare la Hotel Grand Margherita 4* (sau similar).
Ziua 11 / 24.05.2019: Kuching – Parcul Național Bako – Kuching
Mic dejun. În prima parte a zilei vom parcurge un drum interesant într-un cadru natural deosebit care ne va duce la Bako Fishing Village Jetty, unde cu ajutorul bărcilor motorizate, vom intra în cel mai popular parc național din Sarawak, Parcul Bako. Ne vom plimba pe cărările special amenajate pentru a surprinde fauna sălbatică în mediul ei natural, inclusiv maimuțele proboscis, șopârlele monitor, porcii cu barbă, maimuțele silver leaf și păsările native. Uimitoarea pădure tropicală se întinde de la mlaștina de mangrove până la kerangas (Pădurea Heath) și la vegetația de pe plajă. Plantele exotice pot fi văzute peste tot de-a lungul traseelor, speciile de orhidee sălbatice fiind cele care atrag cele mai multe priviri. După dejun, ne vom întoarce în Kuching unde vom face turul panoramic de oraș, care va include Chinatown, statuia Cat, Templul Chinezesc Tua Pek Kong, Moscheea cu domul aurit și vechiul oraș Kuching, unde se găsesc numeroase magazine de condimente și de textile. Vom trece pe lângă clădirile coloniale din epoca White Rajah, precum Pavilionul, Turnul Pătrat aflat pe malul râului Sarawak, Palatul de Justiție, Monumentul Charles Brooke și Poșta. De asemenea, vom ajunge la Astana, fosta reședință a Rajahilor albi. Transfer pentru cazare în camere superioare la Hotel Grand Margherita 4* (sau similar).
Ziua 12 / 25.05.2019: Kuching – Mulu – Parcul Național Gunung Mulu – Mulu
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Mulu, punctul de plecare spre cel mai mare parc național din Sarawak, Gunung Mulu, un tezaur al diversității biologice, cu o suprafață de 530 km². Acesta are pe teritoriul său formațiuni de gresie și calcar, formate acum 40 de milioane de ani și o mare diversitate de specii de plante și flori. Parcul a fost înscris în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO în anul 2000, ca o recunoaștere a caracteristicilor sale geomorfice, fiind cea mai studiată zonă carstică tropicală din lume. Este o “sălbăticie” pe care o vom putea admira și care cu siguranță ne va uimi, încăperile subterane întinzându-se pe o lungime de 51 de km, cea mai mare dintre ele și în același timp din lume, spectaculoasa Cameră Sarawak, având dimensiunea de 12 milioane de metri cubi. Până acum au fost cartografiați 310 km de pasaje, dar se presupune că mai sunt multe zone nedescoperite. Sosire la Mulu, întâlnire cu reprezentantul local și transfer pentru cazare în camere deluxe la Hotel Mulu Marriott Resort & Spa 5* (sau similar). Dejun la un restaurant local. După-amiază vom pleca spre parc, unde vom face un traseu pe jos de aprox. 4 km pentru a explora secretele ascunse ale Peșterii Lang, cu frumoasele sale stalactite și stalagmite ce se întind în jos și în sus ca niște dinți decorativi și cel mai lung coridor subteran din lume numit Peștera Căprioara, unde se poate observa Profilul lui Lincoln, o formațiune stâncoasă care imită chipul unui om. Acesta este o lume în sine, deoarece are o pădure imensă, înaltă, un râu subteran, dealuri și văi. Dacă vremea va permite, putem aștepta apusul, atunci când mulțimea de lilieci iese din peșteră în căutarea insectelor. Majoritatea peșterilor sunt iluminate, iar cascadele, care se prăbușesc de la sute de metri după ploile torențiale, sunt impresionante. Întoarcere pentru cazare la hotel.
Ziua 13 / 26.05.2019: Mulu – Parcul Național Gunung Mulu – Mulu – Miri
Mic dejun. Dimineața, vom vizita alte două peșteri spectaculoase, respectiv Peștera Vântul și Peștera Apă Curată. Vom face o plimbare cu barca pe Râul Melinau până la Batu Bungan, unde vom putea observa stilul de viață al tribului Penan, unul dintre triburile indigene din Sarawak. În continuare vom explora Peștera Vântului, cunoscută pentru impozantele stalactite, care se “scurg” din tavan precum ceara fierbinte, un spectacol fantastic dat de evoluția geologică de milioane de ani. La 500 m distanță se află Peștera Apă Curată, cu cel mai lung râu subteran din Asia de Sud, având aproape 200 km. Dejun la un restaurant local. Întoarcere la hotel pentru colectarea bagajelor și transfer la aeroport pentru zborul spre Miri. Întâlnire cu reprezentantul local și transfer pentru cazare în camere premier pool la Hotel Miri Marriott Resort & Spa 5* (sau similar).
Ziua 14 / 27.05.2019: Miri – Bandar Seri Begawan – Miri
Mic dejun. Plecare spre Bandar Seri Begawan, capitala Bruneiului, stat situat pe coasta insulei Borneo, rămășița unui puternic sultanat ce și-a recâștigat independența față de Regatul Unit pe data de 1 ianuarie 1984. Tur panoramic de oraș, care va include Muzeul Brunei, Piața Locală, Moscheea Jame Asr Hassanil Bolkiah, cea mai mare moschee din Brunei construită pentru a sărbători cea de-a 25-a aniversare a domniei Sultanului Hassanal Bolkiah în anul 1992 și Moscheea Sultan Omar Ali Saifuddin, care poartă numele celui de-al 28-lea sultan al Bruneiului, care a fost și primul Ministru al Apărării din Brunei. Vom face o oprire pentru fotografii în fața intrării celui mai mare Palat reședință din lume, Istana Nurul Iman, rezidența oficială a Majestății Sale, Sultanul Negara Brunei Sarussalam. Turul va continua cu vizitarea Muzeului Regal “Regalia”, construit în anul 1992, cu scopul comemorării ascensiunii la tron a Sultanului Bruneiului din anul 1967. În continuarea zilei vom vedea Kampung Ayer, cel mai mare sat plutitor din lume, supranumit “Veneția Estului”, care adăpostește aprox. 30000 de oameni. Dejun pe parcursul turului. Întoarcere la Miri unde ne vom caza în camere premier pool la Hotel Miri Marriott Resort & Spa 5* (sau similar).
Ziua 15 / 28.05.2019: Miri – Kota Kinabalu
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Kota Kinabalu sau Api Api cum o numesc localnicii, capitala Sabah-ului, oraș situat sub „supravegherea” impresionantului Munte Kinabalu, cu deschidere la Marea Chinei de Sud, poarta de acces, plină de viață și de culoare, în Sabah. Întâlnire cu ghidul local, alături de care vom face turul panoramic de oraș, care va include Dealul Signal, Clădirea Sabah Foundation, o clădire unică de 30 de etaje, cu o structură circulară susținută de tije din oțel de mare întindere, o minune a ingineriei și a arhitecturii, existând doar patru astfel de clădiri în lume, Muzeul Sabah, unde se regăsesc artefacte din trecutul Sabahului și opere de artă moderne, Moscheea State, impresionantă prin cupolele sale maiestuoase și motive de aur, locul central de cult pentru populația musulmană din Kota Kinabalu, după care vom vizita un magazin local de artizanat. Transfer pentru cină și cazare în camere deluxe la Hotel Promenade 4* (sau similar).
Ziua 16 / 29.05.2019: Kota Kinabalu – Parcul Național Kota Kinabalu – Kota Kinabalu
Mic dejun. Excursie cu dejun inclus în Parcul Național Kinabalu, intrat din anul 2000 în Patrimoniul
Mondial Natural UNESCO, datorită faptului că aici există una dintre cele mai bogate flore și faune din lume, multe plante și animale fiind specifice doar acestei regiuni. Cel mai înalt munte din Asia de Sud-Est, Muntele Kinabalu, cu o înălțime de 4.101 m, adăpostește parcul unde se găsesc peste 1500 specii de orhidee, 330 specii de păsări, 26 specii de ferigi, plante pitice, tot aici regăsindu-se și 5 plante carnivore din totalul de 30 din lume. Băștinașii Kadazan se temeau de spiritele morților care în credința lor trăiau pe munte, motiv pentru care acesta a fost învăluit în mister până în anul 1851, când Sir Hugh Low, secretar în coloniile britanice, a făcut prima ascensiune pe Muntele Kinabalu. Veți traversa Muntele Crocker, unde peisajele spectaculoase vă vor tăia respirația și ajungând în parc, veți face o plimbare ghidată prin “grădina” montană extrem de pitorească. În continuare veți ajunge la izvoarele termale Poring, unde vă veți putea bucura de o baie relaxantă. Întoarcere pentru cazare în camere deluxe la Hotel Promenade 4* (sau similar).
Ziua 17 / 30.05.2019: Kota Kinabalu – Kuala Lumpur – Amsterdam
Mic dejun. Dimineața, timp liber pentru ultimele cumpărături, suveniruri și cadouri pentru cei dragi. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Kuala Lumpur, de unde vom pleca spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 810 (23:20 / 06:00).
Ziua 18 / 31.05.2019: Amsterdam – Bucureşti
Sosire la Amsterdam la ora 06:00, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1373 (09:30 / 13:10).


TARIF: 690 EURO + 2480 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 790 USD
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turiști, tariful se va majora cu 180 usd/pers.)


TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Amsterdam – Kuala Lumpur şi retur cu compania KLM
- transport continental cu avionul pe rutele: Langkawi – Kuching, Kuching – Mulu, Mulu – Miri, Miri – Kota Kinabalu, Kota Kinabalu – Kuala Lumpur
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 2 nopţi cazare în Kuala Lumpur la Hotel Grand Millenium 5* (sau similar)
- 1 noapte cazare în Cameron Highlands la Hotel Royal 4* (sau similar)
- 2 nopţi cazare în Penang la Hotel Sunway Georgetown Penang 4* (sau similar)
- 2 nopţi cazare în Langkawi la Hotel Holiday Villa Langkawi 4* (sau similar)
- 3 nopţi cazare în Kuching la Hotel Grand Margherita 4* (sau similar)
- 1 noapte cazare în Mulu la Hotel Mulu Marriott Resort & Spa 5* (sau similar)
- 2 nopţi cazare în Miri la Hotel Miri Marriott Resort & Spa 5* (sau similar)
- 2 nopţi cazare în Kota Kinabalu la Hotel Promenade Kota Kinabalu 4* (sau similar)
- mesele menţionate în program: 15 mic dejunuri, 9 dejunuri şi 4 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tur de oraş în Kuala Lumpur, Kuala Kangsar, George Town, Langkawi, Kuching, Bandar Seri Begawan și în Kota Kinabalu
- vizitarea Rezervației Pantai Acheh
- excursie de o zi în Rezervația Naturală Semenggoh și la Satul Cultural Sarawak
- vizitarea Parcului Național Bako
- vizitarea Peșterilor Batu și a Peșterilor Lang, Căprioara, Vântul și Apa Curată din Parcul Național Gunung Mulu
- vizitarea Parcului Național Kota Kinabalu
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare medicală și storno inclusăTARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. și pentru zborurile continentale: aprox. 190 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieșire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- taxa de turism în Malaezia: aprox. 2,5 usd/noapte/cameră (se va achita individual la recepția hotelurilor)
- alte servicii suplimentare decât cele menționate, cheltuieli personale, băuturi, etc.
- bacşişuri: 75 usd/pers. pentru ghizi și șoferi, mai puțin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă și la excursiile opţionale)
- excursiile opționale care se pot realiza cu un număr minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcție de timpul disponibil, la fața locului, se mai pot organiza și alte excursii opţionale propuse de partenerul local; tarifele de mai jos sunt valabile pentru un minim de 15 participanți
• cină în Kuala Lumpur la Revolving Tower: aprox. 65 usd/pers.
• excursie la Parcul Payar Marine: aprox. 90 usd/pers.

ACTE NECESARE:
- pașaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif și se încheie la epuizarea locurilor
- diferență de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenția « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul își asumă plată diferenței stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turiști

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenția DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8.500 lei/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protectie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.