Circuite turistice

Circuit INDIA & NEPAL 2009

  • Circuit in: International 
  • Durata: 11 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: La hoteluri de 4* 
  • Pret: 1589 Euro / persoană

Traseu:

DELHI - KATHMANDU - VARANASI - KHAJURAHO - JHANSI - AGRA - JAIPUR - DELHI

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 Ziua 1 (17 aprilie): BUCURESTI - AMSTERDAM - DELHI
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 04:00 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa KLM cu destinatia Delhi (via Amsterdam). Sosire la Delhi la ora locala 22:50. Transfer si cazare la hotel in Delhi. 
2 Ziua 2 (18 aprilie): DELHI

Mic dejun. Tur de oras de o zi, cu vizitarea orasului vechi si a orasului nou, aflate intr-o puternica si fascinanta antiteza. Incepem vizita cu orasul vechi - Old Delhi; construit la inceputul secolului al XVII-lea de catre imparatul Shah Jahan si capitala a Imperiului Mughal, fostul Shahjahanabad este in prezent un simbol al maretiei mogule si un etalon al arhitecturii Indo-Islamice. Vizitam Fortul Rosu - fosta resedinta a familiei imperiale, apoi Jama Masjid, cel mai mare lacas de cult musulman din India. Moscheea poate cuprinde in curtea sa pana la 25.000 de credinciosi si adaposteste doua relicve importante ale Islamului: un exemplar vechi al Coranului din piele de caprioara si o pereche de sandale despre care se spune ca au fost purtate de profetul Mahomed. Continuam apoi vizita cu o plimbare printre stradutele inguste si pline de culoare ale centrului vechi comercial - Chandni Chowk si incheiem turul orasului vechi cu vizitarea memorialelor inchinate lui Mahatma Gandhi si Jawaharlal Nehru. Continuam turul de oras dupa-amiaza, cu vizitarea orasului modern - New Delhi, pentru o vreme capitala Imperiului Britanic, astazi oras al marilor bulevarde, al impresionantelor cladiri guvernamentale si al gradinilor elegante. Vom vizita minaretul Qutub - cel mai inalt minaret de caramida din lume (73 m), Poarta Indiei - Arc Memorial de Triumf inchinat soldatilor indieni morti in primul Razboi Mondial, Parlamentul, cartierul diplomatic si principala zona comerciala a orasului - Connaught Place. Cina si cazare Delhi. 
3 Ziua 3 (19 aprilie): DELHI - KATHMANDU
Dupa mic dejun, transfer la aeroport pentru cursa catre Kathmandu. Decolare din Delhi la ora 13:40, sosire in Kathmandu in jurul orei 15:25. Transfer la hotel. Timp liber la dispozitie. Cina si cazare Kathmandu. 
4 Ziua 4 (20 aprilie): KATHMANDU

Dupa micul dejun, tur de oras in Kathmandu care include: piata Durbar - centrul social, cultural si religios al orasului, Hanuman Dhoka - vechea resedinta regala nepaleza, templele Mahadev si Parvati, templul-resedinta al micilor zeite vii - Kumari Devi. Zeita Kumari este o fetita de varsta frageda aleasa dintr-o anumita casta conform unui ritual stravechi; considerata reincarnarea temporara a puternicei zeite Taleju Bhawani, este venerata atat de hindusii cat si de budistii nepalezi si considerata protectoarea intregii comunitati. Continuam cu stupa Swayambhunath, templu budist cu o vechime impresionanta (in jur de 2000 de ani), obiectiv inclus in patrimoniul UNESCO. Dupa-amiaza, vizita la Bodhnath, una dintre cele mai mari stupe din lume, construita de catre Mana Deva in secolul al V-lea, impodobita pe cele 4 fatade ale sale cu ochii atotvazatori ai lui Buddha. Continuam cu un tur al orasului Bhadgaon, al treilea ca marime din Valea Kathmandu, fosta capitala a Nepalului. Vizita include Piata Durbar ce adaposteste Palatul celor 55 de ferestre - fosta resedinta regala a lui Bhupendra Malla si Templul lui Natyapole - cel mai mare templu nepalez, construit in forma de pagoda. Cina si cazare Kathmandu. 
5 Ziua 5 (21 aprilie): KATHMANDU - VARANASI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru cursa spre Varanasi. Decolare din Kathmandu la ora 14:10, sosire la Varanasi in jurul orei 14:50. Transfer la hotel. Dupa cazare, timp liber. Cina si cazare Varanasi. 
6 Ziua 6 (22 aprilie): VARANASI - KHAJURAHO

Plimbare matinala cu barca pe Fluviul Gange, pentru o experienta inedita: vom vedea localnici care se roaga in fluviul sacru pentru purificarea sufletului, precum si locurile de incinerare, ale caror ruguri ard neintrerupt.

Vom vizita apoi orasul Varanasi, unul din cele mai vechi orase din India si in acelasi timp unul din cele sapte orase sfinte ale religiei hinduse. Vizita include Templul Bharat Mata dedicat maternitatii si Moscheea Alamgir.

Transfer la aeroport pentru zbor catre Khajuraho cu decolare la ora 12:20 Sosire la Khajuraho in jurul orei 13:00.

Dupa-amiaza, tur de oras Khajuraho; dintre cele 85 de temple construite aici de imparatii Chandela intre anii 950 si 1050, cele 25 care s-au pastrat pana in prezent se numara printre cele mai frumoase temple din India si din lume. Vom vizita celebrele temple Lakshmana (cel mai vechi dar si cel mai bine conservat) si Kandariya Mahadeva - templu care atrage atentia prin bogatia ornamentelor - peste 600 de statui impodobesc fatadele sale. Cina si cazare Khajuraho. 
7 Ziua 7 (23 aprilie): KHAJURAHO - JHANSI - AGRA

Mic dejun la pachet. Plecare matinala cu autocarul spre Jhansi (175 km, circa 4 ore de mers). Pe drum vom vizita localitatea Orcha, exemplu stralucit de palat fortificat medieval datand din perioada de maxima inflorire a dinastiei Bundela. Sosire la Jhansi si transfer la gara pentru trenul spre Agra. Plecare din Jhansi la 17:35, sosire la Agra 20:10. Transfer la hotel. Cina si cazare Agra. 
8 Ziua 8 (24 aprilie): AGRA

Mic dejun. Vizitarea Fortului Agra (obiectiv inclus in patrimoniul UNESCO), cel mai important fort al Indiei si prima resedinta a imparatilor moguli, un adevarat "oras in oras" ce adaposteste palate, moschei, gradini si pavilioane. Aici si-a petrecut ultimii ani din viata Shah Jahan, exilat de catre fiul sau. Dupa-amiaza, vizita la impresionantul "oras-fantoma" Fatehpur Sikri (situat la cca 40 km de Agra); fosta capitala a Imperiului Mughal, orasul a fost construit de imparatul Akbar si abandonat dupa numai 12 ani din cauza secetei. Vom admira superbele constructii ale orasului printre care: Jama Masjid, Panch Mahal, mormantul lui Salim Chisti. Cina si cazare la Agra. 
9 Ziua 9 (25 aprilie): AGRA - JAIPUR

Dupa micul dejun, vizita la palatul Taj Mahal - "visul de marmura" al Indiei, expresia suprema a artei mogule si simbol al dragostei eterne. Monumentul a fost construit de catre Shah Jahan in memoria celei de-a doua sotii a sa, Mumtaz Mahal si a necesitat munca a peste 20.000 de lucratori, pe parcursul a 20 de ani. Plecare spre Jaipur (250 km, circa 6 ore de mers). Sosire la Jaipur, cina si cazare. 
10 Ziua 10 (26/27 aprilie): JAIPUR - DELHI - BUCURESTI

Dupa micul dejun, vizitam Fortul Amber, situat la circa 11 km de Jaipur. La fort vom ajunge cu elefantii sau alternativ, cu jeepurile. Vizitarea interioara a fortului include si Sheesh Mahal sau Sala Oglinzilor si Jai Mahal. Dupa-amiaza tur panoramic al orasului Jaipur, capitala a statului Rajasthan. Fondat in anul 1727 de catre Maharajahul Sawai Jai Singh, Jaipur se face mai apoi cunoscut sub denumirea de "Orasul Roz ". Este una din bijuteriile renumitului triunghi de aur (Delhi - Jaipur - Agra). Printre atractiile vizitate se numara Muzeul din Palatul Orasului - imbinare intre arta Rajasthani si cea Mughal si Observatorul Jantar Mantar, construit la jumatatea secolului al XVIII-lea. Vizita se va incheia cu o plimbare pe langa Hawa Mahal - Palatul Vanturilor, renumit pentru fatada sa elaborata cu cele 1000 de ferestre care permiteau odinioara doamnelor de la curte sa urmareasca procesiunile.

Dupa incheierea turului de oras plecare cu autocarul catre Delhi (235 km, circa 5 ore de mers). Sosire la Delhi. Cina intr-un restaurant local. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa KLM Delhi - Bucuresti (via Amsterdam), cu plecare la ora 00:50 (in data de 27 aprilie). Sosirea la Bucuresti este prevazuta pe data de 27 aprilie in jurul orei 13:40. 


Tarife:

PRET / persoana: 1589 EURO + 390 RON

(loc in camera dubla)

Supliment camera single: 395 EURO

Detalii:

SERVICII INCLUSE:

transport cu avionul, compania KLM, Bucuresti - Delhi - Bucuresti, via Amsterdam;
9 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri de 4*: 2 nopti Delhi, 2 nopti Kathmandu, 1 noapte Varanasi, 1 noapte Khajuraho, 2 nopti Agra, 1 noapte Jaipur;
transport cu avionul, companii locale, Delhi - Kathmandu - Varanasi - Khajuraho;
transport cu autocar local conform itinerariului;
transport cu trenul expres Jhansi - Agra (Shatabadi Express);
vizite si intrari la obiectivele turistice conform programului;
ghizi locali;
insotitor roman de grup.


NU SUNT INCLUSE:

taxele de aeroport: 285 EURO - pot suferi modificari, suma finala va fi comunicata in momentul emiterii biletelor;
taxe de viza: India: 185 RON/se achita in momentul inscrierii; Nepal: 25 USD/se obtine si se achita pe aeroport in Kathmandu (sint necesare doua fotografii tip pasaport);
taxa de iesire din Nepal: 25 USD/se achita pe aeroport in Kathmandu, la plecare;
bacsis pentru soferi si ghizi locali: 35 USD (se vor achita insotitorului de grup, la sosirea in India);
apa si alte bauturi la mese;
excursiile optionale;
asigurarea medicala (obligatorie);
asigurarea storno (optionala).


GRUP MINIM: 20 PERSOANE. NOTA: pentru grup 15 - 19 persoane pretul se majoreaza cu 65 euro/persoana.

ORAR DE ZBOR:

17 APR OTP AMS 06:05 07:55 / AMS DEL 11:15 22:50

27 APR DEL AMS 00:50 05:50 / AMS OTP 10:00 13:40TEEMEN LIMITA DE INSCRIERE: 5 saptamani inaintea plecarii.

CONDITII DE INSCRIERE/RETRAGERE: conform Contractului de Prestari Servicii Turistice care va fi semnat la inscriere.

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI: pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei / formular viza / doua fotografii tip pasaport pentru viza de India si doua fotografii tip pasaport pentru viza de Nepal. Cele doua fotografii pentru viza de Nepal sint necesare la sosire in aeroportul din Kathmandu.
OBSERVATII:

conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice;
in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din India si ca atare respecta standardele locale;
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste trebuie sa prezinte si cazier juridic;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si a taxei de viza, in cazul in care acestea sunt modificate de catre compania aeriana, respectiv de Ambasada Indiei;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.

Rezervare & Informații contact
www.agentiamea.ro Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism www.agentiamea.ro:
  • Adresa: Str. Mircea Voda, nr.31, Pitesti , județul ARGES
  • Telefon: 0348439625

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.