Circuite turistice

CIRCUIT SCANDINAVIA TARILE BALTICE 24 ZILE AVION

  • Circuit in: Finlanda 
  • Durata: 24 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: -  
  • Pret: 1670 Euro / persoană

Traseu:

VIENA-VARSOVIA-VILNIUS-RIGA-ST PETERSBURG-HELSINKI-OSLO-STOCKHOLM-COPENHAGA– HAMBURG

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 REDUCERI pentru inscrieri timpurii!

PLECARI
15 iul 2011

Ziua 1. BUCURESTI – VIENA - CRACOVIA ( 440 km )
Intalnire in aeroportul Baneasa ora 06.30 si zbor Bucuresti-Viena ora 08.30. Sosire ora 09.35. Deplasare la Cracovia via Bratislava. Sosire in cursul dupa-amiezii si tur de oras, vizitand Catedrala gotica, Palatul Regal (Zamek Krolewski ), orasul vechi. Cazare Cracovia.

Ziua 2. CRACOVIA - VARSOVIA – VILNIUS ( 695 km )
Mic dejun. Plecare spre Varsovia. Vizitam Piata Palatului, Palatul Regal (exterior), Catedrala Sf. Ioan, orasul nou. Continuam traseul spre Lituania. Sosire in cursul serii la Vilnius si cazare.

Ziua 3. VILNIUS - RIGA ( 310 km)
Mic dejun. Turul capitalei primei tari baltice, Lituania, situata la confluenta raurilor Neris si Vilnele. Vom descoperi frumusetea medievala din centrul istoric al orasului, intrat in patrimoniul UNESCO, unul din cele mai mari centre medievale din Europa. Vizitam Catedrala, Universitatea, Palatul Prezidential, Cartierul Evreiesc, Primaria, Biserica Sf. Petru si Pavel, Manastirea Ortodoxa. Continuam drumul spre Riga, capitala Letoniei, cea mai mare dintre capitalele baltice. Ne delectam cu splendoarea acestui vechi oras hanseatic, care cuprinde cea mai mare concentrare de cladiri si edificii in stil ‘art nouveau’ din Europa. Vom vizita centrul vechi, Catedrala, Biserica Sf. Petru, Castelul Riga ( exterior ), Opera Nationala, Parlamentul. Cazare Riga.

Ziua 4. RIGA - TALLINN ( 340 km)
Mic dejun. Plecare spre capitala Estoniei, Tallinn. Sosire si vizitarea orasului Tallinn, fermecator si modern, plimbandu-ne prin labirintul de stradute pietruite, cu cladiri vechi de sute de ani si biserici ascunse. O atractie deosebita o constituie Castelul ( construit in sec XIII ), Zidurile Orasului, foarte bine conservate, Biserica Dominicana. Cazare Tallinn.

Ziua 5. ST. PETERSBURG
Mic dejun. Plecam foarte devreme ( aprox. ora 06.00 ) si sosim in St. Petersburg dupa un traseu de cca. 4-5 ore. Orasul si-a pastrat grandoarea epocii tzariste, intruchipat in eleganta geometrica a peisajului urban. Prima oprire va fi la Peterhof (Petrodvoret), complex arhitectural de o rara frumusete, construit de Petru cel Mare, folosit in trecut ca resedinta de vara a tarilor Rusiei. Se pot admira Palaturile si Parcurile decorate cu fantani arteziene, canale si cascade, o veritabila simfonie a apelor, care amintesc de Versailles din Franta. In turul panoramic si pietonal al orasului vom descoperi Fortareata Petru si Paul ( cea mai veche constructie a orasului ), B-dul Nevski, Catedrala, unde se odihnesc toti tarii Rusiei, de la Petru I la Nicolae al II-lea. Timp liber dupa-amiaza. Seara, optional, plimbare cu vaporasul pe raul Neva. Cazare St. Petersburg.

Ziua 6. ST. PETERSBURG
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita Muzeul Hermitage, adapostit in fostul Palat de Iarna, principala resedinta a familiei imperiale. Se pot admira operele inestimabile ale unora din marii artisti europeni, clasici si moderni ( Monet, Renoire, Picasso, da Vinci, Michelangelo, Rubens etc ). Dupa-amiaza, excursie optionala la Tsarskoye Selo, cunoscut si ca Paltul Ecaterinei, situat la 25 km in afara orasului. Ca una din numeroasele resedinte ale familiei imperiale, Tsarskoye Selo este o veritabila capodopera arhitecturala baroca. Inconjurat de 600 de hectare de gradini si parcuri, decorat in nuante de albastru, alb si auriu, Palatul a devenit un reper turistic inconfundabil. Cazare St. Petersburg.

Ziua 7. ST PETERSBURG - HELSINKI - JYVÄSKYLÄ ( 595 km )
Mic dejun. Dimineata plecare spre Finlanda, ‘Tara celor 10.000 de lacuri’, a lui Mos Craciun, a saunei, a eschimosilor. Tur de oras Helsinki: Piata Senatului, Monumentul Sibelius, Domul, Catedrala, Biserica Ortodoxa Uspenski, Parlamentul, Templul subteran. Continuam traseul via Lahti, capitala sporturilor Finlandei, pana la Jyväskylä, orasel situat pe tarmul nordic al lacului Päijänne. Cazare.

Ziua 8. LA CERCUL ARCTIC : ROVANIEMI ( 560 km )
Mic dejun. Vizitam Primaria si Biserica Ortodoxa. Itinerariul ne poarta spre Golful Botnic, prin oraselul Oulu, supranumit si ‘Orasul Alb’ si mai departe, de-a lungul golfului, prin Kemi, portul de plecare al faimosului spargator de gheata arctic, Sampo si totodata orasul unde s-a construit cel mai mare castel de gheata din lume. De aici, dupa un traseu de aprox. 2 ore, sosim in Rovaniemi, capitala Laponiei finlandeze. La 8 km spre nord, pe linia Cercului Arctic, vom intalni parcul si ‘atelierul’ lui Mos Craciun, posta unde primeste scrisorile si numeroase magazine. Cazare Rovaniemi.

Ziua 9. SPRE CAPUL NORD ( 560 km )
Mic dejun. Incepem ultima etapa pana la punctul culminant al acestui voiaj, Capul Nord. Dupa o scurta vizita in satul lui Mos Craciun, ne indreptam spre granita cu Norvegia, stabatand tinutul feeric al Laponiei, prin Sodankylä si Ivalo, situal pe malul sudic al lacului Inari cu cele 3000 de insulite ale sale. Trecand granita, ajungem la Karasjok, centrul cultural al laponilor norvegieni, unde vom avea ocazia sa vizitam o autentica locuinta lapona. Traseul continua pe ‘Drumul soarelui de la miezul noptii’, de-a lungul fiordului Porsangerfjord, pana la Honningsvåg. Scurt popas pentru explorarea oraselului mirific, cu numeroase magazine de suveniruri si muzee lapone. Ne mai despart 45 de minute de mers pana la cel mai nordic punct al Europei ! Ajungem plini de emotii la Capul Nord, locul magic, unde soarele nu apune niciodata vara, telul calatoriei noastre. Ne vom bucura admirand Oceanul Arctic, vizitand galeria si monumentul emblematic al Capului Nord iar victoria noastra va fi incununata de primirea a cate unui certificat frumos colorat, care atesta prezenta noastra aici si marchaza aceasta experienta unica. Cazare Honningsvåg – Capul Nord.

Ziua 10. ALTA – LYNGENFJORD - TROMSØ ( 520 km )
Mic dejun. Plecam spre Alta, prin peninsula Sennalandet. Vizitam Muzeul Alta, cu cele 2500 de picturi si sculpturi preistorice rupestre, inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Continuam drumul pe coasta oceanului, de-a lungul spectaculosului fiord Lyngenfjord si sosim la Tromsø, cel mai mare oras norvegian din regiunea Cercului Arctic, asezat pe o insulita, supranumit si ‘Parisul Nordului’. Tur de oras, incluzand vizitarea Catedralei Oceanului Arctic, Muzeul Polar, Planetarium. Cazare.

Ziua 11. TROMSØ – INSULA SENJA - HARSTAD ( 375 km )
Mic dejun. De la Tromsø coboram de-a lungul fiordului Balsfjord pana la Nordkjosbotn, strabatem peisajele dramatice de-a lungul insulei Senja, a doua insula ca marime din Norvegia si ajungem la Harstad. Cazare.

Ziua 12. INSULELE LOFOTEN – BODØ ( 300 km )
Mic dejun. Continuam traseul pe E10 spre Insulele Lofoten, al doilea mare reper al acestei excursii. Arhipeleag format din sapte insule principale, presarate cu satulete pescaresti deosebit de pitoresti si impresionante formatiuni geologice, munti verticali si fiorduri inguste, Lofoten ofera peisaje magnifice. Vom vizita Henningsvær, sat traditional situat in sudul insulei, unde vom avea prilejul sa vedem cabanutele tipice ( rorbuer ) si vom admira ‘Zidul Lofot’, un zid urias de stanca iesind direct din mare, care se sparge in extremitatea sa sudica intr-o constelatie de insulite muntoase, oferind privelisti uimitoare. Traversam pe continent cu ferry-boat-ul de la Moskenes la Bodø. Cazare.

Ziua 13. BODØ – MO I RANA - TRODHEIM ( 705 km )
Mic dejun. Deplasare la Salstraumen, locul unde au loc cele mai puternice vartejuri oceanice din lume cand fluxul oceanului umple fiordul Skjerstad. Continuam itinerariul de-a lungul Muntilor Saltfjellet, dincoace de Cercul Arctic, si strabatem regiunile muntoase trecand prin oraselele Mo i Rana si Mosjøen. Sosire la Trodheim, al treilea oras ca marime din Norvegia si unul din cele mai pitoresti. Cazare Trodheim.

Ziua 14. DRUMUL OCEANULUI ATLANTIC ( 360 km )
Mic dejun. Tur panoramic Trodheim, continuam apoi traseul spre Kristiansund, unde putem vizita parcul idilic Kringsja sau putem urca pe Turnul de observatie Verden pentru a admira o panorama deosebita, cu Insula Gripp la orizont. Traseul ne duce de-a lungul faimosului “Drum al Oceanului” ( 8274 m ), intr-o aventura spectaculoasa pe Coasta Atlanticului, strabatand cele opt poduri peste o multime de insule si insulite. Ajungem la Molde, supranumit si “orasul trandafirilor” -oras deosebit de pitoresc, cu o clima temperata, situat in depresiunea Alpilor Romsdals. Cazare Molde.

Ziua 15. RUTA DE AUR & GEIRANGER (355 km )
Mic dejun. De la Andalsnes se deschide peisajul dramatic al muntilor Romsdal, strabatuti de ‘Drumul Trolilor’, ruta spectaculoasa, care traverseaza versantii de la nord la sud, oferind privelisti magnifice. Odata ajunsi in varf ( daca exista conditii de parcare ), oprire la platforma de belvedere pentru o perspectiva de exceptie asupra drumului serpuitor si a cascadei. Dupa traversarea cu ferry-boat-ul la Eidsdal, spre Geiranger, pe ultimii 6 km, intram pe faimosul ‘Drum al Vulturilor’. Traseul, numit si ‘Ruta de Aur’, ofera panorame unice. De la Geiranger ne imbarcam intr-o minunata croaziera pe Geirangerfjord ( traseu de linie ), unul din cele mai spectaculoase fiorduri, cu versanti abrupti, impresionante caderi de apa, precum cascadele ‘Voalul Miresei’ si ‘Cele sapte Surori’. Debarcam la Hellesylt si continuam traseul pe marginea fiordurilor si a lacurilor glaciare. Posibilitatea vizitarii (pe jos) a ghetarului Briksdal, parte din cel mai mare ghetar din Europa. Seara cazare la Leikanger – Forde.

Ziua 16. SOGNEFJORD & BERGEN ( 270 km )
Mic dejun. Aproximativ ora 10.30 imbarcare pe vaporas de la Flam pentru cea de-a doua croaziera, de data aceasta pe Sognefjord, cel mai mare si mai adanc din lume. Debarcare si intalnire cu autocarul la Gudvangen si continuarea drumului spre Voss intr-o ascensiune captivanta de-a lungul canionului Stalheim. Oprire la Stalheim Hotel, cel mai bun punct de belvedere asupra canionului. Sosire la Bergen, “poarta catre fiorduri”. Urcare, optional, cu funicularul pe muntele Fløien pentru o minunata panorama asupra orasului si a fiordurilor. Cazare la Bergen.

Ziua 17. HARDANGERFJORD – GEIL – OSLO ( 495 km)
Mic dejun. Vizitarea orasului: Piata de flori si Peste, Biserica Sf. Maria, vechiul port. Continuam itinerariul spre Oslo, de-a lungul fiordului Hardanger, traversand cu ferry-boat-ul spre Brimmes. Drumul pana la Geil ofera un spectacol in sine: canionul Mabødal, cascada Vøringsfoss (cu o cadere verticala de 180 m). Popas la Geil (celebra statiune de iarna). Sosire in cursul dupa-amiezii la Oslo si timp liber. Cazare.

Ziua 18. OSLO – STOCKHOLM ( 530 km )
Dupa servirea micului dejun, tur de oras Oslo: Parcul Sculpturilor Vigeland, Palatul Regal, Catedrala, Parlamentul, Primaria, (aici are loc ceremonia decernarii Premiului Nobel pentru Pace). Plecare spre Stockholm. Sosire in cursul serii si transfer la hotel. Vom descoperi frumusetea acestui oras fermecator, situat pe cele paisprezece insulite care, impreuna cu alte cateva mii, formeaza Arhipeleagul Stockholm. Cazare.

Ziua 19. STOCKHOLM, CASTELUL DROTTNINGHOLM & UPPSALA
Mic dejun. Sosim dimineata la Stockholm, capitala Suediei, oras fermecator, situat pe cele paisprezece insulite care, impreuna cu alte cateva mii, formeaza Arhipeleagul Stockholm. Stockholm a fost numit si ‘Venetia Nordului’ datorita numeroaselor canale care brazdeaza orasul. Turul de oras include Muzeul Vasa, Catedrala, Palatul Regal, Parlamentul, Orasul vechi ( Gamla Stan ), Primaria cu faimosul Salon Auriu, unde anual se tine banchetul consacrat decernarii Premiului Nobel. Dupa-amiaza excursie optionala la Castelul Drottningholm ( resedinta familiei regale ), continuand apoi cu o vizita a orasului Uppsala, cel de-al patrulea oras ca marime al Suediei si cel mai vechi centru universitar. Vom vizita Catedrala ( cea mai mare din Scandinavia ), Universitatea, Castelul Uppsala, construit in sec al 15-lea, adapostind astazi cateva muzee interesante, fiind totodata si actuala resedinta a guvernatorului ( intrarea nu este inclusa ). Intoarcere in Stockholm si timp liber. Cazare.

Ziua 20. STOCKHOLM – MALMO – COPENHAGA ( 655 km )
Mic dejun. Plecare spre Copenhaga. En route scurt popas in Malmo, al treilea oras al Suediei, al carui centru inca mai pastreaza atmosfera secolului 16, intalnita in arhitectura numeroaselor cladiri vechi. Printre atractii se numara Biserica St. Petri, construita in stilul gotic baltic din sec 13, cunoscuta ca fiind una din cele mai mari din Europa. Cazare Copenhaga.

Ziua 21. COPENHAGA
Mic dejun. Vizitarea capitalei daneze, cea mai europeana dintre capitalele scandinave: Palatul Regal Rosenborg, Palatul Christiansborg (resedinta oficiala a Reginei Margareta), Fantana Geflor, vechiul Port Nyhavn, enigmatica Mica Sirena (celebra sculptura din bronz asezata pe o stanca de granit la malul marii). Dupa amiaza libera la dispozitie. Seara optionala la Tivoli. Cazare Copenhaga.

Ziua 22. COPENHAGA – HAMBURG – BERLIN ( 615 km )
Mic dejun. Plecare spre Germania strabatand insula Falster pentru a ajunge la Rødby. Traversare cu ferry-boat-ul la Puttgarden, in Germania. Popas in Hamburg pentru un tur pietonal. Continuarea drumului spre Berlin. Sosim in Berlin si tur panoramic prin centrul istoric: Poarta Brandenburg, Cartierul St. Nicolas, Gendarmen market, Reichstag – impresionant edificiu neo-renascentist, restaurat dupa incediul din 1933, adapostind astazi Parlamentul Germaniei reunite. Cazare Berlin.

Ziua 23. BERLIN – POTZDAM – DRESDA - PRAGA ( 415 km )
Mic dejun. Dimineata, optional, excursie la Potsdam, oras fermecator, inconjurat de lacuri idilice si paduri, in care cele trei secole de regat prusac au creat un peisaj cultural unic, cu numeroase palate si parcuri. Vom putea admira renumitul Palat Sanssouci, fosta resedinta de vara a regelui Frederic cel Mare si parcul acestuia, cu splendidele sale gradini terasate, fantani arteziene si statui. Continuam traseul spre Cehia. Popas in Dresda, unde vom vizita Zwingler - magnific ansamblu architectural baroc (exterior), Opera, Catedrala catolica. Seara cazare in Praga.

Ziua 24. PRAGA – BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroport, imbarcare si zbor spre tara ( ora 10.05 ). Sosire in Bucuresti Baneasa ora 12.45.

005
Reducere copii max 12 ani: 10% ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Suplimentul single nu include si cazarea de pe vapor. Grup minim 35 pers.

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE(se achita la agentie) :
■ Croaziera pe raul Neva la St. Petersburg ( inclusiv transferuri ) 33 €
■ Tsarskoye Selo 29 €
■ Castelul Drottningholm & Uppsala ( din Stockholm ) 33 €
■ Potsdam ( din Berlin ) 22 €

HOTELURI FOLOSITE IN ACEST PROGRAM:
Vilnius : Hotel Panorama 3* ( situat central, www.hotelpanorama.lt )
Riga : Hotel Karavella 3* ( situat semicentral, www.karavella.lv )
Tallinn: Hotel Go Shnelli 3* ( situat central, www.gohotels.ee )
Saint Petersburg: Hotel Azimuth 3* ( www.azimuthotels.ru )
Jyväskylä: Rantasipi Laajavuori 4* ( situat semicentral, www.rantasipi.fi )
Rovaniemi: Aakenus Hotel Rovaniemi 3* ( situat central, www.hotelliaakenus.net )
Honningsvåg: ( Capul Nord ): Rica Hotel Honningsvåg 3*+ ( 25 km de Capul Nord, www.rica-hotels.com )
Tromsø: Scandic Hotel Tromsø 3* ( situat semicentral, www.scandichotels.com )
Harstad: Clarion Hotel Arcticus 3* ( situat pe malul fiordului, www.clarionhotel.com )
Bodø: Clarion Hotel Bodo 3*+ ( situat central, www.clarionhotel.com )
Trondheim: Quality Hotel Panorama 4* ( situat periferic, 7 km de centru, www.qualityinn.com )
Molde: Quality Hotel Alexandra 3*+ ( situat central, www.qualityinn.com )
Leikanger ( Sognefjord ): Leikanger Fjord Hotel, 4* ( situat pe malul fiordului, www.leikanger-fjordhotel.no )
Bergen: Thon Hotel Bergen 4* ( situat periferic, www.thonhotels.com )
Oslo: Comfort Hotel Boersparken 3* ( situat central, www.comfortinn.com )
Stockholm: Quality Hotel Nacka Stockholm 4* ( situat semicentral, www.qualityinn.com )
Copenhaga: Clarion Hotel Copenhagen 4* ( situat semicentral, www.clarionhotel.com )
Quality Hotel Hoje Taastrup Copenhagen 3*+ (zona metropolitata, 15 km de centru, www.qualityinn.com )
Nota: hotelurile sunt mentionate cu titlu informativ si pot fi modificate, oferindu-se alternative similare. 
2  


Detalii:

SERVICII INCLUSE
transport avion Bucuresti – Viena / Praga – Bucuresti si autocar licentiat 3* pe durata traseului;
● 23 nopti cazare in hoteluri de 3* si 4* ( vezi detalii despre hoteluri );
● 23 mic dejunuri bufet;
● taxa de tunel de la Capul Nord;
● ghid din partea agentiei pe durata excursiei.

SERVICII NEINCLUSE
asigurarea medicala;
● intrarile la obiectivele turistice;
● taxele de aeroport si securitate, taxe drumuri si taxe ferry-boat pe timp de zi ( 8 traversari ): 295 €;
● croazierele pe Geirangerfjord 33 € ( ziua a 9-a ) si pe Sognefjord 32 € ( ziua a 10-a ) ;
● intrarea pe platforma de belvedere de la Stalheim 6 € (include o cafea sau o prajitura ) ;
● intrarea in Primaria de la Stockholm cu ghid local 11 € (rezervarea prealabila este obligatorie );
● excursiile optionale ;
● taxa de viza si procesare Rusia 50 € ;
● certificat de la Capul Nord si taxa de intrare in galerie 35 €;
● alte servicii decat cele mentionate ;

Rezervare & Informații contact
Bavaria Tour Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism Bavaria Tour:
  • Adresa: Zona Universitate.Bd. Regina Elisabeta, nr. 30, sc. A, et. 1, ap. 24, sector 5, Bucuresti ( de la Casa Armatei 50 metri mai jos mergand spre Cismigiu pe partea dreapta), BUCURESTI
  • Telefon: 021.310.75.11

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.