Circuite turistice

Croaziera pe Nil si Hurghada

  • Circuit in: Egipt 
  • Durata: 12 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: La Hoteluri de 4* si 5* 
  • Pret: 799 Euro / persoană

Traseu:

Cairo - Aswan - croaziera pe Nil (3 nopti) - Luxor - Hurghada - Cairo

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 Ziua 1
Bucuresti - Cairo

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 21:30. Plecare spre Cairo, decolare la ora 23:40 ; sosire in Cairo la ora 02:25 dimineata si transfer la hotel Grand Pyramids 4* sau similar. Cazare. 
2 Ziua 2
Cairo

Dupa micul dejun se viziteaza cele mai importante repere turistice ale metropolei egiptene: Muzeul de Egiptologie, care gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica, Sfinxul si cele trei piramide de pe platoul Giza (vizita exterioara), Muzeul de Parfumuri Orientale si Institutul Papirusului. Seara, cina si cazare la hotel. 
3 Ziua 3
Cairo

Mic dejun. Optional, excursie de o zi la Alexandria - port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, fosta capitala a tarii in perioada lui Alexandru Macedon (pot fi vizitate: amfiteatrul Greco-Roman, catacombele romane, ruinele bibliotecii din Alexandria - vizita exterioara). Pret informativ: 60 EURO/ persoana. Seara, cina si cazare la hotel. 
4 Ziua 4
Cairo - Aswan

Mic dejun. Optional se poate vizita Citadela cu Moscheea de alabastru a lui Mohammed Ali si cartierul Coptic, unde se afla biserica suspendata si cripta in care a locuit Fecioara Maria (pret informativ: 35 EURO/ persoana). Eliberarea camerelor la ora 12:00. Seara, transfer la gara din Cairo (aprox. ora 19:00) pentru deplasare cu trenul la Aswan, in sudul Egiptului. 
5 Ziua 5
Aswan

Sosire la Aswan (aprox. ora 08:00 dimineata) si imbarcare pe vasul de croaziera 5*. Cazare dupa ora 12:00. Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza se viziteaza gradina botanica din Aswan; plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine. Cina si cazare pe vas. 
6 Ziua 6
Aswan - Kom Ombo

Mic dejun. Excursie optionala la marele baraj de la Aswan (trezirea dimineata devreme), realizare impresionanta a ingineriei moderne si templul Philae situat pe o insula in mijlocul Nilului (pret informativ: 35 EURO/ persoana). Pranz pe vasul de croaziera. Dupa amiaza, navigare catre Kom Ombo, sosire si vizita a templului Kom Ombo, dedicat celor doi zei: Sobek si Horus. Cina si cazare pe vas. Navigare spre Edfu. 
7 Ziua 7
Edfu - Luxor
Trezirea dimineata devreme. Mic dejun. Vizita a templului Edfu, dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Navigare catre ecluza de la Esna. Pranz pe vasul de croaziera. Navigare catre Luxor. Seara, petrecere galabia. Cina si cazare pe vasul de croaziera. 
8 Ziua 8
Luxor - Hurghada

Trezirea dimineata devreme. Eliberarea camerelor. Dupa micul dejun se viziteaza templele de pe malul estic al Nilului: templul Karnak, dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt, templul Luxor si monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor, sapate in stanca si ascunse in dealurile Thebei, pictate cu culori care isi mentin intensitatea nuantelor desi au o vechime de peste 3000 de ani, impresionantul templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri si Colosii lui Memnon - statui gigantice ce strajuiau odinioara intrarea in templul lui Amenhotep al III-lea. Plecare in convoi spre Hurghada (aprox. ora 14:00 dupa amiaza; 300 km - aprox. 4 ore). Sosire la Hurghada. Cina si cazare la hotel Safir 4* sau similar. 
9 Ziua 9
Hurghada (Marea Rosie)

Mic dejun. Timp liber pentru plaja. Optional, croaziera pe Marea Rosie (pret informativ: 25 EURO/ persoana); cei care doresc pot face snorkeling pentru a vedea renumitele recife de corali. Seara cina si cazare. 
10 Ziua10
Hurghada (Marea Rosie)

Mic dejun. Timp liber. Posibilitate de excursii optionale : jeep safari in desert pentru a vedea un sat de beduini si apusul de soare printre dunele de nisip (pret informativ: 35 EURO/ persoana) sau scufundare cu submarinul (pret informativ: 60 EURO/ persoana). Seara, cina si cazare. 
11 Ziua 11 + 12
Hurghada - Cairo - Bucuresti

Mic dejun. Dupa amiaza (aprox.ora 16:00) transfer cu autocarul la Cairo (aprox.500 km, in convoi). Sosire in Cairo la ora 23:00 si transfer la aeroport. Imbarcare pe cursa Cairo-Bucuresti cu decolare la ora 03:25 si sosire in Bucuresti la ora 07:15 dimineata. 


Tarife:

PRET/ persoana (loc in camera DBL):

799 830 Euro + 350 Lei


Supliment camera Single : 190 EURO

Detalii:

O experienta pe care n-o veti uita niciodata!

Prin excelenta tara contrastelor, Egiptul este locul pe care fiecare dintre noi ar trebui sa aiba ocazia sa il vada cel putin o data! Este poate, intii de toate, locul unde faraonii au construit istoria, paradis al istoricilor si pasionatilor de enigme! Pentru credinciosi, este pamintul pe care a calcat Moise si care a dat adapost Fecioarei Maria si Pruncului Iisus! Este tara in care aventura va poate duce astazi in safari prin desertul devenit casa pentru beduini iar maine in adincurile fascinante ale unora dintre cele mai curate si mai bogate ape din lume unde veti descoperi recifele de corali printre care inoata pesti multicolori. Pentru curajosi, Egiptul este Cairo, un oras ca o ploaie de vara - cald si repezit! Si daca Nilul le-a facut egiptenilor un cadou - Egiptul - va poate darui si Dumneavoastra una dintre cele mai romantice croaziere pe vasele de lux. Fie ca sunteti romantic, aventurier, pasionat de cultura sau istorie sau, pur si simplu, curios, Egiptul este tara din care nu va veti intoarce niciodata plictisiti sau ... aceiasi. Nu renuntati la una dintre cele mai frumoase experinte posibile, vizitati Egiptul !

* Oferta este valabila pentru grup minim: 25 persoane


SERVICII INCLUSE:· transport cu avionul Bucuresti - Cairo si retur, compania Tarom · 10 nopti cazare (3 nopti in Cairo, din care 1 noapte cu mic dejun si 2 nopti cu demipensiune la hotel 4 stele, 1 noapte - transport cu trenul, 3 nopti cu pensiune completa pe vas de croaziera 5 stele, 3 nopti cu demipensiune in Hurghada la hotel 4 stele · transport local cu autocar dotat cu aer conditionat · transferuri aeroport - hotel - aeroport · intrarile la obiectivele turistice mentionate in program · ghid local · insotitor roman de grup


NU SUNT INCLUSE IN PRET: · taxele de aeroport (obligatorii): 105 EURO/ persoana · supliment cuseta in vagon de dormit (obligatoriu): 45 EURO/ persoana · asigurarea medicala · taxa de viza: 20 EURO/ pers (viza se obtine pe aeroport, dar se achita la agentie) · bacsisurile - obligatorii in Egipt (35 USD/ pers; se achita la sosirea in Egipt reprezentantului agentiei) · bauturile alcoolice sau racoritoare la mese · excursiile optionale, intrarea in sala mumiilor in Muzeul de Egiptologie, intratrea la mormantul lui Tutankhamon · cheltuieli personale (convorbiri telefonice, servicii de spalatorie - curatatorie, etc) · asigurarea storno (polita de asigurare storno se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice)


NOTA: pentru grup 24 - 20 persoane pretul se majoreaza cu 15 EURO/ persoana; pentru grup 19 - 15 persoane pretul se majoreaza cu 30 EURO/ persoana.


TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: cu 4 saptamani inainte de data inceperii excursiei.

CONDITII DE PARTICIPARE: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, copie xerox pasaport.

CONDITII DE RETRAGERE: conform contractului de prestari servicii turistice care va fi semnat la inscriere.

OBSERVATII:

- Capacitatea maxima a cusetelor in vagon de dormit este de doua persoane; suplimentul pentru cuseta in vagon de dormit include cina si micul dejun.

- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Egipt conform standardelor proprii.

- Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.

- Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

- Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport si taxei de viza, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (agentie aeriana, respectiv autoritatile din Egipt).

- Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara:

1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor

2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat

3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera

- Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport si taxei de viza, in situatia in care acestea sunt impuse de terti (agentie aeriana, respectiv autoritatile din Egipt)

- Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentant.

- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, prosoape la piscina etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

- Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii

INFORMATII UTILE:

- Ora locala este aceeasi cu ora locala a Romaniei (cu exceptia lunilor aprilie si octombrie cand exista o diferenta de 1 ora).

- Electricitate: 220 volti.

- Moneda locala este LIRA EGIPTEANA (pound). Paritatea este aprox. 5 lire egiptene pentru 1 dolar american si aprox. 6,8 lire egiptene pentru 1 euro. Banii se pot schimba la banci.

- Telefoane: companiile Orange si Connex ofera serviciul de roaming pentru Egipt, in cazul in care doriti sa luati cu Dvs. telefonul mobil. Convorbirile telefonice efectuate din camera de hotel sunt mai scumpe decat cele efectuate de la telefoanele publice.

- Nu lasati obiectele personale de valoare (bani, bijuterii, pasaport, bilet de avion) la intamplare in camera de hotel; va recomandam sa le depozitati in locurile special amenajate: seiful din camera sau de la receptia hotelului. Aveti grija in locurile aglomerate din bazaruri si piete!

- In Egipt preturile se pot negocia, insa aceasta regula nu este valabila si pentru bunurile de strict necesar sau pentru cumparaturile de valoare mica. In general, calitatea bunurilor cumparate din bazaruri este indoielnica.

- Temperaturile in Egipt sunt cuprinse intre 25° - 35°C (mai, oct, nov) si 35 - 40°C (iunie - sept). In timpul zilei va recomandam sa purtati haine subtiri si incaltaminte cat mai comoda. Nu uitati sa luati cu Dvs. ochelarii de soare, lotiunea protectoare, palaria de soare si costumul de baie. Pentru lunile octombrie si noiembrie va recomandam sa puneti in bagaj si cateva haine mai groase pentru serile racoroase. Egiptul este o tara conservatoare, de aceea va recomandam sa purtati haine decente in Cairo.

- Sanatate: deranjamentele stomacale si uneori raceala (datoria variatiilor de temperatura) pot aparea in timpul calatoriilor in Egipt. Nu trebuie sa va lipseasca din bagaj medicamentele potrivite pentru asemenea afectiuni.

- Accesul cu camera video sau aparatul de fotografiat la unele obiective turistice este permis numai cu taxa (platita la intrare) sau in unele cazuri interzis; verificati intotdeauna aceste reguli cu ghidul dvs.

Rezervare & Informații contact
www.agentiamea.ro Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism www.agentiamea.ro:
  • Adresa: Str. Mircea Voda, nr.31, Pitesti , județul ARGES
  • Telefon: 0348439625

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.