Circuite turistice

Etiopia - Festivalul Meskel

  • Circuit in: Etiopia 
  • Durata: 17 zile
  • Transport: autocar + avion 
  • Cazare: Hotel 3* / Hotel 4* 
  • Pret: 2970 Euro / persoană

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 BUCURESTI - ISTANBUL - ADDIS ABEBA:
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 08:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1044 (10:15 / 11:40) si mai departe spre Addis Abeba cu zborul TK 676 (18:50 / 00:15). Sosire in capitala Etiopiei, a patra metropola ca marime din Africa, cunoscuta si sub denumirea de "floare noua", deoarece orasul a fost fondat relativ recent, in anul 1886, de catre Imparatul Menelik al II-lea si sotia sa Imparateasa Taitu, la poalele falnicului munte Entoto, care are o inaltime de 3.200 m. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare. 
2 ADDIS ABEBA:
Mic dejun. Zi dedicata vizitarii capitalei etiopiene, un oras plin de surprize, situat la o altitudine de 2.300 m, cu peisaje contrastante, caracterizat printr-o remarcabila diversitate, care surprinde prin istoria si legendele sale. Vom urca pe Muntele Entoto de unde vom putea fotografia conurile vulcanice din jur si de unde vom avea o frumoasa vedere panoramica asupra capitalei etiopiene. Tot aici vom vizita Biserica Sf. Maria unde a fost incoronat Imparatul Menelik I si Palatul fondatorului Addis Abebei, Menelik al II-lea, un adevarat muzeu cu obiecte imperiale. In continuarea zilei se coboara in oras pentru dejun, dupa care se viziteaza Muzeul National, unde vom vedea cea mai bine pastrata si conservata fosila umanoida bipeda din lume, scheletul lui Lucy, o "fatuca" in varsta de aprox. 3,2 milioane de ani, gasita in desertul Afar. Lucy e faimoasa, desi tot in Etiopia, a fost gasit in anul 1994, Ardi, un "baietel" in varsta de aprox. 4,4 milioane de ani. Dupa-amiaza continua cu vizitarea Muzeului de Etnologie adapostit in fostul palat al Imparatului Halie Selassie, o buna introducere in bogata cultura etiopiana. Spre finalul zilei vom vizita Catedrala Sf. Gheorghe si mai apoi Merkato, cea mai mare piata in aer liber din estul Africii. Cina si cazare. 
3 ADDIS ABEBA - BAHIR DAR :
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bahir Dar, oras situat langa cel mai mare lac din Etiopia, Lacul Tana, de unde izvoraste Nilul Albastru care isi incepe parcursul spre Khartoum si mai departe spre Marea Mediterana. Transfer la hotel pentru dejun, dupa care vom pleca spre cascada Nilului Albastru numita "Tis Issat", in traducere Fum de Apa, a carei cadere de apa este de aprox. 40 m, fiind situata in amonte. Debitul sau variaza in functie de sezon, iar noile hidrocentrale au afectat intrucatva maretia acestei cascade, dar privelistea este una memorabila. Intoarcere in Bahir Dar pentru cina si cazare. 
4 BAHIR DAR - GONDAR :
Mic dejun. Astazi vom avea o zi intreaga dedicata excursiei cu barca pe Lacul Tana de la Bahirdar pana la Gorgora. Vom vizita 3 manastiri vechi si anume Ura Kidane Mihiret, Narga Selassie si Debre Sina Mariam. Lacul Tana, una din comorile naturale ale Etiopiei, cu o suprafata de 3600 km2 este presarat cu 37 de insule dintre care 20 adapostesc fascinante biserici si manastiri dintre care unele dateaza din sec. al XIII-lea, fiind decorate cu fresce viu colorate. Vom incepe vizita cu Manastirea Ura Kidane Mehret, localizata in Peninsula Zege, fiind considerata una dintre cele mai atractive biserici din regiunea Lacului Tana. Actuala biserica dateaza din sec al XVI-lea avand peretii decorati cu numeroase picturi murale. Vom continua cu vizitarea Manastirii Narga Selassie, situata pe Insula Dek, cea mai mare insula a Lacului Tana. Biserica a fost construita de Imparateasa Mentewab la sfarsitul sec. al XVIII-lea care are la intrare un portret al exploratorului scotian James Bruce, cel care a vizitat la sfarsitul sec. al XIX-lea capitala de atunci, Gondar. Vom face o pauza pentru servirea dejunului picnic la aceasta manastire. In final vom vizita Manastirea Debre Sina Mariam, situata in partea de nord a Lacului Tana, constructia sa datand din Evul Mediu. Plimbarea cu barca ne va duce spre Gorgora de unde ne vom imbarca in autocar si ne vom indrepta spre Gondar pentru cina si cazare. 
5 GONDAR :
Mic dejun. Astazi vom vizita Gondar, cel mai "european" oras al Etiopiei, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, oras situat la o altitudine de 2.500 m, care a fost pentru 236 de ani capitala Etiopiei, din perioada Imparatului Fasilades (anul 1632) pana la caderea lui Tewodros (anul 1868), timp in care s-au construit numeroase castele si cladiri dupa standarde europene, ceva unic pentru continentul african, palatele fiind construite in stil iberic. Vom face turul panoramic al orasului "portughez", care include "Combinatia regala", cu castele marete, construite in stilul Evului Mediu european: Palatul Imparatului Fasiledes, Castelul Imparatului Iyasu I, fiul lui Johanes, Biblioteca lui Fasilidas, fiul imparatului Yohannes, Sala Mare sau "Casa Cantecului" a Imparatului David al III-lea, Lungul V, forma care cuprinde cele doua etaje din palat care au apartinut Imparatesei Mentewab. In continuarea zilei vom vizita cea mai frumoasa biserica care nu a fost niciodata distrusa, Debre Berhan Selassie sau "Treimea de pe Muntele Luminii (Muntele Schimbarii la Fata), celebra pentru "fetele ingerilor inaripati", 104 la numar, care decoreaza plafonul si datorita carora i se mai spune "Capela Sixtina a Etiopiei". Cina si cazare. 
6 GONDAR - LALIBELA:
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Lalibela, loc important de pelerinaj si devotiune al crestinatatii etiopiene, oras care poarta numele regelui Lalibela, cel care a construit aici primele biserici din piatra la sfarsitul sec. al XII-lea, inceputul sec. al XIII-lea. Lalibela sau "Noul Ierusalim" este unul dintre cele mai remarcabile locuri ale crestinitatii, inscrisa in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1978, oras unde se afla peste 200 de biserici, unele ascunse in pesteri, dintre care 11 sunt considerate a fi "a 8-a minune a lumii", capodopere de arhitectura si arta. Dejun. Vom vizita in continuarea zilei un complex de culoare si biserici care apartin primului grup de biserici. Remarcabilele structuri sunt sapate in interior si exterior in roca solida, fiecare cladire unica din punct de vedere architectural reflectand executii mestesugit realizate, unele dintre ele fiind decorate cu picturi fascinante. Aceste edificii remarcabile au ramas locuri de rugaciune pana azi. Vom vizita biserici precum Bete Maryam, Bete Dangil, Bete Golgota, Bete Makal, etc. Cina si cazare. 
7 LALIBELA :
Mic dejun. Dimineata vom vizita cel de-al doilea grup de biserici in piatra din oras, care reprezinta cele sapte trepte ale Paradisului, biserici precum Bete Aba Libanos, Bete Emmanuel, Bete Merkurios, Bete Gabriel Raphael si Biserica Bete Giorgis, Sf. Gheorghe, care este considerata a fi cea mai frumoasa biserica monolitica in forma de cruce, simbolul Arcii lui Noe, care a devenit imaginea-simbol al Lalibelei. Dejun. Dupa amiaza vom vizita biserica sapata in stanca Neakutoleab si apoi vom participa la o ceremonie traditionala a cafelei intr-un local special din Lalibela. Cina si cazare. 
8 LALIBELA - AXUM:
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor la Axum. Zi dedicata vizitarii orasului sfant Axum, centru istoric si religios al Etiopiei, fosta capitala a Regatului Aksum, candva cel mai puternic regat dintre Imperiul Roman de Rasarit si Persia. Aksumul este considerat a fi leaganul civilizatiei etiopiene, cu o istorie mai veche de 3.000 de ani, cu ruine ale orasului care dateaza inca din sec. I-VII. Obeliscuri monolitice, stelae gigantice (stalpi funerari sculptati), morminte regesti, ruine ale Palatului Passion, etc., toate stau marturie cu privire la nivelul exceptional de civilizatie, fapt pentru care incepand din anul 1980, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Mult timp dupa declinul politic de la sfarsitul sec. al VII-lea, imparatii etiopieni au continuat sa se incoroneze in Axum. Vom avea prilejul de a vedea monolitii din piatra, considerati a fi unele dintre cele mai misterioase monumente din lume; cel mai mare monolit din lume, care se gaseste aici, cantareste aproximativ 500 de tone si are 33 metri lungime. Dejun. Vom vizita apoi Muzeul Arheologic, Baia si Palatul Reginei din Saba. Cina si cazare. 
9 AXUM - ADDIS ABEBA :
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Addis Abeba. Transfer la hotel. Dupa-amiaza vom participa la festivitatile sarbatorii religioase Meskel care se desfasoara in Piata Meskel din centrul orasului. Festivalul Meskel este celebrat prin dansuri, ospaturi si aprinderea unui imens foc cunoscut in traditia etiopiana ca "Damera". Festivalul Meskel comemoreaza gasirea Sfintei Cruci in sec. al IV-lea, cand imparateasa Elena, mama lui Constantin cel Mare, a descoperit Sfanta Cruce pe care a fost rastignit Iisus Christos. Sarbatoarea este celebrata in Ethiopia in data de 17 septembrie dupa calendarul etiopian, respective 27 septembrie dupa calendarul gregorian, la sase luni dupa descoperirea Sfintei Cruci. Sarbatoarea de Meskel semnifica si prezenta unei bucati din Sfanta Cruce care a fost ingropata sub Biserica Gishen Mariam aflata la o distanta de 483 km nord de Addis Abeba, in Regiunea Wollo. Cina si cazare. 
10 ADDIS ABEBA - ARBAMINCH:
Mic dejun. Ne vom imbarca in vehicule 4x4 si vom porni spre sud, spre zona lacurilor din regiunea Riftului. Vom face o oprire la unul dintre lacurile de crater de la Debre Zeit, Lacul Bishoftu, de unde drumul continua spre Arbaminch prin Hossaena. Vom vizita pe parcursul drumului, stelaele din Tiya, care dateaza din sec. XII-XV, incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO. Situl contine 36 de stelae monument, incluzand 32 de stelae sculptate cu diferite simboluri, despre care se crede ca sunt semne ale unui complex funerar preistoric. In continuarea zilei vom traversa zonele agricole ale tribului Gurage, cunoscuti prin casele lor circulare acoperite cu paie. Vom vedea deasemenea, triburile Hadiya si Kembata pe parcursul drumului catre Arbaminch, cel mai important oras din coltul de sud-vest al tarii, poarta de acces catre zona tribala a vaii Omo. Hotelul in care vom innopta astazi este situat in Parcul National, care ofera o magnifica vedere, data de culorile diferitelor lacuri. Cina si cazare. 
11 ARBAMINCH - TURMI :
Mic dejun. Traseul zilei continua spre regiunea Vaii Omo, pe parcurs avand prilejul de a vizita diferite triburi si satele lor, cum ar fi Gamo, Derashe si Konso, admirand totodata peisajul "ondulat" al zonei. Pentru dejun ne vom opri in Woito, iar de aici vom pleca sa vizitam una dintre cele mai bune piete din regiune, numita Dimeka, piata care se tine in fiecare sambata. In aceasta piata vom vedea triburi diferite, inclusiv Hammer, Benna si Ari. Unii dintre ei sunt decorati cu lut, dar cei din tribul Benna sunt niste maestrii in a se vopsi pe corp. Toti cei aflati in piata sunt implicati in activitatile traditionale de vanzare a produselor de artizanat locale, inclusiv tigve ornate, alaturi de legume, mirodenii, unt, lapte si tabac. Plecare spre Turmi pentru cina si cazare. 
12 TURMI - KARO - JINKA:
Mic dejun. Plecare spre Korcho, pentru a vizita tribul Karos, ai carui membrii locuiau initial in satul Duss si Korcho de-a lungul raului Omo, astazi numarand mai putin de 600 de indivizi, fiind cosiderat din acest motiv, un trib pe cale de disparitie. Membrii tribului Karo se remarca prin exuberanta pictura a corpului, a dansurilor si ceremoniilor, diferind de alte grupuri etnice din zona Omo prin faptul ca locuiesc intr-un singur sat. Pe parcursul drumului catre Korcho, ne vom opri si intr-un sat al tribului Hammer, unde vom vizita colibele in care locuiesc acestia, prilej de a vedea modul lor zilnic de viata. Dupa vizitarea satelor Karo vom pleca spre Jinka pentru a vizita Muzeul Etnologic al Vaii Omo. Cina si cazare. 
13 JINKA - PARCUL NATIONAL MAGO - KONSO:
Mic dejun. Astazi vom traversa Parcul National Mago, catre cel mai original si interesant trib din Valea Omo, tribul mursilor care numara numai vreo 6.500 de suflete. Celebrii mursi sunt semi-nomazi, locuiesc in sezonul uscat pe pantele vestice ale vaii Omo, unde cultiva sorg, porumb si legume, unde vaneaza si pescuiesc, iar in sezonul umed isi pasc cirezile in stepa Tama. Barbatii Mursi sunt razboinici recunoscuti iar femeile sunt renumite pentru farfuriile introduse in buza si coarne in urechi, obicei considerat semn de frumusete. Intoarcere la Jinka pentru dejun. In continuarea zilei ne vom deplasa spre Konso, pentru cina si cazare. 
14 KONSO - ARBAMINCH - DORZE - ARBAMINCH:
Mic dejun. Dimineata este dedicata vizitarii zonei Konso, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, datorita traditiilor ancestrale deosebite care se intind pe parcursul a 21 de generatii (peste 400 de ani). Tribul Konso, desi in majoritatea lor sunt inca animisti, este poate unul dintre cele mai "civilizate" triburi din zona fiind cunoscuti atat pentru sistemul unic de terasare a dealurilor, care permite o intensa cultivare si irigare a culturilor, dar si pentru statuile funerare confectionate din lemn, numite "waga". Aceasta neobisnuita interactiune om-natura a fost onorata cu includerea in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 2011. Intoarcere la Arbaminch pentru dejun, dupa care ne vom deplasa spre satul Chencha al tribului Dorze, care locuieste pe un munte care domina zona intr-o zona pitoreasca pe culmi si vai. Cei din tribul Dorze sunt poate cei mai dezvoltati, fiind foarte muncitori; ei sunt cei care "imbraca" toata zona, fiind tesatori renumiti, dar nu numai hainele celor din Dorze sunt faimoase, ci si colibele lor de bambus inalte de 8-12 metri. Drumul continua spre Arbaminch, "orasul celor 40 de izvoare" pentru cina si cazare. 
15 ARBAMINCH - LACUL CHAMO - LANGANO :
Mic dejun. Plimbare matinala cu barca pe lacul Chamo, prilej de a vedea cei mai mari crocodili africani, hipopotami si foarte frumoase pasari de apa, precum Kingfisher si Fish Eagle. Lacul Chamo face parte din Parcul National Netschsar, in limba amhara "iarba alba" sau "campia alba". Microclimatul este identic ca in Masai Mara sau Serengeti, aici traind peste 300 de specii de mamifere. Principala atractie o reprezinta desigur fauna, mai precis crocodilii, hipopotamii, pelicanii si multe alte pasari de balta. Crocodile Market este locul din Africa cu cea mai mare concentratie de crocodili in libertate. Va fi un adevarat spectacol sa vedem multe specimene de crocodili, unele chiar gigantice, navigand elegant pe langa barca sau stand la soare, alaturi de pelicani. Parcul este habitat de o mare varietate de specii de flora si fauna precum Kuduminuskul Dik Dik, zebra Burchell, gazelele Grant, specia endemica de antilope Sweyne, etc. Ne vom intoarce pentru dejun in Arbaminch dupa care vom pleaca spre Langano. Cina si cazare Langano. 
16 LANGANO - ADDIS ABEBA :
Mic dejun. Ultima dimineata din Etiopia o vom petrece in incantatorul peisaj oferit de Lacul Langano, dupa care vom pleca spre Addis Abeba. Pe parcurs vom vizita Valea Marelui Rift cu lacurile Zway unde traiesc o multime specii de pasari, zona in care vom avea prilejul de a vizita si o piata locala de peste. Dejun. La intoarcerea in Addis Abeba vom vizita piata de suveniruri, iar seara vom participa la o cina traditionala de ramas-bun cu program de dansuri specifice. Transfer la aeroportul Bole, pentru zborul spre Istanbul cu TK 677 ( 01:15 / 06:40). 
17 ISTANBUL - BUCURESTI:
Sosire in Istanbul la ora 06:40 si plecare spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (07:50 / 09:15) 


Tarife:

2970 € - Plecare in data de 18-09-2013

Detalii:

PRETUL INCLUDE:

transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Istanbul - Addis Ababa si Addis Ababa - Istanbul - Bucuresti
transport intern cu avionul pe rutele: Addis Abeba - Bahir Dar; Gondar - Lalibela; Lalibela - Axum; Axum - Addis Abeba
15 nopti de cazare in hoteluri de 3* si 4*
15 pensiuni complete (mic dejun, pranz si cina cu apa inclusa), conform program
transport cu autocar/minibus pentru circuitul de nord si transport cu jeep-uri 4x4 pentru circuitul de sud, cu toate taxele de drum si combustibil incluse
plimbare cu barca pe lacul Chamo
traversare cu barca pe lacul Tana
transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
taxele de intrare la obiectivele mentionate in program si in parcurile nationale
ghid local vorbitor de limba engleza, insotitor al grupului pe tot parcursul circuitului si ghizi locali
conducator roman de grup

PRETUL NU INCLUDE:

taxele de aeroport si securitate pentru zborurile intercontinentale: 225 euro si pentru zborurile interne 90 euro care se platesc o data cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
taxa viza si procesare acte: 50 euro/pers
taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica
alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, taxe pt. fotografiere, telefoane, bauturi, etc.
bacsisuri 60 euro/pers., pentru ghizi, soferi si ajutori de soferi, nu si pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
excursiile optionale
asigurarea medicala obligatorie
asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

GRUP MINIM:
18 persoane. Pentru un grup de 14 - 17 persoane, tariful se se majoreaza cu 170 euro.

ACTE NECESARE:

pasaport valabil inca cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, cu minim 2 pagini libere; posesorii unui pasaport cu viza de Israel (valabila sau expirata) nu pot intra in Etiopia
1 fotografie tip pasaport
carnetul international de vaccin contra febrei galbene, care se obtine cu cel putin 10 zile inainte de plecarea in excursie

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii

CONDITII DE RETRAGERE:

25% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 60-30 zile calendaristice înainte de data plecării;
50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 29-22 zile calendaristice înainte de data plecării;
75% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face cu 21-16 zile calendaristice înainte de data plecării;
100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 15 zile înaintea plecarii.

CONDITII SPECIALE:
- in cazul retragerii dupa obtinerea vizei: penalizare integrala.
- in cazul neobtinerii vizei se aplica penalizarile stipulate in "conditiile de retragere". De asemenea, taxa de viza nu se restituie de catre Ambasada Etiopiei.

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia PARALELA 45. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatorie
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

Rezervare & Informații contact
Paralela 45 Turism Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism Paralela 45 Turism:
  • Adresa: Bd Regina Elisabeta, nr. 29-31, Sct 5, Bucuresti, Bucuresti
  • Telefon: 021-311.19.58

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.