Circuite turistice

INDIA, inceputul unei povesti de dragoste

  • Circuit in: India 
  • Durata: 10 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hoteluri de 4 stele 
  • Pret: 990 Euro / persoană

Traseu:

DELHI - JAIPUR - AGRA - KHAJURAHO - VARANASI

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 13 - 14 Octombrie BUCURESTI - ISTANBUL - DELHI
Intalnire in aeroportul Henri Coanda (Otopeni), la ora 08:15, cu reprezentantul Interra Travel pentru imbarcare pe zborul Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Delhi via Istanbul. Decolare la ora 10:15 si aterizare in Istanbul la ora 11:40. Imbarcare pe zborul TK 716 cu destinatia Delhi cu decolare la ora 19:55. Sosire pe aeroportul din Delhi 04:20 in data de 14 octombrie. Transfer la hotel si cazare. Program liber pentru odihna. Suntem in capitala Indiei, o combinatie captivanta de elemente vechi si moderne, impartita in doua parti principale: Old Delhi si New Delhi. In aceasta dupa-amiaza descoperim printr-un tur partea noua a orasului. Vizitam Minaretul Qutub, acest turn spectaculos de 72 m inaltime, gravat cu versuri din Coran, construit de Qatb-ud-Din-Aibak in sec. XIII-lea pentru a-si sarbatorii victoria in fata regilor hindusi. Din anul 1993 face parte din Patrimoniului UNESCO. Continuam cu Mormantul lui Humayun, o bijuterie arhitecturala in stil Indo-Persan, construit la cererea sotiei imparatului, sursa de inspiratie pentru Taj Mahal. Trecem pe langa Poarta Indiei o arcada de 42 m inaltime construita de britanici in onoarea soldatilor indieni care au murit in primul razboi mondial. De aici se pot observa Rastrapathi Bhawan resedinta prezidentiala (fosta resedinta regala) si Sansad Bhavan (Cladirea Parlamentului). Cazare la Hotel Ramada Gurgaon (camere executive) 4* sau similar. 
2 15 Octombrie DELHI
Mic dejun. Astazi descoperim vechiul Delhi. Turul incepe cu vizita la Raj Ghat monument dedicat memoriei lui Mahatma Gandhi. Drumul ne poarta pe langa Fortul Rosu spre Moscheea Jama Masjid (Moscheea Vineri), una dintre cele mai mari din Asia. A fost extravaganza arhitecturala a imparatului Shah Jahan, cel care a construit popularul Taj Mahal, 5.000 de mestesugari fiind folositi la ridicarea ei. Este punctul principal al musulmanilor din Delhi, cu o capacitate de 20.000 de persoane. Cazare la Hotel Ramada Gurgaon (camere executive) 4* sau similar. 
3 16 Octombrie DELHI - JAIPUR
Mic dejun. Ne indreptam catre Rajasthan. Acest taram magic plin de culoare si exuberanta impresioneaza turisti cu orase pictate, temple si palate spectaculoase, forturi impunatoare, elefanti impodobiti, obiecte de artizanat colorate, muzica folk si dansuri. Incepem incursiunea in Rajasthan cu capitala acestuia, Jaipur (Orasul Roz) construit in 1727 de maharajahul Sawai Jaisingh II. Initial orasul era gri deschis, insa in 1883 in cinstea vizitei printului Albert s-a poruncit sa fie vopsit in culoarea specifica de bun venit, roz. Acest loc fabulos este bogat in istorie, cultura si arhitectura. Unicitatea orasului este conturata de uluitoare forturi si palate glorioase, care amprenteaza trecutul regal bogat, hoteluri sofisticate de prima clasa, turbane colorate care creeaza un traseu printre minunatele bazare pline cu lucruri de negociat, sariuri fluturand care capteaza privirea precum fluturii, dezlantuirea soferilor de ricsa care trasporta turisti si localnici, seninatatea gradinilor luxuriante. Cazare la Hotel Lemon Tree Premier (camere superior) 4* sau similar. 
4 17 Octombrie JAIPUR
Mic dejun. Vom porni in aventura rajastana cu fabulosul Fort Amber, candva capitala locuitorilor minas (primii din aceasta zona). Maharaja Mansingh, comandatul suprem al armatei imparatului Akbar, a inceput constructia fortului in sec. al XVII-lea. Inaintea construirii Palatului Orasului in Jaipur, Fortul Amber a fost sediul central al puterii. Fortul este inconjurat de metereze fortificate si are vedere la Lacul Moat. La fort se poate ajunge cu jeepurile, insa o varianta inedita de a urca este pe elefanti pictati in culori pastelate. Odata ajunsi in varf, va intampina portile masive, pavilioane cu coloane, si palate care amintesc de gloria si bogatia orasului Amber. Poate cea mai interesanta este Sheesh Mahal, palatul oglinzilor, ai carui pereti sunt incrustati cu motive deosebite de oglinda, pentru iluminare fiind suficienta lumina de la o singura lumanare care se reflecta in multitudinea de oglinzi. Ne intoarcem in Jaipur si facem un stop pentru a admira una dintre cele mai frumoase imagini ale orasului Hawa Mahal (Palatul Vanturilor). Fatada extraordinara are 953 m de ferestre construite special pentru a fi folosite de doamnele de la palat pentru a privi lumea de pe strada fara a fi observate. Continuam turul orasului Jaipur cu Palatul Orasului, un complex coplesitor de palate, gradini si curti interioare. Muzeul Palatului detine o colectie de manuscrise rare, arme, costume, covoare si picturi in miniatura. Mergem catre Jantar Mantar, Observatorul Astronomic. Construit in 1726 este una dintre cele 5 minuni astronomice ale lui Sawai Jai Singh si chiar si astazi face previzuni exacte. Spre sfarsitul turului vom explora pietele locale. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Lemon Tree Premier (camere superior) 4* sau similar. 
5 18 Octombrie JAIPUR - FATEHPUR SIKRI - AGRA
Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si ne intreptam catre Agra. In drum spre Agra, vizitam Fatehpur Sikri, capitala imperiala a lui Akbar in sec. al XVI-lea. A fost abandonata la doar cativa ani dupa ce a fost construita in momentul in care fantanile locale au fost secate. Ruinele au fost bine pastrate fiind aproape neschimbate. Cand a fost ridicat intial, tot complexul, incluzand palatele si moscheele, depasea marimea unui oras precum e Londra. A fost construit din gresie extrasa din dealul pe care era situat, cladirile palatului fiind inspirate din stilul indian local. Dupa acesta vizita ne continuam drumul spre Agra. Sosim in Agra si ne cazam. Agra, orasul imparatilor, este medievala, cu ulite inguste si magazine multicolore. Orasul gazduieste una dintre cele sapte minuni ale lumii noi, Taj Mahalul pe care il vizitam in cursul dupa-amiezii. Frumusetea diafana este data de mamura alba, adusa de la 300 km si transportata de o flota de peste 1000 de elefanti. Au fost necesari 22 de ani si 20.000 de oameni pentru construirea lui. Povestea Taj Mahal-ului este una despre iubirea care depaseste moartea. Construirea lui a fost ceruta de imparatul Shah Jahan in onoarea sotiei sale Mumtaz Mahal. Casatoriti timp de 19 ani, confidenta in toate problemele statului, i-a daruit imparatului 14 copii. A murit la nasterea ultimului copil, iar Shah Jahan a fost devastat si l-a construit in memoria ei, gazduind totodata si mormantul ei. Poarta principala se aseamana unui val, pe care femeile Indiei il poarta in noaptea nuntii. Impresioneaza prin armonia dimensiunilor si a spatiului folosit, combinand arta indiana si persana. Continuam vizitele cu Fortul Agra, un exemplu de arhitectura mogula. Vizitam Sala de Audiente Publice si Pavilioanele Regale. Cazare la Hotel Clarks Shiraz (camere standard) 4* sau similar. 
6 19 Octombrie AGRA - JHANSI - KHAJURAHO
Mic dejun la pachet. Plecam dis de dimineata spre statia de tren si ne imbarcam in trenul expres catre Jhansi. Sosim in Jhansi si ne intreptam catre Khajuraho. Pe drum ne oprim si vizitam Templele Orchha, care vorbesc si astazi despre zei inca in viata. In Orchha este venerat ca rege Lordul Ram, despre care se crede ca ziua conduce Ayodhya, iar noaptea calatoreste catre Orchha. Sosim in Khajuraho si ne cazam. Dupa-amiaza, descoperim acest tinut care stimuleaza gandirea si fantezia. In Khajuraho a trait, luptat si dominat intre secolele al X-lea si al XII-lea puternicul popor Chandella. La apogeul dominatiei lor le-au consacrat zeilor temple din profunzimea unui popor, care era concentrat asupra vietii spirituale. Arhitectura si sculpturile erotice in piatra sunt de o armonie desavarsita, fiind unice in toata tara. Sunt ilustrate sentimentele umane, precum si dragostea spirituala si fizica. Unul dintre principiile hinduismului spune ca, iubirea sexuala este o forma de energie, din acest motiv reprezentarea ei pe peretii templelor a venit natural. Din 85 de temple au ramas intr-o conditie foarte buna 22. Seara, va invitam la un show de lumina si sunet. Transfer la hotel. Cazare la Hotel Ramada Khajuraho (camere superior) 4* sau similar 
7 20 Octombrie KHAJURAHO - VARANASI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Varanasi. Sosire in inima spirituala a Indiei, Varanasi. Varanasi nu poate fi descris in cuvinte, el trebuie experimentat. Este cel mai vechi oras lucuit din India si unul dintre cele mai vechi locuri de pelerinaj hindus din lume. Temple inghesuite, strazi serpuite, alei largi pline cu pelerini si barbati sfinti, preoti hindusi care daruiesc ofrande zeilor, toate acestea sunt Varanasi. Un alt nume al orasului este "cel luminos", fiind considerat capitala zeului Shiva. Lumina din temple atinge cerul albastru, murmurul rugaciunilor este acoperit de clopotele templelor, iar toate ghaturile sunt acoperite de umbrele de soare, sub care stau brahmani care protejeaza sufletele mortilor. Noaptea aceste locuri sunt de o frumusete rara. O vizita la Varanasi fara ghaturi ar fi incompleta, astfel spre seara ne vom bucura de aceasta experienta. Cazare la Hotel Rivatas by Ideal (camere deluxe) 4* sau similar. 
8 21 Octombrie VARANASI - DELHI
Inainte de rasarit facem o plimbare cu barca pe Fluviul Gange, participand astfel la cel mai emotionant act de credinta al pelerinilor hindusi. Cand primele raze de soare lumineaza mii de credinciosi coboara spre Gange si se scalda in mod festiv pentru a executa ritualurile vechi de mii de ani. Ne intoarcem la hotel pentru a servi micul dejun. Dupa-miaza transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul spre Delhi. Cazare la Hotel Ramada Gurgaon (camere executive) 4* sau similar. 
9 22 Octombrie DELHI - BUCURESTI
Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK717 cu destinatia Bucuresti via Istanbul. Decolare la ora 06:05, sosire la Istanbul la ora 10:25. Imbarcare pe zborul TK1045 cu destinatia Bucuresti la ora 19:25. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 20:50. Sfarsitul pachetului de servicii. 


Tarife:

Tarife calculate pentru un grup de 25 platitori
 990 Euro adult loc in camera dubla
 1230 Euro adult loc in camera single

Detalii:

Servicii incluse:

• Bilet de avion Bucuresti - Delhi & Delhi- Bucuresti, via Istanbul, Compania Turkish Airlines
• Bilet de avion Khajuraho - Varanasi, Companie locala
• Bilet de avion Varanasi - Delhi, Companie locala
• Bilet de tren Agra - Jhansi
• Cazare 08 nopti cu mic dejun:
 Early check-in in noaptea sosirii: Hotel Ramada Gurgaon (camere executive) 4* sau similar
 2 nopti la Gurgaon-Delhi: Hotel Ramada Gurgaon (camere executive) 4* sau similar
 2 nopti la Jaipur: Hotel Lemon Tree Premier (camere superior) 4* sau similar
 1 noapte la Agra: Hotel Clarks Shiraz (camere standard) 4* sau similar
 1 noapte la Khajuraho: Hotel Ramada Khajuraho (camere superior) 4* sau similar
 1 noapte la Varanasi: Hotel Rivatas by Ideal (camere deluxe) 4* sau similar
 1 noapte la Gurgaon-Delhi: Hotel Ramada Gurgaon (camere executive) 4* sau similar
- Transferuri aeroporturi - hoteluri - aeroporturi
- Transport cu autocar local, dotat cu aer conditionat, conform itinerariului
- Tururile, vizitele si excursiile din program
- Biletele de intrare la obiectivele nominalizate in program
- 1 plimbare cu elefantul (altenativa la jeep-uri) la Fortul Amber in Jaipur
- 1 plimbare cu barca pe Fluviul Gange in Varanasi
- 1 plimbare cu ricsa in Varanasi
- Ghizi locali
- Insotitor roman de grup
Transferuri gratuite din orasele
Constanta Sala Sporturilor Iasi Petrom Pacurari
Medgidia Petrom Centura Roman Gara
Cernavoda Gara Bacau Mc.Donalds
Fetesti Petrom iesire autostrada Onesti Gara
Slobozia Petrom iesire spre Braila Brasov Petrom iesire Calea Bucuresti
Craiova Mc.Donalds Campina OMV
Rm.Valcea Gara Ploiesti Gara de sud
Pitesti OMV Vama


Servicii neincluse:
- Taxele de aeroport & combustibil aferente zborurilor intercontinentale si locale: 499 Euro/persoana
(se pot modifica pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)
- Taxa de viza + taxa procesare documente de catre agentie: 50 Euro/persoana (viza se obtine din tara)
- Supliment demipensiune: 100 Euro/persoana (se achita din tara)
- Asigurarea medicala de calatorie
- Asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
- Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului insotitorului de grup)
- Excursiile optionale
- Alte servicii decat cele mentionate in program

Acte necesare pentru obtinerea vizei de INDIA:
 1 fotografie (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 5x5 cm pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, pe fundal alb
 pasaportul in original valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu minim 2 pagini consecutive libere
 copie dupa cartea de identitate
 daca ati mai avut viza de India aplicata pe un alt pasaport, copie dupa aceasta
 asigurare medicala valabila pe perioada calatoriei
 telefon de contact (indicat telefonul mobil)
 Este necesara prezenta personala a turistilor la Ambasada Indiei din Bucuresti in vederea inregistrarii biometrice (amprentare), la data si ora comunicate de agentie


Termen de inscriere: Minim 4 saptamani inainte de data plecarii
Grup minim: 25 persoane

Tarifele au fost calculate pentru un numar minim de 25 de platitori. Pentru 20-24 de platitori se achita un supliment de 55 Euro/persoana.

Rezervare & Informații contact
ANA TOURS SERV Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism ANA TOURS SERV:
  • Adresa: Strada Armeana nr 13, Bloc G6,parter, IASI , județul IASI
  • Telefon: 0723/449146

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.