Circuite turistice

India si Nepal

  • Circuit in: India 
  • Durata: 18 zile
  • Transport: autocar + avion 
  • Cazare: Hotel 4* / Hotel 5* 
  • Pret: 1750 Euro / persoană

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1  
2 OLD DELHI :

Sosire la Delhi la ora locala 07:25. Transfer si cazare la hotel. Dupa-amiaza tur al orasului vechi - Old Delhi. Construit la inceputul secolului al XVII-lea de catre imparatul Shah Jahan si capitala a Imperiului Mughal, fostul Shahjahanabad este in prezent un simbol al maretiei mogule si un etalon al arhitecturii Indo-Islamice. Turul orasului vechi include vizita panoramica (exterior) a Fortului Rosu - fosta resedinta a familiei imperiale, apoi moscheea Jama Masjid, cel mai mare si mai cunoscut lacas de cult musulman din India. Moscheea poate cuprinde in curtea sa pana la 25.000 de credinciosi si adaposteste doua relicve importante ale Islamului: un exemplar vechi al Coranului din piele de caprioara si o pereche de sandale despre care se spune ca au fost purtate de profetul Mahomed. Continuam apoi vizita cu o plimbare prin vechiul centru comercial - Chandni Chowk; stradutele sale inguste si aglomerate, pline de culoare si de arome alcatuiesc un amestec ametitor, o adevarata provocare a simturilor dar si ocazia unei incursiuni inedite in viata autentica a localnicilor. Turul orasului vechi se incheie cu vizitarea memorialului inchinat parintelui spiritual al Indiei, Mahatma Gandhi - Raj Ghat. Cina si cazare Delhi. 
3 NEW DELHI :

Mic dejun. Astazi vom cunoaste fata moderna a capitalei Indiei intr-un tur al orasului nou - New Delhi, aflat intr-o puternica si fascinanta antiteza cu orasul vechi. Pentru o vreme capitala a Imperiului Britanic, New Delhi este astazi un oras al marilor bulevarde, al impresionantelor cladiri guvernamentale si al gradinilor elegante. Vom incepe turul cu minaretul Qutub, obiectiv inclus in patrimoniul UNESCO; construit in anul 1206 de catre Qutub-ud-din Aybak, este cel mai inalt minaret de caramida din lume (73 m) si o splendida ilustrare a arhitecturii Indo-Islamice. Continuam turul cu Poarta Indiei - Arc Memorial de Triumf care poarta inscriptionate numele soldatilor indieni cazuti in primul Razboi Mondial si traversam apoi cartierul diplomatic catre cladirile Parlamentului si resedinta prezidentiala (vizita panoramica). Turul se incheie cu principala zona comerciala a orasului - Connaught Place. Dupa-amiaza vizita Templul Lotus (panoramic). Inchinat cultului Bahai, Templul Lotus este unul din obiectivele cele mai vizitate din India; adevarata bijuterie arhitecturala, templul impresioneaza prin designul spectaculos dar si prin mesajul de unitate religioasa pe care il transmite. Timp liber pentru cumparaturi.

Seara, optional: "Kingdom of Dreams" - lumea ametitoare si plina de stralucire a Bollywood-ului adusa pe scena acestui teatru recent inaugurat in Delhi - Gurgaon. Un musical de exceptie, o poveste plina de emotie in care muzica si dans, decoruri somptuoase si costume extravagante se imbina perfect pentru a oferi experienta unica a uneia din cele mai fascinante exprimari ale artei indiene contemporane. Pret informativ: 70 USD/persoana. Include cina si bilete clasa silver. Cina si cazare Delhi. 
4 DELHI-JAIPUR :

Dupa micul dejun plecam catre Jaipur (cca 250 km, 5 ore de mers). Jaipur (orasul Jai, al Victoriei sau Orasul Roz) este capitala plina de viata si de culoare a statului Rajasthan si una din bijuteriile renumitului Triunghi de Aur (Delhi - Jaipur - Agra). Fondat in anul 1728 de catre Maharajahul Sawai Jai Singh al II-lea dupa planurile unui tanar bengalez, orasul este alcatuit din 9 zone de cladiri bine delimitate de strazi largi, fiind astfel singurul oras din lume care reflecta cele 9 diviziuni ale Universului. Initial culoarea predominanta a orasului a fost gri-deschis, dar din 1883 Jaipur a devenit Orasul Roz - in cinstea vizitei Printului Albert, cladirile sale au fost vopsite in roz, culoarea traditionala de bun venit. Sosire Jaipur si cazare. Dupa-amiaza tur panoramic al orasului Jaipur. Printre atractiile vizitate se numara Palatul Orasului - imbinare perfecta intre arta Rajasthani si cea Mughal. Palatul este astazi resedinta familiei regale din Jaipur, o parte a sa fiind transformata in muzeu. Continuam cu Jantar Mantar, observatorul maharajahului Jai Singh; construit la jumatatea secolului al XVIII-lea, este o realizare impresionanta pentru acel moment in ceea ce priveste conceptia sa si acuratetea calculelor. Vizita se va incheia cu o plimbare pe langa una din cele mai frumoase cladiri din Jaipur - Hawa Mahal - Palatul Vanturilor, renumit pentru fatada sa elaborata cu cele aproape 1000 de ferestre care permiteau odinioara doamnelor din palat sa priveasca lumea exterioara, fara a fi vazute. Cina si cazare Jaipur. 
5 JAIPUR-AGRA :
Dupa micul dejun, vizitam Fortul Amber, situat la circa 11 km de Jaipur. Pana la fort vom urca pe spatele elefantilor sau alternativ, cu jeepurile. Vizita interioara a fortului include Jai Mahal si Sheesh Mahal - Palatul Oglinzilor.
Plecam catre Agra (cca 260 km, 6 ore de mers). Pe drum vom vizita impresionantul "oras-fantoma" Fatehpur Sikri (situat la cca 40 km de Agra); fosta capitala a Imperiului Mughal, orasul a fost construit de imparatul Akbar si abandonat dupa numai 12 ani din cauza secetei. Desi astazi parasit, orasul este poate cea mai frumoasa exemplificare a splendidei arhitecturi mogule aflata la apogeul sau. Vom admira superbele constructii ale orasului printre care: Panch Mahal, mormantul sfantului sufist Shaikh Salim Chisti si Jami Masjid - una din cele mai mari si mai frumoase moschei din lume, despre care se spune ca este o copie a moscheii din Mecca. Continuam drumul catre Agra. Cina si cazare Agra. 
6 AGRA :
Dupa micul dejun, vizita la palatul Taj Mahal - visul din marmura alba al Indiei, expresia suprema a artei mogule si simbol al dragostei eterne. Monumentul a fost construit de catre Shah Jahan in memoria celei de-a doua sotii a sa, Mumtaz Mahal si a necesitat munca a peste 20.000 de lucratori, pe parcursul a 20 de ani. Conform legendei, Shah Jahan dorea sa construiasca o replica a Taj Mahal-ului dar in marmura neagra, care sa-i serveasca drept mormant; acesta a ramas insa doar un vis, el fiind inmormantat in Taj Mahal, alaturi de sotia sa.
Dupa-amiaza, vizitarea Fortului Agra (obiectiv inclus in patrimoniul UNESCO), cel mai important fort al Indiei si prima resedinta a imparatilor moguli, un adevarat "oras in oras" ce adaposteste palate, moschei, gradini si pavilioane. Aici si-a petrecut ultimii ani din viata Shah Jahan, exilat de catre fiul sau. Cina si cazare Agra. 
7 AGRA-JHANSI-KHAJURAHO:
Mic dejun matinal. Transfer la gara si imbarcare in trenul expres Shatabdi catre Jhansi. Plecare din Agra ora 08:15 cu sosire Jhansi ora 10:20. Transfer cu autocarul catre Khajuraho (cca 175 km, 4 ore de mers). Pe drum vizitam Orcha, exemplu stralucit de palat fortificat medieval datand din perioada de maxima inflorire a dinastiei Bundela.
Sosire Khajuraho, cazare si cina. 
8 KHAJURAHO - VARANASI :
Dupa micul dejun, tur al orasului Khajuraho; dintre cele 85 de temple construite aici de imparatii Chandela intre anii 950 si 1050, cele 25 care s-au pastrat pana in prezent se numara printre cele mai frumoase temple din India si din lume. Doua din cele mai celebre temple sunt Lakshmana (cel mai vechi dar si cel mai bine conservat) si Kandariya Mahadeva - templu care atrage atentia prin bogatia ornamentelor - peste 600 de statui impodobesc fatadele sale.

Transfer catre aeroport pentru zborul spre Varanasi. Decolare Khajuraho ora 13:55 cu sosire Varanasi ora 14:45.

Tur al orasului Varanasi, unul din cele mai vechi orase din India si din lume si in acelasi timp unul din cele sapte orase sfinte ale religiei hinduse. Vizita va include templul Bharat Mata care impresioneaza prin simbolistica si conceptie: spre deosebire de alte constructii de gen, acest templu nu este dedicat niciunei zeitati si nu slujeste niciunui scop religios ci simbolizeaza ideea de unitate, de patrie mama, fiind venerat de toti indienii, indiferent de casta sau de apartenenta religioasa (Bharat Mata = India Mama). Templul este ridicat pe 5 piloni, fiecare dintre ei simbolizand focul, apa, pamantul, cerul si vantul si adaposteste o harta tridimensionala a Indiei sculptata in marmura.
Transfer la hotel. Cina si cazare Varanasi. 
9 VARANASI - KATHMANDU:
Mic dejun matinal urmat de o experienta unica, marcanta si inedita: o plimbare cu barca pe Fluviul Gange in care vom vedea localnici care se scalda si se roaga in fluviul sacru pentru purificarea sufletului, precum si locurile de incinerare, ale caror ruguri ard neintrerupt.

Transfer la aeroport pentru zborul spre Kathmandu. Decolare Varanasi 12:30 cu sosire Kathmandu 13:40.

Transfer la hotel si cazare. Timp liber pentru cumparaturi diverse. Cina si cazare Kathmandu. 
10 KATHMANDU:
Mic dejun. Tur al orasului Kathmandu, capitala Nepalului adapostita la picioarele Muntilor Himalaya. Turul va include: piata Durbar - centrul social, cultural si religios al orasului, Hanuman Dhoka - vechea resedinta regala nepaleza, templele Mahadev si Parvati precum si templul-resedinta al micilor zeite vii - Kumari Devi. Zeita Kumari este o fetita de varsta frageda aleasa dintr-o anumita casta conform unui ritual stravechi; considerata reincarnarea temporara a puternicei zeite Taleju Bhawani, este venerata atat de hindusii cat si de budistii nepalezi si considerata protectoarea intregii comunitati. Continuam cu vizita stupei Swayambhunath - templu budist cu o vechime impresionanta (in jur de 2000 de ani) si unul din simbolurile emblematice ale Nepalului (inclus in patrimoniul UNESCO). Supranumit si Templul Maimutelor datorita numeroaselor primate care salasluiesc in zona, amuzand vizitatorii, templul este amplasat pe inaltimea unui deal, oferind o priveliste impresionanta asupra orasului si a intregii vai Kathmandu. Cina si cazare Kathmandu. 
11 KATHMANDU - BHADGAON:
Dupa micul dejun, vizita la Bodhnath, una dintre cele mai mari stupe din lume, care domina intreaga zona prin ochii atotvazatori ai lui Buddha ce impodobesc cele 4 fatade ale sale. Amplasat pe vechiul drum comercial catre ducea catre Lhasa, Bodnath a fost locul de refugiu al tibetanilor aflati in exil in urma invaziei chineze, astazi fiind cel mai important centru budist tibetan din afara granitelor Tibetului. Continuam cu un tur al orasului Bhadgaon (sau Bhaktapur), al doilea ca marime din Valea Kathmandu si fosta capitala a Nepalului. Vizita include Piata Durbar ce adaposteste Palatul celor 55 de ferestre - fosta resedinta regala a lui Bhupendra Malla si Templul lui Natyapole - cel mai mare templu nepalez, construit in forma de pagoda.

Optional: Zbor peste Himalaya. Nimic nu poate egala experienta acestui survol peste cele mai inalte piscuri ale lumii, intr-o ora de zbor plina de adrenalina si de senzatii irepetabile. Pret informativ: 215 USD/persoana. Cina si cazare Kathmandu. 
12 Ziua 12 - Ziua 13
KATHMANDU, PATAN; KATHMANDU-DOHA-BUCURESTI:
Mic dejun. Vizita templului Pashupatinath (exterior); situat pe malul raului sfant Bagmati, este cel mai vechi templu hindus din Kathmandu si unul dintre cele mai adorate altare ale lui Shiva. Dupa-amiaza plecam catre Patan, prima capitala a Nepalului si al treilea oras ca marime din Valea Kathmandu. Asezarea impresioneaza prin bogatia culturala, prin abundenta de monumente, palate vechi si temple - exceptionale bijuterii ale artei traditionale si arhitecturii nepaleze. Turul orasului va include Piata Durbar (monument UNESCO), Poarta de Aur, Templul Cerului Teleju. Transfer catre aeroport pentru cursa Qatar Airways catre Bucuresti. Decolare Kathmandu in data de 29 noiembrie ora locala 23:45. Sosirea in Bucuresti este programata la ora 12:45 (in data de 30 noiembrie). 


Tarife:

1750 € - Plecare in data de 18-11-2013

Detalii:

SERVICII INCLUSE IN PRET:

transport cu avionul, compania Qatar Airways, Bucuresti - Delhi // Kathmandu - Bucuresti, via Doha;
10 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri de 4* si 5*: 2 nopti Delhi, 1 noapte Jaipur, 2 nopti Agra, 1 noapte Khajuraho, 1 noapte Varanasi, 3 nopti Kathmandu;
transport cu avionul, companii locale: Khajuraho - Varanasi // Varanasi - Kathmandu;
taxa de iesire din Nepal;
transport cu autocar local si transferuri conform itinerariului;
transport cu trenul expres Shatabdi Express: Agra - Jhansi;
vizite si intrari la obiectivele turistice conform programului;
ghizi locali;
insotitor roman de grup.

NU SUNT INCLUSE:

taxele de aeroport zboruri internationale: 315 euro/persoana (pot suferi modificari, valoarea exacta va fi comunicata cu cca 4 saptamani inaintea plecarii);
taxele de aeroport zboruri interne: 95 euro/ persoana (pot suferi modificari);
taxa de viza si procesare acte India: 180 lei/persoana (poate suferi modificari) - se achita la agentie in momentul inscrierii;
taxa de viza Nepal: 25 USD/persoana - se obtine si se achita pe aeroport in Kathmandu (sint necesare doua fotografii tip pasaport);
bacsis pentru soferi si ghizi locali: 40 USD/persoana (se vor achita insotitorului de grup, la sosirea in India);
apa si alte bauturi la mese;
excursii optionale;
asigurarea medicala de calatorie (obligatorie);
asigurarea storno (optionala): se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
orice alte servicii care nu sunt mentionate in program.


TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA/DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

25 eur / adult /dus-intors si 10 eur / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
40 eur /adult /dus-intors si 20 eur / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
45 eur / adult / dus-intors si 20 eur / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
50 eur /adult /dus-intors si 30 eur / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
60 eur /adult /dus-intors si 30 eur / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.


ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI PENTRU INDIA:

Pasaport valabil minim 6 luni de la data returului, cu cel putin 2 pagini libere (nu se accepta pasaport temporar) // formular viza completat personal, in original // o fotografie recenta tip pasaport pentru viza de India.
Termen limita de transmitere a actelor pentru viza India: cca 5 saptamani inainte de data plecarii. Durata de procesare a vizelor este de cca 4 saptamani.
Nota: Viza de Nepal se obtine la sosire in aeroportul din Kathmandu si necesita doua fotografii tip pasaport.


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

QR 220 18 NOV OTP-DOH 17:45 23:10 // QR 564 19 NOV DOH-DEL 01:25 07:25
QR 651 29 NOV KTM-DOH 23:45 02:45 // QR 219 30 NOV DOH-OTP 08:35 12:45

GRUP MINIM:

20 PERSOANE. Pentru grup 15-19 persoane pretul se majoreaza cu 65 euro/persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza, sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.


TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 15 AUGUST 2013.

CONDITII DE INSCRIERE / RETRAGERE:

La inscriere se achita un avans de minim 50% din valoarea totala a pachetului, urmand ca diferenta sa fie achitata cu minim 30 zile inainte de data plecarii. In cazul retragerii se percep urmatoarele penalizari:

100 euro / persoana daca renuntarea se face in intervalul 60-46 zile calendaristice inainte de data plecarii;
40% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 45-35 zile calendaristice înainte de data plecării;
60% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 34-25 zile calendaristice înainte de data plecării;
80% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 24-16 zile calendaristice înainte de data plecării;
100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 15 zile înaintea plecarii.

Orice modificare / schimbare de nume se supune conditiilor de penalizare specifice la momentul anuntarii acesteia.


OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice;
- in cazul neobtinerii vizei se retin penalizarile aferente momentului la care s-a aplicat pentru viza;
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerele de resort din India / Nepal si ca atare respecta standardele locale; mesele incluse in pret au specific local;
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; daca exista in continuare nemultumiri, se va face o plangere la receptia hotelului iar o copie semnata va fi inmanata insotitorului de grup;
- pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
- hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
- copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste trebuie sa prezinte si cazier juridic;
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si a taxei de viza, in cazul in care acestea sunt modificate de catre compania aeriana, respectiv de Ambasada Indiei;
- agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
- oferta a fost calculata pe baza paritatii medii euro/dolar valabila in luna aprilie 2013; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful;
- asezarea in autocar se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua;
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
Acest program este anexa la contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice

Rezervare & Informații contact
Paralela 45 Turism Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism Paralela 45 Turism:
  • Adresa: Bd Regina Elisabeta, nr. 29-31, Sct 5, Bucuresti, Bucuresti
  • Telefon: 021-311.19.58

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.