Circuite turistice

Islanda - Insula ghetii si a focului

  • Circuit in: Islanda 
  • Durata: 8 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: Hotel 3* / Hotel 4* 
  • Pret: 1295 Euro / persoană

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 BUCURESTI - REYKJAVIK:
Intalnire la ora 16:45 pe aeroportul Otopeni cu insotitorul de grup pentru imbarcare pe cursa Austrian Airlines. Schimbarea avionului in Viena si sosire in Reykjavik la ora 22:45. Transfer si cazare la hotelul Grand 4*/similar 
2 REYKJAVIK -THINGVELLIR - GHEIZERE - CASCADA GULLFOS -VIK:
Mic dejun. Plecare spre Vik. In drum ne vom opri in Valea Thingvellir unde in anul 930 a luat nastere primul parlament din lume. Tot aici ne vor fi prezentate dovezi ale migratiei continentelor, Islanda fiind situata la intersectia a 2 placi tectonice importante, cea euroasiatica si cea nord americana. Urmatoarea oprire va fi in parcul geotermal al gheizerelor unde Strokkur, cel mai activ dintre ele, erupe la fiecare 10 minute, aruncand in aer o coloana de 20-30 m de apa fierbinte. In continuare vom vizita o alta minune a insulei - Gulfoss (Cascada de Aur), o cascada dubla a carei spectaculozitate este accentuata si de numeroasele curcubee ce se formeaza in zilele insorite. In cursul serii vom ajunge in apropiere de Vik si ne vom caza la hotelul Hofdabrekka 3*/similar. Vik este un orasel de pe coasta sudica a Islandei unde plaje de nisip negru si valuri care se sparg de stanci impozante creeaza un peisaj de neuitat. 
3 VIK- JOKULSARLON - SKAFTAFELL - VIK:
Mic dejun. Aceasta zi este dedicata Parcului National Skaftafell, o minunata oaza verde localizata langa cel mai inalt varf al Islandei. Excursia va debuta cu o oprire la Jokulsarlon (laguna glaciara) pentru o plimbare cu barca printre iceberguri, o oportunitate perfecta pentru a observa numeroase specii de pasari subpolare, urmata de o mica drumetie in jurul lagunei. In Parcul National Skaftafell principala atractie o reprezinta Cascada Svartifoss (Cascada Neagra), a carei denumire provine de la coloanele negre de bazalt formate in spatele acesteia. Cazare in apropiere de Vik, acelasi hotel. 
4 VIK - SKOGAR - SELJALANDSFOSS - DYRHOLAEY - REYKJAVIK:
Mic dejun. Pe drumul de intoarcere spre Reykjavik vom face opriri la plajele de nisip negru si stancile din Reynisfjara, muzeul popular in aer liber din Skogar, cascadele Skogarfoss si Seljalandsfoss si promontoriul Dyrholaey, loc de popas pe timpul verii al simpaticelor pasari "puffin". Seara sosire si cazare la hotel Grand 4*/similar in Reykjavik. 
5 REYKJAVIK:
Mic dejun urmat de un tur ghidat al celei mai nordice capitale din lume. Turul include principalele atractii ale orasului: cladirea Parlamentului, Casa Hofdi una dintre cele mai frumoase cladiri din oras, celebra pentru intalnirea din 1986 dintre Ronald Reagan si Mihail Gorbaciov, intalnire care a pus capat Razboiului Rece. Continuam cu portul pescaresc si Biserica Hallgrimskirkja al carei turn poate fi observat aproape din orice punct al orasului. Cazare in Reykjavik, acelasi hotel. 
6 EYKJAVIK - BESSASTADIR - LACUL KLEIFARVATN - LAGUNA ALBASTRA - REYKJIAVIK (OPTIONAL):
Mic dejun. Excursie optionala de o zi in peninsula vulcanica Reykjanes cu o oprire la Bessastadir. Localitate intemeiata de vikingi, in prezent aceasta gazduieste resedinta oficiala a presedintelui. Vom continua cu Lacul Kleifarvatn unde veti asista la un spectacol dat de activitatea geotermala a zonei, apoi cu Laguna Albastra, o piscina naturala cu apa calda situata in mijlocul unui imens camp de lava format de intensa activitate vulcanica. Aici vom avea timp liber pentru relaxare si o baie in laguna (intrarea este inclusa in pretul excursiei optionale). Cazare in Reykjavik. 
7 REYKJAVIK:
Mic dejun. Zi dedicata dupa preferinte plimbarii pe strazile orasului Reykjavik, unei excursii pentru observarea balenelor sau unei plimbari cu masina de teren pe ghetarul Langjokull si Borgarfjordur. Cazare in Reykjavik. 
8 REYKJAVIK - BUCURESTI:
Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12:00. Timp liber pentru cumparaturi sau vizite individuale. Transfer la aeroport in jurul orei 20:30 si imbarcare pe cursa Austrian Airlines cu plecare la ora 23:35. Schimbarea avionului in Viena si sosire in Bucuresti la ora 09:50 (a doua zi). 


Tarife:

1295 € - Plecare in data de 06-08-2013

Detalii:

SERVICII INCLUSE:

transport avion cu compania Austrian Airlines Bucuresti - Viena - Reykjavik si retur;
7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri 3*si 4*: 5 nopti Reykjavik, 2 nopti in zona Vik (hotel Hofdabrekka 3*/similar -"nature hotel");
transport pe teritoriul Islandei conform itinerariului cu autocar dotat cu aer conditionat;
transferuri aeroport - hotel - aeroport;
tur de oras in Reykjavik cu ghid local;
vizitarea Parcului National Thingvellir, gheizerelor si Cascadei Guffoss cu ghid local;
excursia Vik -Jokulsarlon-Skaftafell- Vik;
vizitarea cu ghid local a plajelor cu nisip negru si stancilor din Reynisfjara, promontoriului Dyrholaey si cascadelor Skogarfoss si Seljalandsfoss;
vizitarea muzelului Skogar;
insotitor roman de grup;

Nature Hotel = hotel situat intr-un cadru natural deosebit dar cu facilitati si dotari de baza.

NU SUNT INCLUSE:

● taxele de aeroport : 295 EURO (pot suferi modificari) ● asigurarea medicala (obligatorie); alte vizite cu exceptia celor mentionate la sectiunea "Servicii Incluse" ● excursiile optionale ● asigurarea storno (optionala; asigurarea storno se incheie doar impreuna cu asigurarea medicala, odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice) ● bauturile de orice fel la mesele incluse in program ● bacsisuri pentru soferi si ghizii locali: ~ 30 euro / persoana, se achita insotitorului de grup, la sosirea in Islanda.

Tarife informative excursii optionale* valabile pentru minim 25 de platitori:

Laguna Albastra: 95 EUR/pers (taxa de intrare pentru "Laguna Albastra" este inclusa in pretul excursiei optionale);
Observarea balenelor: 65 EUR/pers;
Plimbarea cu Jeep-ul pe ghetarul Langjokull: 110 EUR/pers;

*zilele in care se organizeaza excursiile optionale sunt orientative, acestea urmand a fi comunicate la sosirea la Islanda, pentru o mai buna corelare a programului de grup cu disponibilitatile de la fata locului (autocare, ghizi locali, barci de croaziera)

GRUP MINIM: 25 persoane. Pentru un numar mai mic de participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 4 saptamani inaintea plecarii

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale)- compania Austrian Airlines:

06 AUG Bucuresti (Otopeni) 18:45 - Viena 19:25 / 20:30 - Reykjavik 22:45

13 AUG Reykjavik 23:35 - Viena 05:50 (a doua zi)

14 AUG Viena 07:15 - Bucuresti (Otopeni) 09:50

TRANSFERURI DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri, direct de la domiciliu):

25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

CONDITII DE RETRAGERE:

50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 30-20 zile calendaristice înainte de data plecării;
80% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 19-15 zile calendaristice înainte de data plecării;
100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 14 zile înaintea plecarii.

OBSERVATII:

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de institutiile de profil din Islanda conform standardelor proprii;
Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii si asigurare medicala de calatorie. Toti copiii ce nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual sau trebuie trecuti pe pasaportul parintilor.
Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
Daca hotelurile sunt schimbate din motive care nu tin de agentie, acestea vor fi inlocuite cu altele de aceeasi categorie.
Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.
Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. De asemenea, in momentul efectuari cazarii, hotelul poate solicita drept garantie cartea de credit sau o anumita suma de bani rambursabila la sfarsitul sejurului.
Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro
Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Paralela 45. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.
Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.
Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
Pretul excursiei a fost calculat la paritatea euro/coroana islandeza valabila in luna noiembrie 2012; in cazul modificarii acestei paritati cu mai mult de 3% in favoarea coroanei islandeze, pretul se majoreaza corespunzator.

Rezervare & Informații contact
Paralela 45 Turism Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism Paralela 45 Turism:
  • Adresa: Bd Regina Elisabeta, nr. 29-31, Sct 5, Bucuresti, Bucuresti
  • Telefon: 021-311.19.58

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.