Circuite turistice

MARELE CIRCUIT AL GERMANIEI 2011

  • Circuit in: Germania 
  • Durata: 13 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 985 RON / persoană

Traseu:

BUCURESTI – FRANKFURT – WURZBURG – ROTHENBURG – NURNBERG – WEIMAR – DRESDA - BERLIN – POTSDAM – HAMBURG – BREMEN – MUNSTER – KOLN – KOBLENZ – VALEA RINULUI – HEIDELBERG – FREIBURG – PADUREA NEAGRA – LACUL KONSTANZ MUNCHEN – BUCURESTI

Tarife:

27.07 – 08.08.2011
TARIF: 985 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 280 EURO

Detalii:

MARELE CIRCUIT AL GERMANIEI


Va invitam sa descoperiti Germania, actor principal pe scena politica a Europei avand o istorie tumultoasa, peisaje cameleonice, rezervatii naturale intacte si multiple atractii culturale, orase cosmopolite care exulta de viata, renumite muzee care contin faimoase opere de arta, celebre catedrale si biserici, numeroase podgorii si castele asezate de-a lungul romanticului Rin, orase idilice medievale care te duc in trecut intr-o incursiune fascinanta in vremurile demult apuse.

Perioada: 27.07 – 08.08.2011

ZIUA 1 / 27.07.2011: BUCURESTI – FRANKFURT
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda la ora 04:30. Plecare spre Frankfurt cu zborul companiei Lufthansa, LH 1423 (06:10/07:45). Tur panoramic al orasului Frankfurt; oras de o importanta istorica, dar si important centru financiar, Frankfurt-ul a fost creat de Napoleon, in timpul caruia a inflorit mai mult ca niciodata. In timpul turului vom avea prilejul de a admira: Primaria (locul marilor incoronari), Historische Otzeile (un sir de case medievale din lemn), Goethehous, etc. Cazare in zona Frankfurt.
ZIUA 2 / 28.07.2011: FRANKFURT – WURZBURG – ROTHENBURG – NURNBERG (285 km)
Mic dejun. Plecare spre Wurtzburg, oras infiintat ca episcopie (in sec. 8) are o lunga istorie legata de generatiile de printi - episcopi care s-au aflat la conducerea sa. Wurtzburg a fost intotdeauna centrul de productie si comercializare a vinului. Dupa sosire, tur panoramic in care vom admira: Resedinta (exterior) - un superb palat baroc, Catedrala romantica cu Capela Schonborn, Marktplatz cu Capela Fecioarei, statuia Sf. Kilian, patronul orasului, vechiul pod Main, etc. Ne vom continua incursiunea spre frumosul oras medieval Rothenburg, devenit intruchiparea trecutului romantic al Germaniei. Dupa sosire, tur panoramic, in care vom admira: biserica Sf. Iacob sec. 14 - 15, piata centrala cu Primaria (combinatie de stil renascentist cu stil gotic), apoi locul cel mai indragit de fotografi: Plonlein. Pauza de pranz intr-un restaurant local, unde va recomandam o masa de specialitati franconiene stropite din belsug cu un vin specific zonei. Seara vom ajunge in Nurnberg pentru cazare.
ZIUA 3/ 29.07.2011: NURNBERG – WEIMAR – DRESDA (450 km)
Mic dejun. Vechiul oras imperial liber, Nurnberg a fost fondat in sec. 11 de imparatul Heinrich al III-lea. Impartit de raul Pegnitz in Orasul Vechi si Lorenzerstadt, orasul este inconjurat de un puternic zid de aparare care dateaza din sec. 13. In turul nostru panoramic vom vizita: Castelul Imperial (exterior), Frauenkirche (Biserica Doamnei noastre), casa memoriala a celebrului artist Albrecht Durer, biserica Sf. Sebald (o basílica cu coloane in stil romantic tarziu din 1256), etc. Ne continuam drumul spre Weimar, oras asezat la poalele Padurii Turingiene. Atat numele lui Goethe cat si al lui Schiller, precum si marea epoca literara cunoscute sub numele de Clasicismul din Weimar, sunt asociate cu numele orasului. Traseul continua spre Dresda, unde ajungem pentru cazare.
ZIUA 4 / 30.07.2011: DRESDA – BERLIN (200 km)
Mic dejun. Ziua incepe cu turul orasului Dresda, care se autointituleaza cu mandrie “Florenta de pe Elba” si nu in ultimul rand capitala Saxoniei. In timpul turului vom vizita: Biserica Doamnei Noastre, Kreuzkirche, importanta deoarece detine un fragment din Sfanta Cruce, Primaria, Palatul Zwinger - capodopera a stilului baroc german, Opera, Castelul Dresda - resedinta a regilor Saxoniei, un amestec de stiluri renascentist, baroc si clasic. Atmosfera speciala din oras (caracterizata prin contradictia dintre stilul de viata boem, aproape conventional al unei capitale - resedinta regala si centru cultural cosmopolitan) a atras si inspirat nenumarati poeti si pasionati de literatura din intreaga lume (toate vizitele se fac numai in exteriorul monumentelor). Seara sosire si cazare in Berlin.
ZIUA 5 / 31.07.2011: BERLIN
Mic dejun. Capitala tarii, Berlinul, e un oras verde, cu parcuri inconjurate de paduri si canale, cu numeroase palate, peste 170 de muzee si galerii de arta, teatre, opere, restaurante si pub-uri. Turul panoramic al orasului include: Poarta Brandenburg (simbolul orasului, care a fost realizata in 1788 in stilul in care este construit Acropole din Atena; dupa cel de-al 2-lea Razboi Mondial aceasta a despartit Berlinul de est de zona de vest pana in 1989), cartierul Sf. Nicolas, Reichstag (sediul Parlamentului), celebrul palat baroc Schloss Charlottenburg (exterior) care este o splendida si eleganta opera de arta arhitecturala, (completata de prezenta a riguroase si elegante gradini englezesti) construita de catre Frederick I pentru sotia sa Sophie-Charlotte, Muzeul Pergamon, Muzeul Bode, Muzeul Vechi, Piata Gendarmenmarkt, etc. Dupa-amiaza timp liber la dispozitie pentru vizitarea individuala a muzeelor sau pentru cumparaturi. Cazare in Berlin.
ZIUA 6 / 01.08.2011: BERLIN – POTSDAM – HAMBURG (330 km)
Mic dejun. Astazi vom descoperi istoria fascinanta a locurilor create de cele trei secole de regat prusac, faimoasele castele si palate, inconjurate de paduri si lacuri, care au facut ca orasul Potsdam sa fie inscris pe lista Patrimoniului Mondial Cultural UNESCO. Vom putea admira renumitul Palat Sanssouci, situat in parcul cu acelasi nume, una din cele mai cunoscute resedinte ale familiei Hohenzollern, cu fascinantele sale fantani arteziene, statui, gradini terasate. Seara sosire si cazare in Hamburg.
ZIUA 7 / 02.08.2011: HAMBURG – BREMEN – MUNSTER (280 km)
Mic dejun. Zi dedicata orasului Hamburg, al doilea ca marime dupa Berlin, unul din cele mai importante porturi din Europa, situat pe raul Elba. Aproximativ 30 % din suprafata orasului este acoperita de parcuri, spatii verzi, zone rurale protejate si rezervatii naturale, facand din Hamburg cel mai verde oras din Germania si totodata “orasul gradina” cum mai este numit. Cosmopolit, stilat, cu oameni prietenosi, cu o intensa viata de noapte, este in acelasi timp si un bogat centru istoric si cultural. Printre alte obiective vom vizita biserica Sf. Mihail, al carei turn baroc de 132 m este simbolul orasului. Plecare spre Munster cu o scurta oprire en route in Bremen, oras al carui nume este strans legat de povestea fratilor Grimm, ”Muzicienii Orasului Bremen”. Oras hanseatic, Bremen mai este cunoscut ca “Roma nordului”, datorita faptului ca era punctul de plecare pentru misionarii care i-au convertit pe scandinavi la crestinism, fiind al doilea port ca marime din Germania. Vom vizita Markplatz, Rathaus, catedrala Sf. Petru. Sosire in Munster, oras in nordul landului Renania de Nord - Westfalia, fondat in anul 793. In perioada medievala Munster-ul a fost un important centru comercial, economic si religios din vestul Germaniei, iar intre anii 1815-1945 a fost capitala provinciei Westfalia. Piata primariei este dominata de catedrala care dateaza din secolele 13 - 14, o splendida constructie gotica. Seara cazare in Munster.
ZIUA 8 / 03.08.2011: MUNSTER – KOLN – KOBLENZ (290 km)
Mic dejun. Se pleaca spre Koblenz, cu o scurta oprire la Koln, unde vom vizita celebrul Dom, inclus in lista celor “100 minuni ale lumii”, considerata cea mai mare structura gotica din lume si probabil cea mai impresionanta catedrala din lume, a fost si este destinata pastrarii relicvelor celor trei magi care s-au inchinat lui Iisus la Betleem. Continuam itinerariul catre Koblenz unde ajungem in cursul serii pentru cazare. Optional, puteti petrece o seara minunata in celebrul „sat al vinului”, construit in 1925 ca replica a unui sat viticol, avand vii autentice si case de cherestea, copii ale caselor din cele mai celebre regiuni viticole ale Germaniei.
ZIUA 9 / 04.08.2011: KOBLENZ – VALEA RINULUI – HEIDELBERG (170 km)
Mic dejun. Dimineata ne va incanta orasul Koblenz, localitate situata la confluenta raurilor Rin cu Mosela, supranumit si “Poarta Rinului”. Turul panoramic include: promontoriul cunoscut sub numele “Coltul german” unde si-au stabilit Cavalerii Teutoni prima baza in anul 1216, Biserica Doamnei Noastre (secolele 12 -13), centrul vechi etc. Continuam drumul de-a lungul Rinului, unul dintre cele mai legendare rauri din Europa, care curge din Alpii Elvetieni prin Germania si Olanda. De-a lungul vaii Rinului se pot admira dealuri abrupte acoperite cu vita de vie, asezari romantice, castele medievale bine conservate si legendara stanca Lorelei, unde legenda spune ca aceasta ademenea prin cantecele sale ambarcatiuni ale caror marinari sfarseau tragic izbindu-se de de stanca. Croaziera pe Rin intre St. Goar si Rudesheim, loc in care ne vom reintalni cu autocarul. Oraselul Rudesheim, cu celebra strada pietruita Drosselgasse, este un “sat” viticol tipic cu numeroase restaurante si taverne, unde veti avea un bun prilej pentru a servi dejunul. Drumul continua catre Heidelberg unde ajungem pentru cazare.
ZIUA 10 / 05.08.2011: HEIDELBERG
Mic dejun. Zi dedicata vizitarii orasului Heidelberg, innobilat cu un farmec aparte, vom admira impresionanta constructie renascentista ce gazduieste cea mai veche universitate care dateaza din anul 1386, sau vom putea urca pana la impunatorul castel din secolul 15, unul din cele mai importante monumente culturale din Germania. Situat la marginea padurii Odenwald, Heidelberg este, la fel ca si raul Rin, intruchiparea romantismului german. Vom admira Biserica Sfantului Duh, edificiu construit in stil gotic tarziu, Podul vechi, un alt simbol al orasului. Dupa-amiaza, timp liber la dispozitie pentru plimbari si vizite individuale.
ZIUA 11/ 06.08.2011: HEIDELBERG – FREIBURG – PADUREA NEAGRA – LACUL KONSTANZ (395 km)
Mic dejun. Plecare spre micul orasel medieval Freiburg, un vechi oras universitar, situat intre Padurea Neagra si podgorille Rinului, unde se afla una dintre cele mai pitoresti piete in aer liber din Germania. Orasul este recunoscut pentru micile industrii cum ar fi cea a sticlei si a ceasurilor si nu in ultimul rand pentru un repertoriu culinar fara pereche (celebrele prajituri cu cirese). Drumul continua prin Padurea Neagra (numele padurii provine de la brazii negri densi de pe pantele superioare) care ofera un peisaj atractiv, presarat cu elemente pitoresti de arhitectura. In muntii Padurea Neagra se gasesc izvoarele Dunarii, fluviu care se formeaza prin unirea a doua mici rauri de munte: Brege si Brigach. Continuam traseul catre Lacul Konstanz, cu o scurta oprire la Donaueschingen, unde pe domeniul Castelului medieval se gasesc izvoarele Dunarii. Vom continua sa admiram peisajul mirific de-a lungul Lacului Konstanz, situat pe Rin intre Germania, Elvetia, si Austria. Cazare in zona lacului Konstanz.
ZIUA 12 / 07.08.2011: LACUL KONSTANZ – MUNCHEN ( 320 km)
Mic dejun. Dimineata se pleaca spre celebrele castele Neuschwanstein si Linderhof pentru a fi vizitate. Cel mai cunoscut dintre cele trei castele construite in cinstea lui Ludovic al II-lea de Bavaria, Neuschwanstein a fost ridicat in mijlocul Alpilor Bavarezi de pe actualul teritoriu al Germaniei. Adesea, Neuschwanstein este numit Castelul Fairy si este considerat ca fiind sursa de inspiratie pentru castelul Frumoasei din Padurea Adormita aflat in Disneyland. Mica perla a Bavariei, palatul Linderhof poartă semnatura ultimului rege al Bavariei: Ludovic al II-lea. Palatul a fost construit in anul 1874 intr-o zona izolata din Alpii Bavarezi, inconjurata de un parc si teritorii de vanatoare. In cursul serii sosire la Munchen pentru cazare.
ZIUA 13/ 08.08.2011: MUNCHEN
Mic dejun. Munchen numit si “capitala secreta” a Germaniei, aflat la nord de Alpii Bavarezi, pe raul Isar, este al treilea oras ca marime al Germaniei. Turul pietonal al orasului include: Piata Maria (Marienplatz, numita asa dupa coloana cu statuia Fecioarei Maria din centrul piatetei), noua si vechea primarie atragatoare prin turnurile lor. In turnul principal al primariei noi este adapostit mecanismul – ceas (actionat la anumite ore) cu statuete si clopotei, care misca aceste figurine antrenate in scene medievale. Turul mai include si Peterskirche (biserica Sf. Petru) cea mai veche biserica din centrul Munchen-ului si cea mai frumoasa catedrala din centrul orasului, Frauenkirche faimoasa prin arhitectura sa spectaculoasa medievala (secolul 15). In jurul orei 18:00 transfer la aeroportul din Munchen pentru zbor spre Bucuresti cu LH 1656 (21:20 / 00:15).


TARIF: 985 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 280 EURO
(Tariful este valabil pentru un grup de minimum 40 persoane; pt. 35-39 turisti, tariful se majoreaza cu 40 euro/pers.)


TARIFUL INCLUDE:
- transport cu avionul Bucuresti – Frankfurt si Munchen - Bucuresti
- 12 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3/4*
- transport cu autocar de lux pe teritoriul Germaniei
- taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele, etc.
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- tur panoramic de oras cu ghizi locali in: Frankfurt, Nurnberg, Dresda, Berlin, Hamburg, Heidelberg
- croaziera pe Rin aprox. 2 ore si jumatate
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport aprox. 130 Euro (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie)
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 30 eur/pers. pentru ghizii locali si soferi (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- taxele de intrare la obiectivele turistice (muzee, catedrale, etc) si ghizii pentru acestea
- excursiile optionale
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep la 01 ianuarie 2011 si se incheie la epuizarea locurilor
- la inscriere se achita un avans min. de 50% din pretul excursiei
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 45 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice

OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup
- cazarea turistilor se face ,conform regulilor hoteliere , incepand cu ora 15.00 ,iar eliberarea camerelor se face la ora 12.00.
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport / securitate, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana.
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente.
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- in pretul biletului este permis un singur bagaj de cala de maximum 23 kg
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
- va rugam sa va asigurati ca pasapoartele/cartile de identitate ale turistilor sunt valabile si nu prezinta urme de deteriorare a elementelor de siguranta
- c/v excursiei poate fi achitata in lei la cursul BNR din ziua platii + 2 %
- prezentul document constituie anexa la “Contractul de prestari servicii turistice”

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 



Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.