Circuite turistice

PAŞTE 2019 ESTONIA – LETONIA – LITUANIA

  • Circuit in: Estonia 
  • Durata: 6 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 690 € / persoană


Traseu:

Tallinn – Parnu – Sigulda – Riga – Panevezys –Vilnius

Tarife:

Perioada: 26.04 – 02.05.2019

TARIF: 690 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 160 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10 - 14 turişti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)

Detalii:

Sărbători Pascale cu iz medieval

ESTONIA – LETONIA – LITUANIA

Tallinn – Parnu – Sigulda – Riga – Panevezys –Vilnius

Vă invităm să vă bucuraţi cu prilejul sărbătorilor de Paște, de o mulţime de locuri încărcate de istorie, cu peisaje de excepţie, vizitând trei capitale remarcabile: Tallinn, capitala Estoniei, în care aura secolelor XIV şi XV a rămas intactă, un labirint de ziduri medievale cu străduţe pietruite şi case ale negustorilor în culori pastelate, Riga, capitala Letoniei, cel mai mare şi mai cosmopolit oraş baltic, care se remarcă prin arhitectura sa în stil Art Nouveau-Jugendstil şi prin arhitectura în lemn din sec. al XIX-lea și Vilnius, capitala Lituaniei, care se remarcă prin arhitectura orașului vechi înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Perioada: 26.04 – 02.05.2019

Ziua 1 / 26.04.2019: Bucureşti – Varșovia – Tallinn
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei LOT Polish Airlines). Plecare spre Varșovia cu compania LOT Polish Airlines, zbor LO 644 (05:35 / 06:25), de unde se va pleaca spre Tallinn cu zborul LO 785 (11:25 / 14:05). Sosire în Tallinn, denumit “perla medievală a ţărilor baltice”. Oraşul plin de viaţă, cu străduţe înguste, înţesate cu magazine, terase, baruri şi restaurante, se remarcă prin clădirile minunate ale foştilor negustori, care exemplifică cel mai bine stilul arhitectural gotic şi care păstrează încă aerul vechi, medieval, unele datând din sec. al XIII-lea. Oraşul în ansamblu având o unitate arhitecturală rar întâlnită, a fost inclus din anul 1997 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Transfer pentru cazare la Hotel Tallink Express 3* (sau similar).
Ziua 2 / 27.04.2019: Tallinn
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic şi pietonal în partea veche a oraşului, care va include Raekoja Plats, piaţa centrală, care găzduieşte Clădirea Primăriei din sec. al XIV-lea şi care oferă numeroase alte atracţii turistice ce pot fi admirate şi fotografiate, peste tot putând fi observaţi actori şi muzicanţi. Tot în oraşul vechi se află şi cea mai veche biserică estoniană, care datează din anul 1219. De altfel, oraşul este plin de biserici ortodoxe şi luterane, o parte dintre ele fiind transformate în muzeu. Vom putea admira Castelul Toompea, care datează din anul 1773 (intrarea nu este inclusă), Turnul Pikk Hermann – simbolul puterii politice estoniene şi Biserica Sf. Nicolas, care adăposteşte şi un muzeu de artă medievală. După-amiază timp liber pentru vizite individuale, cumpărături sau opţional, excursie în Parcul Kadriorg, un nume sinonim cu belşugul, natura şi liniştea. Bijuteria parcului este însă Palatul Baroc Kadriorg, monument al extravaganței imperiale, construit de Petru cel Mare în anul 1719 pentru soţia sa, Catherine I. Clădirea, o capodoperă a arhitecturii baroce, găzduieşte Muzeul de Artă. Tot aici se află Palatul Prezidenţial şi o casă în care a locuit Petru în perioada în care palatul era în construcţie. Cazare la Hotel Tallink Express 3* (sau similar).

Ziua 3 / 28.04.2019: Tallinn – Parnu – Sigulda – Riga
Mic dejun. Plecare spre Parnu, o superbă staţiune pe malul mării care datează de la începutul sec. al XIX-lea, considerată “capitala de vară” a Estoniei, celebră pentru spa-urile sale. Vom fi încântaţi de oraşul vechi cu străduţele sale întortocheate, cu clădiri vechi, cafenele şi biserici din sec. al XVIII-lea, precum Sf. Ecaterina, un conglomerat ortodox sau Sf. Elisabeta, o biserică austeră luterană. Itinerariul zilei ne va conduce apoi spre Sigulda, un orăşel pitoresc situat la numai 50 km distanţă faţă de Riga, locul în care letonii din Riga îşi puteau descoperi rădăcinile rurale. Adesea numit şi “Elveţia letonă” Sigulda este situată în valea râului Gauja, în cadrul parcului naţional cu acelaşi nume, emanând aerul autentic al Evului Mediu, cu castele şi legende romantice. Vom avea posibilitatea, optional, de a vizita Castelul Turaida, care în traducere înseamnă “Grădina lui Dumnezeu” şi ne vom putea bucura de priveliştile minunate ale împrejurimilor. Plecare spre Riga unde ne vom caza la Hotel Ibis Riga Centre 3* (sau similar).
Ziua 4 / 29.04.2019: Riga
Mic dejun. Zi dedicată explorării oraşului Riga, Capitală Culturală Europeană a anului 2014, situat pe malul Mării Baltice la gura de vărsare a râului Daugava, „râul destinului”, oraş căruia i se spune “Parisul Nordului” şi nu doar datorită Turnului de Televiziune ce aduce cu Turnul Eiffel ci şi datorită frumuseţii arhitecturale a clădirilor sale, un mix de stiluri: medieval, classic şi Art Nouveau. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur al oraşului medieval, prilej cu care vom afla de ce Riga este considerată emblematică pentru stilul arhitectural Art Nouveau. Turul panoramic va include Catedrala Sf. Petru, Catedrala Dome, care deţine una dintre cele mai mari orgi din lume, Poarta Suedeză, Biserica Sf. Jacob, Monumentul Libertăţii, Parlamentul, Teatrul Naţional, Opera şi Universitatea. După-amiaza, timp liber pentru vizite individuale. Cazare la Hotel Riga Riga Centre 3* (sau similar).
Ziua 4 / 30.04.2019: Riga – Panevezys – Vilnius
Mic dejun. Plecare spre Panevezys, oraș menționat prima oară în anul 1503 de Marele Duce al Lituaniei, Alexandru I, al cincilea ca mărime din Lituania, situat la jumătatea distanței dintre cele două capitale baltice Riga și Vilnius. Vom fi încântaţi de oraşul vechi cu clădiri vechi şi biserici, precum Sfânta Treime din anul 1808, biserica neogotică Sfântul Petru și Paul din anul 1885, Catedrala, finalizată în anii 1920 împodobită cu picturi murale. Itinerariul zilei ne va conduce apoi spre Vilnius, capitala Lituaniei situată pe malurile râurilor Neris şi Vilnia, nu departe de graniţa cu Belarus, al doilea cel mai mare oraş din Ţările Baltice, după Riga, capitala Letoniei. Cazare la Hotel Comfort LT 3* (sau similar).
Ziua 5 / 01.05.2019: Vilnius – Varșovia – Bucureşti
Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur al oraşului medieval, atestat încă din anul 1323, unul dintre cele mai mari şi mai frumoase vechi centre medievale din Europa, inclus de UNESCO în anul 1994 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial ca recunoaştere a originalităţii şi valorii sale universale. Turul panoramic va include Biserica gotică Sfânta Ana, Catedrala gotică Vilnius construită în anul 1387, Biserica Sfinţii Petru şi Pavel, decorată de maeştrii italieni Giovanni Pietro Perti şi Giovanni Maria Galli, Turnul Televiziunii din Vilnius, simbol al luptei pentru independenţă şi democraţie, aici având loc lupte sângeroase la începutul anilor 90, Universitatea din Vilnius, fondată în anul 1579, complex în stil renascentist, cu numeroase curţi interioare care aproape formează un oraş în interiorul altui oraş. După-amiaza, timp liber pentru ultimele cumpărături sau alte activităţi individuale sau opțional, dejun cu program folcloric la un restaurant local. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Varșovia cu compania LOT Polish Airlines, zbor LO 776 (19:00 / 19:05), de unde se va pleaca spre Bucureşti cu zborul LO 643 (22:40 / 01:25).
Ziua 6 / 02.05.2019: Bucureşti
Sosire la București la ora 01:25.

TARIF: 690 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 160 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10 - 14 turişti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)

TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Varșovia – Tallinn şi Vilnius – Varșovia – Bucureşti, cu compania LOT Polish Airlines
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 2 nopţi cazare cu mic dejun în Tallinn în hotel de 3*
- 2 nopţi cazare cu mic dejun în Riga în hotel de 3*
- 1 noapte cazare cu mic dejun în Vilnius în hotel de 3*
- taxe parcare, taxe de autostradă etc.
- transferurile, tururile, excursiile menţionate în program
- tur de oraş cu ghid local în Tallinn
- tur de oraş cu ghid local în Riga
- tur de oraş cu ghid local în Vilnius
- conducător de grup român
- asigurare medicală și storno inclusă
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 240 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- taxele de oraș care se plătesc individual la recepția hotelurilor
- taxele de intrare la obiectivele din program
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, anunţat de partenerul local, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• excursie în Parcul Kadriorg cu intrare în Palatul Baroc Kadriorg aprox: 30 euro/pers.
• intrare la Castelul Turaida cu ghid de limba engleză aprox: 10 euro/pers.
• dejun (fără băuturi incluse) cu program folcloric în restaurant local aprox: 40 euro/pers.
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi
- bacşişuri pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pentru bagajişti: 20 euro/pers.; bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei sau carte de identitate valabilă, emisă după anul 2009, în care este specificata cetăţenia română


CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti


OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 8500 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.