Circuite turistice

Patagonia - Expeditie la capatul lumii

  • Circuit in: Argentina 
  • Durata: 18 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: Hotel 4* 
  • Pret: 3995 Euro / persoană

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 BUCURESTI - SANTIAGO DE CHILE:
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 13:00 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa AIR FRANCE cu destinatia Paris iar apoi spre Santiago de Chile. 
2 SANTIAGO DE CHILE:
Sosire in Santiago de Chile la ora locala 09:30 si transfer la hotel pentru a lasa bagajele. Vom face apoi turul orasului insotiti de ghid local si vom servi masa de pranz intr-un restaurant local. Santiago de Chile este un oras al contrastelor, cu urme ale trecutului colonial combinate cu cladiri inalte moderne. Turul incepe cu zona cea mai veche a orasului si vom vedea Parcul O"™Higgins si Cousiño Palace, apoi faimosul boulevard Alameda, Universitatea, Biserica San Francisco, Plaza de Armas si Catedrala. Vizitam apoi Muzeul de Istorie unde vom afla mai multe amanunte despre istoria acestui popor. Foarte aproape este Piata Centrala, principala piata de peste si fructe de mare aflata intr-o cladire istorica. Vom traversa apoi raul Mapocho pentru a ajunge in boemul cartier Bellavista si dealul San Cristobal de unde vom avea o panorama superb asupra orasului si a muntilor Anzi. Drumul de intoarcere va fi prin zona moderna o orasului. Cazare la hotel Galerias 4* (sau similar). 
3 EXCURSIE VALPARAISO SI VINA DEL MAR:
Mic dejun. Timp liber in oras sau optional excursie de o zi la Valparaiso sau Vina del Mar. Valparaiso se afla in patrimoniul mondial UNESCO aici fiind concentrata puterea legislativa a statului Chile. Cea mai interesanta parte a orasului este centrul istoric si multele dealuri pline de case, cladiri coloniale, biserici si muzee. La fel de fascinante sunt si "ascensoarele" care urca aceste dealuri, dar si cartierul rezidential Cerros Alegres cu casele colorate. Vina del Mar a fost fondat in 1874 drept resedinta de week-end pentru elitele din Valparaiso si Santiago care veneau la recuperare. De atunci a ramas una dintre cele mai frumoase destinatii de plaja din zona. Ambianta tropicala este data de cateva bulevarde principale pe marginea carora "slujesc" palmieri si bananieri. Seara intoarcere in Santiago. Cazare la hotel Galerias 4* (sau similar) 
4 SANTIAGO DE CHILE - CALAMA - SAN PEDRO DE ATACAMA:

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor catre Calama. Vom servi masa de pranz iar apoi vizitam Pukara de Quitor, o veche fortareata incasa ce dateaza sin secolul XII. Privelistea de aici este spectaculoasa. Vom merge apoi spre Valea Lunii ce va va fascina prin peisajul selenar, liniste si vulcanii acoperiti de zapada in fundal. Apusul de soare va colora peisajul in nuante de orange, rosu si violet. Este o experianta de neuitat! Transfer la hotel Tolache 3* (sau similar), unde vom servi cina. 
5 SAN PEDRO DE ATACAMA.:
Mic dejun. Astazi vom face o excursie la Salar de Atacama, Lagunele Miscanti si Meniques. Vizita incepe cu lacul sarat Atacama, o mare interioara datand de milioane de ani. Va fi o experienta unica vizitarea celui mai uscat desert din lume. Vom merge apoi catre lagunele Miscanti si Meniques aflate la baza vulcanilor cu acelasi nume. Aerul perfect uscat al acestei zone permite o vizibilitate atat de mare incat creeaza chiar distorsiuni in aprecierea distantelor. Masa de pranz va fi servita la un restaurant local. Seara ne vom intoarce la hotel Tolache 3* (sau similar). Cina la restaurantul hotelului. 
6 SAN PEDRO DE ATACAMA - CALAMA - SANTIAGO:
Mic dejun la pachet. Dimineata devreme plecam catre nord-est catre Gheizerele Tatio situate la 4321m. Cea mai buna perioada pentru a observa aceste gheizere este dimineata intre 06:30 si 08:30. Ne intoarcem la hotel pentru a lua bagajele apoi plecam spre aeroportul din Calama. Zbor catre Santiago de Chile. Cazare la Hotel Holiday Inn Airport 4* (sau similar). 
7 SANTIAGO - PUNTA ARENAS - PUERTO NATALES:
Mic dejun. Dimineata zbor catre Punta Arenas - orasul "de la capatul lumii", numara mai mult de 116000 de locuitori si este portul principal al stramtorii Magellan. Vom face un tur de jumatate de zi al orasului fondat in 1848. Incepem cu Avenida Independencia apoi cu Cerro La Cruz, un punct de observatie ce ofera vedere spre acoperisurile colorate ale orasului, stramtoarea Magellan iar in fundal insula Tierra del Fuego. Vom vizita apoi muzeul Salesiano. Cazare hotel Costaustralis 4* (sau similar). 
8 PUERTO NATALES - TORRES DEL PAINE:
Mic dejun. Astazi vom face o excursie intr-una dintre cele mai spectaculoase regiuni ale lumii, Parcul National Torres del Paine. Cascadele, raurile involburate, lacurile sclipitoare, turlele muntilor sunt doar o parte din ceea ce ofera Paine. Vom vizita punctele de belvedere Los Cuernos, Lago Pehoe, Salto Grande, Ghetarul Gri. Fauna de aici este diversa: vulpi, lebede, lame, numeroase pasari. Cazare la hotel Rio Serrano 4* (sau similar). 
9 TORRES DE PAINE - CANCHA CARRERA - EL CALAFATE:
Mic dejun. Transfer de la hotel catre granita argentiniana, drumul continuand catre El Calafate. Asezat pe malul Lacului Argentino, statiunea El Calafate este un centru turistic de mare importanta al provinciei Santa Cruz. Este locul de unde pleaca excursiile catre Parcul National Los Glaciares, acolo unde se afla faimosul ghetar Perito Moreno, declarat Patrimoniu Natural al Umanitatii de catre UNESCO. Cazare hotel Kostean Aike 4* (sau similar). 
10 EL CALAFATE:
Mic dejun. Timp liber sau optional excursie de 9 ore la ghetarul Perito Moreno. Perito Moreno are o inaltime de 60 m deasupra apei, o latime de 5 km si o lungime de 30 km. Spectacolul oferit de ghetar este impresionant: la intervale de timp bucati de gheata se prabusesc cu zgomot in lac. Datorita luminii soarelui care, de la un moment al zilei la altul se propaga diferit pe suprafata ghetii, putem spune ca peisajul oferit de ghetar este intr-o continua schimbare. Crapaturile de pe suprafata sa capata nuante de albastru, in timp ce iceberg-urile cazute in apa au nuante de verde. Cazare hotel Kostean Aike 4* (sau similar). 
11 EL CALAFATE:
Mic dejun. Timp liber sau se poate opta pentru o croaziera de o zi pe lacul Argentino cu vizitarea icebergurilor si a ghetarilor. Cazare hotel Kostean Aike 4* (sau similar). 
12 EL CALAFATE - USHUAIA:
Dupa micul dejun vom lua avionul spre Ushuaia, cea mai sudica asezare permanenta de pe glob, localizata pe malul Stramtorii Beagle, la adapostul Muntilor Anzi. Transfer si cazare la hotel Los Yamanas 4* (sau similar). Un tur de oras ne va familiariza cu principalele atractii ale capitalei "Tarii de Foc". Pornind de pe Bulevardul Maipu spre podul pietonal Luis Pedro Fique, vom traversa acest pasaj ingust ce se termina in vecinatatea zonei La Mission, locul de unde a inceput colonizarea acestui tinut de oamenii albi. In continuare vom vizita cartierele Brown si Solier, construite de primii imigranti la inceputul secolului al XX-lea. Pe durata turului vom observa cladiri guvernamentale, case vechi ce au apartinut primelor familii "fuegiene" ca Bebans si Pastorizas si vom vizita Muzeul Sfarsitului Lumii. 
13 USHUAIA - TIERRA DEL FUEGO:
Mic dejun. Situat la doar 11 km distanta parcul national Tierra del Fuego cuprinde lacuri, lagune, rauri si se sfarseste cu Canalul Beagle. Vom merge pe celebra Ruta Nacional No 3, vom admira Muntele Susana, golful Ensenada, muntii Sampaio, Lago Roca, raul Lapataia. De aici vom putea vedea Dealul Condor, granita naturala cu Chile. In zona golfului Lapataia se afla Laguna Verde si Laguna Neagra. Cazare la hotel Los Yamanas 4* (sau similar). 
14 USHUAIA - BUENOS AIRES:
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor Ushuaia- Buenos Aires. Sosire in Buenos Aires la pranz. Vom face un tur de oras cu ghid local in cadrul caruia vom vizita: Plaza de Mayo, Casa Rosada - cladirea roz a Guvernului, Primaria Cabildo, Catedrala Metropolitana - casa arhiepiscopului de Buenos Aires. Turul continua cu vizitarea celor mai frumoase cartiere din oras: San Telmo (una dintre cele mai moderne zone din oras), La Boca, Barrio Norte (in cimitirul Recoleta este mormantul Evitei Peron) si Plaza Lavalle. Optional: Seara, Tango Show cu cina inclusa la restaurant local. Cazare la Hotel Kenton Buenos Aires 4 * (sau similar) 
15 BUENOS AIRES:
Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau, optional, excursie de o zi la o Estancia argentiniana traditionala cu pranz inclus. In cadrul excursiei se viziteaza Estancia Santa Susana (la 2 ore de mers cu autobuzul de oras) unde vom fi intampinati cu o bautura locala de catre Gauchos. Vi se vor explica stilul de viata al Gauchos si va fi vizitata asezarea, iar la pranz se va organiza un barbeque rustic (Asado). In continuare va avea loc un spectacol de folclor si dansuri traditionale ale acestor cowboys ai Pampasului. Dupa amiaza se va servi cafeaua si ne vom intoarce in Buenos Aires. Cazare la Kenton Buenos Aires 4 * (sau similar) 
16 Mic dejun. Zi libera la dispozitie sau, optional, o excursie in Delta Tigre, cu numeroasele insule verzi. Sedimentarea continua da raului Parana si estuarului culoarea rosie-maronie si formeaza delta cu numeroasele insule. Vom merge spre nord, spre statiunea El Tigre. Vom face o plimbare cu barca pe canale pentru a vedea aceste insule si vegetatia luxurianta care le acopera. Cazare la Kenton Buenos Aires 4 * (sau similar). 
17 BUENOS AIRES - BUCURESTI:
Mic dejun. Dupa amiaza transfer la aeroport pentru imbarcare cursa AIR FRANCE cu destinatia Bucuresti (schimbarea cursei la Paris). Decolare din Buenos Aires la ora 18:00. 
18 BUCURESTI:
Sosire in Paris la ora 11:00 si plecare catre Bucuresti la ora 15:25. Sosire in Bucuresti la ora locala 19:15. 


Tarife:

3995 € - Plecare in data de 20-11-2013

Detalii:

SERVICII INCLUSE:

transport cu avionul, compania AIR FRANCE, Bucuresti-Santiago de Chile si Buenos Aires - Bucuresti.
transport cu avionul 5 curse continentale cu companie locala, pe rutele Santiago de Chile - Calama, Calama - Santiago de Chile, Santiago de Chile - Puntas Arenas, El Calafate - Ushuaia, Ushuaia - Buenos Aires
15 nopti cazare la hoteluri de 3* si 4*: 3 nopti Santiago de Chile, 2 nopti San Pedro de Atacama, 1 noapte Puerto Natales, 1 noapte Torres del Paine, 3 nopti El Calafate, 2 nopti Ushuaia, 3 nopti Buenos Aires
mese: mic dejun in fiecare zi si 3 mese de pranz (Santiago de Chile, Calama, Santiago de Atacama), 2 cine in San Pedro de Atacama
transport cu autocar local conform itinerariului si transferuri aeroport - hotel - aeroport
tururi de oras in Santiago de Chile, Punta Arenas, El Calafate, Ushuaia, Buenos Aires
vizitarea desertului Atacama (Puka de Quitor, Valea Lunii, Salar de Atacama, Gheizerele Tatio)
vizitarea Parcului National Torres del Paine si Parcului National Tierra del Fuego
ghizi local pentru toate vizitele mentionate in program
insotitor roman de grup

NU SUNT INCLUSE:

taxele de aeroport (zboruri intercontinentale): 495 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
taxe de aeroport (zboruri continentale): 325 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
bacsisurile pentru ghizi locali (40 usd/persoana; se achita la sosire ghidului roman)
asigurarea medicala (obligatorie): 53 LEI/ persoana (pentru persoane cu varste cuprinse in intervalul 18-64 ani)
asigurarea storno (optionala, ce va incheia in momentul incheierii contractului de de comercializare a serviciilor turistice, la pachet cu asigurarea medicala)

TRANSFERURI DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pasageri):
- 25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
- 45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
- 60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

GRUP MINIM: 20 persoane.
Pentru un grup mai mic de 20 de persoane (16-19 persoane) tariful se recalculeaza iar pretul excursiei se majoreaza cu 200 EURO/ persoana. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi

ORAR DE ZBOR (ore locale):
20.11.2013: Bucuresti 15:10 - Paris 17:20 / Paris 23:20 - Santiago de Chile 09:30 (21.11.2013)
06.12.2013: Buenos Aires 18:00 - Paris 11:00 (+1) / Paris 15:25 - Bucuresti 19:15 (07.12.2013)

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE: 01 August 2013.

CONDITII DE INSCRIERE/ RETRAGERE:
La inscriere - achitarea avansului de 50%. Diferenta se va achita cel tarziu cu 60 zile inainte de data plecarii (20 Sept 2013)
In caz de anulare, penalizarile sunt: cu 50-60 zile inainte de data plecarii - 40% din valoarea pachetului, 30-49 zile - 60% din valoarea pachetului, sub 30 zile - 100%.

OBSERVATII:
*Conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective *Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu *Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de autoritatile de resort locale *Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat. In cazul in care adultul insotitor nu este unul dintre parinti, aceste va prezenta la trecerea frontierei cazier judiciar *Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup / pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. * Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua. * Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singur. * Se recomanda imbracaminte adecvata diverselor forme de relief (munte, litoral), respectarea indicatiilor de urmat in zonele cu altitudine ridicata (a se consulta medicul inaintea plecarii). *Taxele de viza, taxele de aeroport, iesire din tara, tarifele zborurilor interne pot fi modificate de catre autoritatile de resort pana la data plecarii in excursie, fara notificare prealabila, diferenta de pret urmand a fi comunicata turistului cu 10 zile inaintea plecarii. *In cazul in care turistul intarzie la programul stabilit, nu se justifica pretentii privind eventualele despagubiri. Agentia nu isi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta sau in cazul inlocuirii unui mijloc de transport cu altul.
*Pretul excursiei a fost calculat pe baza paritatii euro/dolar valabila in luna martie 2013. In cazul in care fluctuatia este mai mare de 3%, agentia isi rezerva dreptul de a modifica preturile in concordanta cu rata de schimb la zi

Rezervare & Informații contact
Paralela 45 Turism Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism Paralela 45 Turism:
  • Adresa: Bd Regina Elisabeta, nr. 29-31, Sct 5, Bucuresti, Bucuresti
  • Telefon: 021-311.19.58

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.