Circuite turistice

Revelion 2019 Tanzania & Zanzibar

  • Circuit in: Africa 
  • Durata: 12 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 5* 
  • Pret: 2190 Euro / persoană

Traseu:

Zanzibar - Arusha - Parcul Naţional Tarangire - Parcul Naţional Lacul Manyara - Olduwai - Ngorongoro - Parcul Naţional Serengeti

Tarife:

Perioada: 28.12.2018 - 08.01.2019

TARIF: 2190 EURO + 2380 USD / loc în cameră dublă
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. mai puţini turişti, tariful se va recalcula)

Detalii:

Natură sălbatică,
parfum de ylang-ylang
şi mirodeniiTANZANIA & ZANZIBAR

Zanzibar - Arusha - Parcul Naţional Tarangire - Parcul Naţional Lacul Manyara - Olduwai - Ngorongoro - Parcul Naţional Serengeti

Ernest Hemingway spunea: "Nu am cunoscut nici o dimineaţă în Africa în care să mă fi trezit şi să nu fi fost fericit"! Vă invităm să descoperiţi Tanzania, care prin puritatea ei vă va cuceri irevocabil şi vă va convinge că Hemingway avea dreptate. Pe parcursul acestui circuit vă veţi bucura de o atmosferă tropicală, veţi petrece un Revelion exotic de 5* în Zanzibar unde vă veţi putea plimba pe fabuloasele plaje cu nisip alb, veţi avea ocazia să exploraţi o mulţime de locuri, vă veţi minuna de farmecul răsăriturilor şi apusurilor de soare al căror romantism îmbinat cu mai multe nuanţe decât vă puteţi imagina, vă vor cuceri definitiv. Veţi descoperi un mix cultural indian, arab şi britanic care se îmbină perfect cu Africa şi misterul ei, veţi avea ocazia să savuraţi fructe exotice şi aroma condimentelor, iar parfumul de vanilie şi ylang-ylang vă va face să vă amintiţi mereu de nisipul alb, valurile oceanului şi palmieri.

Perioada: 28.12.2018 - 08.01.2019

Ziua 01 / 28.12.2018: Bucureşti - Doha
Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 21:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 220 (23:30 / 05:15). Ziua 02 / 29.12.2018: Doha - Zanzibar
Plecare spre Zanzibar cu zborul QR 1351 (08:05 / 14:30). Întâlnire cu reprezentantul local pentru transfer la hotel. Cazare în regim All Inclusive pe toată perioada petrecută la Hotel Royal Zanzibar Beach Resort 5* (sau similar), locul perfect pentru "încărcarea bateriilor".
Ziua 03 / 30.12.2018: Zanzibar
Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau opţional, vizitarea oraşului vechi Stone Town, construit de negustorii arabi şi indieni în sec. al XIX-lea din piatră de coral. "Oraşul de piatră" impresionează prin arhitectura clădirilor care datează din sec. al XIX-lea, cu influenţele poporului Swahili, dar şi cu un amestec de elemente unice arabe, persane, indiene, europene şi africane. Oraşul în care veţi găsi bazare pline de viaţă, străduţe înguste şi ziduri albe care închid între ele medina arabă, moschei, biserici creştine, băi persane şi conace grandioase construite în stil arab, cu uşi splendide sculptate în lemn, aici existând peste 500 de exemplare diferite de astfel de opere de artă manuală, a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2000. Turul panoramic al oraşului Stone Town va include Fortul Arab Bgome Kongwe, care a fost construit în anul 1701 şi a servit ca fortificaţie de apărare a oraşului până în anul 1920, Catedrala St. Joseph"™s, clădirea Beit El Ajaib sau "Casa minunilor", construită de Sultan Seyid Barghash pentru ceremonii, fiind cea mai înaltă clădire din Zanzibar şi Casa lui Livingstone, construită în jurul anului 1860 de către Sultanul Majid, primul dintre cei 11 sultani care au guvernat timp de 107 ani Zanzibarul. Veţi putea vizita casa unde s-a născut şi a locuit Freddie Mercury, legendarul solist al trupei Queen, care a părăsit insula împreună cu părinţii săi după Revoluţia din anul 1964, cu destinaţia Marea Britanie. Stone Town este în acelaşi timp un oraş cu o mare importanţă simbolică în suprimarea sclaviei, deoarece a fost unul din principalele porturi de tranzacţionare a sclavilor în Africa de Est. Negustorii arabi de sclavi au sosit în Zanzibar în sec. al VIII-lea şi au rezistat în zonă câteva sute de ani, urmele teribilului negoţ fiind vizibile şi astăzi, deoarece oraşul a trăit şi s-a dezvoltat prin comerţul cu marfă vie pe o perioada îndelungată de timp. Întoarcere la hotel pentru cazare.
Ziua 04 / 31.12.2018: Zanzibar
Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau posibilitate de excursie opţională de o zi în Prison Island, care în traducere înseamnă Insula Închisoare, denumire generată de faptul că în trecut aceasta a servit ca insulă pe care erau izolaţi sclavii care participau la revolte. Insula mai este cunoscută sub numele de Changuu şi este arie protejată care găzduieşte specia de ţestoase Aldabra gigant aflată pe cale de dispariţie. Întoarcere la hotel pentru cazare. Seara, participare la Cina Festivă de Revelion în restaurantul hotelului. La mulţi ani 2019!
Ziua 05 / 01.01.2019: Zanzibar
Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau după-amiază, posibilitate de excursie opţională "Spicy Tour". De-a lungul timpului, insula şi-a câştigat renumele de "Insula Mirodeniilor", deoarece aici se găsesc foarte multe ierburi aromatice şi condimente care stau la baza unei bucătării recunoscute pentru exotismul şi rafinamentul preparatelor sale. Miresmele de vanilie, cuişoare sau nucşoară cuprind întreaga insulă. Zanzibarul este faimos pentru exporturile de cuişoare, nucşoară, piper, vanilie, scorţişoară sau ghimbir, iar o serie de plante care în trecut erau folosite pentru tratarea malariei, indigestiilor etc., reprezintă astazi o adevărată medicamentaţie naturistă pentru mulţi localnici. Mirodeniile aduse de negustori şi călători în această insulă cu teren fertil în urmă cu mai mult de două secole au schimbat istoria, pentru că pe lângă comerţul cu sclavi, Zanzibarul a atras sultanii din Oman şi pentru condimentele exotice care se găseau doar în aceste locuri. Veţi avea ocazia să descoperiţi savoarea fructelor exotice şi aroma condimentelor şi să aflaţi parcursul acestora de când sunt cultivate până ajung în preparatele aromate pe care le consumaţi. Turul va include vizitarea unor ferme în care se cultivă mirodenii şi unde vi se va arăta modul în care sunt folosite. În cadrul activităţilor interactive, vă veţi dezvolta abilitatea de a recunoaşte anumite plante şi fructe exotice după miros, gust şi textură. Veţi descoperi aroma diverselor condimente: scorţişoară, cardamom, oregano, vanilie, ylang-ylang, cuişoare, cumin, ghimbir şi a celor mai aromate fructe dintre care papaya, mango, fructul pasiunii şi altele. Întoarcere la hotel pentru cazare.
Ziua 06 / 02.01.2019: Zanzibar - Arusha - Parcul Naţional Tarangire
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul către Arusha, oraş situat în nordul Tanzaniei, între vârfurile Munţilor Meru şi Kilimanjaro, declarat oficial oraş la data de 1 iulie 2006 de către guvernul tanzanian. Împreună cu reprezentantul local ne vom deplasa spre Parcul Naţional Tarangire pentru cină şi cazare la Tarangire Sopa Lodge (sau similar).
Ziua 07 / 03.01.2019: Parcul Naţional Tarangire - Parcul Naţional Lacul Manyara
Mic dejun. Dimineaţa vom porni într-un safari în parcul al cărui nume provine de la râul care îl străbate, Tarangire, parc care ocupă o suprafaţă de 2850 km2. Vom avea ocazia de a vedea leoparzi, lei, elefanţi, maimuţe, gazele, hipopotami, girafe, impala, antilope Gnu şi zebre, bineînţeles, în funcţie de ce noroc vom avea. După dejun vom pleca spre Parcul Naţional Lacul Manyara, parc cu o suprafaţă de 330 km², din care circa 200 km² sunt ocupaţi de Lacul Manyara, iar restul de câmpii inundate, păduri de smochini şi salcâmi. Numele parcului provine din dialectul maasai şi denumeşte o specie de euforbia. Parcul este renumit pentru populaţia de babuini, numărul mare de păsări flamingo roz şi pentru cele peste 400 de specii de păsări. În zona Lacului Mayara vom avea ocazia de a vedea leoparzi, lei, elefanţi, maimuţe, gazele, hipopotami, girafe, impala, antilope Gnu şi zebre. Transfer pentru cazare la Lake Manyara Serena Lodge (sau similar).
Ziua 08 / 04.01.2019: Parcul Naţional Lacul Manyara - Parcul Naţional Serengeti
Mic dejun. Plecare spre Parcul Naţional Serengeti, al doilea parc naţional ca mărime al Tanzaniei, înfiinţat în anul 1951, inclus pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO în anul 1981. Parcul este cel mai renumit sanctuar al faunei sălbatice din toată lumea, neegalat prin frumuseţea sa naturală şi valoarea ştiinţifică. Migraţia anuală din Serengeti reprezintă un spectacol unic, fiind cea mai mare din lume. Peste 3 milioane de animale străbat permanent câmpiile parcului: antilope Gnu, zebre, gazele, antilope de mlaştină, impala, dar şi celebrul "big five" în traducere "marele cinci": elefanţi, rinoceri, bivoli, lei şi leoparzi. Filmul "Serengeti nu va muri", realizat de Bernhard Grzimek şi fiul său Mihail, reprezintă cel mai bun documentar timpuriu de conservare a naturii. Dejun, cină şi cazare la Serengeti Sopa Lodge (sau similar).
Ziua 09 / 05.01.2019: Parcul Naţional Serengeti
Mic dejun. Întreaga zi va fi dedicată unui safari de excepţie în Parcul Naţional Serengeti. Vom vedea animalele în habitatul lor şi în funcţie de cât de norocoşi vom fi, vom putea vedea "big five-ul", dar şi şacali africani, şopârle agama şi numeroase specii de păsări printre care struţi şi vulturi negri. Pe tot parcursul acestui safari, vom fi însoţiţi de un ghid calificat. Dacă vom asculta liniştea sălbăticiei şi vom privi cum soarele înveleşte natura cu razele lui, vom înţelege de ce animalele se simt atât de bine aici. Dejun, cină şi cazare la Serengeti Sopa Lodge (sau similar).
Ziua 10 / 06.01.2019: Parcul Naţional Serengeti - Olduwai - Ngorongoro
Mic dejun. Plecare spre Ngorongoro, cu o scurtă oprire în Defileul Olduwai, unul dintre cele mai bogate situri arheologice, echivalentul Meccăi pentru musulmani, supranumit "Leagănul omenirii", deoarece aici au fost descoperite unele dintre cele mai multe mărturii din istoria omenirii, printre care şi cele mai vechi urme de picioare de până acum. Vom avea posibilitatea de a vedea muzeul de aici, unde vom afla câte ceva din istoria străveche a regiunii, muzeu existent datorită eforturilor de pionierat depuse de familia Leakey la începuturile anilor "™30. Itinerariul zilei va continua spre Aria de Conservare Ngorongoro care include Craterul Ngorongoro, inclus încă din anul 1979 pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. Vom coborî pentru un safari inedit pe marginea craterului, cea mai mare căldare vulcanică intactă din lume, cu un diametru de 19 km şi o adâncime de 600 m, care s-a format acum 2 milioane de ani prin explozia şi prăbuşirea în interior a vulcanului cu acelaşi nume. Astăzi în zonă trăiesc aprox. 25.000 de exemplare de animale, printre care elefanţi, rinoceri negri, specie pe cale de dispariţie ocrotită de guvern, leoparzi, bivoli, zebre, antilope Gnu, gazele şi cea mai densă populaţie de lei din lume. Dejun picnic. Cină şi cazare la Ngorongoro Sopa Lodge (sau similar).
Ziua 11 / 07.01.2019: Ngorongoro - Arusha - Doha
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Arusha pentru zborul spre Doha cu compania Qatar Airways QR 1354 (17:10 / 23:40).
Ziua 12 / 08.01.2019: Doha - Bucureşti
Plecare spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:55 / 11:15).

TARIF: 2190 EURO + 2380 USD / loc în cameră dublă
(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. mai puţini turişti, tariful se va recalcula)

TARIFUL INCLUDE:
- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Doha - Zanzibar şi Arusha - Doha - Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport intern cu avionul pe ruta: Zanzibar - Arusha
- transport intern pe toată durata circuitului cu autocar / minibus, vehicul adaptat la nr. de turişti
- transport cu vehicule tip jeep în safari
- 4 nopţi cazare în hotel de 5* în regim de All Inclusive în Zanzibar
- 5 nopţi cazare în lodge-uri cu mesele menţionate în program
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare în toate parcurile menţionate în program
- safari în Parcul Naţional Tarangire
- safari în Parcul Naţional Lacul Manyara
- safari în Parcul Naţional Serengeti
- safari în Ngorongoro
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurarea medicală şi storno

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi continentale: aprox. 90 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- cina festivă de Revelion (supliment obligatoriu): 100 euro/pers.
- bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi - nu şi pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale, care se pot realiza cu un nr. minim de 20 participanţi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• excursie la Stone Town: aprox. 60 euro/pers.
• excursie Spicy Tour: aprox. 30 euro/pers

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- conform normelor actuale din Hong Kong şi Macao, un turist nu poate introduce mai mult de 19 ţigări, 1 trabuc, sau 1 litru de alcool cu o concentraţie de maximum 30 %; cantităţile care depăşesc aceste nivele, vor fi supuse taxării; persoanele sub 18 ani nu au voie să introducă alcool şi tutun în Hong Kong
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- transportul pe toată durata programului se face cu vehicul adaptat la numărul de participanţi, dotat cu aer condiţionat
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicaţii turiştilor doar în afară obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitata şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.