Circuite turistice

REVELION 2020 PORTUGALIA & INSULELE CAPULUI VERDE

  • Circuit in: Olanda 
  • Durata: 10 zile
  • Transport: cu avionul 
  • Cazare: hotel 4* 
  • Pret: 1780 € / persoană


Traseu:

Lisabona – Sintra – Cabo Da Roca – Cascais – Estoril – Insula Sal (Insulele Capului Verde) – Insula Santiago (Insulele Capului Verde) – Praia – Cidade Velha

Tarife:

Perioada: 27.12.2019 – 05.01.2020
TARIF: 1780 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 380 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10 - 14 turişti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)

Detalii:

AVANTAJE DAL TRAVEL

 5 nopți de cazare cu demipensiune în Insula Sal
 Excursie la minele de sare Pedra da Lume din Insula Sal
 2 nopți de cazare cu demipensiune în Insula Santiago
 Turul oraşului Praia din Insula Santiago
 Tur de oraş în Lisabona
 Însoţitor român de grup
 BONUS PACHET TURIST PLUS PREMIUM


PORTUGALIA & INSULELE CAPULUI VERDE

Lisabona – Sintra – Cabo Da Roca – Cascais – Estoril – Insula Sal (Insulele Capului Verde) – Insula Santiago (Insulele Capului Verde) – Praia – Cidade Velha

De-a lungul anilor am pășit împreună pe urmele unuia dintre cele mai bogate imperii ale lumii, cel portugrez. După ce am explorat zona continentală, europeană, am mers în Madeira, în Insulele Azore, în Brazilia și apoi în Asia, unde am descoperit comunitățile portugheze din Goa, din Macao și din Malaezia. A venit momentul să adăugăm la această lungă listă o nouă locație, și anume Arhipelagul Insulelor Capului Verde, un paradis exotic situat în Oceanul Atlantic, la o distanță de peste 500 km de coastele Africii. Aici vă invităm să petreceți noaptea dintre ani, să vă bucurați de peisajul mirific, de contrastul dintre munții vulcanici ce ating înălțimi de peste 2500 m și plajele cu nisip fin, scăldate de apele albastre ale oceanului. Vă invităm să pașiți pe urmele nemuritoarei Cesaria Evora și să descoperiți amestecul cultural inedit dintre tradiția europeană și cea africană care conviețuiesc într-o simbioză perfectă pe aceste insule situate în mijlocul oceanului, la granița dintre lumi.

Perioada: 27.12.2019 – 05.01.2020

Ziua 1 / 27.12.2019: Bucureşti – Munchen – Lisabona
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 11:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu compania Lufthansa, zbor LH 1653 (12:55 / 14:00), de unde se va pleca spre Lisabona cu zborul LH 1792 (20:30 / 22:40). După sosirea în Lisabona transfer pentru cazare la Hotel Vip Executive Picoas 4* (sau similar 4*).
Ziua 2 / 28.12.2019: Lisabona – Sintra – Cabo Da Roca – Cascais – Estoril – Insula Sal
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale sau opțional, excursie de o zi la Sintra, Cabo da Roca, Cascais şi Estoril. Plecare din Lisabona spre vest, către minunatul orăşel Sintra numit odinioară “Gloriosul Eden” de către faimosul Lord Byron, inclus astăzi de UNESCO în Patrimoniul Mondial, un orăşel de poveste, înconjurat de castele şi palate, care îi conferă un farmec aparte. Aici se află reşedinţa de vară a regilor Portugaliei şi numeroase monumente de importanţă istorică, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. Veţi vizita Palatul Naţional de la Sintra, reşedinţă regală încă din sec. XIII – XIV, pentru a admira frumoasele decoraţii cu influenţe maure şi gotice. Traseul va continua spre Valea Corales, faimoasă pentru viile cultivate în sol nisipos şi apoi spre Cabo da Roca, punctul cel mai vestic al Europei continentale, unde imaginea oceanului de la înălţimea stâncii este absolut uluitoare. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: “în acest loc se termină pământul şi începe marea”. Veţi pleca apoi de-a lungul coastei până la plaja Guincho, faimoasă pentru dunele sale de nisip, spre Boca do Inferno şi Cascais, un sat pescăresc cu o magnifică panoramă a golfului cu acelaşi nume, unde în perioada interbelică a locuit Mircea Eliade. La întoarcerea spre Lisabona veţi trece prin staţiunea Estoril, loc de petrecere a vacanţelor pentru turiştii veniţi din toată lumea, aici aflându-se şi cel mai mare cazino din Europa. Numit şi Riviera Portugheză, Estoril încântă turiştii cu multitudinea grădinilor grandioase, varietatea terenurilor de golf, combinaţia unică de deal şi litoral, cu o climă excelentă, un peisaj unic şi vestigii culturale valoroase. Transfer la aeroportul din Lisabona pentru plecare spre Insula Sal, care face parte din arhipelagul insulelor Capului Verde, cu compania Tap Portugal, zbor TP 1549 (20:55 / 00:05). După sosire, transfer pentru cazare la Hotel Sobrado 4* (sau similar 4*).
Ziua 3 / 29.12.2019: Insula Sal
Mic dejun. În această zi ne vom convinge că Insula Sal este „cea mai de preţ bijuterie” a Republicii Capului Verde, o insulă paradisiacă cu ambient african-european incitant şi cu plaje perfecte. Nisipul auriu, oceanul turcoaz, zonele deşertice şi văile uscate cu petice de verdeaţă din loc în loc și cele 350 de zile însorite pe an, fac din insula Sal o destinaţie perfectă de vacanţă pentru iubitorii de natură, plajă şi soare. Sal este cea mai veche insulă a arhipelagului, fiind formată în urmă cu 50 milioane de ani ca urmare a exploziei unui vulcan, în prezent inactiv, în al cărui crater se întinde acum un lac sărat imens, Pedra de Lume. Vom face o excursie la minele de sare Pedra de Lume. Satul Pedra de Lume, situat în partea nord-estică a insulei, la 5 km est de capitala insulei Espargos, a fost fondat de Manuel Antonio Martins, care a început exploatarea iazurilor de sare în anul 1796. Producția de sare a înflorit în cea mai mare parte a secolului al XIX-lea, dar a intrat în declin după anul 1887, când Brazilia, principala destinație de export, a impus interzicerea sarei importate. Zona conține iazuri de evaporare a sării denumită Salinas de Pedra de Lume, construite pe lacul natural de sare, care s-au format prin infiltrarea apei din mare, deoarece baza craterului este sub nivelul mării, formând astfel punctul cel mai de jos din Capul Verde. Extracția de sare este în prezent inactivă din anii 1990. Nu uitați să aveți cu dumneavoastră costumul de baie și un prosop pentru a încerca această experiență uimitoare. Cazare şi cină în Insula Sal la Hotel Sobrado 4* (sau similar 4*).
Ziua 4 / 30.12.2019: Insula Sal
Mic dejun. Timp liber pentru plajă şi relaxare sau opţional, excursie de o zi pentru un tur complet al insulei Sal, care va include o vizită în centrul orăşelului Santa Maria, zona rezidenţială Murdeira, Palmeira, un mic orăşel pescăresc de unde veţi putea cumpăra produse autentice din Capul Verde, Buracona cu piscina naturală și faimoasa peşteră “Olho Azul” (Ochiul Albastru), deşertul Terra Boa unde veți putea observa fenomenul Fata Morgana, Espargos cu centrul administrativ al insulei, unde vă veți opri la cafeneaua Bom Dia pentru a degusta o cafea al cărei secret de preparare păstrat de patru generaţii a făcut-o celebră. Cazare şi cină în Insula Sal la Hotel Sobrado 4* (sau similar 4*).
Ziua 5 / 31.12.2019: Insula Sal
Mic dejun. Timp liber pentru plajă şi relaxare sau opţional, excursie de 4 ore cu catamaranul. Veţi fi transferaţi către portul insulei, de unde veți începe o croazieră relaxantă pe mare. După o oră de navigare pe lângă coastă, catamaranul se va opri în Golful Murdeira, unde veți putea face scufundări, să înotați, sau pur și simplu să vă relaxați la bord. Turul va include gustări, băuturi și echipamente necesare pentru snorkeling. Întoarcere pentru cazare în Insula Sal la Hotel Sobrado 4* (sau similar 4*). Seara veţi putea participa opţional la o cină specială de revelion cu muzică live într-un restaurant local. La Mulţi Ani 2020!
Ziua 6 / 01.01.2020: Insula Sal
Mic dejun. În prima zi a anului vom avea timp pentru odihnă, plajă şi relaxare după petrecerea din noaptea de Revelion. Cazare şi cină în Insula Sal la Hotel Sobrado 4* (sau similar 4*).
Ziua 7 / 02.01.2020: Insula Sal – Insula Santiago
Dimineaţa transfer la aeroport pentru plecare spre Insula Santiago cu compania Binter Cabo Verde, zbor 3B 801 (08:00 / 08:45). Odată sosiţi în Praia, capitala insulei ne vom întâlni cu ghidul local pentru un tur panoramic al oraşului, prilej cu care vom admira unele dintre cele mai vechi clădiri, cum ar fi cazarma Jaime Mota din anul 1826, Palatul Prezidențial, Piața Albuquerque, monumentul lui Diogo Gomes și Muzeul Etnografic. După-amiază, transfer pentru cazare şi cină la Hotel Oasis Atlantico Praia Mar 4* (sau similar 4*).
Ziua 8 / 03.01.2020: Insula Santiago
Mic dejun. Timp liber pentru plajă şi relaxare sau opțional tur panoramic cu ghid local al orașului vechi, Cidade Velha, situat în partea de sud a Insulei Santiago. Fondată în anul 1462, Cidade Velha este cea mai veche așezare din Capul Verde și fosta sa capitală. Odată numită Ribeira Grande, numele său a fost schimbat în Cidade Velha la sfârșitul sec. al XVIII-lea. Situat în largul coastei nord-vest a Africii, acest oraș a fost prima așezare colonială europeană la tropice. Unele dintre planurile originale planificate meticulos sunt încă intacte și includ o cetate regală, două biserici și o piață din sec. al XVI-lea, motiv pentru care orașul a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2009. Ne vom opri la piaţa locală africană, plină de culoare, unde vom vedea localnicii care vând produse tradiţionale și de unde vom putea cumpăra ce ne va tenta. Până la ora transferului la aeroportul din Praia, vom cina şi ne vom putea odihni la Hotel Oasis Atlantico Praia Mar 4* (sau similar 4*).
Ziua 9 / 04.01.2020: Insula Santiago – Lisabona
Transfer la aeroport pentru plecarea spre Lisabona cu compania Tap Portugal, zbor TP 1544 (01:00 / 06:05). Odată sosiţi în Lisabona, transfer pentru cazare la Hotel Vip Executive Picoas 4* (sau similar 4*). Mic dejun, după care vom avea timp de odihnă până după-amiază când ne vom întâlni cu ghidul local pentru un tur panoramic al oraşului care va include cartierul istoric Belem, puternic legat de descoperirile maritime portugheze, cu frumoasele monumente istorice din sec. XV – XVI. Vom face o oprire pentru fotografii la celebrul Torre de Belem, o bijuterie a artei manueline, monument intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi la Monumentul Descoperirilor Maritime, Padrao dos Descobrimentos, cândva punctul de plecare al câtorva expediţii maritime, monument modern construit în cinstea comemorării a 500 de ani de la moartea Prinţului Henric Navigatorul. Vom vedea Biserica Dos Jeronimos, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO, construită în stil manuelin în anul 1502, unde se află mormintele lui Vasco da Gama şi Luis de Camoes, marele poet portughez. Ne vom îndrepta apoi către unul dintre cele mai vechi cartiere ale oraşului, Alfama, vestit pentru pitoreştile străduţe înguste, cu magazine ale diverşilor meşteşugari, după care vom face o incursiune în centrul oraşului, în Baixa, pentru a admira Bulevardul Avenida da Liberdade, Piaţa Marques de Pombal, Piaţa Restauradores și Piaţa Rossio. Cazare la Hotel Hotel Vip Executive Picoas 4* (sau similar 4*).
Ziua 10 / 05.01.2020: Lisabona – Frankfurt – Bucureşti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1167 (12:10 / 16:15), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1422 (20:30 / 23:45).

TARIF: 1780 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 380 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10 - 14 turişti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)


TARIFUL INCLUDE:
- transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Munchen – Lisabona și Lisabona – Frankfurt – Bucureşti cu compania Lufthansa
- transport intern cu avionul pe ruta: Lisabona – Insula Sal și Insula Santiago – Lisabona cu compania Tap Portugal
- transport intern cu avionul pe ruta: Insula Sal – Insula Santiago cu compania Binter Cabo Verde
- 2 nopţi cazare cu mic dejun inclus în Lisabona în hotel de 4*
- 5 nopţi cazare cu demipensiune inclusă în Insula Sal în hotel de 4*
- 2 nopţi cazare cu demipensiune inclusă în Insula Santiago în hotel de 4*
- transport intern pe toată durata programului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- tururile şi transferurile menţionate în program
- tur panoramic al oraşului Lisabona cu ghid local
- excursie la minele de sare Pedra da Lume din Insula Sal
- tur panoramic cu ghid local al oraşului Praia din Insula Santiago
- conducător român de grup
- asigurarea agenţiei în caz de insolvabilitate / faliment
- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă tariful total al circuitului (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

TARIFUL NU INCLUDE:
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru toate zborurile: aprox. 495 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de compania aeriană, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxa de viză Capul Verde: aprox. 35 euro/ pers., se achită personal la intrarea în Capul Verde pe aeroportul din Insula Sal
- Cina Festivă de Revelion aprox. 60 euro/pers.
- taxele de oraș care se achită individual la recepția hotelurilor
- bacşişuri: 45 euro/pers. pentru şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- excursiile opţionale se rezervă şi se achită din ţară, tarifele acestora fiind calculate pentru un minim de 15 participanţi; în cazul în care numărul participanţilor este mai mic, tariful se va recalcula; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali
• excursie de 1 zi la Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril cu ghid local: aprox. 60 euro/pers.
• excursie de 4 ore cu catamaranul în Insula Sal: aprox. 35 euro/pers.
• excursie la Cidade Velha din Insula Santiago: aprox. 30 euro/pers.
• Turul Insulei Sal: aprox. 60 euro/pers.

ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data întoarcerii în ţară

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans minim de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Rezervare & Informații contact
DAL TRAVEL Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism DAL TRAVEL:
  • Adresa: STR. GEORGE ENESCU NR. 33, SECTOR 1, bucuresti
  • Telefon: 0213197062

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.