Circuite turistice

Vietnam, Cambodgia si Thailanda

  • Circuit in: Vietnam 
  • Durata: 13 zile
  • Transport: autocar + avion 
  • Cazare: Hotel 3* 
  • Pret: 1595 Euro / persoană

Program - detaliu itinerar:

Ziua Detalii
1 BUCURESTI - DOHA :
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 16:30 pentru imbarcare pe cursa QATAR AIRWAYS cu destinatia Doha. Sosire la Doha la ora 22:55 si plecare spre Hanoi la ora 01:15. 
2 DOHA - HANOI:
Sosire la Hanoi la ora 15:10. Transfer in centrul orasului pentru a admira Templul Literaturii - primul colegiu din Vietnam, locas dedicat confucianismului. Ne vom indrepta apoi spre un loc deosebit de pitoresc: Lacul Hoan Kiem. Numele acestuia inseamna "sabia recastigata" si provine dintr-o legenda locala conforma careia imparatul Le Loi a recuperat o sabie din lac pe care a folosit-o cand a invadat China. Ulterior, vom participa la un spectacol inedit cu papusi din lemn pe o scena de apa (Water Puppet Show). Transfer si cazare la Hotel Sunway 4* (sau similar). Cina la restaurantul hotelului. 
3 HANOI - HALONG BAY:
Dupa micul dejun plecam spre golful Ha Long, unul din cele mai frumoase golfuri din lume, cu peste 3.000 de insulite spectaculoase. Ne imbarcam pe vasul Indochina Sails Cruise. Vom incepe croaziera navigand prin golful Bai Tu Long. Vom servi un pranz traditional (set menu) la bordul vasului. Dupa pranz, doritorii se pot bucura de o sedinta de masaj (este necesara rezervare prealabila). Prima oprire va fi la grota Luon pe care o vom putea explora fie in barcute de bambus conduse de localnici, fie in caiace in care vom vasli singuri (contra cost, 12 usd/ persoana). Urmatoarea oprire va fi pe insula Titop, unde ne vom relaxa facand plaja si innotand (45 minute). La ora 17:00 vom pleca spre Luon Bo unde vasul va acosta pentru innoptare. Cina la bordul vasului. 
4 HA LONG BAY - HANOI - DA NANG:
Dimineata devreme (ora 06:45) vom servi o gustare in salonul de mic dejun al vasului. Vom participa apoi la un curs de Tai Chi - unul din cele mai eficiente tipuri de exercitii fizice si psihice din lume. Vom vizita apoi Grota Surprizelor (la care vom ajunge urcand 100 de trepte), cea mai mare si impunatoare din golful Halong. Revenim pe vas pentru a servi micul dejun. In jurul orei 11:00 debarcam si plecam spre aeroportul din Hanoi. Pe drum, scurta oprire intr-un atelier de ceramica. Sosire la aeroportul din Hanoi, imbarcare pe cursa spre Da Nang. Transfer si cazare la hotel Danang Riverside 3* (sau similar). 
5 DA NANG - HOI AN - DA NANG :
Mic dejun. In prima parte a zilei, vom vizita Muzeul Cham din Da Nang unde vom gasi marturii ale existentei misterioasei civilizatii Cham. Vom pleca apoi spre Hoi An (30km), considerat cel mai cochet oras din Vietnam, o localitate-port foarte bine conservata ce dateaza din secolul XV. Vom servi pranzul la un restaurant local si vom face un tur pietonal cu ghidul local. Orasul este situat intr-un estuar cu plaje lungi, arhitectura fiind un mix de influente japoneze, chineze si vietnameze. Vom descoperi si admira podul japonez, multe case vechi si stradute cochete. Seara, revenim in Danang pentru cazare. 
6 DA NANG - HUE - DA NANG (optional):
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala la Hue, vechea capitala a Vietnamului ce face parte din Patrimoniul UNESCO. Drumul de la Da Nang la Hue (100km) strabate trecatoarea Hai Van, in traducere "marea de nori" - varful muntilor este in nori, iar baza langa mare. Peisajele sunt spectaculoare! La sosirea in Hue ne vom indrepta cu barca pe Raul Parfumurilor spre Palatul Imperial si pagoda Thien Mu considerata simbolul orasului. Vom vizita Mausoleul regelui Tu Duc, construit cu 20 de ani inainte ca regele sa moara, complexul final fiind format din peste 50 de monumente. Pranz traditional in gradina Y Thao. Seara, revenim in Danag pentru cazare. Tarif informativ: 45 EURO (minim 25 platitori). 
7 DA NANG - HO CHI MINH:
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zbor spre Ho Chi Minh cu plecare la ora 09:30. Sosire la Ho Chi Minh la ora 10:40. La sosire vom face tur panoramic in fostul oras Saigon, cunoscut timp de secole ca si "Perla Orientului". Vom admira Palatul Prezidential, Catedrala Notre Dame, cladirea Postei si piata locala Ben Thanh. Dupa amiaza timp liber pentru cumparaturi, Vietnam fiind o destinatie foarte cunoscuta si pentru nivelul scazut al preturilor. Seara, croaziera cu cina inclusa pe raul Saigon. 
8 HO CHI MINH - PIATA PLUTITOARE CAI BE (100km):
Mic dejun. Astazi plecam spre Cai Be, oras situat in inima Deltei Mekongului, unde fluviul se imparte intr-o vasta retea de canale si golfulete. Ne imbarcam si plecam in explorarea acestor canale. In drum vom vizita piata plutitoare de la Cai Be unde se aduna zilnic zeci de ambarcatiuni pline cu fructe si legume. Dupa pranz (servit intr-un restaurant local), vom reveni in Ho Chi Minh pentru cazare. 
9 HO CHI MINH - SIEM REAP:
Dimineata transfer la aeroport pentru zbor la Siem Reap unde vom ajunge in jurul pranzului. Transfer si cazare la hotel 3*. Dupa amiaza, vom incepe descoperirea complexului Angkor, o capodopera arhitecturala si artistica a Imperiului Kmer. Cele mai mari si cunoscute "orase fortificate" sunt Angkor Wat si Angkor Thom. Anghkor Wat, literal "oras templu" este, probabil, cea mai mare structura religioasa din lume. Seara ne vom indrepta spre Phnom Bakheng - "Muntele central"; situat pe cea mai inalta colina, este locul unde oamenii se aduna sa admire apusul de soare peste jungla si Anghor Wat. Transfer la hotel. 
10 Complexul ANGKOR:
Intreaga zi este dedicata vizitei unuia din cele mai frumoase si fascinante locuri de pe pamant: complexul Angkor, simbolul Cambodgiei, principala atractie a tarii, motiv pentru care ocupa un loc de cinste pe steagul national. Vom intra pe poarta de sud, flancata de statui gigantice ale unor zei si demoni. In interior vom admira Terasa Regelui Lepros si Terasa Elefantilor, de unde regele vorbea curtii si privea evenimentele din piata regala. Continuam cu vizitarea templului Bayon, ce are forma unei piramide compusa din 54 de turnuri, ceea ce impresioneaza si mai mult fiind cele 200 de statui reprezentand figuri omenesti. Dupa amiaza ne indreptam spre lacul Tonle Sap, cel mai mare cu apa dulce din dus-estul Asiei, un loc curgator ce isi schimba directia de curgere de 2 ori pe an. In jurul lacului sunt numeroase sate plutitoare. Vom vizita si noi unul din aceste sate, vom vedea cum traiesc localnicii, cum vizita scoala si biserica, vom merge la o ferma de crocodili si la o crescatorie de pesti. Vom reveni in oras pentru a vizita Les Artisan D"™Angkor, o insitutie care isi propune sa readuca la viata arta vechilor kmeri, un loc unde vom vedea cum studientii invata arta sculpturii si de unde ne vom putea achizitiona numeroase suveniruri.
Cina la un restaurant local cu participarea la un spectacolo traditional al Khmerilor. 
11 SIEM REAP - BANGKOK:
Mic dejun. Astazi plecam cu autocarul spre Bangkok. Drumul dureaza aproximativ 6 ore. Sosire in Bangkok in cursul serii, transfer la hotel Prince Palace 4* (sau similar). 
12 BANGKOK:
Mic dejun. Tur de oras de jumatate de zi in Bangkok cu ghid local. Vizita incepe templul Wat Traimit (Budha de Aur - statuie din aur masiv inalta de 3 metri si greutate de 5 tone si jumatate), continuam cu Wat Pho (Budha Culcat - statuie gigantica, suflata cu aur, de 15 metri înaltime si de 46 metri lungine, cu talpi frumos încrustate in sidef), Klong Tour si terminam cu Wat Arun (Templul lui Dawn). Dupa amiaza, optional excursie la Marele Palat si Templul lui Buddha de Smarald. Marele Palat este cea mai frumoasa marturie a vechiului regat siamez si resenta regilor Thailandei. In jurul orei 23:00 transfer la aeroport pentru imbarcare pe zbor Bangkok - Doha. 
13 BANGKOK - DOHA - BUCURESTI:
Plecare din Bangkok la ora 02:10 si sosire la Doha la 05:15. Decolare spre Bucuresti la 08:35 si sosire la 12:45. 


Tarife:

1595 € - Plecare in data de 21-10-2013

Detalii:

Servicii incluse:

transport avion Bucuresti - Hanoi si Bangkok - Bucuresti cu compania QATAR AIRQAYS (schimbarea curselor la Doha)
transport avion: Hanoi - Da Nang, Da Nang - Ho Chi Minh, Ho Chi Minh - Siem Reap cu compania Vietnam Airlines
transport cu autocar local Siem Reap - Bangkok
11 nopti cazare in hoteluri de 3*: 1 noapte in Hanoi, 1 noapte pe vas in Halong Bay, 3 nopti in Da Nang, 2 nopti in Ho Chi Minh, 2 nopti in Siem Reap, 2 nopti in Bangkok.
10 mic dejunuri, 3 mese de pranz (zilele 3, 5, 8), 4 cine (zilele 2, 3, 6, 10)
excursiile, croazierele, vizitele si intrarile mentionate in program
taxa procesare viza Vietnam
insotitor roman de grup

Nu sunt incluse:

taxe de aeroport zboruri intercontinentale 280 EURO/ persoana (pot suferi modificari);
taxe de aeroport zboruri cu companii locale 95 EURO/ persoana (pot suferi modificari);
taxa de viza si procesare acte Thailanda: 35 EURO/ persoana;
baccsisuri: 35 USD/ persoana (se achita insotitorului roman de grup la sosirea in Hanoi)
taxa intrare si aplicare viza Vietnam 45 USD/ persoana - se platesc la sosirea pe aeroportul din Hanoi (tarif informativ);
taxe de viza pentru Cambodgia 20 USD/ persoana - se platesc la sosirea pe aeroportul din Siem Reap (tarif informativ);
taxele de iesire din tarile vizitate aprox. 30 USD/ persoana (se platesc pe aeroport, la plecare din tarile respective);
asigurarea medicala (obligatorie);
asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice, in pachet cu asigurarea medicala)
excursiile optionale .

Orar informativ de zbor:

21.10 Bucuresti 18:25 - Doha 22:55 / 01:15 - Hanoi 15:10 (pe 22.10)

02.11 Bangkok 02:10 - Doha 05:15 / 08:35 - Bucuresti 12:45

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI VIETNAM:

paginile cu fotografia si datele din pasaport scanate color

ACTE NECESARE OBTINERII VIZEI THAILANDA (viza se va obtine de la consulatul din Bucuresti):

pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei cu 2 pagini libere, 1 fotografie recenta tip pasaport, talon de pensie sau adeverinta de salariu in care sa se precizeze datele de identificare, functia, numarul contractului de munca, data la care a fost eliberat, camera de munca la care a fost inregistrat si salariul net, formular de viza completat. Agentia nu este raspunzatoare pentru cazul in care autoritatile refuza vreunui turist aplicarea vizei. Obtinerea vizei nu necesita prezenta personala la sediul consulatului, insa, acesta isi rezerva dreptul de a chema la interviu orice persoana care aplica pentru viza.

GRUP MINIM:

25 persoane. Pentru 20 - 24 participanti se percepe un supliment de 40 EURO/ persoana.

Pentru mai putin de 20 de persoane pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (minim 2 pers, direct de la domiciliu):

25 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI;
40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, BUZAU, PITESTI, ALEXANDRIA;
45 EURO / adult / dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PREDEAL;
50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, SLATINA, FOCSANI, CONSTANTA;
60 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM. VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI.

CONDITII DE INSCRIERE / RETRAGERE:

La inscriere se achita un avans de 50% din valoarea totala a pachetului de servicii, urmand ca diferenta sa fie achitata cu minimum 30 zile inainte de data plecarii. In cazul retragerii se percep urmatoarele penalizari:

50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 30-20 zile calendaristice înainte de data plecării;
75% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul de 19-14 zile calendaristice înainte de data plecării;
100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 14 zile înaintea plecarii.

OBSERVATII:

documente necesare calatoriei: pasaport valabil minim 6 luni de la intoarcerea in tara si 2 fotografii tip pasaport.
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport si a taxelor de viza, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, repectiv de legile locale
agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor, acestea fiind exclusiv responsabilitatea companiei aeriene
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
autoritatile locale pot solicita anumite taxe la sosire sau la plecare de pe aeroport, taxe care pot fi comunicate inclusiv pe parcursul calatoriei
copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de autoritatile locale din tarile vizitate. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective
mesele principale - dejun si cina - au specific local.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare sau o carte de credit ca garantie; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna aprilie 2013; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful
agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua.

Rezervare & Informații contact
Paralela 45 Turism Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism Paralela 45 Turism:
  • Adresa: Bd Regina Elisabeta, nr. 29-31, Sct 5, Bucuresti, Bucuresti
  • Telefon: 021-311.19.58

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.