Hue

Hue sau Orașul Regilor

2 voturi
Autor: ERDEI_IRINA, 03 Februarie 2018
O experiență de:
Vizualizări: 279
Citadela Palatul Armoniei Supreme Episodul 7
Am parcurs traseul de la Hoi-An la Hue și ne-am luat rămas bun pentru câteva zile de la Oceanul Pacific, am făcut un popas la Muntele de Marmură, am traversat pe o pu7loaie torențială Trecătoarea Norilor, ne-am oprit pentru o vizită la Muzeul Sculpturii Cham din Danang și am ajuns mai devreme decât ne-am programat la Hotelul EMM Hue. Croaziera pe Râul Parfumat si vizita la Pagoda Chua Tien Mu sau Pagoda Doamnei Cerești, considerată un simbol al orașului Hue, au fost amânate pe ziua următoare datorită condițiilor atmosferice. Pe acest parcurs ne-am oprit pentru câteva fotografii la ocean, am urcat apoi la Muntele de Marmură, unde de-a lungul timpului în cavernele acestuia au fost ridicate temple închinate lui Budha sau lui Confucius apoi am traversat Trecătoarea Norilor unde ne-am oprit pentru câteva minute pentru fotografii, dar vremea nu ne-a permis să avem vreo reușită foto, ba dimpotrivă cei care am îndrăznit să urcăm până la punctul de panoramă, ne-am murat din nou . Pentru că programul zilei a fost scurtat drastic din cauza vremii, ne-am culcat o dată cu găinile și ne-am trezit cu noaptea-n cap, așa că la primele ore ale dimineții încercăm să întroducem în programul nostru o vizită la Citadela orașului Hue supranumit și Orașul Regilor. Orașul Hue este unul dintre cele mai importante monumente culturale din Vietnam. Inițial parte a Regatului Champa, Hue s-a alipit la Vietnam în 1306 când regele cedează ținutul ca zestre la o nuntă regală. În 1802 când ultimul dintre domnitorii Nguyen și-a învins rivalii din Hanoi a proclamat Hue ca noua capitală imperială. Nguyen Anh s-a declarat împărat iar în 1805 și-a consolidat poziția comandând construirea Citadelei din Hue, un splendid ansamblu de clădiri, înconjurat de un șanț de apărare. Intrarea în Citadelă se face prin zece porți fortificate, fiecare având câte un pod de piatră care traversează șanțul. Zona dinlăuntrul Citadelei se împarte în trei curți interioare, în prima se aflau diferite ministere regale, în prezent o zonă de parcuri și grădini. In această zonă se gasesc Turnurile Celor Nouă Zei care flanchează Turnul cu Steag. In a doua curte un alt șanț apără Orașul Galben construit după modelul Orașului Interzis din Beijing. Acest oraș interior are patru porți, cea principală fiind numită Poarta de Miazăzi fiind destinată exclusiv împăratului și este flancată de pasaje mai mici pentru uzul mandarinilor și al curtenilor. Aici se găsește Palatul Armoniei Supreme unde se află tronul Regilor Nguyen și este cel mai bine păstrat palat din Hue. Urmează apoi a treia curte cu Orașul Interzis de Purpură unde locuiau doar împăratul, împărăteasa, concubinele și servitoarele de la palat.
În ceva mai puțin de două ore am vizitat Citadela pe o ploaie persistentă care ne-a făcut ciuciulete dar am ajuns la hotel în timp util pentru a ne schimba și a continua programul zilei cu croaziera pe Râul Parfumat și vizita la Pagoda Doamnei Cerești.
Cu aceste vizite am încheiat periplu nostru în zona centrală a Vietnamului și ne-am luat zborul spre Hanoi și Halong Bay.
Citadela Palatul Armoniei Supreme

Citadela Palatul Armoniei Supreme

Muntele de Marmură

Muntele de Marmură

Oceanul Pacific

Oceanul Pacific

Oceanul Pacific

Oceanul Pacific

Oceanul Pacific

Oceanul Pacific

Oceanul Pacific

Oceanul Pacific

Oceanul Pacific

Oceanul Pacific

Oceanul Pacific

Oceanul Pacific

Oceanul Pacific

Oceanul Pacific

Muntele de Marmură

Muntele de Marmură

Muntele de Marmură

Muntele de Marmură

Muntele de Marmură

Muntele de Marmură

85 imagini in total la aceasta impresie


 

Comentarii (0)

Ai fost în Hue?

Povestește-ne despre experiența ta și arată-ne poze cu locurile pe care le-ai vizitat.
Înscrie-te în comunitatea Turistik.
Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii Accept