La ce companii aeriene low cost apelam

Potrivit Adevarul, romanii opteaza tot mai mult pentru zborurile low cost, ca urmare a preturilor scazute la bilete. Conform aceleasi surse, Luke Farajallah, seful operatiunilor Wizz Air in Romania, este de parere ca zborurile low cost vor ajunge sa reprezinte in 2009 jumatate din totalul transporturilor aeriene de pasageri romani.

Despre aceeasi orientare a pasagerilor romani catre firmele de low cost vorbeste si Andreas Engel, PR Manager International al Germanwings, potrivit Wall-Street. “Frecventa zborurilor Germanwings este 2/3 pe saptamana, insa pentru 2009 asteptam ca aceasta sa creasca. Momentan, nu avem in plan sa introducem noi curse, insa intentionam sa marim frecventa zborurilor pe ruta Bucuresti - Berlin, intrucat pentru multi cetateni din capitala Germaniei, Bucurestiul reprezinta o atractie”, a declarat Andreas Engel, citat de Wall-Street.

Recent, compania Wizz Air a trecut pe locul I in clasamentul companiilor aeriene low cost din tara, urmata de Blue Air, care a fost lider pe aceasta piata. Iti prezentam in continuare cei mai importanti operatori din Romania.

    * Wizz Air
    * Blue Air
    * MyAir
    * SkyEurope
    * Germanwings
    * easyJet
    * Ryanair


Wizz Air

Wizz Air este cea mai mare companie aeriana low cost din Europa Centrala si de Est. A intrat pe piata romaneasca in luna iulie 2006, iar prima baza operationala din Bucuresti a fost stabilita in iunie 2007. Aceasta a fost urmata de a doua, la Cluj, in mai 2008.

Compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia si Romania catre destinatii din Europa. Recent, Wizz Air a lansat operatiuni interne in Ucraina. In prezent, compania efectueaza zboruri pe 24 rute, catre 10 destinatii, din Bucuresti, Targu-Mures si Timisoara.

• Noutati Wizz Air: Compania a lansat cea de-a 3-a baza operationala din Romania, la Timisoara.

Incepand de pe 19 februarie, Wizz Air opereaza catre 5 destinati noi, la care se adauga cele existente (Dortmund, Londra si Roma). Cele 5 destinatii sunt:

- Milano Bergamo, 3 zboruri/saptamana, din 19 februarie 2009
- Barcelona, 2 zboruri/saptamana, din 19 februarie 2009
- Paris Beauvais, 2 zboruri /saptamana, din 20 februarie 2009
- Valencia, 2 zboruri/saptamana, din 22 februarie 2009
- Venetia, 2 zboruri/saptamana, din 19 februarie 2009

Pe 6 februarie 2009, Wizz Air a anuntat lansarea primului zbor low cost pe ruta Cluj Napoca – Palma de Mallorca. Zborul va fi disponibil o data pe saptamana, intre 13 iunie – 19 septembrie 2009. "Lansarea acestei curse reprezinta un pas important in procesul de dezvoltare a pietei aeriene low cost din Romania. In acelasi timp, este o dovada a modului in care compania noastra intelege sa isi respecte angajamentele asumate fata de piata locala, prin deschiderea unei noi si exotice destinatii pentru pasagerii din regiune. Obiectivul nostru este de a transporta aproximativ 4.500 de pasageri pe aceasta ruta", a declarat Natasa Kazmer, Head of Corporate Communications and Public Affairs, potrivit unui comunicat al companiei.

• Obiectiv Wizz Air: “Obiectivul Wizz Air pentru acest an este de a transporta 1,7 milioane de pasageri din şi inspre Romania, dubland numarul de aeronave alocate bazelor operationale locale. De asemenea, Wizz Air va continua procesul de recrutare de personal, ajungand la 200 de angajati. Compania va deveni lider pe piata aeriana low cost din Romania in vara acestui an, s-a aratat intr-un comunicat al companiei in prima luna din 2009.

Compania estimeaza ca va transporta in 2009 cu 70% mai multi pasageri fata de anul trecut, adica un numar de 1.7 milioane de pasageri, iar pentru 2010, acest numar va creste la 2.5 milioane de pasageri, potrivit NewsIn. Conform aceleasi surse, in 2008 Wizz Air a efectuat 5007 de zboruri, dintre care 1% au fost anulate.

• Cursele  din Romania catre alte destinatii: Wizz Air utilizeaza o flota tanara de 21 de aeronave Airbus A320. In Romania, cursele low cost pornesc din Cluj Napoca, Timisoara, Targu-Mures si Bucuresti.

Din Cluj Napoca: Palma de Mallorca, Barcelona, Roma, Londra, Dortmund, Milano, Valencia, Paris, Madrid, Forli, Venetia.

Din Bucuresti (Baneasa): Barcelona, Bruxelles, Dortmund, Londra, Madrid, Milano, Paris, Roma, Valencia, Venetia.

Din Timisoara: Barcelona, Dortmund, Londra, Milano, Paris, Roma, Valencia, Venetia.

Din Targu-Mures: Budapesta.

• Site oficial: wizzair.com

 

Blue Air
Blue Air este prima companie aeriana din Romania care a operat zboruri low cost. Compania si-a inceput activitatea in decembrie 2004. In prezent, Blue Air opereaza singura cursa interna Bucuresti-Arad.

Serviciile oferite sunt: zboruri regulate in tara si in strainatate, zboruri charter, transporturi cargo. In prezent, Flota Blue Air este formata din sapte aeronave moderne, Boeing 737, din care trei seria 737-300, doua seria 737-400 si 2 seria 737-800 Next Generation cu capacitati intre 136 si 189 de locuri.

•Noutati Blue Air: Compania a anuntat ca intentioneaza sa inceapa lucrarile pentru constructia unui nou terminal de plecari pe aeroportul Baneasa. Se estimeaza ca lucrarile vor dura 8 luni si vor costa in jur de 9.5 milioane de euro.

Incepand din 29 martie, Blue Air lanseaza prima cursa directa Constanta-Bruxelles. Aceasta va fi disponibila in toate zilele saptamanii, in perioada 29 martie-24 octombrie 2009. Din 29 martie 2009 sunt disponibile noile curse din orarul de vara: Paphos, Salonic, Napoli, Catania, Bacau-Bologna, Bacau-Milano si Arad-Reus.

Compania a introdus in zborurile de vara o noua aeronava, Boeing 737-800 Next Generation. "Am initiat acest proces de marire a flotei dintr-o serie de considerente, unul dintre ele fiind marirea considerabila a numarului destinatiilor prin introducerea de noi curse si rute precum si cresterea frecventelor pentru cursele deja existente. De asemenea, strategia noastra de dezvoltare trebuie sustinuta de un avans tehnologic bazat pe consumul redus de combustibil. De aceea, pana in prezent, am imbogatit flota cu trei aeronave Boeing 737-800 NG si am semnat, in anul 2008, cu compania Boeing pentru inca cinci aeronave Next Generation",  a declarat Gheorghe Racaru, director general al Blue Air, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

• Cursele din Romania catre alte destinatii: In Romania, compania opereaza zboruri in Bucuresti, Arad, Bacau, Constanta si Sibiu.

Din Bucuresti:
Arad, Barcelona, Berlin, Bologna, Bruxelles, Bucuresti, Catania, Koln, Larnaca, Lisabona, Londra, Lyon, Madrid, Malaga, Milano, Napoli, Paphos, Paris, Roma, Salonic, Stuttgart, Torino, Venetia, Valencia, Verona.

Din Arad: Bucuresti, Barcelona, Venetia, Valencia, Verona.

Din Bacau: Bologna, Milano, Roma, Torino.

Din Constanta: Bruxelles.

Din Sibiu: Koln, Madrid, Sttutgart.

• Site oficial: blueair-web.com

MyAir
MyAir este o companie aeriana italiana de tip low cost. A inceput sa functioneze din decembrie 2004, iar sediul principal este in provincia Venetia. MyAir este compania care ofera cele mai multe rute din Romania catre Italia, insa include si curse catre alte destinatii din Europa.

La sfarsitul lui 2009, compania MyAir a incheiat un parteneriat cu SkyEurope, un alt operator aerian low cost, in scopul dezvoltarii pe piata romaneasca si pentru introducerea de noi curse. Potrivit NewsIn, in 2008 compania a transportat peste 400.000 de pasageri, situandu-se la acelasi nivel fata de anul 2007.

• Noutati la MyAir: Pentru 2009, compania a anuntat reduceri de 10-20% la pretul biletelor de avion.
Compania face reduceri de pana la 50% pentru zboruri, in perioada septembrie-martie. Printre ofertele prezente, promovate de companie, se numara biletele din Bucuresti spre Roma si Venetia, cu preturi de la 32 euro, cu toate taxele incluse.

• Cursele din Romania catre alte destinatii: Cursele oferite de companie sunt specializate in cea mai mare parte pe destinatii din Italia, cu exceptia Frantei (Paris). Toate zborurile sunt efectuate din Bucuresti.

Din Bucuresti: Bari, Bolonia, Catania, Milano, Napoli, Paris, Roma, Venetia, Amsterdam, Bruxelles, Nisa, Rimini, Sofia, Viena.

• Site oficial: myair.com si myair.ro

SkyEurope
SkyEurope este o companie low-cost cu sediul central in Bratislava, Slovacia. A fost infiintata in 2001 si a avut primul zbor in februarie 2002. Astazi opereaza zboruri catre 19 tari europene, in general destinatii din Europa Centrala.

La sfarsitul anului trecut, compania a decis sa faca o alianta cu MyAir, pentru a gasi o solutie pentru pierderile financiare suferite. Parteneriatul are ca scop mentinerea preturilor scazute si posibilitatea de a-si vinde online tichetele, in mod reciproc, pe site-urile oficiale. Al doilea modiv al acestei decizii de alianta il reprezinta strategiile asemanatoare are celor doua companii. Principalul punct de interes pentru cursele de zbor il reprezinta Europa Centrala si de Est.

• Cursele din Romania catre alte destinatii: Singura destinatie a zborurilor catre si dinspre Romania este Bucuresti. Cursele leaga capitala de orase importante din Europa.

Din Bucuresti: Amsterdam, Bari, Bologna, Bruxelles, Catania, Milano, Napoli, Nisa, Paris, Rimini, Roma, Venetia, Viena.

• Site oficial: skyeurope.com


Germanwings
Germanwings este o companie aeriana low cost cu sediul in Cologne, Germania. Primul zbor a fost operat in octombrie 2002.
Compania a inregistrat in 2008 o crestere de 66% pe rutele cu Romania, in comparatie cu 2007. Flota de avioane folosita in sezonul de iarna 2008-2009 este reprezentata de 25 aeronoave Airbus A319.

• Cursele din Romania catre alte destinatii:

Din Bucuresti: Lisabona, Munich, Sttutgart, Berlin, Cologne, Viena, Zurich, Dresden, Madrid, Milano, Warsaw, Zweibrucken, Londra, Barcelona, Hamburg, Leipzig, Stockholm.

• Site oficial: germanwings.com

easyJet
EasyJet este o companie aeriana britanica low cost, cu baza la Londra. A fost infiintata in 1995 si activeaza pe piata romaneasca din 2007.
Astazi opereaza zboruri in Europa si Africa de Nord, in aproximativ 112 locuri, dintre care 100 de aeroporturi europene. In 2008, compania a transportat 43,7 milioane de pasageri.

• Noutati easyJet: Compania intentioneaza sa introduca noi rute in 2009: 14 din Mare Britanie, 2 din Elvetia si cate una din Spania, Germania si Franta, potrivit DailyBusiness.ro Deocamdata, Romania nu este vizata pentru introducerea unor noi rute.

Din 23 aprilie 2009, easyJet va lansa cursa Londra Gatwick – Bodrum Milas. Zborul se va face in zilele de luni, marti si sambata, cu plecare de pe aeroportul londonez. Cel mai mic pret pentru aprilie este de 41.99 lire sterline si, pentru august, de 103.99 lire sterline.

• Cursele din Romania catre alte destinatii: Are doar doua rute cu Romania, cu pornire din Bucuresti, de pe Aeroportul Otopeni.

Din Bucuresti: Madrid (Barajas), Milano (Malpensa).

• Site oficial: easyjet.com 

 

Ryanair

Ryanair este o companie aeriana irlandeza low cost, cu sediul in Dublin. A fost infiintata in 1985 si a intrat pe piata romaneasca in 2008.

• Noutati Ryanair: Compania a anuntat pentru acest an 7 noi rute internationale si 4 locale din Bologna, cu incepere din martie 2009. Compania intentioneaza ca in 2012 sa transporte pasageri intre Bologna si 25 de destinatii.

Din 30 martie, vor fi operate zboruri din Bologna spre Bari, Brindisi, Dusseldorf, Granda, Lamezia, Paris si Trapani. Din 31 martie 2009, vor fi curse din Bologna spre Edinburgh, Katowice si Oslo.

Pentru Romania, noua cursa anuntata va fi disponibila de pe 1 aprilie 2009 si va avea ca destinatie Constanta.

• Cursele din Romania catre alte destinatii: Exista doua curse internationale si o singura destinatie pentru Romania: Constanta.

Din Constanta: Bologna, Pisa.

• Site oficial: ryanair.com 

Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.