Muntii Hasmas

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului

banda_rosiePasul Pangarati - Pasul Tarcau


Marcaj: banda rosie

Traseu: Pasul Pangarati (Bicaz) (1.256 m) - Varful Medias (1.504 m) - Sub Varful Piatra Lunga - Poiana Alba (1.460 m) - La Curmatura - Cabana Piatra Singuratica (1.504 m) - Pasul Tarcau

banda_albastraPasul Pangarat - Curmatura Pantecului


Marcaj: banda albastra

Traseu: Pasul Pangarat (1.255 m) - Saua Deselatului (1.375 m) - Chishovos (1.375 m) - Licos (1.385 m) - Saua Danturas (1.248 m) - Piatra Danturas (1.378 m) - Poiana La Vinkli (1.445 m) - Saua Fighes (1.395 m) - Fighesul (1.488 m) - Piatra Vitos (1.430 m) - Cimitirul Ceh - Poarta Laposului (1.420 m) - Capul Jidanului (1.350 m) - Varful Artarului (1.300 m) - Piciorul Balaj (1.291 m) - Pasul Balaj (1.078 m) - Varful Hedies (1.350 m) - Chicera (1.343 m) - Curmatura Paintecului (1.090 m)

Timp de mers: 10 ore

Diferenta de nivel: 225 m

Descriere traseu: Este cel mai lung traseu din acesti munti si nu este recomandat in timpul ienii. Traseul este recomandat doar turistilor experimentati, cu o conditie fizica excelenta.

Din pasul Pangarati pornim spre nord, pe drumul judetean 125. Pana la Vinkli se poate merge si cu autoturismul. Dupa un urcus de 30 de minute ajungem stanele din Buturuga Mesteacanului si creasta Chishovos. Dupa aproximativ 30 de minute ajungem la o rascruce de trasee, in saua Desalatu - marcajul banda albastra duce spre poiana la Vinkl, marcajul banda rosie duce spre pasul Borsecului, prin varful Deselatu si pasul Tenghelor, iar marcajul cruce galbena duce spre Hagota.

Continuam traseul, mergand spre nord-est, pe acelasi drum judetean. Coboram in stanga spre valea Putna Intunecoasa, trecem de albia unui parau si ajungem in Capul Cupasului, apoi in poiana la Vinkl. Continuam, coborand in saua Fighes, unde in timpul primului razboi mondial a existat un cimitir militar, ulterior mutat in valea paraului Verescheul. Urcam usor, iar la bifurcatia drumurilor o luam spre stanga. Trecem de marcajul forestier nr. PS 1183, ajungem la Fighes, apoi coboram in saua din spatele Pietrei Vitos. In continuare mergem spre Hagota.

Mergem aproximativ 200 m spre nord, apoi facem o curba larga spre dreapta, trecem de un izvor si de niste ruine, apoi ajungem la o stana. La putin timp drumul se desparte in trei, iar noi o luam pe calea din mijloc. Pe podisul impadurit ne aflam la Poarta Laposului, de unde coboram la poienile Cupas, spre nord. Dupa poiana Jidanului urcam, apoi coboram si ajungem in saua Jidanului.

Coboram in poiana Paltinis, apoi urcam spre Piciorul Bambilor. Urcam in continuare pe varfurile Artarului si Balaj. Coboram la o stana si putem vedea crucea din pasul Balaj. Urcam sustinut, ocolim o stanca la stanga si urcam pe varful Highes. Din Poiana Mare mergem spre est, coboram in saua din zona izvoarelor paraului Halas, apoi urcam si intram in padure si ajungem in curmatura Pinticului.

banda_rosiePasul Pangarat - Saua Tarcaului


Marcaj: banda rosie

Traseu: Pasul Pangarat (1.255 m) - Saua Loduj (1.325 m) - Varful Medias (1.445 m) - Poiana Varful Calului (1.500 m) - Poiana Ciofronca (1.550 m) - La Tunzerie (1.435 m) - Intersectia Turistica din Poiana Alba (1.460 m) - Poiana Alba (1.500 m) - Curmatura (1.650 m) - Saua Curmatura (1.465 m) - Cabana Piatra Singuratica (1.504 m) - Curmatura Ecem (1.628 m) - Varful Ecem (1.690 m) - Saua Lic (1.525 m) - Varful Tarcau (1.418 m) - Saua Tarcaului (1.297 m)

Timp de mers: 8 ore

Diferenta de nivel: 435 m

Descriere traseu: Din pasul Pangarati urcam pe versantul vestic al crestei, trecem pe langa stana din saua Loduj, apoi urcam pe varful Medias. Dupa aproximativ un kilometru si jumatate o luam la stanga, iar dupa 800 m ajungem in poiana Varful Calului. De aici ne orientam spre sud. Urcam pana la izvorul din poiana Ciofronca, apoi trecem de o stana si coboram in poiana de la Tunzerie. Continuam drumul pe drumul judetean 125 si ajungem la intersectia din Poiana Alba. Mergand spre sud-est, trecem de un izvor cu apa minerala si urcam pe platoul superior al Poienii Albe.

De pe platou ne continuam drumul spre sud, spre varful Dantiasu. Urcusul dificil se termina in pasul Hasmasul Mare. Intram in padure si ajungem la marginea peretelui de stanca, intram din nou in padure, coboram pe saua Curmatura, trecem pe sub Piatra Singuratica si ajungem la o cabana. Trecem prin saua dintre Piatra Singuratica si varful Pastorului, apoi urcam pe poiana varful Ecem. De pe varful Ecem mergem spre sud-est, ajungem in padure, coboram in saua Lic si dupa aproximativ 2 km ajungem in saua Tarcaului.

banda_albastraPasul Pangarati - Saua Obcina Lacurilor


Marcaj: banda albastra

Traseu: Pasul Pangarati (Bicaz) (1.256 m) - Muntele Nierghes - Muntele Fighes - Sub Varful Vithos - Capu Jitanului - Paltinis - Pasul Blaj - Poiana Mare (Heghes) - Saua Obcina Lacurilor

banda_rosiePasul Pangarati - Varful Tataru


Marcaj: banda rosie

Traseu: Pasul Pangarati (1.256 m) - Saua Deselatului - Varful Tataru

Timp de mers: 3 1/2 - 4 ore

cruce_rosieComuna Hagota - Muntele Fighes


Marcaj: cruce rosie

Traseu: Comuna Hagota - Sub Varful Vithos - Muntele Fighes

banda_rosiebanda_albastraComuna Hagota - Pasul Pangarati


Marcaj: banda albastra; banda rosie

Traseu: Comuna Hagota - Saua Deselatului (Nerghes) - Pasul Pangarati (1.256 m)

Timp de mers: 7 - 8 ore

Descriere traseu: Marcajul se schimba in Drumul Laposului (pe creasta masivului).

cruce_albastraComuna Tulghes - Varful Highis


Marcaj: cruce albastra

Traseu: Comuna Tulghes (650 m) - Varful Highis (793 m)

punct_rosuCheile Bicazului - Poiana La Vinkli


Marcaj: punct rosu

Traseu: Cheile Bicazului (850 m) - Poalele Cupasului (1.080 m) - Poiana din spatele Cupasului - Gatul Cupasului (1.275 m) - Poiana din fata Cupasului - Danturasul (1.500 m) - Poiana La Vinkli (1.445 m)

Timp de mers: 4 - 5 ore

Diferenta de nivel: 650 m

Descriere traseu: Drumul porneste de la borna 29 din Chei, urmatorul reper fiind poiana in care intalnim marcajul cruce rosie. De aici urcam in poiana din spatele Cupasului, apoi la Gatul Cupasului, unde intalnim marcajul forestier VIII/430. Continuam pe creasta dintre paraurile Cupasul Mic si Lapos, pana ajungem in poiana din fata Cupasului. Dupa portiunea mlastinoasa urcam in padure, apoi cotim la dreapta, urcam pe creasta si ajungem langa varful Danturasului. Coboram prin padure si ajungem la drumul forestier ce ne duce in poiana la Vinkli.

punct_rosutriunghi_rosuCheile Bicazului - Cheile Bicazului


Marcaj: triunghi rosu; punct rosu

Traseu: Cheile Bicazului (850 m) - Canionul Laposului - Poienile Cupas - Gatul Cupasului (1.275 m) - Cheile Bicazului (850 m)

Timp de mers: 3 ore

Diferenta de nivel: 425 m

Descriere traseu: In timpul iernii traseul prezinta o dificultate crescuta. Lungimea aproximativa este de 5 km, iar marcajul se schimba la Gatul Cupasului.

De la borna 29 din Chei urmam marcajul triunghi rosu spre nord-est. Urcam abrupt prin padure si ajungem la o cascada formata pe paraul Lapos. Trecem pe sub stanca Lapos-Kucsma, iesim din canion si ajungem sub peretele de stanca a Pietrei Cupas.

Trecem de trunchiurile de brad, coboram pe langa parau, trecem de o alta cascada, iar langa casele din Cupas o luam la stanga, urcam, apoi o luam din nou la stanga si urcam pe Gatul Cupasului. Coboram in poiana din spate si urmam mai intai marcajul cruce rosie, apoi punct rosu.

traseu_nemarcattriunghi_galbenCheile Bicazului - Piatra Maria


Marcaj: triunghi galben; traseu nemarcat

Traseu: Cheile Bicazului (850 m) - Saua Tifra (1.002 m) - Punctul de Belvedere de pe peretele sudic (1.060 m) - Piatra Maria (1.048 m)

Timp de mers: 1 1/2 ora

Diferenta de nivel: 210 m

Descriere traseu: Din locul fostei vile Floare de Colt pornim in urcus pe serpentine, pana aproape de Poarta de Piatra si marcajul triunghi galben. Urcam in saua Tifra si, din spatele unei case ruinate, urcam spre nord-est. De pe platoul de pe varf putem ajunge la punctul cu vedere panoramica asupra Cheilor Bicazului Mic. Intorcandu-ne la poteca, strabatem platoul si coboram in sa, de unde ne orientam spre nord-est, pana la Piatra Maria.

traseu_nemarcatSatul Bicaz-Chei - Pestera Munticel


Marcaj: traseu nemarcat

Traseu: Satul Bicaz-Chei (660 m) - Pestera Munticel (850 m)

Timp de mers: 1/2 ora

Diferenta de nivel: 190 m

Descriere traseu: Pornim de la statia de autobuz aflata la kilometrul 34+100 al drumului national 12/C. Urcam cele aproape 400 de trepte si mergem in urcus pana pe un platou, loc in care parasim drumul si o luam pe poteca, printr-o zona mlastinoasa. Trecem gardul dintre fanete si pasune si ajungem la pestera. Echipamentul necesar vizitarii pesterii este compus din cizme de cauciuc, lanterne si haine impermeabile.

cruce_albastraLacul Rosu - Pestera Licos


Marcaj: cruce albastra

Traseu: Lacul Rosu (967 m) - Balconul de Piatra (1.007 m) - Valea Paraului Suhard - Piatra Licos (1.675 m) - Pestera carstica Licos (1.650 m)

Timp de mers: 4 ore

Diferenta de nivel: 708 m

Descriere traseu: Lungimea aproximativa este de 5 km, iar traseul este aproape impracticabil in timpul iernii. Pestera verticala aflata la 200 m nord-vest de varful Piatra Licos este accesibila doar cu echipament de alpinism.

banda_albastraStatiunea Lacu Rosu - Varful Licas


Marcaj: banda albastra

Traseu: Statiunea Lacu Rosu (967 m) - Valea Suhardului - Varful Licas (1.676 m)

Timp de mers: 3 - 3 1/2 ore

traseu_nemarcatpunct_rosubanda_albastraStatiunea Lacu Rosu - Lacu Rosu


Marcaj: banda albastra; punct rosu; traseu nemarcat

Traseu: Statiunea Lacu Rosu (967 m) - Paraul Oii - Prin Strungi - Valea Bicajelului - Lacu Rosu (967 m)

Timp de mers: 4 1/2 - 5 ore

Descriere traseu: Marcajul se schimba in Paraul Oii si Valea Bicajelului.

punct_rosuValea Paraului Oii - Catunul Bicazul Mic


Marcaj: punct rosu

Traseu: Valea Paraului Oii (1.012 m) - Poiana lui Paleu (1.242 m) - Poiana Jgheabului - Valea Paraului Jgheabul Cherecului - Catunul Bicazul Mic (885 m)

Timp de mers: 2 ore

Diferenta de nivel: 230 m

Descriere traseu: Traseul este accesibil tot timpul anului si are o lungime aproximativa de 4,5 km.

banda_galbenaStatiunea Lacu Rosu - Lacu Rosu


Marcaj: banda galbena

Traseu: Statiunea Lacu Rosu (967 m) - Cheile Bicazului - Cheile Bicajelului - Drumul Surducului - Saua Piatra Rosie (1.011 m) - Lacu Rosu (967 m)

Timp de mers: 3 - 4 ore

Diferenta de nivel: 44 m

Descriere traseu: Pornim din fata restaurantului Lacul Rosu, traversam statiunea, trecem de vila Raza Soarelui si coboram in Chei. Podul de la gura paraului Cupas reprezinta intrarea in Cheile Cupasului. Continuam pe drumul national 12C, ajungem la Poarta de Piatra si intram in Serpentinele Mici. Trecem de tunelul sapat in stanca si ajungem la Serpentina Mare, apoi la Poarta Iadului si Tarnatul Iadului. De la podul neterminat de la gura Bicazului Mic lasam in urma soseaua si urcam Cheile Bicazului Mic. Trecem prin zona Gatul Iadului si iesim din chei, la gura paraului Bardocz. Trecem peste pod si ajungem la paraul Bardocz. Urcam pe malul drept, printre stanci marunte, apoi printre copaci si ajungem pe versantul sud-estic al Pietrei Surducului.

Coboram in valea paraului Cighenilor, apoi urcam in poiana Surducului si pe varful Surducul Mic. Dupa aproximativ 1 km ajungem in valea paraului Bicazul Mic, traversam paraul si lunca, apoi urcam pe Drumul Surducului. La capatul poienii ajungem la drumul forestier Bicazul Mic. Urcam in saua Piatra Rosie si peste putin timp ajungem si in statiunea Lacul Rosu.

punct_rosucruce_rosieStatiunea Lacu Rosu - Lacu Rosu


Marcaj: cruce rosie; punct rosu

Traseu: Statiunea Lacu Rosu (967 m) - Valea Cupatului - Creasta Cupasului - Cabana Cheile Bicazului - Lacu Rosu (967 m)

Timp de mers: 2 1/2 ore

Descriere traseu: Marcajul se schimba pe Creasta Cupasului.

cruce_rosieStatiunea Lacu Rosu - Statiunea Lacu Rosu


Marcaj: cruce rosie

Traseu: Centrul Statiunii Lacul Rosu (967 m) - Balconul de Piatra (1.007 m) - Drumul lui Marton Ferenc - Crescatoria de pastravi (993 m) - Debarcader (983 m) - Centrul statiunii Lacul Rosu (967 m)

Timp de mers: 1 ora

Diferenta de nivel: 40 m

Descriere traseu: Din spatele motelului Lacul Rosu urmam poteca in padure si urcam pana la Balconul de Piatra. Mai urcam putin, apoi coboram la capatul lacului, locul in care se despart marcajele cruce albastra si cruce rosie. Urmam in continuare marcajul cruce rosie, pe langa paraul Suhard, spre Piatra Licas. Trecem de Poarta de Piatra si ajungem al pastravarie. De aici continuam pe drum asfaltat pana la Vila Bors, apoi pana la Vila Debarcader.

punct_albastrubanda_galbenaSaua Suhardului - Statiunea Lacu Rosu


Marcaj: banda galbena; punct albastru

Traseu: Saua Suhardului (1.202m) - Valea Cupasului - Statiunea Lacu Rosu (967 m)

Timp de mers: 30-45 minute

Descriere traseu: Marcajul punct albastru il intalnim pe sectorul dintre valea Cupasului si Cheile Bicazului.

punct_albastruGura Paraului Cupas - Drumul Laposului


Marcaj: punct albastru

Traseu: Gura Paraului Cupas (944 m) - Valea Cupas - Gura Paraului Cupasul Mic (962 m) - Drumul Laposului (1.435 m)

Timp de mers: 2 ore

Diferenta de nivel: 491 m

Descriere traseu: Urmam drumul forestier ce incepe la gura paraului Cupas si urcam prin cheile Cupasului. Avand reper o piatra de pe partea dreapta, la aproximativ 250 m traseul paraseste drumul forestier si o ia spre nord. Iesim din chei si ajungem la casa padurarilor, iar mai sus incepe traseul marcat cu banda galbena, ce duce in saua Suhard.

Mai sus de cariera de piatra trecem de cabana de vanatoare si ajungem la drumul forestier spre nord. Dupa aproximativ 3 km parasim drumul forestier si urmam poteca ce urca pe Drumul Laposului. De la locul in care intalnim marcajul banda albastra mai avem doua ore pana in pasul Pangarati, sau 20 de minute nord, spre poiana la Vinkl.

punct_rosucruce_rosieGura Paraului Cupas - Cheile Bicazului


Marcaj: cruce rosie; punct rosu

Traseu: Gura Paraului Cupas (944 m) - Poalele Cupasului (1.080 m) - Cheile Bicazului (km 29) (850 m)

Timp de mers: 1 ora

Diferenta de nivel: 136 m

Descriere traseu: Urmam drumul forestier ce porneste de la gura paraului Cupas, iar la 250 m de la crucea de piatra de pe marginea drumului o luam la dreapta si urcam prin padure, spre nord. Dupa aproximativ 500 m de la ultimile stanci intalnite ajungem la Coltul Cupasului sau Fundul Cupasului. Coboram prin padure, spre sud-est, spre fosta cabana Cheile Bicazului.

triunghi_galbenStatiunea Lacu Rosu - Cheile Bicazului


Marcaj: triunghi galben

Traseu: Centrul statiunii Lacul Rosu (967 m) - Saua Piatra Rosie (1.011 m) - Drumul Vararilor - Saua Tifra (1.002 m) - Cheile Bicazului (850 m)

Timp de mers: 1 ora

Diferenta de nivel: 44 m

Descriere traseu: Langa singurul bloc de locuinte din statiunea Lacul Rosu, urmam drumul forestier Bicajel si dupa 800 m ajungem in spatele vilei Raza Soarelui. Urmeaza biserica Sf. Ioan Botezatorul din saua Piatra Rosie, apoi catunul Bicajel. Coboram 700 m, iar la prima curba importanta o luam spre stanga, pe Drumul Vararilor spre nord. Dupa 650 m ajungem in saua Tifra, apoi intram in padure si ajungem sub peretele vestic al Pietrei Maria. Coboram spre drumul national 12/C si dupa 3 km ajungem din nou in statiune.

triunghi_albastruStatiunea Lacul Rosu - Varful Suhardul Mic


Marcaj: triunghi albastru

Traseu: Statiunea Lacul Rosu (967 m) - Vila Bucur (990 m) - Cabana Suhard (1.091 m) - Saua Suhard (1.202 m) - Varful Suhardul Mic (1.345 m)

Timp de mers: 2-3 ore dus-intors

Diferenta de nivel: 378 m

Descriere traseu: Din fata restaurantului Lacul Rosu pornim pe drumul judetean 12/C, trecem podul Bicazului si mergem spre vila Bucur. Urcam apoi pe drum pietruit, pana la cabana Suhard. Continuam cu saua Suhard, trecem prin padure si urcam pe platoul Suhardul Mic.

traseu_nemarcattriunghi_albastruStatiunea Lacul Rosu - Varful Suhardul Mare


Marcaj: triunghi albastru; drum nemarcat

Traseu: Statiunea Lacul Rosu (967 m) - Saua Suhard (1.202 m) - Varful Suhardul Mare (1.326 m)

Timp de mers: 3 - 4 ore

Descriere traseu: Marcajul se termina in Saua Suhardului.


punct_albastruCabana Cheile Bicazului - Cheile Laposului - Cabana Cheile Bicazului


Marcaj: punct albastru

Traseu: Cabana Cheile Bicazului - Cheile Laposului - Cabana Cheile Bicazului

cruce_rosieSaua Ciofronca - Popasul Turistic Lacu Rosu


Marcaj: cruce rosie

Traseu: Saua Ciofronca - Drumul Forestier Paraul Oii - Popasul Turistic Lacu Rosu (967 m)

punct_albastruLacul Rosu - Poiana Alba


Marcaj: punct albastru

Traseu: Lacul Rosu (debarcader) (983 m) - Poiana lui Paleu (1.242 m) - Fagul Rosu (1.390 m) - Poiana "Szaraz-tok" (1.530 m) - Varful Piatra Cherecului (1.580 m) - Poiana Alba (1.460 m)

Timp de mers: 4 1/2 ore

Diferenta de nivel: 597 m

Descriere traseu:

punct_albastruLacul Rosu - Piatra Ghilocos


Marcaj: punct albastru

Traseu: Lacul Rosu (debarcader) (983 m) - Poiana Ghilocos (1.210 m) - Piatra Ghilocos (Belvedere) (1.378 m)

Timp de mers: 2 ore

Diferenta de nivel: 395 m

Descriere traseu:

triunghi_rosuStatiunea Lacul Rosu - Belvedere Piatra Ghilocos


Marcaj: triunghi rosu

Traseu: Centrul Statiunii Lacul Rosu (967 m) - Saua Piatra Rosie (1.011m) - Poiana Ghilocos - Belvedere Piatra Ghilocos (1.378 m)

Timp de mers: 2 ore

Diferenta de nivel: 411 m

Descriere traseu:

banda_albastraLacu Rosu - Balan


Marcaj: banda albastra

Traseu: Lacu Rosu (967 m) - Poiana Alba (1.460 m) - Piatra Singuratica - Balan (865 m)

banda_albastraStatiunea Lacul Rosu - Poiana Alba


Marcaj: banda albastra

Traseu: Centrul Statiunii Lacul Rosu (967 m) - Valea Oii - Gura Paraului Hasmas (1.130 m) - Piatra Potcoavei (1.450 m) - Intersectia traseelor din Poiana Alba (1.460 m)

Timp de mers: 2 1/2 ore

Diferenta de nivel: 493 m

Descriere traseu:

banda_albastrabanda_rosieCabana Piatra Singuratica - Statiunea Lacul Rosu


Marcaj: banda rosie; banda albastra

Traseu: Cabana Piatra Singuratica (1.504 m) - Poiana Alba (1.460 m) - Paraul Oii - Statiunea Lacul Rosu (967 m)

Timp de mers: 4 - 5 ore

Descriere traseu: Marcajul se schimba in Poiana Alba.

cruce_rosiebanda_albastraStatiunea Lacu Rosu - Varful Ciofronca


Marcaj: banda albastra; cruce rosie

Traseu: Statiunea Lacu Rosu (967 m) - Varful Ciofronca (1.607 m)

Timp de mers: 2 1/2 - 3 ore

Descriere traseu: Marcajul se schimba la kilometrul 3,8 al drumului forestier pe Paraul Oii.

triunghi_rosuStatiunea Lacu Rosu - Varful Ucigasului


Marcaj: triunghi rosu

Traseu: Statiunea Lacu Rosu (967 m) - Varful Ucigasului

Timp de mers: 1 1/2 ora

punct_albastruCulmea Ucigasul - Poiana Alba


Marcaj: punct albastru

Traseu: Culmea Ucigasul - Haghimasul Negru - Poiana Alba (1.460 m)

Timp de mers: 3 - 3 1/2 ore

triunghi_rosuGheorgheni - Cabana Piatra Singuratica


Marcaj: triunghi rosu

Traseu: Gheorgheni - Varful Ascutit (1.566 m) - Culmea Lunga - Paraul Scaunului - Cabana Piatra Singuratica (1.504 m)

Timp de mers: 7 - 8 ore

banda_albastraC.F.R. Izvoru Oltului - Cabana Piatra Singuratica


Marcaj: banda albastra

Traseu: Statia C.F.R. Izvoru Oltului - Balan (865 m) - Cabana Piatra Singuratica (1.504 m)

Timp de mers: 3 - 3 1/2 ore

triunghi_rosuBalan - Cabana Piatra Singuratica


Marcaj: triunghi rosu

Traseu: Balan (865 m) - Valea Paraului "Szep-patak" (885 m) - Cabana Piatra Singuratica (1.504 m)

Timp de mers: 2 ore

Diferenta de nivel: 639 m

Descriere traseu:

banda_albastraBalan - Cabana Piatra Singuratica


Marcaj: banda albastra

Traseu: Balan (865 m) - Valea Paraului Fierarilor - Coltul Mestecanisului - Cabana Piatra Singuratica (1.504 m)

Timp de mers: 1 1/2 ora

Diferenta de nivel: 639 m

Descriere traseu:

cruce_rosieBalan - Poiana Tarcau


Marcaj: cruce rosie

Traseu: Balan (865 m) - Paraul Calcut - Poiana Tarcau

traseu_nemarcatBalan - Saua Tarcau


Marcaj: traseu fara marcaj

Traseu: Balan (Gura Paraului Calcut) (825 m) - Pasul Dracului - Saua Tarcau (1.297 m)

Timp de mers: 1 1/2 ore.

Diferenta de nivel: 472 m

Descriere traseu:

cruce_albastrabanda_albastraBalan - Poiana Alba


Marcaj: banda albastra; cruce albastra

Traseu: Balan (865 m) - Lacul de acumulare Balani (950 m) - Gura Paraului Fagul Oltului (940 m) - Gura Paraului Meggyes (995 m) - Valea Paraului Vas (Fierul) - Poiana Alba (1.460 m)

Timp de mers: 4 1/2 ore

Diferenta de nivel: 625 m

Descriere traseu:

cruce_albastraGheorgheni - Poiana Alba


Marcaj: cruce albastra

Traseu: Gheorgheni - Paraul Mogos - Culmea Covaci Peter - Trecatoarea Oltului - Valea Fierului - Poiana Alba (1.460 m)

Timp de mers: 6 ore

cruce_rosieC.F.R. Izvoru Muresului - Poiana Medies


Marcaj: cruce rosie

Traseu: C.F.R. Izvoru Muresului - Varful Arama Neagra (Muntele Negru) (1.538 m) - Culmea Covaci Peter - Poiana Medies

Timp de mers: 6 ore

cruce_albastraValea Fierului - Poiana Alba


Marcaj: cruce albastra

Traseu: Valea Fierului - Poiana Alba (1.460 m)

banda_albastrapunct_albastruValea Cupasului - Varful Licas


Marcaj: punct albastru; banda albastra

Traseu: Valea Cupasului - Saua Licas (1.461 m) - Varful Licas (1.675 m)

Timp de mers: 3 - 3 1/2 ore

Descriere traseu: Marcajul se schimba in Saua Licas.

banda_rosiecruce_rosieTarcau - Cabana Piatra Singuratica


Marcaj: cruce rosie; banda rosie

Traseu: Halta C.F.R. Tarcau - Comuna Lunca de Jos - Varful Nascalat (1.231 m) - Cabana Piatra Singuratica (1.504 m)

Timp de mers: 7 ore

Descriere traseu: Marcajul se schimba la Crucea Condra.



Album foto

Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Lacu Rosu Lacu Rosu Cheile Bicazului
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.