Peninsula Sinai, Egipt - Beduinii va ofera cultura si traditii

Beduinii ocupa din vechime Peninsula Sinai si cultura lor este fondata pe legi si traditii tribale foarte stricte. De exemplu legea tribala interzice taierea copacilor verzi si daca cineva face acest lucru el poate sa plateasca un fel de amenda ce consta in 3 camile de 2 ani sau echivalentul lor in bani. Beduinii considera ca taierea unui copac e echivalent cu uciderea unui suflet.


Cea mai buna metoda pentru a experimenta cultura locala este sa va inscrieti la o vacanta printre beduini si veti gasi multe oferte de acest gen la agentiile de turism din Sharm el-Sheikh. Beduinii nu isi vor releva toate secretele inexcursia scurta pe care o faceti, dar oricum puteti afla foarte multe lucruri noi.


De exemplu puteti afla cum reusesc sa calareasca beduinii camilele pe distante lungi in timp ce majoritatea oamenilor care le incaleca se simt inconfortabil numai dupa cativa pasi. Trebuie sa observati modul in care se aseaza. Camila nu este cal asa ca este necesara o altfel de pozitie pentru a calatori confortabil. Beduinii se aseaza ca femeile pe o sa facuta special pentru ca femeile sa poata calari caii. Daca veti adopta pozitia pe care o folosesc ei plimbarea va fi mult mai confortabila.


Sa nu va mirati de imbracamintea traditionala lunga a barbatilor numita Galabiya si de cea de pe cap numita kufiyya care este panza si `agal care este sfoara. Aceasta din urma are o importanta simbolica mare pentru ca demonstreaza capabilitatea purtatorului de a-si indeplini obligatiile si responsabilitatile sale.


Va puteti bucura de o experienta de gatit in interiorul unui cort beduin unde veti fi invatati sa faceti paine. Acest curs de gatit nu ar trebui ratat si mai ales painea care este cu totul altfel decat painea pe care o stiti voi. Proaspat coapta si servita din tava ea pur si simplu se topeste in gura si are un gust delicios. Exista cateva feluri de paine : Libbah, facuta din faina neagra, apa si sare. Aluatul este rulat si apoi ingropat in nisip cu carbuni incinsi pusi deasupra. Se intoarce numai o data si dupa ce se coace niciun pic de nisip nu ramane lipit de paine.


Un alt tip de paine este Farrasheeh facuta tot din faina neagra dar de aceasta data aluatul este intins subtire pe o placa de metal concava si este coapta direct la foc. Painea rezultata este subtire si plina de gauri.


Beduinii sunt cunoscuti pentru ospitalitatea lor si felul lor prietenos de a fi. Au grija de tine ca de un rege si de multe ori iti indeplinesc dorintele inainte de a le cere ceva. Desi ati mai mancat orez, cartofi si pui de multe ori nu ati facut-o in stilul beduinilor si se pare ca focul de carbuni este secretul. Puiul si kofta (carne de vita) sunt gatite direct pe jar iar legumele la fel.


Aveti ocazia sa incercati si ceaiul beduinilor care este altfel decat cel cu care sunteti obisnuit si asta se datoreaza si plantei Habak, asemanatoare mentei care creste iarna in desertul Sinai, si este adaugata in ceai. Aceasta planta amestecata cu ceaiul si fiarta pe jar da un gust delicios ceaiului.


Este de asemenea o ocazie unica sa vedeti si femeile beduin care apar destul de rar in public. De la ele puteti cumpara bijuterii facute manual, bratari si alte accesorii. Hainele lor sunt si ele caracteristice iar culoarea care predomina este negrul. Accesoriile sunt de obicei brodate manual in culori vii. Femeile maritate poarta de obicei o panza neagra in jurul fruntii numita asaba.


Desi beduinii s-au schimbat destul de mult in ultima suta de ani, ei pastreaza inca acele trasaturi traditionale a unei comunitati nomade, uitate de timp ce traieste intr-un colt de desert.




Album foto

Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.