Una dintre cele mai spectaculoase si mai periculoase cascade din lume, Victoria Falls, pune la dipozitia amatorilor de senzatii tari o piscina naturala, pe marginea cascadei, la o inaltime de 100 metri, numita foarte sugestiv “Piscina Diavolului”. Aceasta s-a format intr-un spatiu gol dintre stanci chiar la marginea cascadei (chiar unde apa se revarsa in abisul zgomotos al cascadei), accesibila numai intre septembrie si decembrie, deoarece atunci este sfarsitul sezonului uscat, cand apa are nivelul scazut, iar riscul ca turistii sa fie luati de ape este diminuat.
Cascada Victoria se afla la granita dintre Zimbabwe si Zambia, intre orasele Victoria Falls si Livingstone. In anul 1989 a intrat in patrimoniul Unesco ca monument al naturii.
Numita dupa Regina Victoria, a Marelui Regat Unit, de catre exploratorul britanic David Livingstone in anul 1855, Cascada Victoria se alatura celor 7 minuni naturale ale lumii.
La pas pe drumul catre "Piscina Diavolului” - acest traseu trebuie strabatut <<la picior>> datorita inaccesibilitatii mijloacelor de transport.
Turistii trebuie sa urce pe carari serpuite si abrupte timp de ora, pe temperaturi destul de ridicate. Odata ajunsi la locatia bazinului natural, accesul in piscina e destul de dificil: fie practici un pic de bungee jumping si sari de la cativa metri inaltime fie parcurgi la pas raul involburat de curenti destul de rapizi.
Instalatia de bungee-jumping permite un salt de la 166 metri, inconjurat de apele involburate si de zgomotele asurzitoare ale cascadei.
Este un sport extrem - bungee-jumping combinat cu alpinism, iar cadrul in care se desfasoara este un defileu, o panta stancoasa, un povarnis - in Cheile Batoka. Programele de acest gen sunt cunoscute ca "Gorge Swing" and si "Flying Fox".
Gorge swing - presupune o aruncare in gol de pe o stanca inalta de 50 metri, spre baza defileului.
Flying box- presupune o trecere pe deasupra defileului cu ajutorul unui cablu pe baza de scripeti si hamuri speciale.
Cheile Batoka- grad 5: extrem de dificil, vartejuri lungi si violente, prapastii sub apa involburata.
Baza de unde pornesc traseele: Zambezi Waterfront - 4 km in susul apei;
Sezon deschis: august - ianuarie (Raul Zambezi este cel mai salbatic in aceasta perioada, in ciuda debitelor mici).
Recomandari: in octombrie: traseul 12 B si in iulie: traseul 24.
Practicat initial ca si metoda de salvare, este ultima inovatie in materie de sporturi extreme pe apa si ofera o experienta acvatica tridimensionala: inot prin torentele de apa, surfing pe valuri cu o placa supradimensionata, echipat doar cu un costum asemanator scafandrilor si cu inotatoare pentru picioare.
O priveliste din aer asupra intregii cascade, un adevarat spectacol desfasurat in fata ochilor, ce ofera o priveliste panoramica asupra cascadei intr-un zbor de 15 minute.
O experienta asemanatoare de survolare in jurul cascadei, insa din motive de siguranta iti este interzis sa fotografiezi, filmezi privelistea.
- O oferta de survolare deasupra Parcului National Mosi-Oa-Tunya, intr-un zbor de 30 minute, iti ofera sansa de a observa elefanti, rinoceri, crocodili, girafe si alte specii de pasari, animale si plante exotice.
Ofera deasemenea o experienta uluitoare de la 120 de metri inaltime; un clasic dureaza 15 minute si poate avea loc in orice moment al zilei, tururile de la rasarit si de la apus dureaza aproximativ 30 minute, iar seara la ora 8 pm, o calatorie fantastica sub razele lunii ce isi face aparitia pe cer.
Un tur de 30 minute pe Raul Zambezi (traseul numarul 21), prin Defileul Batoka, sub Cascada Victoria.
Aceasta este mai mult o croaziera prin salbaticie decat o excursie cu adrenalina. Avantajele acestor barci cu motor sunt forma si dimensiunea ce le permit sa navigheze prin canale inguste, fata de alte ambarcatiuni, oferind oportunitatea de a observa mai bine si mai de aproape viata salbatica.
Zone amenintate de catastrofe ecologice devin atractii turistice tot mai cautate. Incalzirea globala face din zonele cu ghetari destinatii turistice
Pentru iubitorii de mare un sejur pe una dintre plajele sale poate fi un adevarat paradis : Agios Stefanos, Psarou, Kalafatis, ...
Parcul National al Arhipelagului Toscan cuprinde 7 insule unice si uimitoare dar si varfuri montane fascinante. Parcul marin protejeaza aproape 57.000 ha ...
Doi dintre cei mai importanti turoperatori din Moldova isi unesc, in premiera, fortele pentru sezonul estival si aduc pe piata ...
Arta europeana, arta romaneasca, arta contemporana, istoria naturala, istoria farmaciei si colectia de arme si trofee de vanatoare sunt toate ...
Hotelierii din Africa de Sud sunt hotarati sa cresca tarifele de cazare pe timpul Campionatului Mondial de Fotbal. Ei vad ...
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat