Centrul Vulcanic se afla in apropierea Pesterilor Sao Vicente pe o stanca aflata in partea opusa a paraului Sao Vicente, intr-un sat incantator de pe coasta de nord a insulei Madeira, pe fundul unei vai de unde a inceput sa ia nastere insula.
Centrul combina cultura si cunoasterea cu timpul liber si distractia intr-un pavilion care poate gazdui 90 de turisti si unde acestia pot viziona spectacole audio si video in care se prezinta evolutia geologica a pesterilor, eruptia unui vulcan si simularea modului in care a luat nastere Arhipelagul Madeira. Acest centru are rolul de a complementa vizita in pesteri si se folosesc de ele pentru a exemplifica evolutia geologica a Madeirei. Gradina de aici este alcatuita din specii de plante endemice si este strabatuta de o serie de carari de unde puteti observa padurea si apele in armonie.
Pavilionul este format din 3 camere si un lift fals si poate primi pana la 90 de vizitatori. Dimensiunile acestuia sunt de 12 m lungime, 7 m inaltime si 10 m latime. In prima camera a pavilionului sunt prezentati vulcanii, dragonii pamantului. Aici gasiti o serie de panouri care prezinta si informeaza despre procesele geologice, vulcanologi importanti, tipuri de eruptii vulcanice, locatii cu activitate vulcanica de pe harta lumii, mituri si credinte despre vulcani dar si despre puterea creatoare si distructiva a acestora. Tot in aceasta camera veti putea observa de aproape materie expulzata de vulcani cum ar fi cenusa vulcanica, fragmente de lava, piatra ponce, obsidian si multe altele.
Detalii despre originea si evolutia sitemului solar si a Pamantului se pot afla cand treceti prin Tunelul Timpului unde se explica tot ce s-a intamplat acum 4.550 de milioane de ani. Tunelul duce spre camera a doua a pavilionului unde originea si evolutia arhipelagului Madeira este prezentata foarte bine prin intermediul unui spectacol audiovizual. Spectacolul ne arata intr-un mod distractiv cum a luat nastere Pamantul si recreeaza eruptiile vulcanice care au dat nastere insulelor Madeira, Ponto Santo, Desertas si Selvagens.
A treia camera a pavilionului ne da ocazia sa facem cunostinta cu imensele bogatii si frumusetea naturii ce se gaseseste in Arhipelagul Madeira si mai ales in Rezervatia Naturala a Insulei Madeira formata din mai multe rezervatii: a insulelor Desertas, selvagens, Garajau, Rocha do Navio si Padurea Laurissilva. Toate acestea sunt prezentate si ele intr-un spectacol audiovizual care permite turistilor sa afle informatii despre ele, sa le cunoasca si astfel sa le protejeze.
Tot aici aveti ocazia sa faceti sio calatorie imaginara spre centrul pamantului si aceasta se realizeaza printr-o coborare simulata cu ajutorul liftului care ii trece pe turisti printr-un tub de lava incadescenta. Cand se ajunge in centrul pamantului se pot observa toate reactiile care au loc la acel nivel prin intermediul unui set de oglinzi. Aceasta calatorie simuleaza un traseu de 3000 de Km in care sunt descrise si principalele pari ale pamantului: suprafata, manta si miezul.
Vizita la Centrul Vulcanic se termina cu o priveliste asupra marii gradini plina de plante endemice.
Cu o populatie similara ca numar cu cea a Marii Britanii, dar cu o suprafata de doua ori mai mare, ...
Drumetii in muntii Cernei: Curmatura Olanelor - Sub Varful Olanelor (1.990 m) - Cracu Dragutului - Muntele Pietrele Albe - Sub ...
Fosta resedinta a regelui Carol I de Hohenzolleren, Castelul Peles, ramane una dintre "colectiile" de valoare ale Romaniei.
Inaugurata ca destinatie turistica la inceputul anilor 1900, Mamaia este asezata pe un prag de nisip care delimiteaza Marea Neagra de ...
In ultimul an aproximativ jumatate din turistii europeni au ales sa-si petreaca vacanta in propria tara. Avand in vedere predictiile ...
Una dintre cele mai spectaculoase si mai periculoase cascade din lume, Victoria Falls, pune la dipozitia amatorilor de senzatii tari ...
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat