Top parcuri de distractie din Europa

Nemesis- inversiune- Alton Towers, Uk

Nemesis- inversiune- Alton Towers, Uk

 

Iata care sunt cele mai vizizitate si mai atractive parcuri tematice din Europa:

 

 1. Disneyland , Franta .

 2. Europa Park , Germania .

 3. Port Aventura , Spania .

 4. Legoland , Germania .

 5. Blackpool Pleasure Beach , Marea Britanie .

 6. Tivoli Gardens, Danemarca .

 7. Gardaland , Italia .

 8. Alton Towers , Anglia .

 9. Efteling , Olanda .

10. Bellewaerde , Belgia .

11. Aqualand El Arenal , Spania .

12. Thorpe Park, Marea Britanie .

13. BonBon Land , Danemarca .

14. Prater , Austria .


DISNEYLAND PARIS  (Franta)Web:http://www.disneylandparis.co.uk/index.xhtml
Websites pentru fani:
http://www.clickmagique.com/
http://www.dlp.info/

Localizare: Paris
Adresa: casuta postala 100- 77, Marne-la-Vallée
Tel:+33 1 60 30 60 30
Email: message_edl-admin@dlp.disney.com
Tematica:o lume de basm  cu personaje de desene animate Walt Disney.
Se adreseaza: atat copiilor cat si adultilor.

 

Parcul de distractii Disneyland Resort este situat in Marne la Valee in Paris si cuprinde  doua sectiuni principale,  Walt Disney Studios si Disneyland Park, alaturi  de 7 hoteluri, 2 centre de conventii, un teren de golf, o zona dedicata vietii de noapte (Disney Village Nightclub), restaurante, baruri, cinematografe, teatre , magazine. In aceasta lume de basm, personajele din desenele animate, create de Walt Disney sunt o adevarata incantare pentru oamenii de toate varstele. Aflat la doar 32 de kilometri distanta de capitala Frantei, singurul Disneyland din Europa se intinde pe o suprafata de aproape 2.000 de hectare (o cincime din suprafata Parisului). Disneyland Paris e unul dintre cele mai cunoscute parcuri de distractie din Europa.

Dintre cele 6 parcuri , raspandite pe diverse continente (4 in SUA, 1 Tokio, 1 Franta ), cel mai vizitat este Disneyland-ul din Tokio ce a atins un numar  record de vizitatori, de 17 milioane. Insa europenii se bucura in special  de atractiile si distractia  puse la dispozitia lor de mega-resortul din Paris.
Disneyland Park, Walt Disney Studios Park, Val d`Europe International Shopping Center, Disney Village, Newport Bay Club, Sequoia Lodge, Hotel New York, Hotel Cheyenne, Hotel Santa Fe, Holiday Inn, Disney Golf sau Davy Crockett Ranch sunt numai cateva dintre locurile de amuzament pe care le poti descoperi aici. Parcul cuprinde 5 taramuri: Frontierland, Adventureland, Fantasyland, Discoveryland si Main Street/USA- centrul de shopping si informatii al parcului.


Cum anul acesta Euro Disney implineste 15 ani de la inaugurare, resortul a pregatit pentru dumneavoastra foarte multe oferte speciale, ce includ  o noapte si o zi gratuita pentru hotelurile din Disney Village, iar copiii sub 7 ani au parte de toata distractia din cele doua parcuri si cazare gratuita la oricare dintre hotelurile parcului.Pentru mai multe informatii vizitati site-ul oficial al resortului.

Cititi mai multe despre Disneyland Paris...

 


EUROPA PARK ( Germania)Web: http://www.europapark.de/
http://www.europapark.de/lang-en/c51/default.html

Localizare: Rust
Adresa: Europapark Strasse 2, Rust- langa  Freiburg 77977
Tel:+49 (1805) 776688
Email: info@europark.de.
Tematica: bazat pe ideea unitatii continentului european: miniparcurile poarta denumirea a 12 state europene, si curpinde reprezentarea la scara miniaturala a celor mai reprezentative obiective turistice din diverse tari europene.
Se adreseaza: atat copiilor cat si adultilor

 

 

Cel mai mare parc de distractie din Germania - Europa Park este situat in orasul Rust la cca. 40 km distanta de Freiburg (langa granita cu Franta ) si la cca. 160 km distanta de Stuttgart.

Parcul este structurat pe mai multe zone, cuprinzand in totalitate 26 de reprezentantii mininaturale -atractii, printre care se numara Zidul Berlinului in miniatura, mori de vant din Olanda, Fiord Rafting din Peninsula Scandinava, Statia spatiala Mir si multe alte obiective turistice miniaturale din  Germania, Italia, Franta, Grecia, Elvetia, Anglia, Rusia, Olanda, Tarile Scandinave, Portugalia, Austria si Spania. Fiecare dintre acestea au zona lor in parc, cu atractii specifice, mancare traditionala si stil caracteristic. 
Turistii pasionati de film si cinema gasesc si un cinematograf 4D - "Magic Cinema". Chocoland, “drumul ciocolatei”,  atractie unde se poate urmari procesul tehnologic al ciocolatei, Adventure Land, unde se gasesc instalatii clasice de agrement, respectiv roller-coaster, carusele, trenulete, karturi, precum si zona dedicata copiilor, Children´s World. 
Pentru cei ce doresc sa isi petreaca o minivacanta in Europa Park exista 4 hoteluri de 4* ce dispun de camere special concepute pentru familii cu copii (incepand cu 75 euro/persoana), Colosseo fiind cel mai mare (avand drept tematica colosseumul roman).

Cititi mai multe despre Europa Park....

 

 

PORT AVENTURA ( Spania)Web:http://www.portaventura.es/
http://www.portaventura.co.uk/

Localizare: Salou, Catalonia- pe coasta Dorado a Spaniei;
Adresa: Avenida Pere Molas, Vila-Seca (Tarragona)
Tel: 977.77.90.90
Email: amigos@portaventura.com
Tematica: construit dupa modelul celebrului Disneyland, este compartimentat in functie de diverse zone geografice de pe Glob.
Se adreseaza: atat copiilor cat si adultilor

 

Parcul de distractii Port Aventura este cel mai mare parc din Spania (825 ha), situat la cca. 10 km de Reus (Costa Dorada) si la cca. 120 kmdistanta de Barcelona, mai precis in statiunea Salou din estul Spaniei .Este cel mai mare parc de pe continentul nostru si al doilea de pe glob( dupa Busch Gardens, din America ). Suprafata sa, de peste 34.000 metri patrati, este divizata in cinci zone,  pentru fiecare zonă fiind prezentate atracţiile, vegetaţia şi arhitectura specifice: calma Mediterania, exotica Polinezia, milenara China, Mexicul plin de culoare si nu in ultimul rand, impresionantul Vest Salbatic.
Resortul include 3 hoteluri, un club de plaja si un parc acvatic cu cel mai noi atractii pentru incantarea turistilor. Cele 3 hoteluri au tematici diferite si fiecare dintre ele se incadreaza perfect in decorul zonei, prin caraceristici, amenajare.Parcul acvatic curpinde 5 distractii principale, un rau un teren de volei si o piscina cu valuri.

Peste 40 de moduri de a calatori, 100 de spectacole zilnice, variate magazine si 75 de restaurante cu diferite specifice sunt doar cateva  motive pentru care ar trebui sa vizitati Port Aventura.

Port Aventura,  cel mai cunoscut parc de distracţii din Spania, este construit dupa modelul celebrului Disneyland. Port Aventura cuprinde 43 de atractii si un miniparc acvatic, numit Costa Caribe, cu o suprafata de 4200 mp de plaje artificiale, atractii interesante si captivante si o zona acoperita pentru iarna. Turistii care viziteaza Port Aventura gasesc ininteriorul parcului doua hoteluri de patru stele, cu camere special concepute pentru familiile cu copii.

Cititi mai multe despre parcul  Port Aventura ...

 

LEGOLAND (Germania)Web:http://www.lego.com/eng/legoland/default.asp
http://www.legoland.de/?lc=en

Localizare: Gunzburg, Bavaria (sudul Germaniei),la ½ distanta intre Munchen si Stuttgard;
Adresa: Schlachthausstrasse 59, Günzburg, Bavaria 89312 ;
Tel:+49 (0)8221-700700
Email: info@legoland.de
Tematica: constructii din piese de lego de diferite marimi.
Se adreseaza: in special copiilor.

 

Parcurile Legoland, patru la numar la nivel global, le puteti gasi in Billund - Danemarca, unul in California - SUA, altul la Windsor (4 km distanta) - Marea Britanie si inca unul, inaugurat in 2002, la Munchen, in Germania. Primul parc de acest gen a fost deschis in Danemarca, in anul 1968, iar de atunci a fost vizitat de 30 milioane de persoane, suprafata sa fiind de 100.000 metri patrati.


Fiecare dintre cele 4 parcuri include Lego Miniland, Lego Mindstorms – centru de invatare prin joaca pentru copii, Duplo Gardens (pentru copii mici), Driving Area (de la cei mici  si pana la adulti, pot invata sa conduca o masina), Boating Scholl, Balloning School, Fire Academy,  My Town, Castleland, Wild Woods. Acestea  sunt doar cateva dintre distractiile ce atrag anual mii de turisti in  tinuturile Lego, unde totul este construit din piese lego de diferite marimi.
Parcul Legoland Germania este impartit in opt zone tematice si 50 de atractii puse la dispozitia dumneavoastra pentru amuzament, o bucurie a oricarui suflet de copil. Puteti sa va mandriti cu propria constructie in cadrul Centrului de Construire si Testare, unde veti putea crea un zgarie-nori, dupa care faceti testul de rezistentă la cutremur.
 A mai existat  un alt Legoland in Germania in perioada 1973-1976- localizat in  Sierksdorf, nordul Germaniei, care acum poarta denumirea de Hansapark.

Cititi mai multe despre Legoland (Germania)...

 

BLACKPOOL PLEASURE BEACH ( Marea Britanie)Web:  http://www.blackpoolpleasurebeach.com/

Un ghid al parcului: http://www.tbppbguideforums.info/bpb/
In acest ghid veti gasi tot ce vreti sa stiti legat de atractii si poze aferente.
Pentru fani filmulete roller-coaster: http://www.blackpoolpleasurebeach.com/rides/infusion/114/1/
Localizare: Blackpool, de-a lungul tarmului Pleasure Beach, Lancashire, Anglia
Adresa: 525 Ocean Boulevard, Blackpool, Lancashire, FY4 1EZ.
Tel:0871 222 1234
Email: info@bpbltd.com
Tematica: pe plaja;
Se adreseaza: in special adultilor, plus o sectiune mai mica dedicata copiilor (Beaver Creek)
.

 

Blackpoll Pleasure Beach este cel mai popular parc tematic din Mare Britanie si dateaza din 1896.
In Septembrie 2007 , Blackpool Pleasure Beach a fost declarata al cincilea cel mai bun parc de amuzament din lume (alaturi de Disneyland California) de catre organizatia Amusement Today- Golden Ticket Award (ce ofera premii pentru acest segment de enternainment). Deasemenea a fost votat de catre turisti pe locul doi in lista celor mai bune parcuri de distractie de pe litoral, iar de curand  British Tourist Board  a stabilit ca reprezinta atractia numarul 1 a Marii Britanii, cu 6 milioane de vizitatori pe an.


Parcul gazduieste in prezent peste 125 de atractii (pe o suprafata de 42 de acri), dintre care 12 roller coastere (5 din lemn- Grand National a ocupat locul 28 in lista Top 50 Wooden Roller Coasters). In anul 1994, cand a fost construit, Pepsi Max Big One ( locul 44 in Top 50 Steel Coasters) a reprezentat cel mai inalt, cel mai rapid si cel mai abrupt roller-coaster din lume (1675 m lungime, 81 m inaltime deasupra nivelului marii).
 Pleasure Beach este printre ultimele parcuri care mai gazduieste un coaster din lemn de tipul Wild Mouse (asemanator unui labirint cu colturi drepte) si primul care a introdus un coaster din otel ce realizeaza o intoarcere completa de 360 de grade,  Irn-Bru Revolution, si primul S&S Space Shot ride, Tango Ice Blast.

Cititi mai multe despre Blackpool Pleasure Beach...

TIVOLI GARDENS ( Danemarca)Web: http://www.tivoli.dk/composite-3351.htm
Localizare: Copenhaga (centrul orasului)
Adresa: Vesterbrogade 3, 1630 Copenhagen V.
Tel:(+45) 3315 1001
Tematica:  un parc de ddsitractie cu un program select cultural si muzical, gradini spectaculoase
Se adreseaza: turistilor de toate varstele;

 

Tivoli Gardens, este un parc de distractii neobisnuit (82.717 mp ), caci pe langa obiectivele (in jur de 25 ) distractive  si surprinzatoare poti mirosi 400.000 de flori in minunatele gradini sau poti numara 110.000 de felinare ce lumineaza iarna alaturi de milioanele de becuri si beculete multicolore.

 

Deschis in 1843, a fost oferit publicului ca o “ gradina a placerilor”, cu un bazar, cladiri in stil exotic apartinand unui Orient imaginar, teatru, sala de cocerte , foarte multe restaurante si cafenele o scena destinata concertelor si cateva amenajari distractive pentru copii. Tivoli este unul din putinele parcuri situate in centrul unui oras, fiind unul dintre cele mai vechi din Europa. Nu doar un centru de amuzament, parcul reprezinta si un obiectiv  cultural si muzical, cu ale sale spectacole si dansuri traditionale, simfonice, de balet, circ, pantomima, tir, scena open-air pentru concerte rock, jazz si focuri de artificii. Parcul tine capatul  de lista al celor mai vizitate atractii turistice ale Danemarcei conform unui clasament realizat in anul 2008 de catre un portal turistic national.
Parcul este deschis din aprilie si pana in septembrie, iar in preajma sarbatorile de iarna are loc Piata de Craciun- cu o tematica interesanta “ iarna la nordici”. Un palat de clestar, asemanator cu cel din 1001 de nopti ii impresioneaza atat pe cei mici cat si pe cei mari, spectacole de papusi cu tematica de sezon, mii de beculete multicolore si ornamente de Craciun, si un lac in mijlocul caruia se afla un vas luminat feeric ( ce include un pub, casute, magazine de sezon).
Extrem de interesant este Teatrul de Pantomima, construit in stil chinezesc, in 1874, cu o scena acoperita, insa publicul poate admira spectacolele in aer liber. 

Cititi mai multe despre Tivoli Gardens.....

GARDALAND ( Italia)

Web: http://www.gardaland.it/it/home.phps
http://www.gardaland.it/en/home.php

Localizare: Castelnuovo del Garda (in apropiere de Verona), soseaua SS 249, intre Peschiera si Lazise, malul de est al Lacului Garda
Adresa: SS249 Gardesana Orientale, 37014, Castelnuovo del Garda, Italia
Tel: +39 045 644 9777
Email: incoming@gardaland.it
infosealife@gardaland.it
Tematica: predominant fantasy;.
Se adreseaza: tuturor varstelor, distractie pentru toata familia.

 

Gardaland ocupa un loc important  intre  cele mai populare parcuri tematice din Europa si se mandreste cu minunata panorama a lacului Garda. Deschis in 1975, parcul a fost promovat ca fiind primul din Italia.

 

Construit pe malul de est al lacului, cea mai buna priveliste  asupra regiunii se poate observa din domeniul  Prezzemollo, mascota parcului. Este unul dintre cele mai mari  si mai indragite parcuri de distractii din Italia oferind vizitatorilor sai 6 roller-coastere si alte 56 de atractii pentru divertismentul lor.
In afara de divertisment in Gardaland puteti vizita Castelnuovo del Garda, un orasel aproape de lacul Garda, cel mai mare bazin (lac) de apa din Italia, unde puteti manca peste sau sa faceti un tur panoramic cu vaporasul.
Prezzelmo- mascota parcului reprezinta o casa din copaci, situata la inaltimea echivalenta a unui bloc cu 6 etaje, ce ofera o panorama superba asupra parcului, lacului si a imprejurimilor.

Cititi mai multe despre Gardaland...

 

ALTON TOWERS ( Anglia)Web: http://www.altontowers.com
Localizare: Alton, Staffordshire, Anglia
Adresa:  Stoke-On-Trent, Staffordshire, ST10 4DB
Tel: +44 (0)990 204060
Email: events@alton-towers.com.
Tematica: mini-statiune ce include o gama variata de tematici, la care se adauga un parc acvatic, golf si tratamente spa.
Se adreseaza: tuturor varstelor, distractie pentru toata familia

 

Alton Towers  este al doilea parc ca marime (2 kmp- 125 de atractii )din Marea Britanie dupa Blackpool Pleasure Beach si unul dintre cele mai vizitate parcuri  tematice din Europa conform specialistilor in domeniu (3,1 milioane de vizitatori in 2008).

 

In apropiere, in aceeasi zona, parcul pune la dipozitia turistilor si doua hoteluri (The Alton Towers Hotel and Splash Landings Hotel ), un parc acvatic (Cariba Creek ), un teren de golf (Extraordinary Golf ), un centru de conferinte si un centru spa (The Alton Towers Spa in cadrul Alton Towers Hotel).
Spatiul a fost initial utilizat ca si centru de antrenament pentru armata (Officer Cadet Training Unit ). Alton Towers a devenit un parc tematic in 1980, iar in 1990 a devenit parte din Grupul britanic Tussauds, ce detine pe langa acesta Chessington World of Adventures , Warwick Castle , Thorpe Park, The London Planetarium, Madame Tussaud`s London , Amsterdam, Australasia , New York and Las Vegas.

Cititi mai multe despre Alton Towers....

 

 
EFTELING (Olanda)Web:  http://www.efteling.com/home.aspx?LanguageId=2
Localizare: orasul Kaatsheuvel, municipiul Loop op Znad.
Adresa: Europalaan1, Postbus 18, 5170 AA Kaatsheuvel, Olanda;
Tel:+ 31 (0) 416 288 111;
Email: informatie@mail.efteling.nl
Tematica: povesti cu zane;
Se adreseaza: atat copiilor cat si adultilor (zone speciale separate datorita gradelor de dificultate ridicate a atractiilor);

 

Efteling este cel mai mare si mai popular parc tematic din Olanda, si un important reprezentant al Europei din aceasta categorie. A fost deschis in 1952 si este printre cele mai vechi parcuri tematice din lume.


O tematica extrem de apreciata in randul copiilor, povestile cu zane , reuseste sa atraga multi turisti de toate varstele prin cultura sa, cantecele romantice si nostalgice si diferitele plimbari amuzante. Initial un parc natural, pentru joaca si Padurea Povestilor cu Zane (casa a 10 povesti cu zane- inspirata din Disneyland ), a primit in 1992 premiul IAAPA Applause pentru cel mai bun parc de distractii din lume.
Parcul este impartit in mai multe zone: spatiu de poveste cu lacuri, paduri fermecate, castele si gradini, rauri si podulete ascunse sub o vegetatie bogata in flori parfumate, pitici, animalute personalizate si vorbitoare (Fairy Realm, Travel Realm); o alta zona a parcului este destinata distractiei dure, pentru adulti ( Alternative Realm, Rough Realm).
In mijlocul parcului se afla un splendid castel/hotel unde poti sa iti gasesti odihna. O noapte in hotel seamana cu o fastuoasa  receptie intr-un castel. Camerele sunt mobilate si decorate in tematici de poveste, de exemplu : Camera Cenusaresei, Camera Frumoasei din Padure Adormita , a Scufitei Rosii sau chiar camera marelui scriitor Hans Christian Andersen. Pranzul sau cina se servesc intr-un fascinant decor de basm, iar personalul hotelului par a fi actori angajati ai unui teatru pentru copii.

Cititi mai multe despre Efteling...

BELLEWAERDE ( Belgia)Web: http://www.bellewaerdepark.be/en/amusement-bellewaerde-park
Localizare: orasul Ghent, regiunea Flandra, in apropiere de Bruxelles;
Adresa: Meenseweg 497, B-8902 IEPER (Ypres);
Tel:(32) 57 46 86 86;
Email: info-blw@cda-parks.com
Tematica: animale exotice, atractii si programe educative pentru copii.
Se adreseaza: atat copiilor cat si adultilor.

 

Bellewaerde este cel mai vechi parc de distractie din Belgia si unul dintre cele mai apreciate din Europa. Un mix unic de animale exotice si  trasee amuzante, altele inspaimantoare ce fac senzatie printre turisti, o destinatie extraordinara pentru familii cu copii, atat pentru cei mici cat si pentru cei mari deopotriva.
Initial,  Bellewaerde a fost deschis ca si parc dedicat studiului pasarilor si gradina. In 1969, acestui parc i s-a adaugat o noua anexa, safari, si el a capatat numele de "Safari Bellewaerde". In 1972 a mai fost construita o zona a parcului rezervata leilor (azi, mascotele acestuia).Punctul de cotitura in istoria sa a fost in anul 1978 , cand au fost construite primele jocuri  si trasee specifice unui parc de distractii.

Citit mai multe despre Bellewaerde....

AQUALAND EL ARENAL ( Spania)Web: www.aqualand.es
http://www.aqualand.es/elarenal/mallorca/atracciones.php?wlang=en

Localizare: Insula Mallorca, El Arenal Beach, in sudul insulei.
Adresa: Palma – Arenal Motorway, exit 13, Km 15 - 07600 El Arenal;
Tel: 971 44 00 00
Tematica: parc acvatic, aflat pe plaja.
Se adreseaza: tuturor varstelor, distractie pentru toata familia.

 

Aqualand reprezinta un lant de parcuri de distractii operationale sub  grupul de turism spaniol Aspro Ocio SA, cel mai mare mare grup de acest fel din Europa. Acesta coordoneaza mai multe parcuri acvatice in Spania, unul in Portugalia, 7 in Franta si unul in Grecia.

Insula Mallorca nu gazduieste parcuri tematice traditionale, asa cum probabil va imaginati, ci o serie de parcuri acvatice  ce ofera posibilitatea atat copiilor cat si seniorilor de a simti fiorii unei curse, divertisment pentru toate varstele.
Cele mai importante parcuri ale insulei sunt Aqualand El Arenal, Aqualand Magaluf (destinat in special copiilor) si Western Park (cu o tematica inspirata din decorurile vestului salbatic).
Cunoscut ca si “aquacity”  (un mini orasel cu tema acvatica), Aqualand El Arenal este considerat cel mai mare parc tematic de acest gen din Europa , si poate chiar din  lume: numeroase piscini minunate, topogane de apa, kamikaze water slides, piscine hawaiene cu valuri, cele mai aventuroase curse cu caderi de apa spectaculoase, o mini gradina zoologica, spectacole zilnice cu papagali si o gama variata de restaurante.
Localizat pe o minunata plaja, parcul   adaposteste 15  atractii acvatice, unice in felul lor, setate intr-un decor vegetal luxuriant, tropical.

Cititi mai multe despre Aqualand el Arenal...

 

THORPE PARK (Marea Britanie)Web:http://www.thorpepark.com/
Un ghid complet al parcului:
http://www.thorpeparkguide.com/
http://www.thorpeparkmania.co.uk/

Localizare: Surrey, 20 de mile spre sud-vest de centrul Londrei si daor cateva mile spre sud de aeroportul Heathrow.
Adresa:  Staines Road, Chertsey, Surrey, KT16 8PN;
Tel: + 44 870 444 4466 ;+44 870 608 2608
Email: events@thorpepark.com
Tematica: parc al groazei.
Se adreseaza: familiilor;

 

Thorpe Park este alegerea perfecta pentru impatimitii de aventuri si atractii terifiante intr-un parc tematic al groazei. Incepand din anul 1998 face parte din grupul Tussaud`s (achizionat de Merlin Entertainment in 2007) astfel incat acum face parte din al doilea cel mai mare grup de parcuri de distractie din lume (dupa Disney), alaturi de obiective turistice importante ale regatului britanic: London Eye, Alton Towers, muzeele Madame Tussaud`s.

Cititi mai multe despre Thorpe Park...


BON BON LAND ( Danemarca)Web: http://www.bonbonland.dk/
http://bonbon.net.dynamicweb.dk/Default.aspx?ID=450&Purge=True

Localizare:Sjælland, langa Næstved;
Adresa:  Gartnervej 2; Home- Olstrup Dk 4684, Danemarca
Tel: +45 55 56 33 00
Email: post@bonbonland.dk
Tematica: <<Poo>>
Se adreseaza: tuturor varstelor, familii;

 

Bon Bon Land un parc de distractii destul de neobisnuit, cu multe atractii, toate denumite dupa faimoasele dulciuri daneze din Bonbon, cunoscute prin numele lor nostime.Acest lucru se datoreaza faptului ca acest parc a fost construit initial ca o anexa a unei fabrici de dulciuri si bomboane.Mai tarziu a devenit independent si s-a dezvoltat pe masura ce de la an la an  noi atractii erau adaugate iar numarul turistilor crestea uimitor.
Bon Bon Land este intr-adevar unic caci , nici un alt parc tematic nu abordeaza acest tip de tema si   reuseste sa combine atat de bine ciudatenia, nebunia si distractia intr-un singur loc.Bazat integral pe o tenta umoristica a aspectului fiziologic  “defecatie”, atractiile in sine sugereaza acest proces biologic ori anumite aluzii legate de acesta. Personajele parcului par mereu confuze sau au un aspect ciudat, ca si cum ar fi in stare de ebrietate. Cei ce nu au un simt al umorului dezvoltat exista sansa de se simti ofensati de anumite aspecte ale parcului, insa cu toate acestea reprezinta al cincilea cel mai vizitat obiectiv turistic al Danemarcei, conform unui clasament realizat in anul 2008.
Danish Tourists Atractions- a incadrat parcul in categoria  de 4*, ceea ce inseamana o clasificare bazata pe calitatea inalta a serviciilor, originalitate, atmosfera, satisfactia vizitatorilor si popularitatea  programelor de divertisment.

Cititi mai multe despre BonBon Land...


PRATER (Austria)Web:http://www.wiener-prater.at/
http://www.ukrides.info/Prater.htm

Localizare: Leopoldstadt, Viena
Adresa: Vienna, Vienna 1020 Austria
Tel: +43 728-05-16
Tematica: atractii traditionale;
Se adreseaza: tuturor varstelor, distractie pentru toata familia
;

 

Prater Park (Wiener Prater) este un mare parc de distractii aflat in Viena, ce se intinde pe o suprafata de 6 kmp, si  include  15 km de alei pentru promenada. Acesta este amenajat pe un vechi teren de vanatoare deschis publicului de catre imparatul autriac Iosif al II-lea, ca ma apoi sa fie  transformat in zona de recreatie pentru toti austriecii in 1766, fiind astfel unul din cele mai vechi parcuri de distractie din Europa. Cu timpul in zona respectiva s-au deschis restaurante, baruri (cel mai mare apartinand magicianului chinez Basilio Calafati- al carui chip  azi este  mascota a parcului, precum si diverse atractii destinate amuzamentului si distractiei vizitatorilor.

Cititi mai multe despre Prater...














Album foto

Gradina- Alton Towers Ug Land- Alton Towers Corkscrew si Rita Queen- Alton Towers
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.