Turismul educational - imbina utilul cu placutul

Cambridge University Library, Marea Britanie

Cambridge University Library, Marea Britanie

Turismul educational are ca scop imbunatatirea procesului de educare, de imbogatire a experientelor educationale prin oferta de burse in strainatate, oferte de pachete turistice ce includ  tabere, excursii, cursuri de limbi straine pentru orice nivel de cunoastere, inclusiv de specializare pe anumite domenii (juridic, medical, turism, management, business ) sau categorii de interes (moda, arte plastice, design, teatru, film, dans, sport).


Oferta  de pachete turistice este foarte variata incluzand programe atat pentru copii si tineret cat si pentru parintii, bunicii acestora, pentru elevi, studenti, masteranzi, adulti, corporatii, si ofera atat studii academice si de pregatire pentru admiterea in Universitati prestigioase din lume, cat si integrarea intr-un mediu interactiv, de inalta calificare si recunoastere internationala a cursurilor absolvite. In plus programele permit si optiuni de petrecere a timpului liber, de diversitate culturala cat si variate activitati distractive cu grupuri de colegi de alte nationalitati in locatii atractive si de renume cultural.


Aceasta forma de turism se dezvolta tot mai mult si in Romania, avand in vedere necesitatea impusa in societatea de azi de a cunoaste cel putin doua limbi straine, de familiarizare cu diferite culturi si de „imprumuturi” culturale (cuvinte, expresii, sarbatori). De aceste cerinte suntem constienti  din in ce mai des pe masura ce trecem prin diverse stagii de pregatire educationala si mai apoi in construirea unei cariere intr-un anumit domeniu de interes.

 

In istoria Marii Britanii, turismul a fost un punct cheie in educatia populatiei si i-a fost atribuit un rol educational inca din vremurile cele mai vechi.Toate formele de turism s-au dezvoltat din dorinta de cunoastere si de educare  manifestate de-a lungul timpului de diverse civilizatii. Documente vechi din istoria anglo-saxona atesta ca turismul nu a aparut din placere ci a fost un turism de afaceri, destul de  rudimentar initial ,  unul religios, datorita pelerinilor, unul de sanatate si mai apoi a aparut aceasta forma de „ calatorie cu interese multiple” de autorecompensare pentru munca depusa , avand  scopuri culturale, intelectuale si  de  interes sportiv.

 

Forma actuala de turism educational s-a dezvoltat pe masura ce civilizatiile s-au dezvoltat tot mai mult, noi tehnologii au fost descoperite si odata cu acestea dorinta de asimilare continua de  concepte, tehnici, strategii si de aplicare a acestora in mediul lor de provenienta. Apoi dorinta de autoeducare in afara mediului strict educational a creat  premisele unei noi  forme de turism „ turismul creativ” , definit ca fiind relationat cu activitatile participative in cultura tarii gazda prin workshop-uri interactive si experiente informale de invatare.

Taberele internationale sunt cele mai bune scoli pentru copii si tineret deoarece aceste informatii noi sunt asimilate ca intr-un joc, facilitand procesul de invatare,  prin asemanare, imitatie si repetitie.


Participantilor la astfel de programe li se asigura cazare in campusuri universitare, la familii selectioante de scoala, apartamente pentru studenti, hoteluri in functie de varsta, preferinta si tipul programului. Programele includ activitati educationale, sociale, culturale, sportive, excursii si se pot  realiza  prin schimb intercultural, adica tara gazda va organiza la randul ei astfel de programe in tara de provenienta a copiilor veniti.

 

Iata o serie de elemente interesante selectate din oferta  existenta in prezent in Romania pentru  aceasta ramura a  turismului ce  se afla in plin  proces de dezvoltare:

 

CambridgeStudiu Limba engleza  la Cambridge, Marea Britanie

 

St. George Studio Cambridge organizeaza programe ce ofera cursuri de limba engleza, la nivel elementar pentru tineri intre 10 si 20 ani; exista si oferte intensive de studiu cu 28 de lectii pe saptmana in timpul carora tinerii trebuie sa se familiarizeze cu elemente de gramatica, literatura, geografie, istorie,diferentele intre engleza britanica si cea americana.


Tarife: de la 900 euro/sapt- 2800 euro/ program de 4 saptamani.

 

OxfordStudiu Limba Engleza la Oxford, Anglia


Oxford Brookes University, (14- 18 ani)- este un loc ideal atat pentru vacanta cat si pentru studiu, campusul ofera cele mai atractive mijloace de distractie si terenuri in aer liber si acoperite pentru diverse sporturi; recomandat adolecentilor ce doresc sa experimenteze libertatea vietii studentesti in campus, dar si un program educational structurat, intr-un mediu international.

Tarif: 1590 lire/ 2 sapt

 

Management si teatru la Oxford


Programele oferite de institutia de la Oxford se adreseaza unor grupuri specifice de tineri cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani, tineri peste 16 ani, adulti peste 30 de ani.


Programul disponibil atat pentru copii cat si pentru parintii acestora se intituleaza “Engleza si cultura”, ce include pe langa lectiile zilnice, spectacole de teatru, vizite, activitati culturale.
Tarif: 1100 lire/ sapt


Cursul “International Student Lyceum”, adresat tinerilor peste 16 ani ce au un nivel intermediar de cunostinte de limba engleza vor fi introdusi in lumea afacerilor, a managementului si a culturii (film, teatru, fotografie, media, leadership ecologie);
Tarif :950 lire/ sapt


Tabara de baschet, Lock Haven, Pennsylvania


adresat copiilor peste 15 ani, ofera cursuri intensive de baschet dar si de limba engleza cu elevi de peste tot din lume;
Tarif: 2495 dolari/ 3 sapt


Cursuri de vals vienez, in campusuri in Austria


Programul unei scoli din centrul Vienei ofera tinerilor intre 12 si 18 ani , cursuri si seminarii despre arta si cultura austriaca, cursuri de vals vienez si alte activitati distractive si sportive, precum si un tur al Vienei;
Tarif: 1154 euro/2 sapt

 

Tabere de fotbal in Londra, Anglia


programul „ Fotbal la Academia lui David Beckham” adresat baietilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 16 ani ,prezinta doua optiuni:
„Fotbal simplu” : 900 lire/sapt
„Fotbal si descopera Londra”: 1400 lire/ 2 sapt


Tabere  de schi in Austria


programele ofera participantilor posibilitatea de a-si imbunatati cunostintele de limba engleza, de a invata sa schieze, dar si  activitati distractive legate de diverse sporturi, aventuri, excursii; optional tinerii pot participa la cursuri de initiere in echitatie, tenis, scrima.
Tarif: 600- 700 euro/ sapt

 

Tabare de limba spaniola si fotbal, Barcelona, Spania


adresate baietilor cu varsata cuprinsa intre 10 si 17 ani,ofera vizite la stadion si muzeul clubului plus lectii teoretice si practice privind fotbalul, dar si cursuri de limba spaniola;
Tarif: 2000 euro/2 sapt


Studiu Limba franceza in Franta, pe riviera franceza


specific pentru copiii intre 10 si 14 ani, programul permite invatarea limbii franceze in mediul cultural autohton, intr-o atmosfera internationala bucurandu-se in acelasi timp si de optiunile de petrecere a timpului liber de la malul marii.
Tarif: 1350 euro/2 sapt

 

Cursuri de limba italiana in vederea pregatirii pentru universitate,Roma, Italia


programele ofera tinerilor de minim de 16 ani cursuri intensive si cursuri academice de limba italiana in vederea admiterii la facultati cu specializarea de arhitectura, medicina, medicina veterinara, stomatologie, farmacie, inginerie.
Tarif: 2240 euro/ 8 sapt


Programe de pefectionare a limbii italiene prin cursuri de cinematografie italiana


acestea ofera tinerilor de minim 16 ani oportunitatea invatarii limbii italiene intr-un mediu international si un studiu initiatic in cinematografia italiana, dobandind deprinderi de concepere a etapelor necesare turnarii unui film, cursuri de dictie italiana prin dezvoltarea abilitatilor de comunicare scrisa si orala ; cursurile se finalizeaza cu producerea si filmarea a unui scurt metraj.
Tarif: 1260 euro/2 sapt


Scoala destinata activitatilor practicate in inalta societate, Montreux, Elvetia


“ Scoala de fete” de la Montreux ofera pe langa cursuri de bune maniere fetelor si adolescentelor cu varste intre 10 si 22 ani , cursuri optionale de echitatie, tenis, schi nautic, design, pian.
Tarif: 6000 de franci elvetieni/ 3 sapt

 

Tabere de schi/ snowboard in Austria


Tabere de surfing in Franta (Biarritz)


Tabere Internationala Germana

- 600- 2000 euro, in functie, de locatie si nivelul de cunoastere dorit.


Tabere Internationale Portugheza

de invatare a limbii portugheze prin cursuri intensive si activitati practice interprinse in excursii, vizite,campusuri cu copii din toata lumea.
Tarif - 600- 1600 de euro in functie de tipul cursului dorit, a duratei si locatiei programului.


Tabere Internationale Chineza (Beijing si Shanghai)

Tarif : 1200-2500 euro, in fucntie de nivelul de cunoastere dorit, si de durata in timp a cursului.
Cursuri de Limba Rusa, Sankt Petersburg, Rusia- 800 euro


Londra, Marea Britanie - invata engleza prin distractie

Programul art experience- realizeaza o introducere distractiva si interactiva in diferite  arte (dans, actorie, muzica, arte vizuale ).
Programul sport experience- sub atenta supraveghere si indrumare a antrenorilor specializati, copii pot sa isi insuseasca deprinderi , abilitati si sa obtina performante in sporturi ca: basket, volei, tenis sau  fotbal.


Tabere de Rugby, Londra, Marea Britanie

studentii vor participa la antrenamente intensive de rugby, alaturi de antrenori experimentati ai Redingensians Rugby Football Club (RRFC).
Tarif: 1090 GBP/ 2 sapt

Campusuri pentru tineri si adulti

cursuri mai deosebite, in afara programelor de invatare a limbilor straine si de initiere in cultura, istoria si geografia tarii respective.

 

Cursuri de moda si design la Milano, Paris si Londra

- 4800 euro/Pachet  si mastere  academice (1-3 ani)pe acest domeniu fashion.


Program de limba engleza pentru piloti-Sliema, Malta
Tarif: 1300 euro/2 sapt

 

Tabara de Surf, San Diego, SUA
Tarif: 2595 USD/3 sapt


Tabara de Tenis, San Diego, SUA

Tarif:2495 USD/3 sapt

 

Tabere cu sporturi de aventura in Vestul Salbatic, St.George (Utah), SUA

- aventuri in natura salbatica a Marelui Canion
Tarif: 2495 USD/ 3 sapt

 

Cursuri de studiere a vinurilor, Los Angeles, California, SUA

Tarif:3495 USD/2 sapt


Tabara de Cinema, Malibu, California, SUA

- cursuri de productie de film, teorie si critica de film; demosntratii de film, curs practic de realizare a unui film.
Tarif: 2895 USD/3 sapt

 

Mai multe informatii si  detalii cu privire la datele de desfasurare a programelor, precum si modalitatea de inscriere puteti ofla pe site-urile cu destinatie specifica de promovare si incurajare a turismului educational.
www.tabere-copii.ro
www.turismeducational.ro
Tarifele si descrierile acestor programe sunt cu titlu informativ, pentru mai multe detalii va rugam sa accesati site-urile si agentiile ce ofera astfel de servicii turistice.
In Romania exista necesitatea  de a  face constienta  populatia de existenta acestor programe si tabere  cu scopul de a incuraja turismul educational  si de a oferi generatiilor tinere oportunitatea unui viitor mai bun.
Album foto

Cambridge University, Marea Britanie David Beckham  Football Academy, Londra, Anglia International Summer School, Oxford, Anglia Oxford University, Anglia Oxford University`s Bodleian Library, Anglia Oxford-Sheldonian-Theatre, Anglia Sheldonian Theatre, Oxford University, Anglia
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.