Hong Kong

Jumbo Kingdom - Restaurant sau destinatie

3 voturi
Autor: IRINA E, 11 Mai 2013
O experiență de:
Vizualizări: 1761
Restaurantul Jumbo Jumbo Kingdom este fără îndoială cel mai faimos restaurant plutitor din Hong Kong. Acest restaurant este ancorat in apropierea satului de pescari Aberdeen si din 1976 a atras o multime de turisti, fiind vizitat de insasi MS Regina Elisabeta a II-a.
Cu o capacitate de peste 2000 de locuri la masa, se pare ca este cel mai mare restaurant plutitor din lume. Construit în stilul unui palat chinezesc bogat ornamentat, pagoda pe mai multe niveluri cu faţadă strident colorata in roşu şi verde care mie mi se pare de prost gust. , lampadare, corpuri de iluminat, neoane si fantani arteziene de-a lungul punţi confirma că Jumbo este mai mult decât un restaurant, este o destinaţie.
In interior se remarca acelasi stil. Statui cu lei si dragoni, candelabre grele şi decoraţiuni de aur în relief. Restaurantul Jumbo este opulent si strident dar este foarte cautat.
Am scris cate ceva despre acest restaurant ca un pretext pentru a ma referi in continuare la mancarea chinezeasca si la alte locatii unde am servit masa.
Pe parcursul sederii noastre in China am servit masa de pranz de cele ami multe ori in niste Restaurante imense de tip cantina cu sute de locuri unde veneau grupuri, grupuri de turisti straini dar si autohtoni. Totusi aspectul general nu era de cantina austera, era imblinzit cu diverse ornamente si aranjamente specific chinezesti. Mesele standard erau rotunde, cu 10 locuri iar in mijlocul mesei era asezata o rotativa pe care erau puse felurile de mancare. In cateva randuri am luat masa de pranz in niste restaurante care aratau mai mult a Sali de spectacol. De cele mai multe ori ni se aducea mancarea la masa, dar au fost cazuri cand servirea era de tip bufet, insa acelesi feluri de mancare poate putin mai diversificate.
Mancarea chinezeasca la ea acasa nu prea are multe in comun cu ceea ce gasim noi in restaurantele chinezesti de aici de la noi. Care sunt careacteristicile ce se pot remarca la mancarea chinezeasca:
-culoarea - era placuta si evidentia ingredientele proaspete si fragede
-aroma - variata si apetisanta
-gustul - placut si bine conturat care se datorează condimentelor şi ierburilor pe care bucătăria chinezească le foloseşte din abundenţă.
-modul de prezentare - alimentele erau frumos aranjate, taiate meticulous la aceiasi marime.
Bucătăria chinezească se bazează pe câteva ingrediente cheie pe care le găsim în multe reţete culinare specifice acestei ţări. Este vorba de orez, tăiţei, legume, pui, fructe de mare şi foarte multe condimente. Se zice ca reţetele chinezeşti trebuie încercate de cei care vor să cunoască într-adevăr China şi pe chinezi, bucătăria chinezească fiind o parte importantă a culturii lor. Am avut sau n-am avut aceasta intentie, doua saptamani a trebuit sa incercam preparatele lor culinare.
Primele zile am fost incantata, curioasa, gustam tot, imi dadeam cu parerea despre unele ingrediente pe care nu le cunosteam sau nu le recunosteam datorita modului de preparare, am incercat sa mananc cu betisoarele dar am renuntat repede . Au trecut asa cateva zile poate o saptamana apoi am mancat pentru ca trebuia sa mananc ceva. Hai sa va spun cum era mancarea din punctual meu de vedere. In primul rand e o mancare usoara, desigur de baza a fost orezul si nu am ezitat sa manac la fiecare masa, legumele si zarzavaturile sunt abia fierte mai degraba oparite sau inabusite de aceea au si culorile foarte vii, carne este bine pregatita, au fost feluri de mancare cu carne picante sau dulci in combinatie cu ciuperci, arahide sau legume. Apoi au mai fost si supele, cam slaba oferta ce-i adevarat dar pe langa nelipsitul ceai, supa asigura sau completa necesarul de lichide. Eu pe tot parcursul calatoriei am intalnit patru feluri de supe: de rosii, de salata, de cartofi si ceva cu ciuperci. Comun tuturor este ca zeama era de fapt apa in care s-a fiert orezul in care se adauga ingredientul de baza si astfel supa-i gata. Din aceasta experienta pot spune ca mancarea lor este mult mai sanatoasa decat a noastra si cred ca se datoreaza in primul rand modului de preparare a acesteia. .

Restaurantul Jumbo

Restaurantul Jumbo

Restaurantul Jumbo

Restaurantul Jumbo

Restaurantul Jumbo - interior

Restaurantul Jumbo - interior

Restaurantul Jumbo - interior

Restaurantul Jumbo - interior

Restaurantul Jumbo - interior

Restaurantul Jumbo - interior

Restaurantul Jumbo - interior

Restaurantul Jumbo - interior

Restaurantul Jumbo - interior

Restaurantul Jumbo - interior

Restaurantul Jumbo - interior

Restaurantul Jumbo - interior

Restaurantul Jumbo

Restaurantul Jumbo

Restaurantul Jumbo

Restaurantul Jumbo

53 imagini in total la aceasta impresie


 

Comentarii (0)

Ai fost în Hong Kong?

Povestește-ne despre experiența ta și arată-ne poze cu locurile pe care le-ai vizitat.
Înscrie-te în comunitatea Turistik.

Alte impresii din Hong Kong

Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.