Can Tho

Piața plutitoare - Viespar pe apă

1 voturi
Autor: ERDEI_IRINA, 25 Ianuarie 2018
O experiență de:
Vizualizări: 273
Episodul 4. Piața plutitoare de la Cai Rang
Ne îmbarcăm pe o șalupă și mergem spre piața plutitoare strecurându-ne printre ambarcațiuni mai mari sau mai mici, cu motoare sau cu vâsle, unele pline ochi cu marfă, altele goale pregătite pentru achiziții de legume și fructe care vor fi distribuite apoi la magazine sau restaurante și în piețele agroalimentare din orașele limitrofe. Pe lângă aceste ambarcațiuni mai mari cu cantități enorme de produse, în special fructe precum pepeni verzi, ananas, fructul dragonului, papaya etc. poți vedea comercianți (în special femei) in niște bărci lungi de lemn din care vând tot feluri de lucruri, mâncare, haine și obiecte de uz casnic
Can Tho
precum și niște corăbii numite șampane, folosite nu numai pentru transport ci servind adesea și ca locuință. Am surprins intr-o astfel de corabie cum femeia pregatea mâncare, bărbatul mânca sau meșterea ceva pe acoprișul barcii iar un adolescent scria ceva intr-un caiet, cel mai probabil iși făcea temele pentru școală.
Can Tho
Ce se vinde în această piață, se poate observa din depărtare, ambarcațiunile având înșirate pe un catarg, de fapt un băț numit ,,cay beo,, fructele sau legumele ce le aveau la vânzare.
Can Tho
Activitățile tradiționale ale localnicilor din Delta Mekongului în această piață plutitoare nu par să fie tulburate de trecerea, de cele mai multe ori în grabă a turiștilor printre ambarcațiunile acestora, ei văzându-și nestingeriți de treburile lor cotidiene, adesea zâmbind și răspunzând cu amabilitate turiștilor.

29 imagini in total la aceasta impresie


 

Comentarii (0)

Ai fost în Can Tho?

Povestește-ne despre experiența ta și arată-ne poze cu locurile pe care le-ai vizitat.
Înscrie-te în comunitatea Turistik.
Acest site folosește cookies. Continuând navigarea vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii Accept