Colombo

Revelion - Best of Sri Lanka 12 zile

Rezervare/contact

Ofertă publicată de PARALELA 45 TURISM (0720 499 288)

 • Cazare: Hotel Ozo Colombo 4*
 • Tranport: cu avionul

 • Plecare Bucuresti, 29.12.2017 ora: 23:40; Sosire Doha, 30.12.2017 ora: 05:20; Qatar Airways; durata:4:40
  Zbor circuit sejur Sri Lanka Plecare Doha, 30.12.2017 ora: 10:30; Sosire Colombo, 30.12.2017 ora: 17:40; Qatar Airways; durata:4:40
  Zbor circuit sejur Sri Lanka Plecare Colombo, 09.01.2018 ora: 10:50; Sosire Doha, 09.01.2018 ora: 13:25; Qatar Airways; durata:5:05
  Zbor circuit sejur Sri Lanka Plecare Doha, 09.01.2018 ora: 14:10; Sosire Bucuresti, 09.01.2018 ora: 18:15; Qatar Airways; durata:5:05.

Tarife: de la 2690 Euro /persoană/sejur

Perioada Pret/sejur Durata Masa Specificatii
29.12.2017 - 09.01.2018 2690 Euro 11 nopti demipensiune

Locatie Hotel Tip camera Mese

Colombo Ozo Colombo 4* Standard Room vezi itinerar

Sigiriya Aliya Resort & Spa 3* sup. Standard Room vezi itinerar

Kandy Ozo Kandy 4* Standard Room vezi itinerar

Nuwara Eliya The Blackpool 4* Standard Room vezi itinerar

Waskaduwa Club Waskaduwa Beach Resort & Spa 4* Standard Room vezi itinerarZiua 01 29.12.2017 Circuit Sri Lanka PLECARE DIN BUCURESTI, Sri Lanka
Te vei intalni cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si te vei imbarca pentru zborul international.

Ziua 02 30.12.2017 Circuit Sri Lanka SOSIRE IN COLOMBO
La sosire pe aeroportul din Colombo vei fi intampinat de reprezentantul local dupa care vei fi transferat la hotel.

Ziua 03 31.12.2017 Circuit Sri Lanka COLOMBO - PINNAWALA - DAMBULLA - SIGIRIYA
Vei pleca spre Sigiriya; pe traseu vei vizita Orfelinatul Elefantilor din Pinnawala si Templul de Piatra de la Dambulla, construit de catre regele Walagambahu in secolul I i.e.n, inclus acum in Patrimoniul UNESCO.
Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 04 01.01.2018 Circuit Sri Lanka SIGIRIYA - ANURADHAPURA - SIGIRIYA
Astazi vei face un tur in orasul istoric Anuradhapura. Vei vedea mai intai Copacul Sacred Bo, cel mai batran copac din lume atestat istoric si Palatul Brazen construit in secolul II i.e.n de calugarii care aveau grija de copacul sfant, o cladire cu acoperis de bronz avand 1600 de coloane ce sustineau cele 9 etaje toate decorate cu argint si pietre pretioase. Alte obiective pe care le vei vizita in Anuradhapura sunt Templul Ruwanweli Seya Dagoba, vestigiile manastirilor budiste Abhayagiri si Jetavanarama si Statuia lui Buddha de Smarald.
Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 05 02.01.2018 Circuit Sri Lanka SIGIRYA - POLONNARUWA - SIGIRIYA
Vei vizita Polonnaruwa (fosta capitala intre secolele XI - XII) unde vei putea admira Palatului Regal, Gal Viharaya cu cele patru splendide statui ale lui Buda, Sala Audientelor, Baile Lotus, statuia Regelui Parakramabahu, Lacul Parakrama Samudraya, Templul Shiva si ruinele fostului Templu Tooth. Vei vizita Fortareata de Piatra din Sigiriya, costruita in secolul al V-lea; aici se afla citadela Lion Rock ce se ridica 200 de metri peste jungla din imprejurimi. In preajma pot fi admirate gradinile, dar si frescele Heavenly Maidens, pictate cu pigmenti naturali.
Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 06 03.01.2018 Circuit Sri Lanka SIGIRIYA - MATALE - KANDY
Pe traseul spre Kandy vei face o oprire la Gradina de Condimente din Matale. Vei face un tur panoramic al orasului Kandy ridicat in jurul unui lac inconjurat de coline pe care se gasesc plantatii de arbori tropicali si de ceai. Vei trece pe langa lacul construit de ultimul rege Sinhal, Sri Wickrama Rajasinghe in 1798 dupa care vei vizita bazarul local, un centru mestesugaresc si un muzeu al pietrelor pretioase.
Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 07 04.01.2018 Circuit Sri Lanka KANDY - PERADENYIA - NUWARA ELIYA
Astazi te vei indrepta catre Nuwara Eliya - oras situat in zona centrala a insulei. Pe traseu vei vizita o plantatie de ceai. Astazi vei fi transferat catre Peradeniya, unde vei vizita Gradina Botanica Regala. Aceasta gradina a fost construita de unul din regii Sinhala si a fost extinsa de catre britanicii, astazi dispunand de o mare varietate de flora.
Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 08 05.01.2018 Circuit Sri Lanka NUWARA ELIYA - WASKADUWA
Vei fi transferat catre Waskaduwa, unde te vei caza la hotelul mentionat.
Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 09-11 06.01.2018 - 08.01.2018 Circuit Sri Lanka WASKADUWA
In sejurul petrecut in Sri Lanka te vei putea bucura de plaja, soare si de frumusetea peisajelor. Vei putea beneficia de facilitatile resortului si poti aborda diverse sporturi nautice. Pe langa surfing si scufundari, aici cei interesati pot practica si jet-ski, windsurf si parasailing. Diferitele excursii includ croaziere, in care se pot admira cele mai frumoase exemplare ale florei si faunei tropicale.
Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 12 09.01.2018 Circuit Sri Lanka PLECARE DIN WASKADUWA
Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Colombo.
Regim mese - Mic dejun

Detalii:

Ziua 2: Colombo
.Colombo..Colombo.
Capitala statului Sri Lanka - Colombo este principalul centru economic si cultural cat si cel mai mare oras al tarii. Orasul este situat pe coasta de vest a insulei la circa 10 km de Sri Jayawardenapura Kotte, urbe in care se gaseste resedinta Parlamentului din Sri Lanka. Ocupand o pozitie strategica la intersectia unor rute comerciale maritime si datorita portului sau, Colombo s-a dezvoltat inca din perioada cand marile erau strabatute de corabii.
Sri Lanka (cunoscuta ca Ceylon in perioada coloniala britanica) a intrat sub suzeranitate britanica, dupa obtinerea independentei statului in 1948; dupa 1978 cand conducerea legislativa a tarii se muta la Sri Jayawardenepura Kotte, Colombo ramane cel mai important centru comercial al tarii. Printre atractiile turistice ale orasului se numara Vechiul Far, Moscheea Jami Ul-Alfar, Biserica St. Paul (ridicata in perioada coloniala portugheza), Fortul, Turnul cu ceas Khan, Palatul Prezidential, Bazarul Pettah, Colegiul Regal (cea mai veche scoala publica din Sri Lanka).

Ziua 3: Pinnawala
.Pinnawala.
Pinnawala situat in Districtul Kegalle la circa 90 km de Colombo este cunoscut prin Orfelinatul Elefantilor, centru infiintat pentru protejarea si conservarea ca specie a elefantilor. Orfelinatul a luat fiinta in 1972 si relocat in 1975, adapostind initial 7 elefanti orfani. Cu sprijin international si din partea statului, centrul s-a dezvoltat ajungand in prezent sa fie arealul a peste 80 de elefanti devenind si una dintre principalele atractii turistice ale tarii; elefantii traiesc in libertate pe o suprafata de peste 9 hectare.

Ziua 3: Dambulla
.Dambulla..Dambulla.
Dambulla este situat la circa 148 km nord est de Colombo si 72 km nord de Kandy, in zona centrala a insulei Sri Lanka si este renumit prin complexul de temple rupestre, prin situl preistoric Ibbankatuwa ce releva prezenta unor stravechi civilizatii indigene iar din perioada moderna Stadionul Rangiri construit in doar 167 de zile. Complexul de temple rupestre se gaseste intr-un conglomerat de stanci ce se inalta la 160 metri de la nivelul solului si este cel mai bine conservat sit religios si arheologic de acest gen. Sunt cartografiate mai bine de 80 de pesteri ce contin temple, 5 dintre aceste fiind deosebit de bogate in statui, basoreliefuri si picturi vechi. Buddha este reprezentat in 153 de statui de diferite marimi iar picturile rupestre cu teme religioase se intind pe o suprafata de 2100 m2.

Ziua 3: Sigiriya
.Sigiriya.
Abandonata in 1155, vechea citadela de piatra Sigiriya (Stanca Leului) a fost redescoperita in 1828 aducand in atentie momente importante din trecutul istoric al insulei. Sigiriya a fost pentru o perioada in Evul Mediu capitala a insulei in timpul Dinastiei Dhatusena. Folosita initial in secolul al III-lea i.e.n. de calugarii budisti ca loc de refugiu si meditatie, a servit ulterior ca resedinta si fortareata de Kashyapa - mostenitorul Regelui Dhatusena. In interior se gasesc impresionante fresce legate de acea perioada iar stanca era inconjurata de un complex de gradini, bazine si fantani. Cand Kashyapa a pierdut tronul fiind infrant de Mogallana, acesta din urma a redat locasul calugarilor budisti.

Ziua 4: Anuradhapura
.Anuradhapura.
Anuradhapura, una dintre fostele capitale antice din Sri Lanka (secolul IV i.e.n. - secolul XI e.n.) este situat la circa 200 km nord de Colombo - capitala statului Sri Lanka in proximitatea Raului Malvathu. In perioada sa de maxima inflorire, stravechiul oras a fost unul dintre centrele cele mai stabile si durabile ale vietii politice si urbane din Asia de Sud. Considerat ca oras sacru in lumea budista, Anuradhapura ce se intinde pe o suprafata de 40 km² este inclus in Lista Patrimoniului universal UNESCO, orasul vechi fiind inconjurat de numeroase manastiri, diverse alte constructii de cult, palate, pavilioane, lacuri inconjurate de splendide gradini, majoritatea fiind adevarate opere arhitecturale.

Ziua 5: Polonnaruwa
.Polonnaruwa.
Cel mai mare oras din zona nord centrala din Sri Lanka, Polonnaruwa este cunoscuta drept cel mai curat si frumos. Polonnaruwa a fost a doua capitala antica din Sri Lanka dupa decaderea capitalei Anuradhapura in 993 (dupa ce regele Vijayabahu i-a invins pe invadatorii chola si-a instalat capitala la Polonnaruwa). Orasul antic ce include si renumita gradina construita in timpul regelui Parakramabahu I este unul dintre cele mai bine conservate; datorita frumusetii sale a fost utilizat ca locatie pentru un videoclip al formatiei Duran Duran. Polonnaruwa este inclus in Lista Patrimoniului universal UNESCO. In vecinatatea sitului arheologic se afla un oras modern cu hoteluri si magazine.

Ziua 6: Matale
.Matale..Matale.
Matale (Maathale) situat la circa 26 km de Kandy in zona muntoasa Knuckles este prin traditie legata de revoltele impotriva colonialismului britanic, dar si prin faptul ca la biserica din proximitatea Fortului McDowall a avut loc un serviciu divin legat de incoronarea Regelui George al V-lea. In Matale a aparut si prima carte de istorie tiparita intitulata Aithihaasika matale. Una dintre cele mai vizitate atractii ale zonei este Gradina mirodeniilor.

Ziua 6: Kandy
.Kandy..Kandy.
Kandy (Maha Nuvara) este situat in zona centrala de podis a insulei. Orasul ridicat in jurul unui lac este inconjurat de coline pe care se gasesc plantatii de arbori tropicali si de ceai. Fosta capitala regala intre anii 1300 - 1800 Kandy (numit de portughezi Candea), este important centru religios budist din insula si din lume datorita Templului Dalada Maligawa (Templul Dintelui), unul dintre cele mai vechi locasuri de cult budiste, inclus pe Lista Patrimoniului Universal UNESCO in 1988. Zona istorica a orasului este in fapt un complex ce include fostele constructii regale, Palatul Regal si o suita de temple printre care Lankatilaka si Gadaladeniya, sanctuarul Udawatta Kele cat si Muzeul National din Kandy. In Templul Dalada Maligawa sunt pastrate drept moaste ramasitele unui dinte considerat apartinand lui Buddha.

Ziua 7: Peradeniya
.Peradeniya.
Micul oras Peradeniya aflat la scurta distanta de Kandy, in vestul acestuia pe soseaua ce leaga capitala tarii Colombo de Kandy este o cautata atractie turistica a insulei. Construit in zona riverana a Raului Mahaweli, Peradeniya este faimos prin Gradina Botanica Regala care este considerata drept unul dintre cele mai frumoase si cuprinzatoare asezaminte de acest fel din Asia. Deasemeni in Peradeniya se gaseste a doua cea mai veche universitate din Sri Lanka ce impresioneaza nu doar prin vechime ci si prin mixul arhitectural al stilurilor colonial si indian.

Ziua 7: Nuwara Eliya
.Nuwara Eliya.
Nuwara Eliya (Orasul din campie), este situat in zona centrala a statului la altitudinea de 1868 m si este principalul centru al productiei de ceai din Sri Lanka. Orasul a fost fondat de exploratorul Samuel Baker (explorator al Nilului in 1846 si cel care a descoperit Lacul Albert). Strajuit de Muntele Pidurutalagala orasul aminteste prin unele dintre vechile sale constructii de perioada coloniala (Cabana Reginei, Hill Club, Oficiul Postal, Grand Hotel, Casa Guvernatorului); deasemenea noile resorturi abordeaza in linia arhitecturala stilul colonial, iar majoritatea gradinilor si peluzelor au cel mai pur stil englezesc.

Ziua 8: Wadduwa
.Wadduwa.
Situata la scurta distanta de Colombo, statiunea turistica Wadduwa este o adevarata bijuterie pitulata in mijlocul plantatiilor de palmieri. Wadduwa este o destinatie de vacanta destinata deopotriva tinerelor cupluri, familiilor cat si tuturor persoanelor iubitoare de plaje cu nisip fin, soare si mare. Apele litorale prezinta conditii excelente pentru inot; in zona se pot practica deasemeni numeroase sporturi acvatice, dar si drumetii spre interiorul insulei.

Servicii incluse

Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti - Colombo - Bucuresti cu Qatar Airways;
Taxele de aeroport pentru zboruri;
Servicii de tip check-in online si emitere a boarding pass-urilor pentru zboruri
Mesele mentionate in program: 10 Mic dejun, 9 Cina;
Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul
Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile si transferurile incluse
Cina festiva de Revelion
Serviciu telefonic de urgente 24/7

Servicii opționale

Nu sunt incluse: excursii optionale si taxe locale

Rezervare & Informații contact
PARALELA 45 TURISM Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism PARALELA 45 TURISM:
 • Adresa: Bd Basarabia, nr 69, bloc A16a, sc A, ap2 ,sector2, BUCURESTI
 • Telefon: 0720 499 288

Trimite o cerere de rezervare pe email:

Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.

 Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.